X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj dzień wk*rwa, który zaczyna się przeobrażać w dzień płaczu. (Na szczęście zawsze mogę tu zerknąć i sobie poczytać co u Was, a no i wiem, że Wy też miewacie takie dni więc nie jestem sama).

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A ja mam dzisiaj dzień wk*rwa, który zaczyna się przeobrażać w dzień płaczu. (Na szczęście zawsze mogę tu zerknąć i sobie poczytać co u Was, a no i wiem, że Wy też miewacie takie dni więc nie jestem sama).
    Mitaka co sie dzieje? O co te nerwy?

• mitaka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wszystko i o nic jednocześnie, hormony?
    Dobrze, że to już końcówka.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj sie wkurzalam na swojego mezczyzne ale na szczescie nie wzial tego do siebie i patrzac na mnie kiwal glowa - to pewnie hormony :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też ryczałam o coś wieczorem ale już nawet nie pamiętam o co dokładnie mi chodziło.

Strokrotka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He no właśnie tak myślałam, że nie jestem sama z tym problemem :)

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam spokoj z humorami, ale i tak ostatnio mnie lapalo kilka razy, to chyba od tego odizolowania od swiata heh,
    Jutro ide porobic badania, mialam isc dzis ale przelozylam bo jutro jest ta promocja w superpharmie to od razu podjedziemy z mezem. Kupie te pampersy z promocji, termometr elektroniczny, podpaski itd

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Położna odradzala usztywniane rożki ale jeszcze nie wiem dlaczego. Dowiem się na szkole rodzenia.

Aa i na forum gazeta.pl juz jedna pazdziernikowa urodziła :-)
    Trojaczki :-D

Ojej, trojaczki. A ja narzekam, że mnie nogi i kręgosłup bolą. Moja bliska znajoma urodziła 4 lata temu bliźniaki (syn i córka) dwa lata później w tym samym czasie znowu była w ciąży bliźniaczej (także syn i córka). Teraz ma przeurocze przedszkole w domu :)

Aniqa, Anoolka, Nelly, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Szlafroka nie kupuję bo w naszym szpitalu juz wiem ze jest gorąco wiec koleżanka mi odradzila.
    Serek ja to szlafrok raczej z innych powodów kupiłam niż temperatura. Po porodzie będzie się z nas lało jak z kranu i pewnie nie raz jakaś plama będzie na koszuli. No i jak wtedy iść do łazienki się przebrać jak kupa gości na sali? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 11:42

ao12., Agrafka, Nelly lubią tę wiadomość

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Serek ja to szlafrok raczej z innych powodów kupiłam niż temperatura. Po porodzie będzie się z nas lało jak z kranu i pewnie nie raz jakaś plama będzie na koszuli. No i jak wtedy iść do łazienki się przebrać jak kupa gości na sali? ;)

Też kupiłam szlafrok z tego powodu - będę się czuła 'bardziej ubrana', bo niestety same tam nie będziemy :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasem hormony dają o sobie znać i płacze bez powodu.
    Szlafrok ja mam ale nie wiem czy sie w niego zmieszcze bo kupiłam na wiosne i niby był dobry ale teraz jak mi bardziej brzuszek urósł to nie wiem jak bedzie z zawiązaniem najwyżej bede tylko zarzucać na siebie bez wiązania. U nas w szpitalu do sal nie wchodzą osoby z zewnątrz tylko jak ktoś w odwiedziny przychodzi to jest wydzielona oddzielna sala.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Tez mialam nie kupowac bo mi sie w domu nie przyda, ale kolezanka mowila zebym chociaz taki byle jaki sobie wziela bo jakbym miala gdzies przejsc na badanie czy inna sale to narzuce na siebie, albo tak jak ty piszesz nawet jak sie cos zabrudzi czy ktos przyjdzie to moze sie przydac. Kupie taki byle jaki i niech sobie bedzie.

ao12. lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam szlafrok. Miałam kupić ale w ostatniej chwili przypomniało mi się, że kiedyś jakiś miałam ale bardzo rzadko go używałam i teraz się przyda ;) Nic nie szkodzi jak go spakuję do torby a czy będę używać to zobaczymy.

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w gorach spadl snieg, zimno troche jest, nogi mi zmarzly jak niewiem, musze gdzies wygrzebac z szafy goralskie welniane skarpety i wygrzac w nich nogi,
    I chyba kupie juz ten kombinezon- spiworek dla malej.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny w gorach spadl snieg, zimno troche jest, nogi mi zmarzly jak niewiem, musze gdzies wygrzebac z szafy goralskie welniane skarpety i wygrzac w nich nogi,
    I chyba kupie juz ten kombinezon- spiworek dla malej.
    No to szybko spadł śnieg, a jaką zimę przepowiadają górale?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam rozek miekki podobno te usztywniane sa zle do kregoslupa dziecka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba też kupię szlafrok, w sumie przekonuje mnie to co napisalyscie i widze ze może się przydac ;) ale i tak nie będę inwestować w jakiś super gruby,nowy,itp, przejde się o lumpeksach może cos się znajdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:36

Aniqa lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Słonko świeci ale zimno.
    Ja usłyszałam wczoraj od teściowej że dużo przybrałam w ciąży (9 kg) a dziś rano czy nie przesadzam z tym odchudzaniem. No zbaraniałam, w ogóle się nie odchudzam! Ale mieszczę się cały czas w krótkie spodenki z przed ciąży :)
    Rożki mam dwa. Jeden jest cieplejszy i z jednej strony ma tkaninę "minky" jest milutka a drugi bawełniany. Szlafroka nie kupuję do szpitala ale pożyczę od mamy, kupiła sobie niedawno, jest mięciutki i ładny.
    Nie spałam do 4 rano bo mnie zgaga mordowała. Nawet Reni już nie pomaga.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witam
    Słonko świeci ale zimno.
    Ja usłyszałam wczoraj od teściowej że dużo przybrałam w ciąży (9 kg) a dziś rano czy nie przesadzam z tym odchudzaniem. No zbaraniałam, w ogóle się nie odchudzam! Ale mieszczę się cały czas w krótkie spodenki z przed ciąży :)
    Rożki mam dwa. Jeden jest cieplejszy i z jednej strony ma tkaninę "minky" jest milutka a drugi bawełniany. Szlafroka nie kupuję do szpitala ale pożyczę od mamy, kupiła sobie niedawno, jest mięciutki i ładny.
    Nie spałam do 4 rano bo mnie zgaga mordowała. Nawet Reni już nie pomaga.
    Mnie zgaga też dopadła w nocy, napiłam się maślanki i poszłam spać :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    To ja chyba też kupię szlafrok, w sumie przekonuje mnie to co napisalyscie i widze ze może się przydac ;) ale i tak nie będę inwestować w jakiś super gruby,nowy,itp, przejde się o lumpeksach może cos się znajdzie ;)
    No ja właśnie mam taki z lumpeksu, czarny satynowy jak nówka:-) i w razie czego nie będzie mi go szkoda jak coś poleci:-) u mnie w szpitalu też jest bardzo ciepło i położna na szkole rodzenia mówiła ze warto mieć szlafrok nie z tego względu żeby nas grzał tylko żeby nie dzielić się naszymi wdziękami ze wszystkimi wookoło, którzy przychodzą w odwiedziny :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ