X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłabym Państwowo chodzić do lekarza państwowo ale niestety chodziłam i nie było tak, jak tu... a ta lekarka jest mega super hiper...

no nic badania zrobię teraz i potem trochę mniej kasy będzie szło :)
    Kajaoli wrote:
    Kurcze, a nie ma jakiegos ubezpieczenia w Polsce, ktore pokrywa chociaz czesc tych kosztow? Ja mam takie ubezpieczenie, place miesieczna skladke ale jak ide zrobic badania, to nic juz nie place, w aptece tez nie. Wlasciwie wyciagam portfel tylko wtedy jak kupuje witaminy. Gdy bylam w szpitalu w tamtym roku, moj pobyt i operacje kosztowaly okolo 4 tys euro i tez wtedy nic nie placilam. Wiec sie oplaca.

Kajaoli lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :) jestem tak wykonczna po pracy ze nie mam sily tu zagladac... Czy tylko ja tak mam ??? Za to rano sie budze wczesnie bez problemu...jak nigdy bo jestem strasznym spiochem :) milego dnia wszystkim zycze :)

Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale ja tez chodze prywatnie, tutaj panstwowo nie ma sensu, dzieje sie to samo co w Polsce: kolejki, niekompetencja itp.
    I to ubezpieczenie mi wszystko oplaca, nie ma czegos takiego w Polsce, np. w Allianz?

Malinowa Panienka wrote:
    Mogłabym Państwowo chodzić do lekarza państwowo ale niestety chodziłam i nie było tak, jak tu... a ta lekarka jest mega super hiper...

no nic badania zrobię teraz i potem trochę mniej kasy będzie szło :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Ale ja tez chodze prywatnie, tutaj panstwowo nie ma sensu, dzieje sie to samo co w Polsce: kolejki, niekompetencja itp.
    I to ubezpieczenie mi wszystko oplaca, nie ma czegos takiego w Polsce, np. w Allianz?

Hmmm nie wiem - Pani doktor ma malutki gabinecik. W prywatnych przychodniach Lux Medach itp. można kupić takie ubezpieczenie. No nic w tym miesiącu nie będzie szaleństw zakupowych ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak mam ale póki co do końca tygodnia siedzę w domu na l4... ale zmęczona jestem i tak okrutnie...
    K4lina wrote:
    Witam Was kochane :) jestem tak wykonczna po pracy ze nie mam sily tu zagladac... Czy tylko ja tak mam ??? Za to rano sie budze wczesnie bez problemu...jak nigdy bo jestem strasznym spiochem :) milego dnia wszystkim zycze :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniewaz mam tendencje do infekcji, zdecydowalam sie od dzisiaj popijac wode kokosowa.
    Zobaczcie co znalazlam na ten temat:

Ciekawostką może być to iż woda kokosowa naturalnie reguluje działanie przewodu pokarmowego i przeciwdziała zaparciom.Poprzez swój zasadowy odczyn nie tylko zwalcza zgagę (częsta przypadłość w ciąży), ale powoduje łatwiejsze wchłanianie mikroelementów i witamin. Szczególnie istotna jest obecność w niej potasu i magnezu. Potas działa antyzakrzepowo i antyobrzękowo(kolejna ciążowa zmora), przeciwdziała również skurczom mięśni( w ciąży szczególnie niebezpieczne). Magnez bierze udział w budowaniu układu nerwowego u płodu i jego prawidłowym funkcjonowaniu.Wapń buduje kości dziecka a mamę zabezpiecza przed niebezpiecznym odwapnieniem. Kwas askorbinowy i witaminy z grupy B mają kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju płodu w łonie matki. Woda kokosowa jest napojem izotonicznym, co oznacza, że zawiera ten sam poziom elektrolitów jaki stwierdza się w ludzkiej krwi. Znaczna zawartość w wodzie kwasu laurynowego(który występuje również naturalnie w mleku matki) sprawia że woda działa antywirusowo i antybakteryjnie więc wspomaga działanie układu immunologicznego.

Dodam tylko, ze z tego co czytalam to Vivalife proponuje taka wode kokosowa w kartonikach (w Polsce)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 10:08

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ciekawe... nie widziałam nigdzie tej wody w Pl.

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przede mną walentynkowa wizyta u gina (oczywiście prywatna :/ ). Trzymajcie kciuki, żebym usłyszała wtedy serduszko. To byłyby najpiękniejsze walentynki w historii!!! Jednocześnie bardzo się boję :O Nie mam uciążliwych objawów, więc wariuję, czy na pewno maleństwo na pewno dobrze się rozwija.

Kajaoli, Eweloka84, Waniulka, Kakabaka, lubek, Misty87 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, bedzie dobrze :) to beda na pewno niezapomniane Walentynki ;)

MOI, Waniulka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    ja tak mam kochana dokładnie jak TY

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny, przede mną walentynkowa wizyta u gina (oczywiście prywatna :/ ). Trzymajcie kciuki, żebym usłyszała wtedy serduszko. To byłyby najpiękniejsze walentynki w historii!!! Jednocześnie bardzo się boję :O Nie mam uciążliwych objawów, więc wariuję, czy na pewno maleństwo na pewno dobrze się rozwija.
    hej MOI nic się nie martw ja też nie mam objawów i nawet piersi mniej bolą i oczywiście już się zamartwiam że coś może być nie tak. Aj niemożliwe jesteśmy my kobiety...

Kajaoli, Eweloka84, MOI lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    hej MOI nic się nie martw ja też nie mam objawów i nawet piersi mniej bolą i oczywiście już się zamartwiam że coś może być nie tak. Aj niemożliwe jesteśmy my kobiety...

Ej no nie musimy cierpieć w ciąży :D powiem Wam, że też był moment, że nic nie było ale teraz czując ucisk w zółądku i jak mi zostaje na górze jedzenie i mdłości - wolałabym wrócić do stanu kiedy ich nie było ;) na objawy czas jeszcze nadejdzie i będziecie miały dosyć ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    hej dziewczęta!!!
    boze ja chyba świruję juz, obudziałm sie dzis o 4 i juz spac nie mogłam bo odkryłam , że mnie piersi i sutki nie bola aaaa!!!!! wezcie mnie palnijcie w głowe bo to juz jest jakas schiza :-/
    zrobiłam test i dwie kreski ale cały czas druga wychodzi bledsza niz kontorlna , dzizess durnieje na stare lata
    Ewelkoak Ty jesteś identyczna jak ja i takie same masz dolegliwości, wczoraj jedna pierś mnie przestała boleć a rano prawie wcale mnie nie bolały i już głupie myśli w głowie. masakra jakaś jest.

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    hej dziewczęta!!!
    boze ja chyba świruję juz, obudziałm sie dzis o 4 i juz spac nie mogłam bo odkryłam , że mnie piersi i sutki nie bola aaaa!!!!! wezcie mnie palnijcie w głowe bo to juz jest jakas schiza :-/
    zrobiłam test i dwie kreski ale cały czas druga wychodzi bledsza niz kontorlna , dzizess durnieje na stare lata
    Mi też druga wychodzi bledsza niż kontrolna, a jestem w ciąży dłużej o tydzień :)
    Nic się nie przejmuj :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh baby są jakieś inne :D ale sama tak mam, że czasami myślę ale ja staram się widzieć pozytywy bo zwariować można...

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Poniewaz mam tendencje do infekcji, zdecydowalam sie od dzisiaj popijac wode kokosowa.
    Ja nigdzie nie widziałam u nas wody kokosowej, ale z drugiej strony jakoś szczególnie się nie rozglądałam. Może faktycznie warto zainteresować się tematem. Ja na zaparcia piję czerwoną herbatę i działa idealnie. Dwa kubki dziennie i nie mam problemów w toalecie :)

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah no to fakt dziwne jestesmy :)

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    Ewelkoak Ty jesteś identyczna jak ja i takie same masz dolegliwości, wczoraj jedna pierś mnie przestała boleć a rano prawie wcale mnie nie bolały i już głupie myśli w głowie. masakra jakaś jest.
    hahah Kochana uff ulżyło mi bo juz myslałam ze ze mna cos nie tak juz :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Opowiem Wam jaki miałam porąbany sen.
    Śniło mi się, że mój mąż cały czas chodzi na fochu bo jestem strasznie gruba przez ciążę.
    Żadne ciuchy na mnie nie pasowały, miałam wielkie wałki tłuszczu nie tylko na brzuchu ale też na plecach i tyłku. Masakra jakaś. Czułam się fatalnie i jak się obudziłam to nadal miałam takie nieprzyjemne samopoczucie :/

Waniulka, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo matko co za sny!!! :-/

Waniulka lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ