X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • agatas Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    W końcu Was nadrobiłam po weekendzie :) U mnie było trochę roboty - w końcu z mężem ogarnęliśmy nasze mieszkanko z kartonów. Porozkładaliśmy łóżeczko i rzeczy dla małej, żeby się już wietrzyły :) Przy okazji zrobiliśmy generalne porządki.
    Pochwalę się wózkiem i łóżeczkiem :)

2h6sly9.jpg
    30l1lix.jpg
    2e6ep7k.jpg
    npfdky.jpg

Co do humorków, to też tak często mam, że jest wszystko ok i nagle głupota mnie potrafi wyprowadzić z równowagi. Wczoraj mojemu Krzysiowi oberwało się za chrapanie w nocy :P

Jak chodzi o majtki poporodowe, to kupiłam dwie paczki po 2 sztuki wielorazowych (tych siateczkowych). Szlafrok mam zamiar kupić jakiś tani, bo normalnie nie używam, ale myślę, że macie rację co do zastosowania w szpitalu. Poza tym obawiam się, że tak jak teraz mi ciągle ciepło, to po rozwiązaniu może się to odwrócić. Myślę, że lepiej mieć.
    Staniki do karmienia kupię we wrześniu, bo mogą mi jeszcze trochę urosnąć. Planuję jeden biały i jeden czarny z tych tanich na allegro bez fiszbin. Zawsze nosiłam z fiszbinami, ale teraz obawiałabym się o to, że jak nie utrafiłabym w rozmiar, to mogłyby uciskać na piersi, a to w czasie laktacji jest bardzo niewskazane.

I tak jeszcze na marginesie napiszę jak się dzisiaj uśmiałam z mojej kotki. Przyszła do mnie z rana się poprzytulać - no i się przytuliła do brzuszka, a tu zonk, bo ją brzuch skopał :D Wyglądało to przezabawnie :)

Znowu wyszedł mi elaborat :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 13:51

paradise, Anoolka, ania.g, paaolka, ao12., lubek, lubek, mitaka, Kajaoli, Eva0507, Agrafka, Nelly, renatkach lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas śliczny wózek i łóżeczko :)

agatas lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny w gorach spadl snieg, zimno troche jest, nogi mi zmarzly jak niewiem, musze gdzies wygrzebac z szafy goralskie welniane skarpety i wygrzac w nich nogi,
    I chyba kupie juz ten kombinezon- spiworek dla malej.
    Sobie nawet nie wyobrażam śniegu w sierpniu ;)
    Ale u mnie też pogoda do kitu, jest chłodno od kilku dni i już druga opryszczka mi wyskoczyła :/ Będę u gina to chyba poproszę o tabletki bo te maści nic nie dają.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny w gorach spadl snieg, zimno troche jest, nogi mi zmarzly jak niewiem, musze gdzies wygrzebac z szafy goralskie welniane skarpety i wygrzac w nich nogi,
    I chyba kupie juz ten kombinezon- spiworek dla malej.

O kurcze już śnieg, my w tamtym roku bylismy w górach koniec sierpnia i pogoda była idealna na spacery i było bardzo cieplutko.

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie też chłodno i pada...ale ja nadal wolę tak niż upały :) chciałam iść z psicą na spacer a tak to dupa..no ale cóż;) jutro mam wizytę u gina, już się doczekać nie mogę!:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas super wózek i łóżeczko :)
    Będziecie mieć już pościel rozłożoną do samego porodu? Bo ja jeszcze nie rozłożyłam, choć chętnie bym to zrobiła :) ale własnie zastanawiam się czy by do tej pory się nie zakurzyła, może lepiej potem taką świeżą wyłożyć...sama nie wiem ;)

agatas lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Agatas super wózek i łóżeczko :)
    Będziecie mieć już pościel rozłożoną do samego porodu? Bo ja jeszcze nie rozłożyłam, choć chętnie bym to zrobiła :) ale własnie zastanawiam się czy by do tej pory się nie zakurzyła, może lepiej potem taką świeżą wyłożyć...sama nie wiem ;)

Rozłożyłam, bo wszystko śmierdzi nowością, a nie opłaca mi się teraz już prać, bo na pewno się zakurzy :) Chcę, żeby teraz się wywietrzyło wszystko, a pod koniec września, albo na początku października wypiorę i wyprasuję, żeby było świeżutkie :) A z resztą kołderka pewnie jeszcze trochę poczeka :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas super wózek i śliczne łóżeczko :)

agatas lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Rozłożyłam, bo wszystko śmierdzi nowością, a nie opłaca mi się teraz już prać, bo na pewno się zakurzy :) Chcę, żeby teraz się wywietrzyło wszystko, a pod koniec września, albo na początku października wypiorę i wyprasuję, żeby było świeżutkie :) A z resztą kołderka pewnie jeszcze trochę poczeka :)

W sumie masz racje :) jak i tak masz jeszcze prać później to może teraz poleżeć i się wywietrzyć ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:26

lubek, Aniqa, Kajaoli, ania.g, agatas, Strokrotka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:53

paradise, lubek, Kajaoli, Strokrotka, Scęście lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka razy zostałam mile zaskoczona i ktoś ustąpił mi miejsca w metrze czy w autobusie. Odziwo zazwyczaj byli to mężczyźni. Mam wrażenie, że kobiety udają że mnie nie widzą i siedzą przez całą drogę z obróconą głową w okno albo grzebią w telefonie. Dzięki temu mają czyste sumienie bo przecież mnie nie widziały. W aptece dwa razy poproszono mnie bez kolejki ale sama się nie wyrywam. Za to za każdym razem na większych zakupach w marketach korzystam z kasy dla ciężarnych ale tam też czasami muszę się nastać.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

A ja przed chwilą miałam zachciankę i zrobiłam sobie naleśniki z jagodami, bananem, malinami i bitą śmietaną. Normalnie kulinarny orgazm :-D
    Aha no i po tej przyjemności przyszły lekkie wyrzuty sumienia bo ja chyba jako jedyna tutaj przytyłam 16 kg ;)

Właśnie jestem w trakcie smażenia naleśników :) również z owocami. Smacznego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 15:31

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jak ja lubię jak się chwalicie wózkami, łóżeczkami, ciuszkami, akcesoriami no wszystkim, wszystkim :) CHCEMY WIĘCEEEEEJ :D

Nikt mnie jeszcze nie przepuścił w kolejce... zawsze stałam na poczcie i w supermarketach, a niee, przepraszam w sklepie, że tak powiem "robotniczym" jak stałam z farbami do mebli i wałkami to panowie majstrowie mnie przepuścili ;)

Ja mam wrażenie, że jem za dużo słodkiego, a od słodkiego dzieci ponoć rosną? Ciekawe fakt czy kolejna bzdura jakichś ciotek klotek.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli od slodkiego dzieci rosną, to już wiem skąd te 2200 u mojego synka :-):-):-)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas super i łóżeczko i wózek :-)

co do przepuszczania mnie jeszcze nikt nie przepuscil w kolejce, ludzie udaja ze nie widza i jeszcze najchetniej to sami by chcieli sie wepchac w kolejke. Raz mialam z M sytuacje ze podeszlismy do kasy w carrfurze i M na caly glos mowi ze staniemy tu bo mam pierwszenstwo i facet nas przepuscil jak zobaczyl brzuch

agatas lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta kolejka dla cięzarnych w carrefourze to lipa. Jeżeli chce się zostać obsłużonym bez kolejki to i tak trzeba się naużerać z ludzmi :(

Aniqa, Kasiula09 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niepamietam co ktora pisala ale:
    Wozeczek przesliczny, lozeczko tez, wozek cakkowicie w moim stylu.

Co do tycia, ja 12 kg ale teraz lekko spadam z wagi.

Co do ustepowania to ostatnio w miesnym stoje w kolejce bylam chyba piąta, ale chcialam tylko sam chleb, stoje stoje i nagle starsza babka mowi do mnie ze ona stala przedemna tylko musiala zamienic kilka slow z kolezanka przed sklepem, to ja mega w......... mowie z łaska prosze i zmierzam do drzwi bo niezamierzalam tam stac godzine, zwlaszcza ze obslugiwana babka kupowala 2 plasterki tego, 3 tamtego itd. A wtedy kasjerka mnie wola i sprzedala mi ten chleb, bo wie ze ja tylko po niego przychodze :-) :-) taka mnie zyczliwosc spotkala.

ao12., Kajaoli, Anoolka, Eva0507, Bergo, agatas lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dla mnie ta kolejka dla cięzarnych w carrefourze to lipa. Jeżeli chce się zostać obsłużonym bez kolejki to i tak trzeba się naużerać z ludzmi :(

dokladnie dlatego mowie ten facet nas przepuscil jak uslyszal na glos ze jestem w ciazy i przy tej kasie mam pierwszenstwo

age.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ