Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane,
pisalam wam wczesniej, ze na co dzien zajmuje sie fotografia kulinarna i ze niedawno zalozylam swoj blog nad ktorym teraz usilnie pracuje - gdyz mam czas - potem bedzie troche ciezej
Dzis dodalam nowy super przepis na mieciutkie i pachnace muffinki orzechowe o karmelowym sercu
Na dodatek sa bardzo latwe i szybkie do wykonania.
Aby podzielic sie nim z wami umieszczam tutaj bezposredni link na wersje polska:
http://www.cuisinearty.com/pl/podroze-kulinarne
Wszelkie komentarze na blogu mile widziane
Mozna je zostawiac pod kazdym artykulem
Jak ktoras z was postanowi sobie zrobic przyjemnosc i upiec te muffinki - to mam nadzieje, ze podzieli sie ze mna wrazeniami
sylwia1985, ao12., Aniqa, MOI, pestka, Kasiula09, paradise, Anoolka, lubek, Nelly, Agrafka, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kajaoli wrote:
Dzis dodalam nowy super przepis na mieciutkie i pachnace muffinki orzechowe o karmelowym sercu
Kajaoli, kocham blogi kulinarne, a Twój jest po prostu przepyszny! Mam tylko jedną uwagę do przepisu. Napisz ile potrzeba proszku do pieczenia ale w gramach! W PL proszek do pieczenia występuje w różnej wielkości opakowaniach, a napisanie w składnikach "1 torebka" to hhyymmm... Wolałabym mieć pewność, że babeczki urosną i że nie najem się mąki przewalonej proszkiemKajaoli lubi tę wiadomość
-
ao12. wrote:Nooo jestem pod wrażeniem Kajaoli, stronka już dodana do ulubionych
Jesteś fotografem z zawodu?
Fotografia zajmuje sie od dziecinstwa (tata fotograf) ale zdecydowalam sie zajac na powaznie tematem dopiero dwa lata temu. I to wlasnie kulinaria oraz fotografowanie wnetrz mnie inspiruje najbardziej. Blog jest jeszcze w trakcie konstrukcji ale mozna juz na nim obejrzec pare rzeczy.
Jak chcecie, to mozecie zerknac na glowna strone, znajdziecie tam rozne kategorie i duzo wiecej przepisow:
http://www.cuisinearty.com/pl/
Dziekuje wam za komplemenybardzo sie ciesze, ze wam sie podoba
A przepisy sa wyprobowane przeze mnie osobiscie i na prawde wysmienite
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:54
-
MOI wrote:Kajaoli, kocham blogi kulinarne, a Twój jest po prostu przepyszny! Mam tylko jedną uwagę do przepisu. Napisz ile potrzeba proszku do pieczenia ale w gramach! W PL proszek do pieczenia występuje w różnej wielkości opakowaniach, a napisanie w składnikach "1 torebka" to hhyymmm... Wolałabym mieć pewność, że babeczki urosną i że nie najem się mąki przewalonej proszkiem
Moi, bardzo cenna uwaga
U nas proszek do pieczenia jest sprzedawany w malutki torebkach: 11g czyli mniej wiecej jest to 1 duza plaska lyzka.
Ale wprowadze te zmiane w tekscie na blogu
-
nick nieaktualny
-
pestka wrote:a w ogóle z innej beczki, dziewczyny byłyście już w szpitalach, w których chcecie rodzić? Ja jakoś to odwlekam, a w sumie przydałoby sie pójśc i zobaczyć co i jak..
). Jeśli masz możliwość, to warto skorzystać. Ja po tamtej wizycie, pomimo koszmarów porodowych, czuję się po prostu pewniej. Wiem gdzie co i jak i już sobie robię wizualizację mojego porodu
pestka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
Kajaoli super blog na pewno bede zaglądać i kopiować przepisy bo bardzo lubie piec ale czasem nie mam pomysłu co
Ja w szpitalu nie byłam licze na to że jak bede chodziła do szkoły rodzenia to może odwiedzimy blok porodowyKajaoli lubi tę wiadomość
-
Ja tez juz bylam i wizyta bardzo dobrze sie odbyla; Zobaczylam pokoje, porozmawialam o calej organizacji, poznalam ekipe rozesmianych i bardzo milych poloznych.
Polecam takie wizyty bo chociaz wie sie na co trzeba sie nastawic.Aniqa lubi tę wiadomość
-
A ja czekam z niecierpliwoscia na nastepne zamowienia
za kazdym razem ciesze sie jak glupia
Jutro czeka nas ostatnie usg, dziewczyny trzymajcie kciuki zeby ta moja lekarz panikara nic nie znalazla do czego by mogla sie doczepic. Tak bardzo mam nadzieje, ze to bedzie juz ostatnie oficjalne usg.
Potem jeszcze bede ogladac maluszka na wizytach u gina ale waznym jest dla mnie, zeby babka jutro mi powiedziala, ze wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 13:30
Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Sylwia a jakie imiona wam sie podobają?
Co do szpitala,to ja niebyłam oglądać i raczej tego niebęde robić. Jak byłam odwiedzić koleżanke po porodzie to widziałam sale poporodową.
-
Kajaoli bardzo smaczny blog
Mi też podoba się Nikodem. Wiem też jak trudno dogadać się z mężczyzną jeśli chodzi o imię dla dziecka, dlatego na samym początku ustaliśmy, że ja wybieram imię dla córki a tata dla syna, na szczęście jest dziewczynka
W szpitalu jeszcze nie byłam, we wrześniu się przeprowadzamy więc na razie nie mam takiej możliwości. W sumie jeszcze na 100% nie zdecydowałam w którym będę rodzić.Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość