X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodem to bardzo ciekawe i oryginalne imie :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej zostanie Nikus bo watpie czy dojdziemy do porozumienia

Kajaoli lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:48

Aniqa, sylwia1985, ao12., pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja bym chciala Tobiasz albo Tymek a moj chce Ernest- jemu sie moje nie podobaja a mi jego - a tak wspolnie to Nikodem ale nie jakos bardzo ale wole to od Ernesta
    Tymek ładne i Nikodem zresztą też, ale masz rację że ten Ernest to nie bardzo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze dawniej z kalendarza wybieralismy fajne imiona, ale co do dziewczynki zgodzilismy sie od razu, tak ze nie bylo zgrzytow w tym temacie.

A nie opowiadalam wam o szkole rodzenia. Bo mialam numer od gina i szkola miala byc darmowa, i dzwonilam pod ten numer zeby dowiedziec sie co i jak i potraktowano mnie jak intruza, pytam grzecznie pania jak wygladaja zajecia, o czym sie mowi itp a ona mi tak niechetnie zaczela mowic ze to roznie, moze to, moze tamto, ze godzinowo tez niewie, ze niewie kiedy by to bylo, jak sie zbierze grupa, nic tylko niewie i niewie. Spieszyla sie i widac bylo ze chce mnie zbyc. I placi sie 50 zl od osoby, ale nie zrobilo to na mnie dobrego wrazenia i raczej chodzic nie bede.

• pestka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    My też mieliśmy problem z imieniem aż w końcu postawiłam męża przed faktem dokonanym że będzie Filip :)

Ja chciałam Filipa albo Franka....Ale M trochę bardziej skłania się ku Frankowi, a że mi oba się podobają, to jest Franek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 16:24

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    My też mieliśmy problem z imieniem aż w końcu postawiłam męża przed faktem dokonanym że będzie Filip :)

To jak? dopisujemy na liste na poczatku watku, tak? :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, Filip i Franek juz na naszej liscie :):)
    Jesli chcecie, zebym dopisala jeszcze jakies imiona waszych dzieciaczkow - dajcie znac :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    My jeszcze dawniej z kalendarza wybieralismy fajne imiona, ale co do dziewczynki zgodzilismy sie od razu, tak ze nie bylo zgrzytow w tym temacie.

A nie opowiadalam wam o szkole rodzenia. Bo mialam numer od gina i szkola miala byc darmowa, i dzwonilam pod ten numer zeby dowiedziec sie co i jak i potraktowano mnie jak intruza, pytam grzecznie pania jak wygladaja zajecia, o czym sie mowi itp a ona mi tak niechetnie zaczela mowic ze to roznie, moze to, moze tamto, ze godzinowo tez niewie, ze niewie kiedy by to bylo, jak sie zbierze grupa, nic tylko niewie i niewie. Spieszyla sie i widac bylo ze chce mnie zbyc. I placi sie 50 zl od osoby, ale nie zrobilo to na mnie dobrego wrazenia i raczej chodzic nie bede.

Aniqa, tez bym nie poszla. Ta pani nie wzbudzala zaufania, mam mieszane uczucia co do wizji, jak wygladalyby spotkania w tej szkole. Ja tez nie place za spotkania przygotowawcze do porodu tylko moja kasa chorych.
    Szkoda, ze nie ma w twoich okolicach jakiejs konkretnej szkoly bo bys na pewno niejedna nowa rzecz sie dowiedziala. Poza tym moglabys na zywo zadawac pytania - to jest jednak wazne, zeby podyskutowac z kims kompetentnym.

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Aniqa, tez bym nie poszla. Ta pani nie wzbudzala zaufania, mam mieszane uczucia co do wizji, jak wygladalyby spotkania w tej szkole. Ja tez nie place za spotkania przygotowawcze do porodu tylko moja kasa chorych.
    Szkoda, ze nie ma w twoich okolicach jakiejs konkretnej szkoly bo bys na pewno niejedna nowa rzecz sie dowiedziala. Poza tym moglabys na zywo zadawac pytania - to jest jednak wazne, zeby podyskutowac z kims kompetentnym.
    Raczej nie pojde, zanim sie grupa uzbiera to juz pewnie urodze. Teraz skupie sie na tym remoncie a tak mam niby ta polozna ale ona sama nie wychodzi z iniciatywa przekazania mi jakis informacji, a ja tak niewiem o co mam pytac, mam pare pytan ale wolalabym zeby omowila jakis temat, bo tak zawsze sie czegos wiecej dowiem niz tak na wyrywki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 17:03

• Nelly Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Hej dziewczyny, macie juz za soba to usg między 28-32 tyg.?
    Bo ja dziś byłam na tym usg, jestem w 30 tyg. (29tydz i 3 dzień) i moje maleństwo waży 1390g...możecie podać ile wasze dzieci ważyły w tym okresie, bo coś mało mi isę zdaje....
    Moja w 28 tc + 4 dni ważyła 1100g

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja chodze jeszcze do pracy wiec slysze komplementy codziennie ale jak juz we wrzesniu bede na zwolnieniu to pewnie tez bede sie czula nieatrakcyjnie
    Mam dokładnie to samo - wszyscy naokoło mi mówią, jak świetnie wyglądam i jak mi ciąża dobrze służy. I tez myślę, że gdybym siedziała w domu, toby mi się nie chciało zadbać o swój wygląd i się choćby przyzwoicie ubrać

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...
    Alan, Jakub, Wiktor, Igor...
    Nie mogę się zdecydować a mój M stwierdził że liczy na moją wyobrażnię i że to ja mam wybrać imię.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie mala wazy 1287 g wszystko jest dobrze za wyjatkiem tego ze mala jest bardzo nisko glowka i musze wiecej lezec

Kajaoli, ao12., Aniqa, lubek, sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    jestem po wizycie mala wazy 1287 g wszystko jest dobrze za wyjatkiem tego ze mala jest bardzo nisko glowka i musze wiecej lezec
    Kasiula to odpoczywaj wiecej, glowke mojej malej tez jest nisko przez to skraca sie szyjka, choc juz podobno wrocila do normy.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam z niecierpliwością na szkołę rodzenia, jest przy szpitalu w którym będę rodzić więc liczę że sporo zobaczę :) Szkoła cieszy się dużym zainteresowaniem i dlatego zostałam wpisana dopiero do grupy wrześniowej... jak ja się tam doturlam?.. :)

Kajaoli, blog cudny! Zdjęcia są tak smaczne, że od razu ma się ochotę coś upiec :)

• renatkach Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Hmm...
    Alan, Jakub, Wiktor, Igor...
    Nie mogę się zdecydować a mój M stwierdził że liczy na moją wyobrażnię i że to ja mam wybrać imię.

jak mogę doradzić, to nie Alan, siostra ma w wychowawstwo w gimnazjum i ma Alana Kalete w klasie, to dzieci wołają na niego Anal Kaleka, a po co ośmieszać dziecko :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , dziś byłma na wizycie u lekarza... i mówiłam mu o dzisiejszych bólach...Sprawdził mi szyjkę, i jest zamknięta...Dostałam nospę, duphaston i furagine (bo mam jakies bakterie w moczu)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    jak mogę doradzić, to nie Alan, siostra ma w wychowawstwo w gimnazjum i ma Alana Kalete w klasie, to dzieci wołają na niego Anal Kaleka, a po co ośmieszać dziecko :)
    Ja wiem że to straszne ale śmieję się już od 5 minut z tego przezwiska >:D

Kajaoli, renatkach, ao12., lubek, Strokrotka, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja wiem że to straszne ale śmieję się już od 5 minut z tego przezwiska >:D
    Jak przeczytałam też wybuchłam śmiechem, więc ja cie rozgrzeszam :)

Anoolka, Kajaoli, renatkach, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ