Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    U nas na szkole rodzenia położna pokazywała jak kąpie się dzieci w takim wiaderku i mówiła że od początku praktycznie można je używać, bo woda sprawia, że kręgosłup maluszka nie jest obciążony i nic mu nie grozi, ale ja jakos wolę chyba tradycyjną wanienkę.. ;)
    Ja na początku też wanienka,ale potem jak już dziecko będzie troszke większe to wiaderko.

• paradise Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam, że można go używać od 1 dnia, ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić kąpieli takiej małej kruszynki w wiaderku. Na razie będziemy używać wanienki.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaderko widziałam, ale tez na razie zostaje przy wanience. MOże cos mi sie odwidzi;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam:) chciałam zapytać o ruchy dziecka. Od nocy moja mała rusza się tak bardzo energicznie, nietypowo. Do tej pory czułam przeciąganie, kopanie, a teraz odczuwam je tak jakby pod skórą latał motyl i ruszał szybko skrzydłami. Czy któraś z Was tak ma?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah ja tak mam :) to jest mega pocieszne... normalnie siedze i nei wiem co ze soba zrobic bo to mnei troche laskocze troche boli troche drazni haha :) i takie fale po brzuchu mi przechodza :D :D
    aga2319 wrote:
    Cześć Wam:) chciałam zapytać o ruchy dziecka. Od nocy moja mała rusza się tak bardzo energicznie, nietypowo. Do tej pory czułam przeciąganie, kopanie, a teraz odczuwam je tak jakby pod skórą latał motyl i ruszał szybko skrzydłami. Czy któraś z Was tak ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:21

aga2319 lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja nieraz tak czuje, przewaznie rano jak maly sie budzi - juz sie przyzwyczailam bo robi to od kilku tygodni.

aga2319 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    hah ja tak mam :) to jest mega pocieszne... normalnie siedze i nei wiem co ze soba zrobic bo to mnei troche laskocze troche boli troche drazni haha :) i takie fale po brzuchu mi przechodza :D :D

czyli rozumiem, że to jest normalne? Bo dla mnie to wyglądało tak jakby mała w środku miała jakieś drgawki czy coś i trochę mnie to zmartwilo, a wizytę mam dopiero wśrodę

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Aga, ja nieraz tak czuje, przewaznie rano jak maly sie budzi - juz sie przyzwyczailam bo robi to od kilku tygodni.

Dzięki, jestem spokojniejsza. :)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam :) od paru dni i zwykle gdy kładę się w nocy do łóżka, na lewym boku, to zaczynają się takie harce, że mam wrażenie że mi zaraz dziurę w brzuchu zrobi i zgniecie pęcherz, to tak nagłe ruchy są i taka seria, że sama zastanawiałam się czy to normalne.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:25

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    czyli rozumiem, że to jest normalne? Bo dla mnie to wyglądało tak jakby mała w środku miała jakieś drgawki czy coś i trochę mnie to zmartwilo, a wizytę mam dopiero wśrodę

Aga, a napisz czy mala ma tylko takie ruchy czy nadal ma te co zawsze plus te nowe, podobne do drgania?
    Bo moj ma rozne ale rano te drgania czesto sie powtarzaja - czesciej niz w ciagu dnia lub wieczorem.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jest to wiaderko do kapania maluszkow :)
    Wlasnie czytam opinie na francuskich stronach i wszystkie, ktore go uzywaly - sa zachwycone :) a te co jeszcze nie probowaly - sa sceptyczne i pisza, ze nie maja checi sprobowac - dziwne nie? :)
    Ja wlasnie nagocjuje z mezczyzna przez sms :) jak narazie on uwaza to za gadzet - co za sceptyczna bestia :)
    A plastikowa wanienka to nie gadzet? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:57

Scęście lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma te drgania, taka seria szybkich kopniaków, pare razy dziennie tak mam, ale to już od dawna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaderko dla mnie super,i jak strasznie fajnie w nim dzieciątko wygląda,tylko główka taka wystająca heh słodko tak.ja na pewno je chce mieć,bo wygodniej mi będzie myć,

http://m.youtube.com/watch?v=KLHJm8yLHTU&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DKLHJm8yLHTU

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:00

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Aga, a napisz czy mala ma tylko takie ruchy czy nadal ma te co zawsze plus te nowe, podobne do drgania?
    Bo moj ma rozne ale rano te drgania czesto sie powtarzaja - czesciej niz w ciagu dnia lub wieczorem.

Do tej pory zdarzały się raz na dzień i koniec. A reszta była normalna. A od nocy mam ciszę i te drgania, może kilka normalnych ruchów. Ale może to przez te upały.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:

A ja powiem szczerze że bym się zaniepokoiła, szczególnie że zmiana natężenia ruchów jest znaczna i nagła. U mnie na szkole rodzenia mówili, żeby w takich sytuacjach jechać na izbę przyjęć, bo dziecko mogło się zaplątać w pępowinę i teraz "walczy" żeby się wydostać.
    Zrobisz oczywiscie jak zechcesz...
    Jeśli po tych energicznych ruchach dziecko zacznie się ruszać wolniej niż zwykle to tym bardziej powinnaś się zaniepokoić i wtedy to już koniecznie IP.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Do tej pory zdarzały się raz na dzień i koniec. A reszta była normalna. A od nocy mam ciszę i te drgania, może kilka normalnych ruchów. Ale może to przez te upały.

Nie wiem, nie jestem specjalistka. Sprobuj wypic szklanke zimnej wody i zjesc cos slodkiego, zeby mala pobudzic do ruchow i poobserwuj. A jesli sie martwisz to jedz na izbe przyjec - tylko ty mozesz zdecydowac.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w srode wizyte :) mysle ze normalne, uwazam ze najwazniejsze ze sie rusza kochana! a to ze odczuwasz to w dziwaczne i zmieniajace sie sposoby to chyba nic groznego a nawet ejst to normalne, bo miejsca coraz mnei jto i ruchy inaczej ebdziemy czuly :) jest ok, nic sie nie boj :P
    aga2319 wrote:

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz przeczytalam co poczwarkah napisala i juz sama nie wiem.... ale znam rpzypadek ze dziecko w 37 tc udusilo sie pepowina... jak amsz sie martwic to sprawdz...
    ale jakby co to ja tez tak mam, rozne rozniaste ruchy, rozna sila, rozne tempo ilosc i dlugosc ich trwania.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raz, jak maly zaczal inaczej sie ruszac bardzo sie martwilam. Wtedy tez wypilam zimna wode i zjadlam cukierka - jak mnie kopnal kilka razy we wnetrzosci - dopiero sie uspokoilam - ale po jednym dniu tych slabych ruchow bylam gotowa, zeby jechac i zasiegnac rady jakiegos specjalisty.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm...ja trzepotania motyla nie mam, ale mnie łaskocze jak się kręci i przekręca;) ale miałam wizytę w piątek, i było wszytko ok. Jeżeli masz się martwić to jedź :) Najwazniejsza spokojna głowa

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ