Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaaolka wrote:U nas na szkole rodzenia położna pokazywała jak kąpie się dzieci w takim wiaderku i mówiła że od początku praktycznie można je używać, bo woda sprawia, że kręgosłup maluszka nie jest obciążony i nic mu nie grozi, ale ja jakos wolę chyba tradycyjną wanienkę..
-
Cześć Wam:) chciałam zapytać o ruchy dziecka. Od nocy moja mała rusza się tak bardzo energicznie, nietypowo. Do tej pory czułam przeciąganie, kopanie, a teraz odczuwam je tak jakby pod skórą latał motyl i ruszał szybko skrzydłami. Czy któraś z Was tak ma?
-
hah ja tak mam
to jest mega pocieszne... normalnie siedze i nei wiem co ze soba zrobic bo to mnei troche laskocze troche boli troche drazni haha
i takie fale po brzuchu mi przechodza
aga2319 wrote:Cześć Wam:) chciałam zapytać o ruchy dziecka. Od nocy moja mała rusza się tak bardzo energicznie, nietypowo. Do tej pory czułam przeciąganie, kopanie, a teraz odczuwam je tak jakby pod skórą latał motyl i ruszał szybko skrzydłami. Czy któraś z Was tak ma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:21
aga2319 lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:hah ja tak mam
to jest mega pocieszne... normalnie siedze i nei wiem co ze soba zrobic bo to mnei troche laskocze troche boli troche drazni haha
i takie fale po brzuchu mi przechodza
czyli rozumiem, że to jest normalne? Bo dla mnie to wyglądało tak jakby mała w środku miała jakieś drgawki czy coś i trochę mnie to zmartwilo, a wizytę mam dopiero wśrodę
-
Ja też tak mam
od paru dni i zwykle gdy kładę się w nocy do łóżka, na lewym boku, to zaczynają się takie harce, że mam wrażenie że mi zaraz dziurę w brzuchu zrobi i zgniecie pęcherz, to tak nagłe ruchy są i taka seria, że sama zastanawiałam się czy to normalne..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:25
-
aga2319 wrote:czyli rozumiem, że to jest normalne? Bo dla mnie to wyglądało tak jakby mała w środku miała jakieś drgawki czy coś i trochę mnie to zmartwilo, a wizytę mam dopiero wśrodę
Aga, a napisz czy mala ma tylko takie ruchy czy nadal ma te co zawsze plus te nowe, podobne do drgania?
Bo moj ma rozne ale rano te drgania czesto sie powtarzaja - czesciej niz w ciagu dnia lub wieczorem.
-
Super jest to wiaderko do kapania maluszkow
Wlasnie czytam opinie na francuskich stronach i wszystkie, ktore go uzywaly - sa zachwyconea te co jeszcze nie probowaly - sa sceptyczne i pisza, ze nie maja checi sprobowac - dziwne nie?
Ja wlasnie nagocjuje z mezczyzna przez smsjak narazie on uwaza to za gadzet - co za sceptyczna bestia
A plastikowa wanienka to nie gadzet?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:57
Scęście lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiaderko dla mnie super,i jak strasznie fajnie w nim dzieciątko wygląda,tylko główka taka wystająca heh słodko tak.ja na pewno je chce mieć,bo wygodniej mi będzie myć,
http://m.youtube.com/watch?v=KLHJm8yLHTU&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DKLHJm8yLHTUWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:00
-
Kajaoli wrote:Aga, a napisz czy mala ma tylko takie ruchy czy nadal ma te co zawsze plus te nowe, podobne do drgania?
Bo moj ma rozne ale rano te drgania czesto sie powtarzaja - czesciej niz w ciagu dnia lub wieczorem.
Do tej pory zdarzały się raz na dzień i koniec. A reszta była normalna. A od nocy mam ciszę i te drgania, może kilka normalnych ruchów. Ale może to przez te upały. -
aga2319 wrote:Cześć Wam:) chciałam zapytać o ruchy dziecka. Od nocy moja mała rusza się tak bardzo energicznie, nietypowo. Do tej pory czułam przeciąganie, kopanie, a teraz odczuwam je tak jakby pod skórą latał motyl i ruszał szybko skrzydłami. Czy któraś z Was tak ma?
A ja powiem szczerze że bym się zaniepokoiła, szczególnie że zmiana natężenia ruchów jest znaczna i nagła. U mnie na szkole rodzenia mówili, żeby w takich sytuacjach jechać na izbę przyjęć, bo dziecko mogło się zaplątać w pępowinę i teraz "walczy" żeby się wydostać.
Zrobisz oczywiscie jak zechcesz...
Jeśli po tych energicznych ruchach dziecko zacznie się ruszać wolniej niż zwykle to tym bardziej powinnaś się zaniepokoić i wtedy to już koniecznie IP. -
aga2319 wrote:Do tej pory zdarzały się raz na dzień i koniec. A reszta była normalna. A od nocy mam ciszę i te drgania, może kilka normalnych ruchów. Ale może to przez te upały.
Nie wiem, nie jestem specjalistka. Sprobuj wypic szklanke zimnej wody i zjesc cos slodkiego, zeby mala pobudzic do ruchow i poobserwuj. A jesli sie martwisz to jedz na izbe przyjec - tylko ty mozesz zdecydowac.
-
ja tez w srode wizyte
mysle ze normalne, uwazam ze najwazniejsze ze sie rusza kochana! a to ze odczuwasz to w dziwaczne i zmieniajace sie sposoby to chyba nic groznego a nawet ejst to normalne, bo miejsca coraz mnei jto i ruchy inaczej ebdziemy czuly
jest ok, nic sie nie boj
aga2319 wrote:czyli rozumiem, że to jest normalne? Bo dla mnie to wyglądało tak jakby mała w środku miała jakieś drgawki czy coś i trochę mnie to zmartwilo, a wizytę mam dopiero wśrodęAnoolka lubi tę wiadomość
-
teraz przeczytalam co poczwarkah napisala i juz sama nie wiem.... ale znam rpzypadek ze dziecko w 37 tc udusilo sie pepowina... jak amsz sie martwic to sprawdz...
ale jakby co to ja tez tak mam, rozne rozniaste ruchy, rozna sila, rozne tempo ilosc i dlugosc ich trwania. -
Ja tez raz, jak maly zaczal inaczej sie ruszac bardzo sie martwilam. Wtedy tez wypilam zimna wode i zjadlam cukierka - jak mnie kopnal kilka razy we wnetrzosci - dopiero sie uspokoilam - ale po jednym dniu tych slabych ruchow bylam gotowa, zeby jechac i zasiegnac rady jakiegos specjalisty.