Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Również witam nową koleżankę :)Jeszcze jest sporo czasu do rozwiązania, ze wszystkim zdążysz
Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały łóżeczka w ikei, czy tam może też kupowałyście materace do łóżeczek, jeśli tak, jaki był Wasz wybór? Z góry dziękuję
Aga W.A lubi tę wiadomość
-
ao12. wrote:Witajcie
Również witam nową koleżankę :)Jeszcze jest sporo czasu do rozwiązania, ze wszystkim zdążysz
Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały łóżeczka w ikei, czy tam może też kupowałyście materace do łóżeczek, jeśli tak, jaki był Wasz wybór? Z góry dziękuję
My kupiliśmy wraz z łózeczkiem materac 'vyssa skont' z wypełnieniem z pianki... i jestem zadowolonawygląda ok.
ao12. lubi tę wiadomość
-
Jak miło
renatka, dziękuje za linki, na pewno skorzystam
jest tutaj jakiś oddzielny temat dot. pierwszych zakupów?
Scęście wrote:najwazniejsze ze juz z nami jestescieszymy sie z kolejnego pazdziernikowego malenstwa
powiedz cos wiecej? ile masz lat, skad ejstes? dlugo sie staraliscie o malenstwo? czy moze sie nie staraliscie
? do tej pory na badaniach wszystko ok? ile malenka wazy?
imie juz wybrane?
Jestem z Zamościa ale od kilku lat mieszkam w Lublinie, lat 29, 3 lata po ślubie,ciąża chciana ale bez planowania
Od początku wszystko szło dobrze, bez większych dolegliwości. Jak trafiłam do szpitala w 27 tyg. To miałam ost. USG i wtedy maleńka ważyła 1200, potem miałam zabieg i teraz USG będę mieć dopiero za 3 tyg. Wiec juz na pewno jest większa
nie zdecydowaliśmy się jeszcze na imię ale rozważam Nadia lub Liliana, ogólnie od początku mam problem bo nic mi się nie podoba. Zawsze chciałam Pole ale mamy wśród znajomych 2 więc odpada
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez niechce z gryką, bo tez kobieta w sklepie odradzala, ze pasozyty i robactwo sie lęgnie.
Ponoc te przescieradlaz ceratką sa superowe, nic sie nie przesunie tylko bedzie sie trzymalo, ja na poczatek mam plan podkladac pod malą tz pod przescieradlo w miejsce pupki podklady te co mam do szpitala, nie te do majtek tylko te ceratki bo glupia zamowilam troche tego i trzeba to spozytkowac, a i tak beda sluzyc mi jako przewijak. -
Anoolka wrote:Miałam też zamiar kupić ceratki pod prześcieradło ale namówiła mnie na nieprzemakalne prześcieradła, zobaczymy czy się sprawdzą
też kupiłam takie jedno prześcieradło nieprzemakalne, z wierzchu mięciutka bawełna,a spód nieprzemakalny z gumką, zobaczymy
-
Ja nie, kupiłam Hevea lateksowy. A łóżeczko Gulliver jest super, mam też przewijak
ao12. lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Dziewczyny zrobiłam długą liste co zamówić w gemini,niebęde nigdzie łazić tylko zamówie i będzie po sprawie.
Aniqa zapodaj to ściągnę bo też raczej będę tam zamawiać, nie chce mi się nigdzie ruszać, od wczoraj poszłam na zwolnienie (tydzień wcześniej niż planowałam) bo mały zaczął mi żołądek i coś jeszcze ugniatać, że mam kłucia w klatce i łopatce i nie mogę się ruszać (czyt. pracować normalnie, bo z ruszaniem to raz lepiej raz gorzej. W związku z tym zakupy przez internet i kurierzy zaczną kursować
Witam nową koleżankę - ja jestem spod Lublina
Kajaoli super blog - masz Ty ten zmysł artystyczny, aż chce się oglądać i oglądać i oglądać takie zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 17:35
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMitaka ja chce zamowic w gemini tego co mi brakuje czyli:
Krem linonag, olejek migdalowy( jako oliwka), podklady bella, platki kosmetyczne ( na wszelki wypadek), nospa forte, proszek dzidzius, magnez z doppel herz,
I z firmy babyono: wkladki laktacyjne, nakladki na piersi, laktator reczny ten za 33 zl, ciązki do pazorkow,
Wszystko w gemini,niebęde juz łazic nigdzie tylko zanim do mnie dojdzie na drugi koniec polski to tez pewnie minie troche.
Do tego takie zwykle rzeczy, plyn po plukania ust, plastry, stopery do uszów,Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 17:52
Kajaoli, mitaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze nigdy nie bylam w Lublinie ani w tamtych okolicach, ale geslerowa robila tam rewolucje ( jestem fanatykiem kuchennych rewolucji). Tak mi sie jakos skojarzylo.
Ja niemam podkladu z ceratka, ale moze kupie go gdzies u mnie bo juz niemam co zamawiac z serii ciuszki itp wiec tylko przescieradelka mi sie nie oplaca.
U mnie znow upaly, kurde znow bede chodzic z jezykiem na brodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 17:53
-
hej dziewczyny ja już mam prawie wszystko dla siebie i Kuby bo ja mogę wcześniaka mieć oby nie, ale kazali być gotową już z torbą pod koniec września. No i muszę się przewiedzieć odnośnie szczepionek WZW co i jak.
Wiecie co zgłupiałam odnośnie kąpieli dziecka wybrałam się do szkoly rodzenia bo jest za darmo i położna mówiła żeby dać kilka kropel oliwy z oliwek a nie przyzwyczajać do chemii ja szczerze chciałam zakupić Oilatum (mam nadzieje ze nie przekreciłam)co myślicie?i druga sprawa odnośnie pupki chciałam zakupić linomag a Pani do mnie czy nie zwariowałam czasem po co kupować powinno się zakupić jak już coś się dzieje w pupke to jakby antybiotyk podawać gdy jest się zdrowym tak mi powiedziała.
Wiem że już pisałyście o tym gdzieś ale czy możecie tylko podpowiedzieć mi czy będziecie używać zapobiegawczo ten linomag czy sudokrem czy nie?? Przepraszam za moze glupie pytanie z moejej strony ale w szkole rodzenia bede sie wstydzila zapytac widzialam linomag z wit. AiE oraz drugi z cynkiem który ewentualnie kupiłyście lub kupicie?dziekuje:) -
Aniqa wrote:Mitaka ja chce zamowic w gemini tego co mi brakuje czyli:
Krem linonag, olejek migdalowy( jako oliwka), podklady bella, platki kosmetyczne ( na wszelki wypadek), nospa forte, proszek dzidzius, magnez z doppel herz,
I z firmy babyono: wkladki laktacyjne, nakladki na piersi, laktator reczny ten za 33 zl, ciązki do pazorkow,
Wszystko w gemini,niebęde juz łazic nigdzie tylko zanim do mnie dojdzie na drugi koniec polski to tez pewnie minie troche.
Do tego takie zwykle rzeczy, plyn po plukania ust, plastry, stopery do uszów,
Bardzo mi sie podoba pomysl ze stoperami do uszu
-
nick nieaktualny
-
Ja łóżeczko kupiłam SUNDVIK białe (jeszcze nie złożone) a materac do niego lateksowy VYSSA SOMNATPodobno w lateksie nie ma szans na roztocza itp.
I do tego ochraniacze LEN na materac za 19.99Też z ikei.
Nawet nie wiedziałam, że można kupić nieprzemakalne prześcieradła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:54
Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonica,
Roznie radza, jedno zeby nic nie uzywac inni uzywac. Ja zamiast oliwki bede uzywac olejku migdalowego, pare kropel dodam tez do kąpieli. Nawet pisza zeby zamiast pudrow uzywac do tylka mąki ziemniaczanej.
Co do linomagu to ja mam krem na codzien, i zelik do wloskow i kapieli i krem na brodawki, musze dokupic krem do pupki z tlenkiem cynku, ale dziewczyny czesciej decyduja sie na ten zielony w tubce.
http://www.linomag.pl/kategoria/15Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:59
-
Widze, ze jestescie dzis w szale zamowien i zakupow
Ja tez dzis zrobilam nastepne zakupy na necie zamawiajac mebel- przewijak z materacykiem i powloczka.
Nastepnie zlozylam zamowienie na Mei Tai, jest to cos w rodzaju chusty do noszenia dziecka.
Odebralam tez wiaderko do kapieli ( jestem nadal zachwycona pomyslem i produktem) oraz bawelniany kokonik.
Na dodatek okazalo sie, ze dzis nam wplynelo na konto becikowe - wiec chodzilismy usmiechnieci caly dzien
Popoludnie zakonczylismy ostatnim oficjalnym usg i ogladalismy sobie naszego synka
Wszystko jest w porzadku, dzidzius to okaz zdrowia. Wody tez sie unormowaly.
Natomiast jest bardzo duzy i wazy juz prawdopodobnie 2400g a jego przypuszczalna waga urodzeniowa to 4kg lub wiecej.
Skad my wzielismy takie duze dziecko?obydwoje jestesmy raczej drobni no ale pani juz dzis nas nie straszyla tylko powiedziala, ze widocznie taka jest jego natura
Poza tym pokazala nam, ze on wogole nie jest tlusty tylko po prostu duzy.
Zapytalam, co robia w takim przypadku lekarze, jesli okaze sie np, ze moze byc problem z porodem (np. jesli chodzi o moja miednice). Powiedziala, ze w takim razie lekarz moze zaproponowac wywolanie porodu wczesniej lub cesarskie ciecie.
Tak wiec bede rozmawiac ze swoim lekarzem pod koniec sierpnia i zapytam co proponuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:15
lubek, paradise, Aniqa, Anoolka, ao12., Agrafka, Bergo, anka_a lubią tę wiadomość