Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mama86 no to super- ja narazie kupuje po troszke ubranek jak wracam z pracy- bo po drodze jest lumpex i ostatnio jest promocja - fakt ze sa juz przebrane no ale zlotowke za sztuke - nie da sie nie wejsc i nic nie kupic.Wczoraj kupilam 4 pajacyki
i 4 body z krotkim rekawkiem
teraz musze polowac na jakies sweterki bo nie mam zadnego a nie bede niewiadomo ile kupowac pajacykow czy body bo nie ma sensu bo maly i tak zaraz wyrosnie. Narazie mam 10 pajacykow ,20 body ( 10 z krotkim i 10 z dlugim rekawkiem) 4 bluzeczki( rozmiary ktore kupowalam to 54-56-62 ) , 3 czapeczki, 4 pary skarpeteczek, 2 lapki niedrapki, 2 rajstopy, 2 spiworki no i 2 cieple kombinezony - i nie wiem co jeszcze kupowac - napewno jakies sweterki by sie przydaly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:17
-
oststnio moj mezus przyniosl od swojego brata pare zabaweczek takich materialowych dla maluszka - wiec wystarczy wyprac i nie bede juz nic kupowala- sa takie slodkie i smieszne
duzo rzeczy juz nie maja bo porozdawali no ale foteliki do samochodu maja wiec napewno nam dadza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:22
-
Sylwia przykro mi z powodu tescia ale postaraj sie nie bo to nie pomaga maluszkowi. Co do ubranek to pewnie ja tez jak mam okazje to zachodze do lumpka nieraz mozna naprawde kupic cos ladnego za grosze i czasem nawet z metka
mama86 super ze za jednym zamachem udalo wam sie z tym wozkiem
co do zabawek to ja mam cala szafke pluszakow jeszcze moje i kilka kupilam w lumpku w bardzo dobrym stanie i tylko trzeba je bedzie wyprac -
no to super sie zlozylomama86 wrote:Dziewczyny, mam już wózek (na razie jeszcze w kartonie)! Jechaliśmy wczoraj kupić do ikei meble do dużego pokoju i w trakcie drogi dzwoni do mnie babka,ze wózek jest już do odebrania (a miał być dopiero za dwa tygodnie)! A ja do niej, że chyba żartuje bo ja właśnie tam jade:-) A ikea jest u nas w tym samym centrum handlowym co smyk i mam do niego 30 km. Całe szczęście, że jechaliśmy dostawczym samochodem to od razu wszystko załatwiliśmy:-)
Kupiliśmy też fotelik maxi cosi:-) Na razie nie składam jeszcze wózka bo mamy mieszkanie zawalone kartonami z meblami i wywieźliśmy go na razie do teściowej:-) już nie mogę się doczekać złożenia go:-) Pierwszy to pewnie będzie w nim spał nasz kot bo wszędzie się pcha:-) Z tych wrażeń nie mogłam wczoraj zasnąć
A w tygodniu przywiozłam do domu leżaczek Fisher price,który dostalam od szwagierki:-) Teraz wyprany i wyczyszczony czeka na październik
W lipcu myślałam,że jeszcze dużo czasu zostało a teraz mam wrażenie, że mogę nie zdąrzyć wszystko sobie przygotować tak jakbym chciała
U mnie od rana znowu prasowanie kolejnej sterty dla mojej dziewczynki:-) -
ja od rana czekam na mezusia ktory wraca z trasy (nie bylo go w domu 36h a ja meeega tesknie)
no i rozmrazam mielone, zrobie kotleciki i pulpeciki w sosie pieczarkowym
bo kochane moje mocno glodne napewno :*
poza tym po obiadku bede sie zbierac na ten panienski, troche mi sie chce i nie chce -
Hej dziewczyny:)
Sylwia współczuję całej sytuacji, mam nadzieję, że mu się polepszy.
mama86 super, że tak wam się udało:)
ja pluszaków tez nie kupuje, na pewno coś przyjdzie i będziemy tego mieli aż zanadtoz ciuszkami też sobie już dałam spokój, mam parę cieplejszych i duuuużo bodziaków, pajacy, śpioszkó, półśpioszków...sporo podostawaliśmy, wiec ja nie kupuje więcej, bo po co
jak już to większe rozmiary w stylu 68 czy 74.
Coś czuje, że dziś będzie upalnie...no cóż. Ale dziś wychodzimy z moim M na miasto, juz od paru tygodni chciał mnie zabrać a jak głupia jakoś nie chciałam:) więc dziś się nachodzę, no i miło, że M tak dba, co bym się nie nudziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:56
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na dziś niemam planów oprócz dalszego wypoczynku na kanapie przed tv.
Z ciuszków to nawet niewiem już co mam, bo popakowane w kartony i czeka na pranie. Zabawki niebędą mi narazie potrzebne.a miśki to mam jeszcze z czasów jak byłam mała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 11:17
-
Ja z zabawek to mam o:
Tak jak kiedyś pisałam zaczęłam kompletować dla własnej psychiki chyba bo rok prawie mijał a bejbik nie chciał się pojawić (cierpienia dokładały kolejne ciąże w rodzinie) no i .... już na początku roku nazbierałam tego tyle, po czym wkurzyłam się i powiedziałam, że jak nie chcesz się pojawić to najwyżej rozdam innym dzieciom i w tym samym miesiącu dwie kreskiMaterialistyczne dziecko
:*
paulina.b.1991, pestka, Scęście, Kasiula09, MOI, ao12., sylwia1985, Anoolka, Eva0507, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Dziś przypadkiem trafiłam na to forum i od razu żałuję że dopiero teraz. Po przeczytaniu kilku stron Waszych pogaduszek, czuje się zdecydowanie lepiej. Dobrze jest wiedzieć że nie jesteśmy same i to co przeżywamy jest rozumiane przez inne kobiety
Od dwóch tygodni jestem uziemiona w domu z powodu założenia cewnika 2j, mam zastój w prawej nerce spowodowany wadą nerki i kamieniami. Od początku ciąży czułam się rewelacyjnie aż tu nagle wyszły nieprzyjemne sprawy o których nie miałam pojęcia. Będę się zaczytywać w tym co stworzyłyście przez ostatnie miesiące bo wstyd się przyznać ale ja dla swojej dziewczynki jeszcze nic nie mam. Czekam na szkołę rodzenia która zaczyna sie za dwa tygodnie, mam nadzieje że nadrobię. Termin mam na 12 października, będzie dziewczynka, to moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam Was wszystkie!
pestka, paulina.b.1991, ao12., Kasiula09, sylwia1985, Agrafka, Anoolka, lubek, MartaR.., Monica, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
Cześć Aga, trochę masz do nadrobienia
tutaj jedne mają więcej drugie mniej dla swoich dzieci. Ja w ogóle nie mam weny, siły ani ochoty się ruszać na podbój sklepów więc wszystko zamówiłam przez internet.
Kosmetyki i apteczne rzeczy kupiłam jak wiele z nas w internetowej
aptece gemini: http://www.aptekagemini.pl/, a pozostałe rzeczy na allegro
pościel i kocyki: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=16590556
pozostałe rzeczy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20864633
może pomoże służymy pomocą
-
najwazniejsze ze juz z nami jestes
cieszymy sie z kolejnego pazdziernikowego malenstwa
powiedz cos wiecej? ile masz lat, skad ejstes? dlugo sie staraliscie o malenstwo? czy moze sie nie staraliscie
? do tej pory na badaniach wszystko ok? ile malenka wazy?
imie juz wybrane?
Aga W.A wrote:Cześć dziewczynyDziś przypadkiem trafiłam na to forum i od razu żałuję że dopiero teraz. Po przeczytaniu kilku stron Waszych pogaduszek, czuje się zdecydowanie lepiej. Dobrze jest wiedzieć że nie jesteśmy same i to co przeżywamy jest rozumiane przez inne kobiety
Od dwóch tygodni jestem uziemiona w domu z powodu założenia cewnika 2j, mam zastój w prawej nerce spowodowany wadą nerki i kamieniami. Od początku ciąży czułam się rewelacyjnie aż tu nagle wyszły nieprzyjemne sprawy o których nie miałam pojęcia. Będę się zaczytywać w tym co stworzyłyście przez ostatnie miesiące bo wstyd się przyznać ale ja dla swojej dziewczynki jeszcze nic nie mam. Czekam na szkołę rodzenia która zaczyna sie za dwa tygodnie, mam nadzieje że nadrobię. Termin mam na 12 października, będzie dziewczynka, to moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam Was wszystkie!
-
a dla tych ktore sa na delikatnej dietce, bo cukrzyca, lub prawie to podrzucam link do fajnego bloga, dziewczyna mega smacznie gotuje i zdrowo, bez dodatkow, konserwantow
zerknijcie sobie , ja lubie jej przepisy
http://smak-zdrowia.blogspot.com/
Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ale najadłam sie pierogów ze śliwami, mama zrobiła,a ja odrazu światełka w oczach i potem to już jadłam bez opamiętania,
Wiem,wiem powinnam sie smażyć w piekle za to, teraz mi dobrze ale jak zmierze cukier to może już nie być miło.sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny