Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mogłabym Państwowo chodzić do lekarza państwowo ale niestety chodziłam i nie było tak, jak tu... a ta lekarka jest mega super hiper...
no nic badania zrobię teraz i potem trochę mniej kasy będzie szło
Kajaoli wrote:Kurcze, a nie ma jakiegos ubezpieczenia w Polsce, ktore pokrywa chociaz czesc tych kosztow? Ja mam takie ubezpieczenie, place miesieczna skladke ale jak ide zrobic badania, to nic juz nie place, w aptece tez nie. Wlasciwie wyciagam portfel tylko wtedy jak kupuje witaminy. Gdy bylam w szpitalu w tamtym roku, moj pobyt i operacje kosztowaly okolo 4 tys euro i tez wtedy nic nie placilam. Wiec sie oplaca.Kajaoli lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Witam Was kochane jestem tak wykonczna po pracy ze nie mam sily tu zagladac... Czy tylko ja tak mam ??? Za to rano sie budze wczesnie bez problemu...jak nigdy bo jestem strasznym spiochem milego dnia wszystkim zycze
Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość
K
Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc
-
Ale ja tez chodze prywatnie, tutaj panstwowo nie ma sensu, dzieje sie to samo co w Polsce: kolejki, niekompetencja itp.
I to ubezpieczenie mi wszystko oplaca, nie ma czegos takiego w Polsce, np. w Allianz?
Malinowa Panienka wrote:Mogłabym Państwowo chodzić do lekarza państwowo ale niestety chodziłam i nie było tak, jak tu... a ta lekarka jest mega super hiper...
no nic badania zrobię teraz i potem trochę mniej kasy będzie szło -
Kajaoli wrote:Ale ja tez chodze prywatnie, tutaj panstwowo nie ma sensu, dzieje sie to samo co w Polsce: kolejki, niekompetencja itp.
I to ubezpieczenie mi wszystko oplaca, nie ma czegos takiego w Polsce, np. w Allianz?
Hmmm nie wiem - Pani doktor ma malutki gabinecik. W prywatnych przychodniach Lux Medach itp. można kupić takie ubezpieczenie. No nic w tym miesiącu nie będzie szaleństw zakupowych[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
ja też tak mam ale póki co do końca tygodnia siedzę w domu na l4... ale zmęczona jestem i tak okrutnie...
K4lina wrote:Witam Was kochane jestem tak wykonczna po pracy ze nie mam sily tu zagladac... Czy tylko ja tak mam ??? Za to rano sie budze wczesnie bez problemu...jak nigdy bo jestem strasznym spiochem milego dnia wszystkim zycze[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Poniewaz mam tendencje do infekcji, zdecydowalam sie od dzisiaj popijac wode kokosowa.
Zobaczcie co znalazlam na ten temat:
Ciekawostką może być to iż woda kokosowa naturalnie reguluje działanie przewodu pokarmowego i przeciwdziała zaparciom.Poprzez swój zasadowy odczyn nie tylko zwalcza zgagę (częsta przypadłość w ciąży), ale powoduje łatwiejsze wchłanianie mikroelementów i witamin. Szczególnie istotna jest obecność w niej potasu i magnezu. Potas działa antyzakrzepowo i antyobrzękowo(kolejna ciążowa zmora), przeciwdziała również skurczom mięśni( w ciąży szczególnie niebezpieczne). Magnez bierze udział w budowaniu układu nerwowego u płodu i jego prawidłowym funkcjonowaniu.Wapń buduje kości dziecka a mamę zabezpiecza przed niebezpiecznym odwapnieniem. Kwas askorbinowy i witaminy z grupy B mają kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju płodu w łonie matki. Woda kokosowa jest napojem izotonicznym, co oznacza, że zawiera ten sam poziom elektrolitów jaki stwierdza się w ludzkiej krwi. Znaczna zawartość w wodzie kwasu laurynowego(który występuje również naturalnie w mleku matki) sprawia że woda działa antywirusowo i antybakteryjnie więc wspomaga działanie układu immunologicznego.
Dodam tylko, ze z tego co czytalam to Vivalife proponuje taka wode kokosowa w kartonikach (w Polsce)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 10:08
-
Dziewczyny, przede mną walentynkowa wizyta u gina (oczywiście prywatna ). Trzymajcie kciuki, żebym usłyszała wtedy serduszko. To byłyby najpiękniejsze walentynki w historii!!! Jednocześnie bardzo się boję Nie mam uciążliwych objawów, więc wariuję, czy na pewno maleństwo na pewno dobrze się rozwija.
Kajaoli, Eweloka84, Waniulka, Kakabaka, lubek, Misty87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyK4lina wrote:Witam Was kochane jestem tak wykonczna po pracy ze nie mam sily tu zagladac... Czy tylko ja tak mam ??? Za to rano sie budze wczesnie bez problemu...jak nigdy bo jestem strasznym spiochem milego dnia wszystkim zycze
-
nick nieaktualnyMOI wrote:Dziewczyny, przede mną walentynkowa wizyta u gina (oczywiście prywatna ). Trzymajcie kciuki, żebym usłyszała wtedy serduszko. To byłyby najpiękniejsze walentynki w historii!!! Jednocześnie bardzo się boję Nie mam uciążliwych objawów, więc wariuję, czy na pewno maleństwo na pewno dobrze się rozwija.
Kajaoli, Eweloka84, MOI lubią tę wiadomość
-
Waniulka wrote:hej MOI nic się nie martw ja też nie mam objawów i nawet piersi mniej bolą i oczywiście już się zamartwiam że coś może być nie tak. Aj niemożliwe jesteśmy my kobiety...
Ej no nie musimy cierpieć w ciąży powiem Wam, że też był moment, że nic nie było ale teraz czując ucisk w zółądku i jak mi zostaje na górze jedzenie i mdłości - wolałabym wrócić do stanu kiedy ich nie było na objawy czas jeszcze nadejdzie i będziecie miały dosyć[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
nick nieaktualnyEweloka84 wrote:hej dziewczęta!!!
boze ja chyba świruję juz, obudziałm sie dzis o 4 i juz spac nie mogłam bo odkryłam , że mnie piersi i sutki nie bola aaaa!!!!! wezcie mnie palnijcie w głowe bo to juz jest jakas schiza
zrobiłam test i dwie kreski ale cały czas druga wychodzi bledsza niz kontorlna , dzizess durnieje na stare lataEweloka84 lubi tę wiadomość
-
Eweloka84 wrote:hej dziewczęta!!!
boze ja chyba świruję juz, obudziałm sie dzis o 4 i juz spac nie mogłam bo odkryłam , że mnie piersi i sutki nie bola aaaa!!!!! wezcie mnie palnijcie w głowe bo to juz jest jakas schiza
zrobiłam test i dwie kreski ale cały czas druga wychodzi bledsza niz kontorlna , dzizess durnieje na stare lata
Nic się nie przejmujEweloka84 lubi tę wiadomość
-
ehhh baby są jakieś inne ale sama tak mam, że czasami myślę ale ja staram się widzieć pozytywy bo zwariować można...[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Kajaoli wrote:Poniewaz mam tendencje do infekcji, zdecydowalam sie od dzisiaj popijac wode kokosowa.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Waniulka wrote:Ewelkoak Ty jesteś identyczna jak ja i takie same masz dolegliwości, wczoraj jedna pierś mnie przestała boleć a rano prawie wcale mnie nie bolały i już głupie myśli w głowie. masakra jakaś jest.
-
A! Opowiem Wam jaki miałam porąbany sen.
Śniło mi się, że mój mąż cały czas chodzi na fochu bo jestem strasznie gruba przez ciążę.
Żadne ciuchy na mnie nie pasowały, miałam wielkie wałki tłuszczu nie tylko na brzuchu ale też na plecach i tyłku. Masakra jakaś. Czułam się fatalnie i jak się obudziłam to nadal miałam takie nieprzyjemne samopoczucieWaniulka, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość