X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    My dopiero wieczorem w środę mamy być na nowym mieszkaniu i zacznie się sprzątanie, rozpakowywanie, układanie, przestawianie, dokupywanie.. Chociaż wole już to niż pakowanie bo końca nie widać.

A właśnie miałam pytać.. Chodzisz w końcu do tej szkoły rodzenia czy sobie odpuściłaś?
    Nie chodze, bo niby sie zapisalam i mialam czekac na tel, ale dobrze ze nie dzwonia bo babka ktora ze mna rozmawiala to zachowywala sie jakbym byla intruzem, z łaska jakąś mnie traktowala, i niebede chodzic nawet jak zadzwonia, zreszta teraz to juz mi sie niechce.

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Paradise, współczuję durnej właścicielki.

Dzięki, na szczęście od czwartku nie będę miała już z nią do czynienia ;)

No tak, teraz pamiętam ;) Ja zastanawiam się jeszcze czy nie poszukam czegoś w nowym mieście ale też już średnio mi się chcę.

ania.g lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja żadnych fiszbin teraz nie toleruję, strasznie mnie uwierają, podobnie jak szwy. Jedyny stanik, który mogę teraz nosić (a kupiłam kilka różnych) to ten: http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-ii-70g-bialy-i4477742374.html + "przedłużka" (ja dostałam u brafitterki, ale można kupić np. na http://allegro.pl/save-a-bra-przedluzka-zapiecia-biustonoszy-x3szt-i4483141955.html) - położna odradzała mi zwiększanie obwodu w staniku, bo po porodzie obwód szybko wróci do stanu sprzed ciąży i stanik by wisiał, poleciła "przedłużkę" i z nią jest ok.

Co do przepuszczania w kolejce, to rzadko. Tylko raz mnie kasjerka wywołała z kolejki i obsłużyła jako pierwszą, choć kolejka była krótka, byłam mile zaskoczona. Ale zdarzyło mi się też, że kiedy czekałam w Rossmannie przed kasą, jakiś koleś wepchnął się przede mnie, to go pogoniłam. W autobusie chyba jeszcze ani razu nikt mi nie ustąpił. Za to kilka razy ktoś wcale nie wiekowy wepchnął się przede mną w drzwiach autobusu i rzucił na jedyne wolne miejsce. W metrze dopiero od niedawna zdarza się, że mi ktoś ustąpi miejsca, ale nie aż tak znowu często. Ludzie udają, że nie widzą, niezależnie od płci i wieku. Najbardziej mi się podobało, jak raz pewien pan w średnim wieku zapytał mnie, kiedy wsiadałam do metra "czy chce pani usiąść?", a ja mu odpowiedziałam, że nie ma wolnych miejsc, na co on podszedł do pobliskiej małolaty i kategorycznym tonem zażądał, by wstała.
    Zaraz spojrzę, dzięki :)
    A pan w metrze super, oby więcej takich ludzi :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wozek i lozeczko superowskie :) ja dzis kupilam wanienke bo nie moglam sie powstrzymac bo w sklepie byla promocja za 20 zl wiec wzielam niebieska :)

ao12., paradise, agatas, ania.g lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja żadnych fiszbin teraz nie toleruję, strasznie mnie uwierają, podobnie jak szwy. Jedyny stanik, który mogę teraz nosić (a kupiłam kilka różnych) to ten: http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-ii-70g-bialy-i4477742374.html + "przedłużka" (ja dostałam u brafitterki, ale można kupić np. na http://allegro.pl/save-a-bra-przedluzka-zapiecia-biustonoszy-x3szt-i4483141955.html) - położna odradzała mi zwiększanie obwodu w staniku, bo po porodzie obwód szybko wróci do stanu sprzed ciąży i stanik by wisiał, poleciła "przedłużkę" i z nią jest ok.

Ja właśnie cały czas się głowię jak mam wybrać rozmiar stanika do karmienia, skoro teraz obwód pod biustem jest dużo większy - przed miałam 65D, a teraz 80E. Po porodzie na pewno się mocno zmniejszy, bo teraz mam bardzo rozepchane żebra (niestety codziennie boleśnie to odczuwam) i 80 pewnie będzie luźne. Tak się czasem zastanawiam, czy nie użyć na początku takich sportowych (mam dwa w domu), a po powrocie ze szpitala zamówić na allegro, według wymiarów już poporodowych.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wozek i lozeczko superowskie :) ja dzis kupilam wanienke bo nie moglam sie powstrzymac bo w sklepie byla promocja za 20 zl wiec wzielam niebieska :)

W jakim sklepie dorwałaś taką okazję? :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas kolezanki karmiace mowily mi ze po porodzie piersi sa troszke wieksze bo maja mleko w srodku, wiec ja bym na wszelki wypadek choc jeden miala wiekszy.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:27

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Paradise doskonale cie rozumię, jak patrze na moje mieszkanie w trakcie remontu to masakra,jakby plac budowy, na szczeście już od jutra popołudniu sprzątanko.

Szybko panowie się uwineli :-) kamień też już przyklejony?

• agatas Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    agatas kolezanki karmiace mowily mi ze po porodzie piersi sa troszke wieksze bo maja mleko w srodku, wiec ja bym na wszelki wypadek choc jeden miala wiekszy.

Miseczki na pewno będą większe, ale obwód pod biustem poleci w dół :)

P.S. Chyba, że brzuszek jest na tyle nisko, że przez okres ciąży obwód pod biustem się nie zwiększył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 20:27

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Szybko panowie się uwineli :-) kamień też już przyklejony?
    Mąz sam robi bo jego jeden brat byl tylko na 2 dni,a pojutrze ma przyjechac drugi do skladania mebli. Moj sam zapiepsza tam i jestesmy troszke do przodu, kamien 1/3 sciany juz wylozone, jutro dokonczy reszte i zyrandole powiesi.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mąz sam robi bo jego jeden brat byl tylko na 2 dni,a pojutrze ma przyjechac drugi do skladania mebli. Moj sam zapiepsza tam i jestesmy troszke do przodu, kamien 1/3 sciany juz wylozone, jutro dokonczy reszte i zyrandole powiesi.
    o matko, to super szybko mu to idzie, zawziął się chłopak ;)
    koniecznie dodaj zdjęcia jak już będzie po remoncie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie bóle-skurcze takie jak okresowe? Boleć nie boli ale tak łapie i trzyma, no tak miałam zawsze jak się okres zaczynał. Upierdliwe. To są przepowiadające może czy jaki ciul?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniu, daj koniecznie jutro znać co powiedzial lekarz
    Dam znać, mam nadzieję że jakiś zakazów i nakazów nie wymyśli.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny macie bóle-skurcze takie jak okresowe? Boleć nie boli ale tak łapie i trzyma, no tak miałam zawsze jak się okres zaczynał. Upierdliwe. To są przepowiadające może czy jaki ciul?
    Mam, codziennie kilka takich. Czasem trzyma dłużej a czasem krócej. I to są chyba te przepowiadające.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    W jakim sklepie dorwałaś taką okazję? :)
    abc dzieciaka :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    ja mam takie ale wezme nospe i jest laepiej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja mam ale raz na parę dni. Też czytałam że to przepowiadające

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqua jeszcze dwa tygodnie i mozesz spokojnie rodzic - ale ten czas szybko leci :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie przewijaki? Zona brata mojego meza mowila ze jest zbedny ze lepiej sie przewija na lozku tylko podklada sie jakas mate do przewijania- ja chyba nie bede kupowala przewijaka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ