Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
theagnes87 wrote:Hej dziewczyny, macie juz za soba to usg między 28-32 tyg.?
Bo ja dziś byłam na tym usg, jestem w 30 tyg. (29tydz i 3 dzień) i moje maleństwo waży 1390g...możecie podać ile wasze dzieci ważyły w tym okresie, bo coś mało mi isę zdaje....
Moja kruszyna w 30t2d ważyła 1300g, więc jeszcze mniej. Mnie się to wydawało bardzo mało i zaczęłam się bardzo martwić, ale dwóch lekarzy mi powiedziało, że mieści się w normie i żeby się nie przejmować. Teraz dzieciaczki rosną już w swoim tempie. W jednym tygodniu przybierają więcej na wadze, w innym trochę mniej. Ważne, żeby rosły i rozwijały się prawidłowo.Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość
-
Bo ja dziś byłam na tym usg, jestem w 30 tyg. (29tydz i 3 dzień) i moje maleństwo waży 1390g...możecie podać ile wasze dzieci ważyły w tym okresie, bo coś mało mi isę zdaje....
nasz maluch w 30t6dzień ważył 1500g..tez mało, ale w normie. Więc myślę, że to tak jak mówi tofirus, rosną w swoim tempie:) a następnym usg pewnie przybiorą sporoAniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
także nie ma się co martwić
a ja dzisiaj czuje skurcze BH...miałam z 3 przez 10 min i aż się zlękłam. Od razu zażyłam magnez i nospe. Lekarka powiedziała, że mam brać 3 magnezy i 2 do 3 nosp dziennie, jak sie nie polepszy to mi da duphaston...ale mam nadzieję, że poprostu się lekko przeciążyłam. Leże grzecznie i się oszczędzam
Czujecie te skurcze tez czasem? Ja normalnie miałam 1 czy 2 dziennie, czasami w ogóle. Dziś jakoś wyjątkowoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 19:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja jutro mam wizyte wiec zobaczymy ile moja mala wazy -
nick nieaktualnyMoi, waga fajniutka, i też w normie jak na 33 tydzień. Zresztą wszystkie są fajniutkie wagowo, kurcze ale wam zazdroszcze.
A u mnie znów pochmurno,dla mnie ok,ale pół miasta woda zalała i okoliczne wioski to jeszcze gorzej mają.kto by pomyślał że jeszcze powodzie będą.MOI lubi tę wiadomość
-
dzięki, troche się podbudowałam t wagą, bo juz myślałam że z niej taie maleństwo będzie...
Co do skurczy, to dziś o północy mnie obudził ból krzyża i takie napięcia na dole brzucha (chyba skurcze) trwały po 2-3 min w odstępach 10 min...a cała seria z 30 min...przestraszyłam się, bo bolało mnie jak leżałam, na żadnym boku nie mogłam leżać, dlatego całą godzinę przesiedziałam na łóżku i aż wziełam nospę...bo przestraszyłam się nienażarty.... -
Witam w pochmurny dzień
Trafiła mi się pogoda, akurat nie mam dziś samochodu bo jest u mechanika a muszę na drogi koniec miasta jechać do dentysty
Oby nie zaczęło padać