X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć teraz będą takie :D ja też mam bo się budzę taka zmęczona i nagle... ale nie pamiętam ich :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    A! Opowiem Wam jaki miałam porąbany sen.
    Śniło mi się, że mój mąż cały czas chodzi na fochu bo jestem strasznie gruba przez ciążę.
    Żadne ciuchy na mnie nie pasowały, miałam wielkie wałki tłuszczu nie tylko na brzuchu ale też na plecach i tyłku. Masakra jakaś. Czułam się fatalnie i jak się obudziłam to nadal miałam takie nieprzyjemne samopoczucie :/
    hahahahahahaha te sny są najlepsze, m też się takie głupoty śnią że...
    Ostatnio mi się śniło że mąż chciał się ze mną rozwieść bo stwierdził że kocha innego faceta
    hahahahahaha

Kajaoli, MOI, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze miałam chodzić na nfz ale chyba prywatnie pójdę, będę się bezpieczniej czuła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze co ja mam sie na tym belly, teraz nie mogę wejść do swojego pamiętnika żeby coś napisać UJ..

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam dziwne intensywne sny ostatnio, myslicie ze to jest zwiazane z ciaza? Tzn z hormonami? Czy raczej dlatego, ze zmienia sie nasz stan psychiczny, ze zaczynamy sie przejmowac roznymi rzeczami bardziej niz wczesniej?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Zaokrąglone;-) ja dzisiaj postanowilam nie isc do pracy, jutro chyba tez, chce polezec i pomoc plamieniom zniknac....nigdy tak nie robie, chodzi mi o prace i pierwszy raz w zyciu pokombinowalam i sklamalam, powiedzialam ze mam grype zoladkowa i siedze na kiblu....ale wiadomo co jest teraz najwazniejsze...

Kajaoli, MOI, Anoolka, Eweloka84, blue00, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, kciuki oczywiscie trzymamy, oby serducho walilo jak dzwon!

MOI wrote:
    Dziewczyny, przede mną walentynkowa wizyta u gina (oczywiście prywatna :/ ). Trzymajcie kciuki, żebym usłyszała wtedy serduszko. To byłyby najpiękniejsze walentynki w historii!!! Jednocześnie bardzo się boję :O Nie mam uciążliwych objawów, więc wariuję, czy na pewno maleństwo na pewno dobrze się rozwija.

MOI lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa ja miałam do tego tygodnia takie uczucie jakby coś mi się cofało lub stało w gardle, ale bez mdłości ;)

A mi się śniło, że pojechaliśmy z mężem do Hiszpanii na przedporodowy relaks. Były palmy, ciepłe morze, fale i planowaliśmy wycieczkę do Barcelony :D

Viola, Kamilamila85, K4lina lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witam wszystkie Zaokrąglone;-) ja dzisiaj postanowilam nie isc do pracy, jutro chyba tez, chce polezec i pomoc plamieniom zniknac....nigdy tak nie robie, chodzi mi o prace i pierwszy raz w zyciu pokombinowalam i sklamalam, powiedzialam ze mam grype zoladkowa i siedze na kiblu....ale wiadomo co jest teraz najwazniejsze...

Spryciara ;)

Viola lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od poniedziałku mecza mdłości. W końcu przyszly, choc miałam nadzieję ze mimo wszystko się bez nich obejdzie. Dzis do ginka oby bylo juz widać serduszko! Moj M wchodzi ze mna;-) mam nadzieję że w końcu uswiadomi sobie ze ja naprawde jestem w ciąży:-) u was jak byl z wami wasz mezczyzna?

Kajaoli, Waniulka, Eweloka84, MOI lubią tę wiadomość

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, ja widzialam u mnie w sklepie ze zdrowa zywnoscia olej kokosowy, wiec byc moze woda tez jest, tylko nie rozgladalam sie za tym.....ja nie mam problemow z zatwardzeniami. Fakt, ze bylo kilka dni w czasie kiedy miala przyjsc@ ze pojawil sie ten problem ale szybko zniknal, teraz nawet czasami ide 2 razy, ale tak zawsze mialam.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Mnie od poniedziałku mecza mdłości. W końcu przyszly, choc miałam nadzieję ze mimo wszystko się bez nich obejdzie. Dzis do ginka oby bylo juz widać serduszko! Moj M wchodzi ze mna;-) mam nadzieję że w końcu uswiadomi sobie ze ja naprawde jestem w ciąży:-) u was jak byl z wami wasz mezczyzna?

Moj M poszedl ze mna i potwierdzam, teraz dopiero jak zobaczyl na ekranie i uslyszal serduszko, uswiadomil sobie co sie wlasciwie dzieje :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kajaoli, ja widzialam u mnie w sklepie ze zdrowa zywnoscia olej kokosowy, wiec byc moze woda tez jest, tylko nie rozgladalam sie za tym.....ja nie mam problemow z zatwardzeniami. Fakt, ze bylo kilka dni w czasie kiedy miala przyjsc@ ze pojawil sie ten problem ale szybko zniknal, teraz nawet czasami ide 2 razy, ale tak zawsze mialam.

Ja tez nie mam problemu z zatwardzeniem ale jak przeczytalam o wszystkich tych dobroczynnych wlasciwosciach wody kokosowej, pomyslalam ze sprobuje :)
    Mam natomiast tendencje do infekcji a woda ta wzmacnia takze uklad immunologiczny. Zobaczymy jak to sie sprawdzi w praktyce :)

Viola lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ja już po badaniu krwi i moczu teraz do lekarza jadę na 15.30 boję się jak zawsze... Dziś się czuje rewelacyjnie oprócz tego że w głowie czasami się zakręci to moje samopoczucie jest super...

Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, mnie od zeszlego tygodnia meczyly mdlosci ale moglam funkcjonowac, natomiast od poniedzialku jest hardcore, a najgorsze jest to ze mam je non stop, wiec nie wiem skad powiedzenie " poranne mdlosci". Rano jest w miare a pozniej sie rozkrecaja, najgorsze sa wieczory.
    Do gina chodze sama, mimo ze M jest gotowy na takie widoki. Moze wezme go na prenatalne albo polowkowe, teraz jakos wole chodzic sama....wydaje mi sie jak widze tych biednych mezow w poczekalni ze nie sa zbyt szczesliwi. Chyba jest to krepujace dla nich, nie wiem moze sie myle.

kredkaczarna wrote:

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym z chęcią zaopatrzyla sie w ta wodę ale nie widzialam nigdzie. Co prawda nie mam problemow z zaparciami, ale ma tez duzo innych wlasciwosci. Zobacze w sklepie ze zdrowa zybnoscia, jak bedzie i mnie cena nie zabije to kupie:-)

MartaR.. ja tez dzis na 15:30 wiec wchodzimy "razem":-)

MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

ckai3e3kdf77majo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    mój tak samo stwierdził że jak zobaczy to uwierzy, ale chyba już teraz to tak się nastawił że hoho

Kajaoli lubi tę wiadomość

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz sam chce, wrecz sam zaproponował:-) ale uwazam ze jesli facet nie jest na to gotowy ani chetny to nie ma co go do tego przymuszac.

ja rano mdlosci nie mam przychodza po jakis 2-3 godzinach po wstaniu z łóżka i wieczorem. Takaze popieram termin "poranne mdlosci" ma sie nijak do rzeczywistości

Waniulka, Kajaoli, Viola lubią tę wiadomość

ckai3e3kdf77majo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Hej kobietki ja już po badaniu krwi i moczu teraz do lekarza jadę na 15.30 boję się jak zawsze... Dziś się czuje rewelacyjnie oprócz tego że w głowie czasami się zakręci to moje samopoczucie jest super...
    Martusia 3 mam kciuki będzie dobrze!!! Daj nam znać co i jak kochana!

MartaR.. lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kredka, mnie od zeszlego tygodnia meczyly mdlosci ale moglam funkcjonowac, natomiast od poniedzialku jest hardcore, a najgorsze jest to ze mam je non stop, wiec nie wiem skad powiedzenie " poranne mdlosci". Rano jest w miare a pozniej sie rozkrecaja, najgorsze sa wieczory.
    Do gina chodze sama, mimo ze M jest gotowy na takie widoki. Moze wezme go na prenatalne albo polowkowe, teraz jakos wole chodzic sama....wydaje mi sie jak widze tych biednych mezow w poczekalni ze nie sa zbyt szczesliwi. Chyba jest to krepujace dla nich, nie wiem moze sie myle.

Tez myslalam, ze moj M bedzie skrepowany i w pierwszej ciazy caly czas chodzilam sama, az lekarze zaczeli mnie sie pytac czy jestem samotna mama.
    Tym razem zdecydowalam ze M bedzie ze mna chodzic na kazde spotkanie. Po pierwszej wizycie zapytalam sie go czy go krepuje obecnosc przy takim badaniu ( mimo, ze lekarz mnie przykryl i M nic nie widzial ale wiedzial co sie dzieje. Powiedzial mi, ze dla niego to normalne i ze jedyne pytanie jakie sobie zadaje to czy wszystko w porzadku z dzidziusiem.
    Ale jesli ktoregos dnia powie, ze nie chce isc ze mna bo cos tam, to mu nic nie powiem. Bo my juz tak funkcjonujemy. Nie zmuszamy sie i kazdy ma prawo czegos odmowic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 11:48

Waniulka, Viola lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ