Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u mnie też pochmurno i od rana pada.
Co do wagi dziecka na tym etapie, nie ma czym się przejmować, każde przybiera w swoim tempie. Poza tym wczoraj mój lekarz powiedział, że dziewczyny z moją posturą i wzrostem zazwyczaj nie rodzą dzieci, które ważą 4kg. Ja sama urodziłam się z wagą 2700 w terminie, cała i zdrowa tylko przez całe życie dosyć drobna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 09:13
MOI, Nelly lubią tę wiadomość
-
ao12. wrote:Dzień dobry
u mnie tez pochmurno (mogą pojawić się przelotne burze).
Zazdroszczę Wam tych wizyt, wiecie ile maleństwa ważąZa tydzień w środę mam wizytę z USG, więc może się dowiem
To będzie już 32 tc
Ah, jak ten czas leci
ao12. lubi tę wiadomość
-
a dzisiaj mamy chyba jakiś dentystyczny dzień, ja też byłam, godzinę siedziałam na fotelu i zrobiła mi trzy zęby :p nie obyło się bez znieczulenia :p
Aniqa spokojnie minie, ja też sie tak czasami czuje, ale wtedy robię sobie manicure, pedicure, robię ładnie włosy idę do fryzjera i tłumaczę sobie, że to nic że wyglądam jak prosię (bo ważę 85 kg, więc Twoje 61 to moje marzenie) ale wtedy siadam i patrzę na ten ruszający się brzuszek i myślę, że warto wszystko poświęcić, więc jeden sezon wyglądu świnio-wieloryba mnie nie załamujeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 10:44
Aniqa, ao12., Anoolka, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:)
ehh..ja tez musze iść do dentysty, jeden ząb mam do zrobienia...ale tak mi sie nie chce że szok
Aniqa pomyśl sobie, że jeszcze chwila i wrócisz do swojej sylwetki za to z najpiękniejszych prezentem Twojego trudu u boku
Mój M mówi do mnie wielorybkuale mi to nie przeszkadza w ogóle;) Jestem szczęsliwa z dużym brzuszkiem :)i wiem, że po ciązy będę tęsknić a widmo kilogramów..eh, no nie myślę. Co ma być to będzie. Lubię sie ruszać więc na pewno prędzej czy później zrzucę
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
U mnie piękna i wymarzona pogoda- 19 stopni i pada i żadnego słońca hurra
kto by pomyślał że znienawidzę słońce i upały
Ja się tam kilogramami nie przejmuję. Zawsze marzyłam żeby mieć brzuszek ciążowy i wcale mi nie przeszkadza że wyglądam jak spaślaczekZresztą wydaje mi się że kobieta w ciąży pięknie wygląda, nawet jeśli jest nieumalowana i ma nie zrobione włosy
-
Aniqa wrote:Ja wagi nieznam,i pewnie znać niebęde do końca bo niechce mi lekarz powiedzieć.
Pestka, ja skurczy niemam za to twardnienia brzucha, mam leżeć,jeść magnez i jak coś to nospe.
Jak to nie chce? A co z USG 28-32 tydzień? To przecież obowiązkowe badanie i podczas niego MUSZĄ Ci wyznaczyć wagę, obwód główki, obwód brzuszka, długość kości udowej itd. Masz prawo do tego badania na NFZ, nie daj się zbyć lekarzowi!!! Jak nie umie sam robić dobrze USG to niech Ci da skierowanie do innego.Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypoczwarkah wrote:Jak to nie chce? A co z USG 28-32 tydzień? To przecież obowiązkowe badanie i podczas niego MUSZĄ Ci wyznaczyć wagę, obwód główki, obwód brzuszka, długość kości udowej itd. Masz prawo do tego badania na NFZ, nie daj się zbyć lekarzowi!!! Jak nie umie sam robić dobrze USG to niech Ci da skierowanie do innego.
-
nick nieaktualnyChyba wpadlam w krotkotrwalego dola bo rozmawialam z kolezanka, a potem przeszlam kolo lustra i jakies okropne mysli mnie dopadly, najwazniejsze jest dzieciatko, a zgrubnac i tak troszke chcialam, a brzuszek to mam superowy,coraz wiekszy i mam nadzieje ze Hania tez rosnie i bedzie super.
W nastepny tydzien zapisze sie do fryzjera, w koncu maz przyjedzie w nast niedziele to niech widzi jaka ma zoneczke i coreczke.Anoolka, pestka, ao12., lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
Aniqa idź do fryzjera
każda z nas musi się trochę rozpieszczać :)ja nigdy sie nie malowałam akurat, tylko delikatny podkład i trochę rzęsy, więc za tym nie tęsknię
Ale jak szukałam prezentu dla przyjaciółki to znalazłam super sukienkę! I dziś wychodzimy wieczorkiem, to ja założę, trochę się podkoloruje i od razu lepiej
w ogóle zjadłam na śniadanie trochę sałatki i zjadłam ja makaronem z dżemem...Aniqa lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Chyba wpadlam w krotkotrwalego dola bo rozmawialam z kolezanka, a potem przeszlam kolo lustra i jakies okropne mysli mnie dopadly, najwazniejsze jest dzieciatko, a zgrubnac i tak troszke chcialam, a brzuszek to mam superowy,coraz wiekszy i mam nadzieje ze Hania tez rosnie i bedzie super.
W nastepny tydzien zapisze sie do fryzjera, w koncu maz przyjedzie w nast niedziele to niech widzi jaka ma zoneczke i coreczke.Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny