X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ide sobie kawe zrobic bez cukru bo nie dam rady w pracy wytrzymac bo zasne zaraz

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    pisalam wam wczesniej, ze na co dzien zajmuje sie fotografia kulinarna i ze niedawno zalozylam swoj blog nad ktorym teraz usilnie pracuje - gdyz mam czas - potem bedzie troche ciezej ;)

Dzis dodalam nowy super przepis na mieciutkie i pachnace muffinki orzechowe o karmelowym sercu :)

27wvjlw.jpg

Na dodatek sa bardzo latwe i szybkie do wykonania.
    Aby podzielic sie nim z wami umieszczam tutaj bezposredni link na wersje polska:

http://www.cuisinearty.com/pl/podroze-kulinarne

Wszelkie komentarze na blogu mile widziane :):)
    Mozna je zostawiac pod kazdym artykulem :)

Jak ktoras z was postanowi sobie zrobic przyjemnosc i upiec te muffinki - to mam nadzieje, ze podzieli sie ze mna wrazeniami :)

sylwia1985, ao12., Aniqa, MOI, pestka, Kasiula09, paradise, Anoolka, lubek, Nelly, Agrafka, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki najważniejsze, żeby były zdrowe i zdrowo rosły :) dopiero co zjadłam kromki a mała już mi podskakuje. Hmm

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli , Boże kochany jaka mufinka ! Ale wbiłabym w nią zęby, mniam. Ja bardzo lubie piec.
    Właśnie już kiedyś mój mąż kupił mi forme do mufinek, to upieke mu je do kawy,ale dopiero na następny tydzień.

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo jestem pod wrażeniem Kajaoli, stronka już dodana do ulubionych ;)
    Jesteś fotografem z zawodu?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

Dzis dodalam nowy super przepis na mieciutkie i pachnace muffinki orzechowe o karmelowym sercu :)

27wvjlw.jpg

Kajaoli, kocham blogi kulinarne, a Twój jest po prostu przepyszny! Mam tylko jedną uwagę do przepisu. Napisz ile potrzeba proszku do pieczenia ale w gramach! W PL proszek do pieczenia występuje w różnej wielkości opakowaniach, a napisanie w składnikach "1 torebka" to hhyymmm... Wolałabym mieć pewność, że babeczki urosną i że nie najem się mąki przewalonej proszkiem ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Nooo jestem pod wrażeniem Kajaoli, stronka już dodana do ulubionych ;)
    Jesteś fotografem z zawodu?

Fotografia zajmuje sie od dziecinstwa (tata fotograf) ale zdecydowalam sie zajac na powaznie tematem dopiero dwa lata temu. I to wlasnie kulinaria oraz fotografowanie wnetrz mnie inspiruje najbardziej. Blog jest jeszcze w trakcie konstrukcji ale mozna juz na nim obejrzec pare rzeczy.
    Jak chcecie, to mozecie zerknac na glowna strone, znajdziecie tam rozne kategorie i duzo wiecej przepisow:

http://www.cuisinearty.com/pl/

Dziekuje wam za komplemeny :):) bardzo sie ciesze, ze wam sie podoba :):):)
    A przepisy sa wyprobowane przeze mnie osobiscie i na prawde wysmienite :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:54

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kajaoli, kocham blogi kulinarne, a Twój jest po prostu przepyszny! Mam tylko jedną uwagę do przepisu. Napisz ile potrzeba proszku do pieczenia ale w gramach! W PL proszek do pieczenia występuje w różnej wielkości opakowaniach, a napisanie w składnikach "1 torebka" to hhyymmm... Wolałabym mieć pewność, że babeczki urosną i że nie najem się mąki przewalonej proszkiem ;)

Moi, bardzo cenna uwaga :)
    U nas proszek do pieczenia jest sprzedawany w malutki torebkach: 11g czyli mniej wiecej jest to 1 duza plaska lyzka.
    Ale wprowadze te zmiane w tekscie na blogu :):)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie mozemy sie dogadac co do imienia- wkurza mnie to bo moj chce jakies kosmiczne imie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle z innej beczki, dziewczyny byłyście już w szpitalach, w których chcecie rodzić? Ja jakoś to odwlekam, a w sumie przydałoby sie pójśc i zobaczyć co i jak..

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a jakie imiona wam sie podobają?

Co do szpitala,to ja niebyłam oglądać i raczej tego niebęde robić. Jak byłam odwiedzić koleżanke po porodzie to widziałam sale poporodową.

• MOI Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a w ogóle z innej beczki, dziewczyny byłyście już w szpitalach, w których chcecie rodzić? Ja jakoś to odwlekam, a w sumie przydałoby sie pójśc i zobaczyć co i jak..
    Ja byłam, bo chodzę do szpitalnej szkoły rodzenia i akurat na jednych zajęciach mogłyśmy wejść na porodówkę (nikt akurat nie rodził ;) ). Jeśli masz możliwość, to warto skorzystać. Ja po tamtej wizycie, pomimo koszmarów porodowych, czuję się po prostu pewniej. Wiem gdzie co i jak i już sobie robię wizualizację mojego porodu ;)

pestka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie muszę się zebrać, ale jakoś mi to ciężko idzie...ale w sierpniu obiecałam sobie, że pojedziemy :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli super blog na pewno bede zaglądać i kopiować przepisy bo bardzo lubie piec ale czasem nie mam pomysłu co :)

Ja w szpitalu nie byłam licze na to że jak bede chodziła do szkoły rodzenia to może odwiedzimy blok porodowy :)

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko niewiele ponad 2 godziny i wizyta trzymajcie kciuki :)

sylwia1985, ao12. lubią tę wiadomość

age.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz bylam i wizyta bardzo dobrze sie odbyla; Zobaczylam pokoje, porozmawialam o calej organizacji, poznalam ekipe rozesmianych i bardzo milych poloznych.
    Polecam takie wizyty bo chociaz wie sie na co trzeba sie nastawic.

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam z niecierpliwoscia na nastepne zamowienia :) za kazdym razem ciesze sie jak glupia :)

Jutro czeka nas ostatnie usg, dziewczyny trzymajcie kciuki zeby ta moja lekarz panikara nic nie znalazla do czego by mogla sie doczepic. Tak bardzo mam nadzieje, ze to bedzie juz ostatnie oficjalne usg.
    Potem jeszcze bede ogladac maluszka na wizytach u gina ale waznym jest dla mnie, zeby babka jutro mi powiedziala, ze wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:30

Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Sylwia a jakie imiona wam sie podobają?

Co do szpitala,to ja niebyłam oglądać i raczej tego niebęde robić. Jak byłam odwiedzić koleżanke po porodzie to widziałam sale poporodową.
    ja bym chciala Tobiasz albo Tymek a moj chce Ernest- jemu sie moje nie podobaja a mi jego - a tak wspolnie to Nikodem ale nie jakos bardzo ale wole to od Ernesta

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoś, bardzo ładne imię według mnie :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli bardzo smaczny blog :)

Mi też podoba się Nikodem. Wiem też jak trudno dogadać się z mężczyzną jeśli chodzi o imię dla dziecka, dlatego na samym początku ustaliśmy, że ja wybieram imię dla córki a tata dla syna, na szczęście jest dziewczynka :P

W szpitalu jeszcze nie byłam, we wrześniu się przeprowadzamy więc na razie nie mam takiej możliwości. W sumie jeszcze na 100% nie zdecydowałam w którym będę rodzić.

Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ