X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, macie juz za soba to usg między 28-32 tyg.?
    Bo ja dziś byłam na tym usg, jestem w 30 tyg. (29tydz i 3 dzień) i moje maleństwo waży 1390g...możecie podać ile wasze dzieci ważyły w tym okresie, bo coś mało mi isę zdaje....

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• tofirus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Bo ja dziś byłam na tym usg, jestem w 30 tyg. (29tydz i 3 dzień) i moje maleństwo waży 1390g...możecie podać ile wasze dzieci ważyły w tym okresie, bo coś mało mi isę zdaje....

Moja kruszyna w 30t2d ważyła 1300g, więc jeszcze mniej. Mnie się to wydawało bardzo mało i zaczęłam się bardzo martwić, ale dwóch lekarzy mi powiedziało, że mieści się w normie i żeby się nie przejmować. Teraz dzieciaczki rosną już w swoim tempie. W jednym tygodniu przybierają więcej na wadze, w innym trochę mniej. Ważne, żeby rosły i rozwijały się prawidłowo.

Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:

nasz maluch w 30t6dzień ważył 1500g..tez mało, ale w normie. Więc myślę, że to tak jak mówi tofirus, rosną w swoim tempie:) a następnym usg pewnie przybiorą sporo :)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj usg moja mała waży 1780g gin. powiedział że w normie. 28tc.2d mała ważyła 1128g.

Aniqa lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synuś w 30 tygodniu miał 1400 g lekarz mówił że idealna waga

Aniqa lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, bylam dzisiaj na Usg (29t4d) waga - 1199g, niby miesci sie w normie ale za 2 tygodnie mam kolejne USG aby zobaczyc ile przybiera na wadze.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    także nie ma się co martwić :)
    a ja dzisiaj czuje skurcze BH...miałam z 3 przez 10 min i aż się zlękłam. Od razu zażyłam magnez i nospe. Lekarka powiedziała, że mam brać 3 magnezy i 2 do 3 nosp dziennie, jak sie nie polepszy to mi da duphaston...ale mam nadzieję, że poprostu się lekko przeciążyłam. Leże grzecznie i się oszczędzam ;)
    Czujecie te skurcze tez czasem? Ja normalnie miałam 1 czy 2 dziennie, czasami w ogóle. Dziś jakoś wyjątkowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 19:41

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagi nieznam,i pewnie znać niebęde do końca bo niechce mi lekarz powiedzieć.
    Pestka, ja skurczy niemam za to twardnienia brzucha, mam leżeć,jeść magnez i jak coś to nospe.

• pestka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja wagi nieznam,i pewnie znać niebęde do końca bo niechce mi lekarz powiedzieć.
    Pestka, ja skurczy niemam za to twardnienia brzucha, mam leżeć,jeść magnez i jak coś to nospe.

Skurcze BH to są własnie twardnienia brzucha ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Skurcze BH to są własnie twardnienia brzucha ;)
    To ja mam dużo razy dziennie,ale takie chwilowe, wtedy musze zmienić pozycje żeby odpuściło, lekarz mówił żeby na boku sie położyć.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dziś łapią skurcze, ale chyba dlatego, że się trochę zmachałam myjąc lodówkę. Jak teraz sobie leżę to jest ok.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurcze w nocy miałam co chwilę. Zresztą najczęściej mi się one zdarzają jak leżę, w dzień jak chodzę to jeszcze nie zauważyłam. Stwierdziłam że już nie będę się zamartwiać bo to przecież oszaleć można ;)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:

ja jutro mam wizyte wiec zobaczymy ile moja mala wazy

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja skurcze dzis mialam po spacerze jeden to taki mocny ze jak chcialam wstac z lozka aby sie podnioslam to az usiadlam bo tak zlapalo ale za chwile przeszlo

age.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam usg wczoraj i w 27 tyg i 5 dniu waga 1200 . Lekarka powiedzial ze dobrze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:50

ao12., Aniqa lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś usg i moja "mała" waży 2150!!! Chyba duży dzidziek się szykuje :O :O :O

pestka, ao12., Aniqa, tofirus, Monica, Anoolka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi, waga fajniutka, i też w normie jak na 33 tydzień. Zresztą wszystkie są fajniutkie wagowo, kurcze ale wam zazdroszcze.

A u mnie znów pochmurno,dla mnie ok,ale pół miasta woda zalała i okoliczne wioski to jeszcze gorzej mają.kto by pomyślał że jeszcze powodzie będą.

MOI lubi tę wiadomość

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, troche się podbudowałam t wagą, bo juz myślałam że z niej taie maleństwo będzie...
    Co do skurczy, to dziś o północy mnie obudził ból krzyża i takie napięcia na dole brzucha (chyba skurcze) trwały po 2-3 min w odstępach 10 min...a cała seria z 30 min...przestraszyłam się, bo bolało mnie jak leżałam, na żadnym boku nie mogłam leżać, dlatego całą godzinę przesiedziałam na łóżku i aż wziełam nospę...bo przestraszyłam się nienażarty....

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mama86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pochmurny dzień:-) Trafiła mi się pogoda, akurat nie mam dziś samochodu bo jest u mechanika a muszę na drogi koniec miasta jechać do dentysty :I Oby nie zaczęło padać :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w pochmurny dzien, u mnie w nocy byla burza az nie dalo sie spac bo tak walilo i pioruny co chwila teraz juz jest dobrze

age.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ