X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    U nas na szkole rodzenia położna pokazywała jak kąpie się dzieci w takim wiaderku i mówiła że od początku praktycznie można je używać, bo woda sprawia, że kręgosłup maluszka nie jest obciążony i nic mu nie grozi, ale ja jakos wolę chyba tradycyjną wanienkę.. ;)
    Ja na początku też wanienka,ale potem jak już dziecko będzie troszke większe to wiaderko.

• paradise Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam, że można go używać od 1 dnia, ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić kąpieli takiej małej kruszynki w wiaderku. Na razie będziemy używać wanienki.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaderko widziałam, ale tez na razie zostaje przy wanience. MOże cos mi sie odwidzi;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam:) chciałam zapytać o ruchy dziecka. Od nocy moja mała rusza się tak bardzo energicznie, nietypowo. Do tej pory czułam przeciąganie, kopanie, a teraz odczuwam je tak jakby pod skórą latał motyl i ruszał szybko skrzydłami. Czy któraś z Was tak ma?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah ja tak mam :) to jest mega pocieszne... normalnie siedze i nei wiem co ze soba zrobic bo to mnei troche laskocze troche boli troche drazni haha :) i takie fale po brzuchu mi przechodza :D :D
    aga2319 wrote:
    Cześć Wam:) chciałam zapytać o ruchy dziecka. Od nocy moja mała rusza się tak bardzo energicznie, nietypowo. Do tej pory czułam przeciąganie, kopanie, a teraz odczuwam je tak jakby pod skórą latał motyl i ruszał szybko skrzydłami. Czy któraś z Was tak ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:21

aga2319 lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja nieraz tak czuje, przewaznie rano jak maly sie budzi - juz sie przyzwyczailam bo robi to od kilku tygodni.

aga2319 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    hah ja tak mam :) to jest mega pocieszne... normalnie siedze i nei wiem co ze soba zrobic bo to mnei troche laskocze troche boli troche drazni haha :) i takie fale po brzuchu mi przechodza :D :D

czyli rozumiem, że to jest normalne? Bo dla mnie to wyglądało tak jakby mała w środku miała jakieś drgawki czy coś i trochę mnie to zmartwilo, a wizytę mam dopiero wśrodę

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Aga, ja nieraz tak czuje, przewaznie rano jak maly sie budzi - juz sie przyzwyczailam bo robi to od kilku tygodni.

Dzięki, jestem spokojniejsza. :)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam :) od paru dni i zwykle gdy kładę się w nocy do łóżka, na lewym boku, to zaczynają się takie harce, że mam wrażenie że mi zaraz dziurę w brzuchu zrobi i zgniecie pęcherz, to tak nagłe ruchy są i taka seria, że sama zastanawiałam się czy to normalne.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:25

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    czyli rozumiem, że to jest normalne? Bo dla mnie to wyglądało tak jakby mała w środku miała jakieś drgawki czy coś i trochę mnie to zmartwilo, a wizytę mam dopiero wśrodę

Aga, a napisz czy mala ma tylko takie ruchy czy nadal ma te co zawsze plus te nowe, podobne do drgania?
    Bo moj ma rozne ale rano te drgania czesto sie powtarzaja - czesciej niz w ciagu dnia lub wieczorem.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jest to wiaderko do kapania maluszkow :)
    Wlasnie czytam opinie na francuskich stronach i wszystkie, ktore go uzywaly - sa zachwycone :) a te co jeszcze nie probowaly - sa sceptyczne i pisza, ze nie maja checi sprobowac - dziwne nie? :)
    Ja wlasnie nagocjuje z mezczyzna przez sms :) jak narazie on uwaza to za gadzet - co za sceptyczna bestia :)
    A plastikowa wanienka to nie gadzet? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:57

Scęście lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma te drgania, taka seria szybkich kopniaków, pare razy dziennie tak mam, ale to już od dawna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaderko dla mnie super,i jak strasznie fajnie w nim dzieciątko wygląda,tylko główka taka wystająca heh słodko tak.ja na pewno je chce mieć,bo wygodniej mi będzie myć,

http://m.youtube.com/watch?v=KLHJm8yLHTU&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DKLHJm8yLHTU

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:00

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Aga, a napisz czy mala ma tylko takie ruchy czy nadal ma te co zawsze plus te nowe, podobne do drgania?
    Bo moj ma rozne ale rano te drgania czesto sie powtarzaja - czesciej niz w ciagu dnia lub wieczorem.

Do tej pory zdarzały się raz na dzień i koniec. A reszta była normalna. A od nocy mam ciszę i te drgania, może kilka normalnych ruchów. Ale może to przez te upały.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:

A ja powiem szczerze że bym się zaniepokoiła, szczególnie że zmiana natężenia ruchów jest znaczna i nagła. U mnie na szkole rodzenia mówili, żeby w takich sytuacjach jechać na izbę przyjęć, bo dziecko mogło się zaplątać w pępowinę i teraz "walczy" żeby się wydostać.
    Zrobisz oczywiscie jak zechcesz...
    Jeśli po tych energicznych ruchach dziecko zacznie się ruszać wolniej niż zwykle to tym bardziej powinnaś się zaniepokoić i wtedy to już koniecznie IP.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Do tej pory zdarzały się raz na dzień i koniec. A reszta była normalna. A od nocy mam ciszę i te drgania, może kilka normalnych ruchów. Ale może to przez te upały.

Nie wiem, nie jestem specjalistka. Sprobuj wypic szklanke zimnej wody i zjesc cos slodkiego, zeby mala pobudzic do ruchow i poobserwuj. A jesli sie martwisz to jedz na izbe przyjec - tylko ty mozesz zdecydowac.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w srode wizyte :) mysle ze normalne, uwazam ze najwazniejsze ze sie rusza kochana! a to ze odczuwasz to w dziwaczne i zmieniajace sie sposoby to chyba nic groznego a nawet ejst to normalne, bo miejsca coraz mnei jto i ruchy inaczej ebdziemy czuly :) jest ok, nic sie nie boj :P
    aga2319 wrote:

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz przeczytalam co poczwarkah napisala i juz sama nie wiem.... ale znam rpzypadek ze dziecko w 37 tc udusilo sie pepowina... jak amsz sie martwic to sprawdz...
    ale jakby co to ja tez tak mam, rozne rozniaste ruchy, rozna sila, rozne tempo ilosc i dlugosc ich trwania.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raz, jak maly zaczal inaczej sie ruszac bardzo sie martwilam. Wtedy tez wypilam zimna wode i zjadlam cukierka - jak mnie kopnal kilka razy we wnetrzosci - dopiero sie uspokoilam - ale po jednym dniu tych slabych ruchow bylam gotowa, zeby jechac i zasiegnac rady jakiegos specjalisty.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm...ja trzepotania motyla nie mam, ale mnie łaskocze jak się kręci i przekręca;) ale miałam wizytę w piątek, i było wszytko ok. Jeżeli masz się martwić to jedź :) Najwazniejsza spokojna głowa

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ