X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 no to super- ja narazie kupuje po troszke ubranek jak wracam z pracy- bo po drodze jest lumpex i ostatnio jest promocja - fakt ze sa juz przebrane no ale zlotowke za sztuke - nie da sie nie wejsc i nic nie kupic.Wczoraj kupilam 4 pajacyki :) i 4 body z krotkim rekawkiem :) teraz musze polowac na jakies sweterki bo nie mam zadnego a nie bede niewiadomo ile kupowac pajacykow czy body bo nie ma sensu bo maly i tak zaraz wyrosnie. Narazie mam 10 pajacykow ,20 body ( 10 z krotkim i 10 z dlugim rekawkiem) 4 bluzeczki( rozmiary ktore kupowalam to 54-56-62 ) , 3 czapeczki, 4 pary skarpeteczek, 2 lapki niedrapki, 2 rajstopy, 2 spiworki no i 2 cieple kombinezony - i nie wiem co jeszcze kupowac - napewno jakies sweterki by sie przydaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oststnio moj mezus przyniosl od swojego brata pare zabaweczek takich materialowych dla maluszka - wiec wystarczy wyprac i nie bede juz nic kupowala- sa takie slodkie i smieszne :) duzo rzeczy juz nie maja bo porozdawali no ale foteliki do samochodu maja wiec napewno nam dadza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabawek nie mam żadnych :p liczę że inni przyniosą :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia przykro mi z powodu tescia ale postaraj sie nie bo to nie pomaga maluszkowi. Co do ubranek to pewnie ja tez jak mam okazje to zachodze do lumpka nieraz mozna naprawde kupic cos ladnego za grosze i czasem nawet z metka :-)

mama86 super ze za jednym zamachem udalo wam sie z tym wozkiem :-)

co do zabawek to ja mam cala szafke pluszakow jeszcze moje i kilka kupilam w lumpku w bardzo dobrym stanie i tylko trzeba je bedzie wyprac :-)

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super sie zlozylo :)
    mama86 wrote:
    Dziewczyny, mam już wózek (na razie jeszcze w kartonie)! Jechaliśmy wczoraj kupić do ikei meble do dużego pokoju i w trakcie drogi dzwoni do mnie babka,ze wózek jest już do odebrania (a miał być dopiero za dwa tygodnie)! A ja do niej, że chyba żartuje bo ja właśnie tam jade:-) A ikea jest u nas w tym samym centrum handlowym co smyk i mam do niego 30 km. Całe szczęście, że jechaliśmy dostawczym samochodem to od razu wszystko załatwiliśmy:-)
    Kupiliśmy też fotelik maxi cosi:-) Na razie nie składam jeszcze wózka bo mamy mieszkanie zawalone kartonami z meblami i wywieźliśmy go na razie do teściowej:-) już nie mogę się doczekać złożenia go:-) Pierwszy to pewnie będzie w nim spał nasz kot bo wszędzie się pcha:-) Z tych wrażeń nie mogłam wczoraj zasnąć:-)

A w tygodniu przywiozłam do domu leżaczek Fisher price,który dostalam od szwagierki:-) Teraz wyprany i wyczyszczony czeka na październik :-)

W lipcu myślałam,że jeszcze dużo czasu zostało a teraz mam wrażenie, że mogę nie zdąrzyć wszystko sobie przygotować tak jakbym chciała :-)

U mnie od rana znowu prasowanie kolejnej sterty dla mojej dziewczynki:-)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od rana czekam na mezusia ktory wraca z trasy (nie bylo go w domu 36h a ja meeega tesknie) :) no i rozmrazam mielone, zrobie kotleciki i pulpeciki w sosie pieczarkowym :) bo kochane moje mocno glodne napewno :*
    poza tym po obiadku bede sie zbierac na ten panienski, troche mi sie chce i nie chce :D

• pestka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Sylwia współczuję całej sytuacji, mam nadzieję, że mu się polepszy.
    mama86 super, że tak wam się udało:)
    ja pluszaków tez nie kupuje, na pewno coś przyjdzie i będziemy tego mieli aż zanadto :) z ciuszkami też sobie już dałam spokój, mam parę cieplejszych i duuuużo bodziaków, pajacy, śpioszkó, półśpioszków...sporo podostawaliśmy, wiec ja nie kupuje więcej, bo po co :) jak już to większe rozmiary w stylu 68 czy 74.
    Coś czuje, że dziś będzie upalnie...no cóż. Ale dziś wychodzimy z moim M na miasto, juz od paru tygodni chciał mnie zabrać a jak głupia jakoś nie chciałam:) więc dziś się nachodzę, no i miło, że M tak dba, co bym się nie nudziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:56

ao12. lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dziś niemam planów oprócz dalszego wypoczynku na kanapie przed tv.
    Z ciuszków to nawet niewiem już co mam, bo popakowane w kartony i czeka na pranie. Zabawki niebędą mi narazie potrzebne.a miśki to mam jeszcze z czasów jak byłam mała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 11:17

• mitaka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zabawek to mam o:
    89939d793d0b9dd0m.jpg

Tak jak kiedyś pisałam zaczęłam kompletować dla własnej psychiki chyba bo rok prawie mijał a bejbik nie chciał się pojawić (cierpienia dokładały kolejne ciąże w rodzinie) no i .... już na początku roku nazbierałam tego tyle, po czym wkurzyłam się i powiedziałam, że jak nie chcesz się pojawić to najwyżej rozdam innym dzieciom i w tym samym miesiącu dwie kreski :D Materialistyczne dziecko :P :*

paulina.b.1991, pestka, Scęście, Kasiula09, MOI, ao12., sylwia1985, Anoolka, Eva0507, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usłyszał Cie po prosu, się wystraszył, że wszystko straci! :D

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajowe te twoje zabaweczki ;)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zabawek nie mam zadnych, narazie nie kupuje, moze ktos przyniesie jak bedzie w odwiedzinach, a jak nie to dokupie jak dziecie bedzie starsze

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Aga W.A Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dziś przypadkiem trafiłam na to forum i od razu żałuję że dopiero teraz. Po przeczytaniu kilku stron Waszych pogaduszek, czuje się zdecydowanie lepiej. Dobrze jest wiedzieć że nie jesteśmy same i to co przeżywamy jest rozumiane przez inne kobiety :) Od dwóch tygodni jestem uziemiona w domu z powodu założenia cewnika 2j, mam zastój w prawej nerce spowodowany wadą nerki i kamieniami. Od początku ciąży czułam się rewelacyjnie aż tu nagle wyszły nieprzyjemne sprawy o których nie miałam pojęcia. Będę się zaczytywać w tym co stworzyłyście przez ostatnie miesiące bo wstyd się przyznać ale ja dla swojej dziewczynki jeszcze nic nie mam. Czekam na szkołę rodzenia która zaczyna sie za dwa tygodnie, mam nadzieje że nadrobię. Termin mam na 12 października, będzie dziewczynka, to moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam Was wszystkie!

pestka, paulina.b.1991, ao12., Kasiula09, sylwia1985, Agrafka, Anoolka, lubek, MartaR.., Monica, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

1o4ue0bru3app3kv.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga W.A wrote:
    Termin mam na 12 października, będzie dziewczynka, to moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam Was wszystkie!

Witamy :) Też mam termin na 12 i też pierwsza ciąża :p tyle że na 90% chłopak :p

Aga W.A lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aga, trochę masz do nadrobienia :) tutaj jedne mają więcej drugie mniej dla swoich dzieci. Ja w ogóle nie mam weny, siły ani ochoty się ruszać na podbój sklepów więc wszystko zamówiłam przez internet.
    Kosmetyki i apteczne rzeczy kupiłam jak wiele z nas w internetowej
    aptece gemini: http://www.aptekagemini.pl/, a pozostałe rzeczy na allegro
    pościel i kocyki: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=16590556
    pozostałe rzeczy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20864633

może pomoże służymy pomocą :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwazniejsze ze juz z nami jestes :) cieszymy sie z kolejnego pazdziernikowego malenstwa :) powiedz cos wiecej? ile masz lat, skad ejstes? dlugo sie staraliscie o malenstwo? czy moze sie nie staraliscie :)? do tej pory na badaniach wszystko ok? ile malenka wazy? :) imie juz wybrane? :)
    Aga W.A wrote:
    Cześć dziewczyny :) Dziś przypadkiem trafiłam na to forum i od razu żałuję że dopiero teraz. Po przeczytaniu kilku stron Waszych pogaduszek, czuje się zdecydowanie lepiej. Dobrze jest wiedzieć że nie jesteśmy same i to co przeżywamy jest rozumiane przez inne kobiety :) Od dwóch tygodni jestem uziemiona w domu z powodu założenia cewnika 2j, mam zastój w prawej nerce spowodowany wadą nerki i kamieniami. Od początku ciąży czułam się rewelacyjnie aż tu nagle wyszły nieprzyjemne sprawy o których nie miałam pojęcia. Będę się zaczytywać w tym co stworzyłyście przez ostatnie miesiące bo wstyd się przyznać ale ja dla swojej dziewczynki jeszcze nic nie mam. Czekam na szkołę rodzenia która zaczyna sie za dwa tygodnie, mam nadzieje że nadrobię. Termin mam na 12 października, będzie dziewczynka, to moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam Was wszystkie!

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla tych ktore sa na delikatnej dietce, bo cukrzyca, lub prawie to podrzucam link do fajnego bloga, dziewczyna mega smacznie gotuje i zdrowo, bez dodatkow, konserwantow ;) zerknijcie sobie , ja lubie jej przepisy ;) http://smak-zdrowia.blogspot.com/

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale najadłam sie pierogów ze śliwami, mama zrobiła,a ja odrazu światełka w oczach i potem to już jadłam bez opamiętania,
    Wiem,wiem powinnam sie smażyć w piekle za to, teraz mi dobrze ale jak zmierze cukier to może już nie być miło.

sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też witam nową koleżanke :)
    Nieprzejmuj sie zakupami, jeszcze jest czas,a w necie można zamówić od ręki wszystko.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Aga zapraszamy do pogaduszek im nas tu wiecej tym lepiej :-)

age.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ