X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedziecie kupowac wklady poporodowe?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Jeszcze raz mogę potwierdzić;)
    Widziałam na żywo takie kąpiele i radość dzieciaczków na sam widok wiaderka;)

Nutella, jestes tutaj naszym naocznym swiadkiem ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Stosowała któraś Oscillococcinum ? Działa to?
    Naciąganie :P To jest praktycznie sam cukier plus "popłuczyny z wnętrzności" jakiejś tam kaczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 13:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny bedziecie kupowac wklady poporodowe?
    Raczej sa koniecznoscia zaraz po porodzie, wiec ja kupie 2 opakowania. Ale majtek poporodowych tych takich od razu z wkladka nie kupuje.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Raczej sa koniecznoscia zaraz po porodzie, wiec ja kupie 2 opakowania. Ale majtek poporodowych tych takich od razu z wkladka nie kupuje.
    ja kupilam jedno opakowanie- tylko one sa duze i zastanawia mnie jaka bielizne do tego- chyba pantalony jakies

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja kupilam jedno opakowanie- tylko one sa duze i zastanawia mnie jaka bielizne do tego- chyba pantalony jakies
    Ja kupie zwykle majtki wiekszego rozmiaru i potem ich nawet prac nie bede tylko wywale.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja kupie zwykle majtki wiekszego rozmiaru i potem ich nawet prac nie bede tylko wywale.
    ja też, tylko lepiej bawełniane bez żadnych dodatków; ale burza u mnie była wrr

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pochmurno i ponoc duszno jakby na burze ale mi jest przyjemnie, za to tata reaguje na zmiane pogody i przewiduje burze:-) :-) :-)
    Ja sobie odpoczywam, w pozycji horyzontalnej :-). I wyszukuje cos ciekawego na necie. Do 14.50 mam czas bo potem zawsze geslerową ogladam na tvn :-) :-) :-)

lubek lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M zostal namowiony na wlasnie ten "lek". I 16zl za 6 fiolek cukrowych kuleczek. Wzielam jedna i zaczelam sie strasznie pocic... Hmm...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Moj M zostal namowiony na wlasnie ten "lek". I 16zl za 6 fiolek cukrowych kuleczek. Wzielam jedna i zaczelam sie strasznie pocic... Hmm...
    To niewiem czemu tak zareagowalas, moze to po prostu przypadek albo nie, nie umie ci napisac czemu :(

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podkłady poporodowe to raczej konieczność, nie da się zrezygnować ;)
    Majtki do tego najlepiej z siatki - przewiewne i dobrze trzymają ten podkład. Kosztują w aptece po 2-3 zł sztuka. Można je prać.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja tak samo jak MOI , moglabym miec juz mala, tez doczekac sie nie moge i jestem ciekawa jak to bedzie ale kurcze u mnie to praca bedzie dopiero wrzeć, wiec narazie to niemozliwe, niech Hania rosnie w brzuszku az bedzie po remoncie i kupi sie wszystko dla niej.

Dziewczyny w biedronce jest ten duzy sudocrem za 17.99 jakby ktoras chciala to cena fajna.
    O! A ja wczoraj byłam w biedronce i nie widziałam tego sudocremu :I Ale kupiłam za to chusteczki nawilżanie dada newborn dwupak za 6.60 :-) Nie wiem w sumie czy będę używała ale taka była cena to wzięłam :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj gorąco a ja wzięłam się od wczoraj za pranie ciuchów dla bobasa :-) Sporo w sumie ich mam a pogoda ładna więc szybko schną i od razu je prasuje :-) Nie wiem w sumie czy to nie za wcześnie ale już będę miała przygotowane:-) Kupiłam wczoraj do prania płyn bobini a do płukania koncentrat dzidziuś:-) Nie wiem czy płyn do płukania jest konieczny ale wydaje mi się, że bez niego ciuszki mogą być sztywne. Po wyschnięciu wszystko pięknie pachnie mydełkiem :-) Nic tylko stać i prasować (oczywiście z wentylatorem w taką pogodę) :-)

ao12., Anoolka, Aniqa, Monica lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    podkłady poporodowe to raczej konieczność, nie da się zrezygnować ;)
    Majtki do tego najlepiej z siatki - przewiewne i dobrze trzymają ten podkład. Kosztują w aptece po 2-3 zł sztuka. Można je prać.
    Ja kupiłam sobie po prostu jednorazówki.

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zakaz od mojego M ruszania sie spod koldry. Podejrzewamy przeziebienie. Leze zawinieta i sie "kisze" (jak to okreslil M).

Zastanawiaja mnie wyniki z moczu. Troche dla mnie niepokojace.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Mam zakaz od mojego M ruszania sie spod koldry. Podejrzewamy przeziebienie. Leze zawinieta i sie "kisze" (jak to okreslil M).

Może wybierz się do ogólnego.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:

Zastosuj domowe sposoby na przeziebienie i odpocznij troche, na pewno bedzie ok

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja też bym już chciała mieć swoje maleństwo przy sobie ale jeszcze troche czasu i sie doczekamy :)

Paulina ja brałam chyba ze 3 te fiolki ale na mnie to nie działa jedynie domowe sposoby na przeziębienie w ciąży.

Podkłady poporodowe dostałam od bratowej bella jedno całe opakowanie a drugie prawie całe bo ona nie zużyła i oddała mi.
    Majtki siatkowe kupiłam wielorazowe dwa opakowania pakowane po dwie sztuki na allegro a mysle jeszcze kupić w razie czego zwykłe bawełniane w razie W i żeby nie było szkoda od razu wyrzucić.

Do nas wczoraj przywiózł kurier łóżeczko i M złożył żeby zobaczyć czy wszystko w nim pasuje i czy nie ma żadnych wad ale jest wszystko dobrze :) teraz w innym pokoju już stoi bo tam nie przeszkadza wiec już go nie składamy do pudeł :)

anka_a lubi tę wiadomość

age.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Do nas wczoraj przywiózł kurier łóżeczko i M złożył żeby zobaczyć czy wszystko w nim pasuje i czy nie ma żadnych wad ale jest wszystko dobrze :) teraz w innym pokoju już stoi bo tam nie przeszkadza wiec już go nie składamy do pudeł :)
    Nam też wczoraj dostarczono łóżeczko, właśnie mąż je składa :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nic ciekawego w tej telewizji nie ma. :( Czekam na wrzesień jak się zaczną nowe sezony seriali. Zwłaszcza że wątpię żeby mi się chciało wtedy z domu ruszać - 2 piętro w kamienicy.
    A jeszcze czeka na Nas remont - yhhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ