Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa wrote:Ja już chwaliłam sie moją chłopiną jak to teraz zapewnia że będzie dbał o małą, mył i przebierał i nosił. Już nawet zaplanował że będzie chodził z nią na spacery żebym odpoczeła.
Kajaoli, Aniqa lubią tę wiadomość
-
Nelly wrote:Ja się w ciąży strasznie pocę. Moja poduszka czy prześcieradło ciągle są mokre i żółte i nieciekawie pachną. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Musze ciągle zmieniać pościel.
A no to dobrze wiedzieć ze nie tylko ja tak mamwłaśnie tez dużo częściej musze pościel zmieniac... oby po porodzie ta potliwość się zmniejszyła..
-
Hello! Od weekendu tu nie zaglądałam i jest co czytać
Ja ma dwie koszule nocne takie do karmienia (jedna kupiłam w biedronce jak mieli serię ciążową a drugą dostałam od koleżanki w spadku;)). Ale myślę sobie, że może warto by było sprawić sobie taką na ramiączkach? Ja też się strasznie teraz pocę i strach pomyśleć co będzie się działo jak będę rodziła
A u mnie w szpitalu jest strasznie gorąco. W zeszłym roku w październiku jak leżałam to na sali przez całą noc mieliśmy okna pootwierane
Muszę się pochwalić, że byliśmy z moim mężem w niedziele na zakupach i zamówiliśmy wózek. Wybraliśmy bebetto luca (grafitowy z białym stelażem)Teraz pozostaje nam czekać 3 tygodnie aż przyjdzie
Kupiliśmy też z ikei łóżeczko, materac, wanienkę, pościel + powłoczki, prześcieradła, podkłady na materac, lampkę ścienną nad łóżeczkoW sumie to na początek nie mam zamiaru używać poduszki i kołderki ale będzie na później
Tak więc wyprawka dla Gabrysi się powiększaA i w sobotę dostałam też paczkę dla Gabi od teściowej z uk
Tak więc teraz to tylko prać i szukać miejsca w szafkach na to wszystko
Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość
-
mama86 wrote:Hello! Od weekendu tu nie zaglądałam i jest co czytać
Ja ma dwie koszule nocne takie do karmienia (jedna kupiłam w biedronce jak mieli serię ciążową a drugą dostałam od koleżanki w spadku;)). Ale myślę sobie, że może warto by było sprawić sobie taką na ramiączkach? Ja też się strasznie teraz pocę i strach pomyśleć co będzie się działo jak będę rodziła
A u mnie w szpitalu jest strasznie gorąco. W zeszłym roku w październiku jak leżałam to na sali przez całą noc mieliśmy okna pootwierane
Muszę się pochwalić, że byliśmy z moim mężem w niedziele na zakupach i zamówiliśmy wózek. Wybraliśmy bebetto luca (grafitowy z białym stelażem)Teraz pozostaje nam czekać 3 tygodnie aż przyjdzie
Kupiliśmy też z ikei łóżeczko, materac, wanienkę, pościel + powłoczki, prześcieradła, podkłady na materac, lampkę ścienną nad łóżeczkoW sumie to na początek nie mam zamiaru używać poduszki i kołderki ale będzie na później
Tak więc wyprawka dla Gabrysi się powiększaA i w sobotę dostałam też paczkę dla Gabi od teściowej z uk
Tak więc teraz to tylko prać i szukać miejsca w szafkach na to wszystko
Też zastanwiałam się nad wózkiem bebetto luca...ale przeraziła mnie płytka gondola...choć wózek prezentuje się bardzo ładnie... ale wybraliśmt camarelo ze względu na głębszą gondolkę... -
theagnes87 wrote:Też zastanwiałam się nad wózkiem bebetto luca...ale przeraziła mnie płytka gondola...choć wózek prezentuje się bardzo ładnie... ale wybraliśmt camarelo ze względu na głębszą gondolkę...
Też mi się podoba Camarelo, jednak obawiam się o jego jakość. Chciałabym, żeby wózek wytrzymał dwójkę dzieci. Wiesz coś na temat jego trwałości??? -
nick nieaktualnyDziewczyny byłam w zielarskim i rozmawiałam ze sprzedawczynią,i ona mi sprzedała fajny patent, jej siostra, do mycia dziecka, chodzi o buźke i pupke używała waty, robiła sobie z waty taką gąbeczki i myła tym a potem do kosza to szło, pytałam czemu nie tymi płatkami kosmet,albo chusteczkami nawilżanymi, to że buźke myła przegotowaną wodą a waciki były mięciutkie,a te płatki kosmetyczne robiły sie twarde, i kurczyły sie,były nieporęczne. A chusteczki używała poza domem i niechciała wcierać tej chemi ciągle.
I kurcze tak tak myśle, to nie głupi pomysł. -
Aniqa wrote:Dziewczyny byłam w zielarskim i rozmawiałam ze sprzedawczynią,i ona mi sprzedała fajny patent, jej siostra, do mycia dziecka, chodzi o buźke i pupke używała waty, robiła sobie z waty taką gąbeczki i myła tym a potem do kosza to szło, pytałam czemu nie tymi płatkami kosmet,albo chusteczkami nawilżanymi, to że buźke myła przegotowaną wodą a waciki były mięciutkie,a te płatki kosmetyczne robiły sie twarde, i kurczyły sie,były nieporęczne. A chusteczki używała poza domem i niechciała wcierać tej chemi ciągle.
I kurcze tak tak myśle, to nie głupi pomysł. -
moni28 wrote:Głęboką gondolę ma wózek riko nano moja znajoma jest z niego bardzo zadowolona.
http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-riko-nano-3w1-9xgratis-i4452050090.html
ja go kupuję, tylko że z fotelikiem maxi cosi. ale gondolą jestem zachwycona i spacerówką z resztą też, rozkłada się na płasko, i ma bardzo głęboką budkę
-
Dziewczyny Wy robilyscie badania prenatalne? Mi gin nic o nich nie mowil. Teraz sie zastanawiam czy rzeczywiscie moj maluszek jest zdrowy ,gin twierdzi ze tak ale juz sama nie wiem bo czytalam ze na polowkowym nie wszystko mozna dokladnie zobaczyc no i teraz sie martwie
-
my wozek juz mamy stoi M nie moze sie doczekac az bedzie nim wozil mala
Z ta wata to moze i dobry pomysl jest
Sylwia ja nie robilam prenatalnych tylko normalnie na wizycie jak co miesiac usg tam sprawdza zawsze czy wszystkie wymiary sa prawidlowe i czy nie ma zadnych ubytkow i mam nadzieje ze jest wszystko dobrze -
nick nieaktualny
-
MOI wrote:Też mi się podoba Camarelo, jednak obawiam się o jego jakość. Chciałabym, żeby wózek wytrzymał dwójkę dzieci. Wiesz coś na temat jego trwałości???
Ja akurat kupiła Camarelo Carerę...z jakością nie jest żle, jest to wózek produkowany w Częstochowie...Też zamierzam go mieć dla drugiego dziecko, dlatego wziełam sobie kolor uniwersalny...
Zresztą jaki wózek by się nie kupiło to nigdy nie przewidzi się co się stanie, ten mega drogi przecież też się może popsuć, zresztą wszystko teraz jest robione, aby szybciej isę psuło i aby kupić jak najwczesniej następny egzemplarz...MOI lubi tę wiadomość
-
Czym się różni to nie mam pojęcia.bylam gotowa kupić cały zestaw Riko. Myślę ze renatkach może nam wyjasni tą rocznicę między jednym a drugim fotelikiem. Aniga a masz już wybrany kolo?
Aniqa wrote:Mi też podoba sie rico nano 3 w 1, chyba na niego sie zdecyduje, a czym sie różni fotelik sam.z takiego wózka 3 w 1 a tym maxi cosi,co to za fotelik? -
nick nieaktualnyJa niemam jeszcze wybranego modelu ale własnie rico nano najbardziej mi sie podoba, albo coś podobnego. Sprzedawczyni w sklepie pokazywała mi podobne modele ale nieznam ich z nazwy. Napewno chce 3 w 1 i coś w stylu rico nano. Nie obraziłabym sie jakby był tańszy