X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    ja go kupuję, tylko że z fotelikiem maxi cosi. ale gondolą jestem zachwycona i spacerówką z resztą też, rozkłada się na płasko, i ma bardzo głęboką budkę :)

A jaki model fotelika maxi cosi kupujesz do tego wozka? Kupujesz osobno czy znalazlas jakis fajny zestaw do razu z adapterami? :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaakie nerwy! Czekam na wozek prawie tydzien a dzisiaj dzwoni do Pan z allegro z wiadomoscia ze producent nie ma koloru, ktory wybralam i moga wyslac inny albo mam czekac do 20go jak bedzie dostepny. Tak sie zdenerwowalam, ze jestem wstanie wgl zrezygnowac z tego zakupu. Tym bardziej, ze na aukcji byla informacja, ze wozki produktowane sa na biezaco i nie czeka sie na nie dluzej niz 10 dni.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    zresztą wizualnie też zachwyca.;]Będziesz zamawiała na allegro?

Wiesz co nie, bo fotelik samochodowy mam bezpośrednio od dystrybutora, a gościu w sklepie w Żorach bo tam będę kupować wózek, dał mi dobrą cenę 1490 zł za 2w1 + adaptery do fotelika kolor riko nano flower kolor 15

3i49tv7325tdkkap.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja dzisiaj mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaakie nerwy! Czekam na wozek prawie tydzien a dzisiaj dzwoni do Pan z allegro z wiadomoscia ze producent nie ma koloru, ktory wybralam i moga wyslac inny albo mam czekac do 20go jak bedzie dostepny. Tak sie zdenerwowalam, ze jestem wstanie wgl zrezygnowac z tego zakupu. Tym bardziej, ze na aukcji byla informacja, ze wozki produktowane sa na biezaco i nie czeka sie na nie dluzej niz 10 dni.
    Ja też mam neeerwy, czekam na łóżeczko od piątku, tłumaczenie pana z firmy sezon urlopowy jest w Polsce, stąd opóźnienia :( wrr

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuję cabriofix, a to dlatego, że my dużo jeździmy a ten fotelik ma 4 czy 5 gwiazdek w testach zderzeniowych, ten z zestawu jest wyprodukowany zgodnie z normami, ale nikt tak naprawdę nie wie o co z tymi normami chodzi, nie był testowany, poza tym cabriofix jest do 13 kg, a nie jak ten z zestawu do 10 kg, a dziecko lepiej by jak najdłużej jeździło tyłem do kierunku jazdy. A szczerze, jak miałam w rękach obydwa foteliki, to ten z zestawu to jakby styropian powleczony materiałem, bardzo twardy w porównaniu do cabriofixa, nie ma dobrego bocznego wsparcia główki i wkładki spłycającej dla noworodka. A przede wszystkim chce zapewnić swojemu dziecku wygodę i bezpieczeństwo. Tylko cabriofix jest drogi, nie ma się co czarować, ale tańsza opcja, z równie dobrymi ocenami to cybex aton ;)

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Też zastanwiałam się nad wózkiem bebetto luca...ale przeraziła mnie płytka gondola...choć wózek prezentuje się bardzo ładnie... ale wybraliśmt camarelo ze względu na głębszą gondolkę...
    W sumie to nawet nie zwróciłam uwagi na głębokość gondoli :-) Też brałam po uwagę camarelo ale bebetto bardziej mnie przekonał :-) Mam nadzieję, że będę zadowolona :-)
    Myślę,że wózkami jest tak jak z samochodem- trwałość nie zależy od firmy tylko od danego egzemplarza i tego jak się go użytkuje :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro za 1899 zł jest riko nano z fotelikiem maxi cosi cabriofix :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-riko-nano3w1-maxicosi-cabriofix-2014-gratisy-i4435080950.html

paradise lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja też mam neeerwy, czekam na łóżeczko od piątku, tłumaczenie pana z firmy sezon urlopowy jest w Polsce, stąd opóźnienia :( wrr

ty czekasz od piątku a ja od tamtego poniedziałku gdzie zamówiłam i od razu wpłaciłam pieniądze ale wczoraj napisałam e-maila kiedy będzie i babka mi odpisała że dziś wyślą wiec jutro bedzie, mam taką nadzieje bo tyle czekać to masakra

age.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny kupujecie sterylizator? Ja w sumie nie miałam zamiaru kupować -kiedyś też nie było i jakoś żyjemy :-)Nasze mamy wyparzały we wrzątku w zwykłym garnku i było ok:-) Ale mój M stwierdził, że skoro mamy kota skaczącego po szafkach w kuchni (i nie tylko) to warto by było zakupić. Macie może jakieś zdanie na ten temat? Chodzi mi o konkretny model:-) Bo laktator po waszych postach już wybrałam :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle nie kupować

age.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sterylizatora na chwilkę obecną nie kupuję. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
    laktator jeszcze nie zdecydowałam który wybrać mam mega problem.
    Mam też problem z wyborem pościeli do łóżeczka. Nie mogę się zdecydować.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sterylizator do niczego sie nie przyda,

• Nelly Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny Wy robilyscie badania prenatalne? Mi gin nic o nich nie mowil. Teraz sie zastanawiam czy rzeczywiscie moj maluszek jest zdrowy ,gin twierdzi ze tak ale juz sama nie wiem bo czytalam ze na polowkowym nie wszystko mozna dokladnie zobaczyc no i teraz sie martwie
    Ja robiłam tzw. USG genetyczne + test Pappa, ze względu na wiek (>35 lat). Przezierność karkowa i kość nosowa, w zestawieniu z wynikami badania krwi mają wartość diagnostyczną tylko na przełomie I/II trymestru, na późniejszych etapach można wykryć inne wady. Te badania pokazują tylko ryzyko wady genetycznej, a nie faktyczną wadę. Inwazyjnych badań nie robiłam.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam 3d tylko w 22 tygodniu, ale bardziej zeby poznac plec i poogladac dzieciatko, wtedy mi lekarka mowila ze wszystko ok, narzady wszystkie wyksztalcone i serduszko tez wyksztalcone prawidlowo i dobrze pracuje. Teraz juz nie bede robic w tym trymestrze.

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moj wozeczek Peg perego kupilam we Wloszech i naprawde jestem nim zachwycona . Moze na zdjeciach nie wyglada tak super ale w realu bardzo zyskuje . Komfort jazdy duzy , mam nadzieje ze rowniez z malenstwem .W sklepie wloskim gdzie go kupilismy nie wiem czy u nas tez jest taka mozliwosc bo sie nie spotkalam sa zrobione takie specjalne podloza na ktorych mozna jezdzic i probowac w roznych warunkach . Byla droga z kostki brukowej kamienia i drewna . Na moj model bylam zdecydowana juz wczesniej ale po wyprobowaniu kilku innych modeli wozkow przekonalam sie ze ten odpowiada mi najbardziej . Co mnie zadkoczylo ze wozek nie pamietam z jakiej firmy ale na pompowanych duzych kolach podskakiwal i trzasl gondola najbardziej ze wszytskich sprawdzanych przeze mnie . Ale potwierdzila to moja kolezanka ktora od 6 tygodni uzytkuje taki wlasnie typ wozka i powiedzial ze nie sadzila ze tyle nerwow bedzie ja ten zakup kosztowal . Maly caly wytrzesiony . Ale wiem ze ile uzytkowniczek tyle opini . Jedne namy bardzo chwala pompowane kola inne odradzaja .

Kajaoli lubi tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    http://allegro.pl/wozek-riko-nano3w1-maxicosi-cabriofix-2014-gratisy-i4435080950.html
    ale super pojazd :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio duzo czytam artykulow ze strony ekorodzice.pl, dzis sie doczytalam ze bardzo dobre jest do natluszczenia skory malenstwa zamiast kremu czy oliwki, olejek migdalowy, jest ponoc swietny i ma super wlasciowosc.

lubek, pestka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już po spacerku :) godzinka na świeżym powietrzu zawsze mi poprawia humor! :) i psiak wybiegany :)
    powiem Wam podczytuje wrześniówki i normalnie się stresuje, ile z nich biednych po szpitalach jeździ..:/

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejek migdałowy jest w oliwkach dla dzieci, np. w Hipp'ie żółtym :) ta oliwka jest od pierwszego dnia życia maluszków:)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ