X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedziecie kupowac wklady poporodowe?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Jeszcze raz mogę potwierdzić;)
    Widziałam na żywo takie kąpiele i radość dzieciaczków na sam widok wiaderka;)

Nutella, jestes tutaj naszym naocznym swiadkiem ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Stosowała któraś Oscillococcinum ? Działa to?
    Naciąganie :P To jest praktycznie sam cukier plus "popłuczyny z wnętrzności" jakiejś tam kaczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 13:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny bedziecie kupowac wklady poporodowe?
    Raczej sa koniecznoscia zaraz po porodzie, wiec ja kupie 2 opakowania. Ale majtek poporodowych tych takich od razu z wkladka nie kupuje.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Raczej sa koniecznoscia zaraz po porodzie, wiec ja kupie 2 opakowania. Ale majtek poporodowych tych takich od razu z wkladka nie kupuje.
    ja kupilam jedno opakowanie- tylko one sa duze i zastanawia mnie jaka bielizne do tego- chyba pantalony jakies

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja kupilam jedno opakowanie- tylko one sa duze i zastanawia mnie jaka bielizne do tego- chyba pantalony jakies
    Ja kupie zwykle majtki wiekszego rozmiaru i potem ich nawet prac nie bede tylko wywale.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja kupie zwykle majtki wiekszego rozmiaru i potem ich nawet prac nie bede tylko wywale.
    ja też, tylko lepiej bawełniane bez żadnych dodatków; ale burza u mnie była wrr

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pochmurno i ponoc duszno jakby na burze ale mi jest przyjemnie, za to tata reaguje na zmiane pogody i przewiduje burze:-) :-) :-)
    Ja sobie odpoczywam, w pozycji horyzontalnej :-). I wyszukuje cos ciekawego na necie. Do 14.50 mam czas bo potem zawsze geslerową ogladam na tvn :-) :-) :-)

lubek lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M zostal namowiony na wlasnie ten "lek". I 16zl za 6 fiolek cukrowych kuleczek. Wzielam jedna i zaczelam sie strasznie pocic... Hmm...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Moj M zostal namowiony na wlasnie ten "lek". I 16zl za 6 fiolek cukrowych kuleczek. Wzielam jedna i zaczelam sie strasznie pocic... Hmm...
    To niewiem czemu tak zareagowalas, moze to po prostu przypadek albo nie, nie umie ci napisac czemu :(

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podkłady poporodowe to raczej konieczność, nie da się zrezygnować ;)
    Majtki do tego najlepiej z siatki - przewiewne i dobrze trzymają ten podkład. Kosztują w aptece po 2-3 zł sztuka. Można je prać.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja tak samo jak MOI , moglabym miec juz mala, tez doczekac sie nie moge i jestem ciekawa jak to bedzie ale kurcze u mnie to praca bedzie dopiero wrzeć, wiec narazie to niemozliwe, niech Hania rosnie w brzuszku az bedzie po remoncie i kupi sie wszystko dla niej.

Dziewczyny w biedronce jest ten duzy sudocrem za 17.99 jakby ktoras chciala to cena fajna.
    O! A ja wczoraj byłam w biedronce i nie widziałam tego sudocremu :I Ale kupiłam za to chusteczki nawilżanie dada newborn dwupak za 6.60 :-) Nie wiem w sumie czy będę używała ale taka była cena to wzięłam :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj gorąco a ja wzięłam się od wczoraj za pranie ciuchów dla bobasa :-) Sporo w sumie ich mam a pogoda ładna więc szybko schną i od razu je prasuje :-) Nie wiem w sumie czy to nie za wcześnie ale już będę miała przygotowane:-) Kupiłam wczoraj do prania płyn bobini a do płukania koncentrat dzidziuś:-) Nie wiem czy płyn do płukania jest konieczny ale wydaje mi się, że bez niego ciuszki mogą być sztywne. Po wyschnięciu wszystko pięknie pachnie mydełkiem :-) Nic tylko stać i prasować (oczywiście z wentylatorem w taką pogodę) :-)

ao12., Anoolka, Aniqa, Monica lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    podkłady poporodowe to raczej konieczność, nie da się zrezygnować ;)
    Majtki do tego najlepiej z siatki - przewiewne i dobrze trzymają ten podkład. Kosztują w aptece po 2-3 zł sztuka. Można je prać.
    Ja kupiłam sobie po prostu jednorazówki.

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zakaz od mojego M ruszania sie spod koldry. Podejrzewamy przeziebienie. Leze zawinieta i sie "kisze" (jak to okreslil M).

Zastanawiaja mnie wyniki z moczu. Troche dla mnie niepokojace.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Mam zakaz od mojego M ruszania sie spod koldry. Podejrzewamy przeziebienie. Leze zawinieta i sie "kisze" (jak to okreslil M).

Może wybierz się do ogólnego.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:

Zastosuj domowe sposoby na przeziebienie i odpocznij troche, na pewno bedzie ok

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja też bym już chciała mieć swoje maleństwo przy sobie ale jeszcze troche czasu i sie doczekamy :)

Paulina ja brałam chyba ze 3 te fiolki ale na mnie to nie działa jedynie domowe sposoby na przeziębienie w ciąży.

Podkłady poporodowe dostałam od bratowej bella jedno całe opakowanie a drugie prawie całe bo ona nie zużyła i oddała mi.
    Majtki siatkowe kupiłam wielorazowe dwa opakowania pakowane po dwie sztuki na allegro a mysle jeszcze kupić w razie czego zwykłe bawełniane w razie W i żeby nie było szkoda od razu wyrzucić.

Do nas wczoraj przywiózł kurier łóżeczko i M złożył żeby zobaczyć czy wszystko w nim pasuje i czy nie ma żadnych wad ale jest wszystko dobrze :) teraz w innym pokoju już stoi bo tam nie przeszkadza wiec już go nie składamy do pudeł :)

anka_a lubi tę wiadomość

age.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Do nas wczoraj przywiózł kurier łóżeczko i M złożył żeby zobaczyć czy wszystko w nim pasuje i czy nie ma żadnych wad ale jest wszystko dobrze :) teraz w innym pokoju już stoi bo tam nie przeszkadza wiec już go nie składamy do pudeł :)
    Nam też wczoraj dostarczono łóżeczko, właśnie mąż je składa :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nic ciekawego w tej telewizji nie ma. :( Czekam na wrzesień jak się zaczną nowe sezony seriali. Zwłaszcza że wątpię żeby mi się chciało wtedy z domu ruszać - 2 piętro w kamienicy.
    A jeszcze czeka na Nas remont - yhhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ