X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja już chwaliłam sie moją chłopiną jak to teraz zapewnia że będzie dbał o małą, mył i przebierał i nosił. Już nawet zaplanował że będzie chodził z nią na spacery żebym odpoczeła.
    Mój chce wziąć na mnie lub dziecko zwolnienie, potem cały urlop ojcowski i jeszcze urlop wykorzystać, żeby jak najdłużej z nami być. A po pół roku, kiedy mi się skończy urlop macierzyński, chce iść na rodzicielski (!).

Kajaoli, Aniqa lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja się w ciąży strasznie pocę. Moja poduszka czy prześcieradło ciągle są mokre i żółte i nieciekawie pachną. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Musze ciągle zmieniać pościel.

A no to dobrze wiedzieć ze nie tylko ja tak mam ;) właśnie tez dużo częściej musze pościel zmieniac... oby po porodzie ta potliwość się zmniejszyła.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie w nocy poce jak nigdy i wogole sie nie wysypiam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Od weekendu tu nie zaglądałam i jest co czytać :)

Ja ma dwie koszule nocne takie do karmienia (jedna kupiłam w biedronce jak mieli serię ciążową a drugą dostałam od koleżanki w spadku;)). Ale myślę sobie, że może warto by było sprawić sobie taką na ramiączkach? Ja też się strasznie teraz pocę i strach pomyśleć co będzie się działo jak będę rodziła :)
    A u mnie w szpitalu jest strasznie gorąco. W zeszłym roku w październiku jak leżałam to na sali przez całą noc mieliśmy okna pootwierane :I

Muszę się pochwalić, że byliśmy z moim mężem w niedziele na zakupach i zamówiliśmy wózek. Wybraliśmy bebetto luca (grafitowy z białym stelażem):D Teraz pozostaje nam czekać 3 tygodnie aż przyjdzie :)
    Kupiliśmy też z ikei łóżeczko, materac, wanienkę, pościel + powłoczki, prześcieradła, podkłady na materac, lampkę ścienną nad łóżeczko :) W sumie to na początek nie mam zamiaru używać poduszki i kołderki ale będzie na później ;)

Tak więc wyprawka dla Gabrysi się powiększa ;) A i w sobotę dostałam też paczkę dla Gabi od teściowej z uk :) Tak więc teraz to tylko prać i szukać miejsca w szafkach na to wszystko :)

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u diabetologa i mam zwiekszyc dawke insuliny z 4 na 6 jednostek a jak nie to 8

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj tez paczka przyszla z drobiazgami dla malucha

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Hello! Od weekendu tu nie zaglądałam i jest co czytać :)

Ja ma dwie koszule nocne takie do karmienia (jedna kupiłam w biedronce jak mieli serię ciążową a drugą dostałam od koleżanki w spadku;)). Ale myślę sobie, że może warto by było sprawić sobie taką na ramiączkach? Ja też się strasznie teraz pocę i strach pomyśleć co będzie się działo jak będę rodziła :)
    A u mnie w szpitalu jest strasznie gorąco. W zeszłym roku w październiku jak leżałam to na sali przez całą noc mieliśmy okna pootwierane :I

Muszę się pochwalić, że byliśmy z moim mężem w niedziele na zakupach i zamówiliśmy wózek. Wybraliśmy bebetto luca (grafitowy z białym stelażem):D Teraz pozostaje nam czekać 3 tygodnie aż przyjdzie :)
    Kupiliśmy też z ikei łóżeczko, materac, wanienkę, pościel + powłoczki, prześcieradła, podkłady na materac, lampkę ścienną nad łóżeczko :) W sumie to na początek nie mam zamiaru używać poduszki i kołderki ale będzie na później ;)

Tak więc wyprawka dla Gabrysi się powiększa ;) A i w sobotę dostałam też paczkę dla Gabi od teściowej z uk :) Tak więc teraz to tylko prać i szukać miejsca w szafkach na to wszystko :)

Też zastanwiałam się nad wózkiem bebetto luca...ale przeraziła mnie płytka gondola...choć wózek prezentuje się bardzo ładnie... ale wybraliśmt camarelo ze względu na głębszą gondolkę...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Też zastanwiałam się nad wózkiem bebetto luca...ale przeraziła mnie płytka gondola...choć wózek prezentuje się bardzo ładnie... ale wybraliśmt camarelo ze względu na głębszą gondolkę...

Też mi się podoba Camarelo, jednak obawiam się o jego jakość. Chciałabym, żeby wózek wytrzymał dwójkę dzieci. Wiesz coś na temat jego trwałości???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam w zielarskim i rozmawiałam ze sprzedawczynią,i ona mi sprzedała fajny patent, jej siostra, do mycia dziecka, chodzi o buźke i pupke używała waty, robiła sobie z waty taką gąbeczki i myła tym a potem do kosza to szło, pytałam czemu nie tymi płatkami kosmet,albo chusteczkami nawilżanymi, to że buźke myła przegotowaną wodą a waciki były mięciutkie,a te płatki kosmetyczne robiły sie twarde, i kurczyły sie,były nieporęczne. A chusteczki używała poza domem i niechciała wcierać tej chemi ciągle.
    I kurcze tak tak myśle, to nie głupi pomysł.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głęboką gondolę ma wózek riko nano moja znajoma jest z niego bardzo zadowolona.
    http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-riko-nano-3w1-9xgratis-i4452050090.html

renatkach lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny byłam w zielarskim i rozmawiałam ze sprzedawczynią,i ona mi sprzedała fajny patent, jej siostra, do mycia dziecka, chodzi o buźke i pupke używała waty, robiła sobie z waty taką gąbeczki i myła tym a potem do kosza to szło, pytałam czemu nie tymi płatkami kosmet,albo chusteczkami nawilżanymi, to że buźke myła przegotowaną wodą a waciki były mięciutkie,a te płatki kosmetyczne robiły sie twarde, i kurczyły sie,były nieporęczne. A chusteczki używała poza domem i niechciała wcierać tej chemi ciągle.
    I kurcze tak tak myśle, to nie głupi pomysł.
    To akurat jest dobry pomysł, widziałam jak na filmiku kąpali maleństwo, to też używali waty, tylko trzeba dobrze namoczyć, żeby się te klaczki nie zostawały na buzi.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Głęboką gondolę ma wózek riko nano moja znajoma jest z niego bardzo zadowolona.
    http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-riko-nano-3w1-9xgratis-i4452050090.html

ja go kupuję, tylko że z fotelikiem maxi cosi. ale gondolą jestem zachwycona i spacerówką z resztą też, rozkłada się na płasko, i ma bardzo głęboką budkę :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy robilyscie badania prenatalne? Mi gin nic o nich nie mowil. Teraz sie zastanawiam czy rzeczywiscie moj maluszek jest zdrowy ,gin twierdzi ze tak ale juz sama nie wiem bo czytalam ze na polowkowym nie wszystko mozna dokladnie zobaczyc no i teraz sie martwie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą wizualnie też zachwyca.;]Będziesz zamawiała na allegro?

renatkach wrote:
    ja go kupuję, tylko że z fotelikiem maxi cosi. ale gondolą jestem zachwycona i spacerówką z resztą też, rozkłada się na płasko, i ma bardzo głęboką budkę :)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wozek juz mamy stoi M nie moze sie doczekac az bedzie nim wozil mala :-)

Z ta wata to moze i dobry pomysl jest :-)

Sylwia ja nie robilam prenatalnych tylko normalnie na wizycie jak co miesiac usg tam sprawdza zawsze czy wszystkie wymiary sa prawidlowe i czy nie ma zadnych ubytkow i mam nadzieje ze jest wszystko dobrze

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też podoba sie rico nano 3 w 1, chyba na niego sie zdecyduje, a czym sie różni fotelik sam.z takiego wózka 3 w 1 a tym maxi cosi,co to za fotelik?

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Też mi się podoba Camarelo, jednak obawiam się o jego jakość. Chciałabym, żeby wózek wytrzymał dwójkę dzieci. Wiesz coś na temat jego trwałości???

Ja akurat kupiła Camarelo Carerę...z jakością nie jest żle, jest to wózek produkowany w Częstochowie...Też zamierzam go mieć dla drugiego dziecko, dlatego wziełam sobie kolor uniwersalny...
    Zresztą jaki wózek by się nie kupiło to nigdy nie przewidzi się co się stanie, ten mega drogi przecież też się może popsuć, zresztą wszystko teraz jest robione, aby szybciej isę psuło i aby kupić jak najwczesniej następny egzemplarz...

MOI lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• moni28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym się różni to nie mam pojęcia.bylam gotowa kupić cały zestaw Riko. Myślę ze renatkach może nam wyjasni tą rocznicę między jednym a drugim fotelikiem. Aniga a masz już wybrany kolo?

Aniqa wrote:
    Mi też podoba sie rico nano 3 w 1, chyba na niego sie zdecyduje, a czym sie różni fotelik sam.z takiego wózka 3 w 1 a tym maxi cosi,co to za fotelik?

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niemam jeszcze wybranego modelu ale własnie rico nano najbardziej mi sie podoba, albo coś podobnego. Sprzedawczyni w sklepie pokazywała mi podobne modele ale nieznam ich z nazwy. Napewno chce 3 w 1 i coś w stylu rico nano. Nie obraziłabym sie jakby był tańszy :)

• moni28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak też mnie cena powala. Ale jesteśmy zdecydowani na ten wózzek. Kolor to ultra violet. Dla synka kupowałam wózek po powrocie ze szpitala, i teraz też zamierzam tak zrobić.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ