Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
W końcu Was nadrobiłam po weekendzieU mnie było trochę roboty - w końcu z mężem ogarnęliśmy nasze mieszkanko z kartonów. Porozkładaliśmy łóżeczko i rzeczy dla małej, żeby się już wietrzyły
Przy okazji zrobiliśmy generalne porządki.
Pochwalę się wózkiem i łóżeczkiem
Co do humorków, to też tak często mam, że jest wszystko ok i nagle głupota mnie potrafi wyprowadzić z równowagi. Wczoraj mojemu Krzysiowi oberwało się za chrapanie w nocy
Jak chodzi o majtki poporodowe, to kupiłam dwie paczki po 2 sztuki wielorazowych (tych siateczkowych). Szlafrok mam zamiar kupić jakiś tani, bo normalnie nie używam, ale myślę, że macie rację co do zastosowania w szpitalu. Poza tym obawiam się, że tak jak teraz mi ciągle ciepło, to po rozwiązaniu może się to odwrócić. Myślę, że lepiej mieć.
Staniki do karmienia kupię we wrześniu, bo mogą mi jeszcze trochę urosnąć. Planuję jeden biały i jeden czarny z tych tanich na allegro bez fiszbin. Zawsze nosiłam z fiszbinami, ale teraz obawiałabym się o to, że jak nie utrafiłabym w rozmiar, to mogłyby uciskać na piersi, a to w czasie laktacji jest bardzo niewskazane.
I tak jeszcze na marginesie napiszę jak się dzisiaj uśmiałam z mojej kotki. Przyszła do mnie z rana się poprzytulać - no i się przytuliła do brzuszka, a tu zonk, bo ją brzuch skopałWyglądało to przezabawnie
Znowu wyszedł mi elaboratWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 13:51
paradise, Anoolka, ania.g, paaolka, ao12., lubek, lubek, mitaka, Kajaoli, Eva0507, Agrafka, Nelly, renatkach lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Dziewczyny w gorach spadl snieg, zimno troche jest, nogi mi zmarzly jak niewiem, musze gdzies wygrzebac z szafy goralskie welniane skarpety i wygrzac w nich nogi,
I chyba kupie juz ten kombinezon- spiworek dla malej.
Ale u mnie też pogoda do kitu, jest chłodno od kilku dni i już druga opryszczka mi wyskoczyłaBędę u gina to chyba poproszę o tabletki bo te maści nic nie dają.
-
Aniqa wrote:Dziewczyny w gorach spadl snieg, zimno troche jest, nogi mi zmarzly jak niewiem, musze gdzies wygrzebac z szafy goralskie welniane skarpety i wygrzac w nich nogi,
I chyba kupie juz ten kombinezon- spiworek dla malej.
O kurcze już śnieg, my w tamtym roku bylismy w górach koniec sierpnia i pogoda była idealna na spacery i było bardzo cieplutko. -
Agatas super wózek i łóżeczko
Będziecie mieć już pościel rozłożoną do samego porodu? Bo ja jeszcze nie rozłożyłam, choć chętnie bym to zrobiłaale własnie zastanawiam się czy by do tej pory się nie zakurzyła, może lepiej potem taką świeżą wyłożyć...sama nie wiem
agatas lubi tę wiadomość
-
paaolka wrote:Agatas super wózek i łóżeczko
Będziecie mieć już pościel rozłożoną do samego porodu? Bo ja jeszcze nie rozłożyłam, choć chętnie bym to zrobiłaale własnie zastanawiam się czy by do tej pory się nie zakurzyła, może lepiej potem taką świeżą wyłożyć...sama nie wiem
Rozłożyłam, bo wszystko śmierdzi nowością, a nie opłaca mi się teraz już prać, bo na pewno się zakurzyChcę, żeby teraz się wywietrzyło wszystko, a pod koniec września, albo na początku października wypiorę i wyprasuję, żeby było świeżutkie
A z resztą kołderka pewnie jeszcze trochę poczeka
-
agatas wrote:Rozłożyłam, bo wszystko śmierdzi nowością, a nie opłaca mi się teraz już prać, bo na pewno się zakurzy
Chcę, żeby teraz się wywietrzyło wszystko, a pod koniec września, albo na początku października wypiorę i wyprasuję, żeby było świeżutkie
A z resztą kołderka pewnie jeszcze trochę poczeka
W sumie masz racjejak i tak masz jeszcze prać później to może teraz poleżeć i się wywietrzyć
-
nick nieaktualny
-
Ja kilka razy zostałam mile zaskoczona i ktoś ustąpił mi miejsca w metrze czy w autobusie. Odziwo zazwyczaj byli to mężczyźni. Mam wrażenie, że kobiety udają że mnie nie widzą i siedzą przez całą drogę z obróconą głową w okno albo grzebią w telefonie. Dzięki temu mają czyste sumienie bo przecież mnie nie widziały. W aptece dwa razy poproszono mnie bez kolejki ale sama się nie wyrywam. Za to za każdym razem na większych zakupach w marketach korzystam z kasy dla ciężarnych ale tam też czasami muszę się nastać.
-
Anoolka wrote:
A ja przed chwilą miałam zachciankę i zrobiłam sobie naleśniki z jagodami, bananem, malinami i bitą śmietaną. Normalnie kulinarny orgazm
Aha no i po tej przyjemności przyszły lekkie wyrzuty sumienia bo ja chyba jako jedyna tutaj przytyłam 16 kg
Właśnie jestem w trakcie smażenia naleśnikówrównież z owocami. Smacznego!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 15:31
-
Ach jak ja lubię jak się chwalicie wózkami, łóżeczkami, ciuszkami, akcesoriami no wszystkim, wszystkim
CHCEMY WIĘCEEEEEJ
Nikt mnie jeszcze nie przepuścił w kolejce... zawsze stałam na poczcie i w supermarketach, a niee, przepraszam w sklepie, że tak powiem "robotniczym" jak stałam z farbami do mebli i wałkami to panowie majstrowie mnie przepuścili
Ja mam wrażenie, że jem za dużo słodkiego, a od słodkiego dzieci ponoć rosną? Ciekawe fakt czy kolejna bzdura jakichś ciotek klotek. -
agatas super i łóżeczko i wózek
co do przepuszczania mnie jeszcze nikt nie przepuscil w kolejce, ludzie udaja ze nie widza i jeszcze najchetniej to sami by chcieli sie wepchac w kolejke. Raz mialam z M sytuacje ze podeszlismy do kasy w carrfurze i M na caly glos mowi ze staniemy tu bo mam pierwszenstwo i facet nas przepuscil jak zobaczyl brzuchagatas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJuz niepamietam co ktora pisala ale:
Wozeczek przesliczny, lozeczko tez, wozek cakkowicie w moim stylu.
Co do tycia, ja 12 kg ale teraz lekko spadam z wagi.
Co do ustepowania to ostatnio w miesnym stoje w kolejce bylam chyba piąta, ale chcialam tylko sam chleb, stoje stoje i nagle starsza babka mowi do mnie ze ona stala przedemna tylko musiala zamienic kilka slow z kolezanka przed sklepem, to ja mega w......... mowie z łaska prosze i zmierzam do drzwi bo niezamierzalam tam stac godzine, zwlaszcza ze obslugiwana babka kupowala 2 plasterki tego, 3 tamtego itd. A wtedy kasjerka mnie wola i sprzedala mi ten chleb, bo wie ze ja tylko po niego przychodzetaka mnie zyczliwosc spotkala.
ao12., Kajaoli, Anoolka, Eva0507, Bergo, agatas lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Dla mnie ta kolejka dla cięzarnych w carrefourze to lipa. Jeżeli chce się zostać obsłużonym bez kolejki to i tak trzeba się naużerać z ludzmi
dokladnie dlatego mowie ten facet nas przepuscil jak uslyszal na glos ze jestem w ciazy i przy tej kasie mam pierwszenstwo