X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też pochmurno i od rana pada.

Co do wagi dziecka na tym etapie, nie ma czym się przejmować, każde przybiera w swoim tempie. Poza tym wczoraj mój lekarz powiedział, że dziewczyny z moją posturą i wzrostem zazwyczaj nie rodzą dzieci, które ważą 4kg. Ja sama urodziłam się z wagą 2700 w terminie, cała i zdrowa tylko przez całe życie dosyć drobna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 09:13

MOI, Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u mnie tez pochmurno (mogą pojawić się przelotne burze).
    Zazdroszczę Wam tych wizyt, wiecie ile maleństwa ważą :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi kumpela przyniosła cały karon różnych poradników, gazetek itp. Mam co przeglądać. :p
    Za tydzień USG i coś czuję że to będzie przedostatnie. Ostatnie się robi po 36 tygodniu z tego co czytałam. :)

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dzień dobry :) u mnie tez pochmurno (mogą pojawić się przelotne burze).
    Zazdroszczę Wam tych wizyt, wiecie ile maleństwa ważą :)
    Ja też nie wiem ile mój bobas waży, mój doktorek ani razu mi nie powiedział :I Za tydzień w środę mam wizytę z USG, więc może się dowiem :-) To będzie już 32 tc :-) Ah, jak ten czas leci :-)

ao12. lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pochmurno ale duszno- wczoraj byla straszna burza i deszcz wieczorem ale na szczescie bylam juz w domu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzisiaj mamy chyba jakiś dentystyczny dzień, ja też byłam, godzinę siedziałam na fotelu i zrobiła mi trzy zęby :p nie obyło się bez znieczulenia :p

Aniqa spokojnie minie, ja też sie tak czasami czuje, ale wtedy robię sobie manicure, pedicure, robię ładnie włosy idę do fryzjera i tłumaczę sobie, że to nic że wyglądam jak prosię (bo ważę 85 kg, więc Twoje 61 to moje marzenie) ale wtedy siadam i patrzę na ten ruszający się brzuszek i myślę, że warto wszystko poświęcić, więc jeden sezon wyglądu świnio-wieloryba mnie nie załamuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 10:44

Aniqa, ao12., Anoolka, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    ehh..ja tez musze iść do dentysty, jeden ząb mam do zrobienia...ale tak mi sie nie chce że szok ;)
    Aniqa pomyśl sobie, że jeszcze chwila i wrócisz do swojej sylwetki za to z najpiękniejszych prezentem Twojego trudu u boku :)
    Mój M mówi do mnie wielorybku :D ale mi to nie przeszkadza w ogóle;) Jestem szczęsliwa z dużym brzuszkiem :)i wiem, że po ciązy będę tęsknić a widmo kilogramów..eh, no nie myślę. Co ma być to będzie. Lubię sie ruszać więc na pewno prędzej czy później zrzucę :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale może faktycznie, dobrze by Ci zrobiło wyjść z domu, co? Nawet na krótki spacer z jakąś koleżanką?:) endorfinki dobrze i dla dziecka :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze jeszcze do pracy wiec slysze komplementy codziennie ale jak juz we wrzesniu bede na zwolnieniu to pewnie tez bede sie czula nieatrakcyjnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 11:11

Nelly lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U mnie piękna i wymarzona pogoda- 19 stopni i pada i żadnego słońca hurra :D kto by pomyślał że znienawidzę słońce i upały :P

Ja się tam kilogramami nie przejmuję. Zawsze marzyłam żeby mieć brzuszek ciążowy i wcale mi nie przeszkadza że wyglądam jak spaślaczek ;) Zresztą wydaje mi się że kobieta w ciąży pięknie wygląda, nawet jeśli jest nieumalowana i ma nie zrobione włosy :)

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja wagi nieznam,i pewnie znać niebęde do końca bo niechce mi lekarz powiedzieć.
    Pestka, ja skurczy niemam za to twardnienia brzucha, mam leżeć,jeść magnez i jak coś to nospe.

Jak to nie chce? A co z USG 28-32 tydzień? To przecież obowiązkowe badanie i podczas niego MUSZĄ Ci wyznaczyć wagę, obwód główki, obwód brzuszka, długość kości udowej itd. Masz prawo do tego badania na NFZ, nie daj się zbyć lekarzowi!!! Jak nie umie sam robić dobrze USG to niech Ci da skierowanie do innego.

Aniqa lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio nie czuję się jak miss, ale zawsze poprawie sobie humor jakąś maseczką lub innym zabiegiem. Chwila relaksu naprawdę dużo mi daję. Głowa do góry Aniqa ;) Jeszcze troszeczkę i powoli wszystko wróci do normy.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Jak to nie chce? A co z USG 28-32 tydzień? To przecież obowiązkowe badanie i podczas niego MUSZĄ Ci wyznaczyć wagę, obwód główki, obwód brzuszka, długość kości udowej itd. Masz prawo do tego badania na NFZ, nie daj się zbyć lekarzowi!!! Jak nie umie sam robić dobrze USG to niech Ci da skierowanie do innego.
    Tylko ja niechodze na nfz tylko prywatnie, dlatego nie moze mi wystawic skierowania na fundusz. W nastepny poniedzialek mam wizyte to go przycisnę, i powiem ze denerwuje sie tym ze tego niewiem i zeby mi powiedzial, bo na kazdej wizycie robi usg ale takich rzeczy mi nie mowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wpadlam w krotkotrwalego dola bo rozmawialam z kolezanka, a potem przeszlam kolo lustra i jakies okropne mysli mnie dopadly, najwazniejsze jest dzieciatko, a zgrubnac i tak troszke chcialam, a brzuszek to mam superowy,coraz wiekszy i mam nadzieje ze Hania tez rosnie i bedzie super.
    W nastepny tydzien zapisze sie do fryzjera, w koncu maz przyjedzie w nast niedziele to niech widzi jaka ma zoneczke i coreczke.

Anoolka, pestka, ao12., lubek, anka_a lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa idź do fryzjera :) każda z nas musi się trochę rozpieszczać :)ja nigdy sie nie malowałam akurat, tylko delikatny podkład i trochę rzęsy, więc za tym nie tęsknię :P Ale jak szukałam prezentu dla przyjaciółki to znalazłam super sukienkę! I dziś wychodzimy wieczorkiem, to ja założę, trochę się podkoloruje i od razu lepiej :D
    w ogóle zjadłam na śniadanie trochę sałatki i zjadłam ja makaronem z dżemem...;)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Chyba wpadlam w krotkotrwalego dola bo rozmawialam z kolezanka, a potem przeszlam kolo lustra i jakies okropne mysli mnie dopadly, najwazniejsze jest dzieciatko, a zgrubnac i tak troszke chcialam, a brzuszek to mam superowy,coraz wiekszy i mam nadzieje ze Hania tez rosnie i bedzie super.
    W nastepny tydzien zapisze sie do fryzjera, w koncu maz przyjedzie w nast niedziele to niech widzi jaka ma zoneczke i coreczke.
    No i takie podejście do sprawy bardziej mi się podoba :D

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka masz racje! W nast tygodniu fryzjer musi być i już, może końcówki skróce.
    Ja dopiero jem drugie śniadanko. Kakao + kromki z serem żółtym.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smaka robicie- ja musze tak bezplciowo jadac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    No i takie podejście do sprawy bardziej mi się podoba :D
    Mi też. Ale mnie bardzo szybko potrafią nachodzić głupie myśli.

mitaka lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja staram się myśleć jeszcze trochę do października i utulę moją dzidzię, ona będzie najważniejsza ;)

Aniqa, Anoolka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ