X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    My dopiero wieczorem w środę mamy być na nowym mieszkaniu i zacznie się sprzątanie, rozpakowywanie, układanie, przestawianie, dokupywanie.. Chociaż wole już to niż pakowanie bo końca nie widać.

A właśnie miałam pytać.. Chodzisz w końcu do tej szkoły rodzenia czy sobie odpuściłaś?
    Nie chodze, bo niby sie zapisalam i mialam czekac na tel, ale dobrze ze nie dzwonia bo babka ktora ze mna rozmawiala to zachowywala sie jakbym byla intruzem, z łaska jakąś mnie traktowala, i niebede chodzic nawet jak zadzwonia, zreszta teraz to juz mi sie niechce.

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Paradise, współczuję durnej właścicielki.

Dzięki, na szczęście od czwartku nie będę miała już z nią do czynienia ;)

No tak, teraz pamiętam ;) Ja zastanawiam się jeszcze czy nie poszukam czegoś w nowym mieście ale też już średnio mi się chcę.

ania.g lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja żadnych fiszbin teraz nie toleruję, strasznie mnie uwierają, podobnie jak szwy. Jedyny stanik, który mogę teraz nosić (a kupiłam kilka różnych) to ten: http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-ii-70g-bialy-i4477742374.html + "przedłużka" (ja dostałam u brafitterki, ale można kupić np. na http://allegro.pl/save-a-bra-przedluzka-zapiecia-biustonoszy-x3szt-i4483141955.html) - położna odradzała mi zwiększanie obwodu w staniku, bo po porodzie obwód szybko wróci do stanu sprzed ciąży i stanik by wisiał, poleciła "przedłużkę" i z nią jest ok.

Co do przepuszczania w kolejce, to rzadko. Tylko raz mnie kasjerka wywołała z kolejki i obsłużyła jako pierwszą, choć kolejka była krótka, byłam mile zaskoczona. Ale zdarzyło mi się też, że kiedy czekałam w Rossmannie przed kasą, jakiś koleś wepchnął się przede mnie, to go pogoniłam. W autobusie chyba jeszcze ani razu nikt mi nie ustąpił. Za to kilka razy ktoś wcale nie wiekowy wepchnął się przede mną w drzwiach autobusu i rzucił na jedyne wolne miejsce. W metrze dopiero od niedawna zdarza się, że mi ktoś ustąpi miejsca, ale nie aż tak znowu często. Ludzie udają, że nie widzą, niezależnie od płci i wieku. Najbardziej mi się podobało, jak raz pewien pan w średnim wieku zapytał mnie, kiedy wsiadałam do metra "czy chce pani usiąść?", a ja mu odpowiedziałam, że nie ma wolnych miejsc, na co on podszedł do pobliskiej małolaty i kategorycznym tonem zażądał, by wstała.
    Zaraz spojrzę, dzięki :)
    A pan w metrze super, oby więcej takich ludzi :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wozek i lozeczko superowskie :) ja dzis kupilam wanienke bo nie moglam sie powstrzymac bo w sklepie byla promocja za 20 zl wiec wzielam niebieska :)

ao12., paradise, agatas, ania.g lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja żadnych fiszbin teraz nie toleruję, strasznie mnie uwierają, podobnie jak szwy. Jedyny stanik, który mogę teraz nosić (a kupiłam kilka różnych) to ten: http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-ii-70g-bialy-i4477742374.html + "przedłużka" (ja dostałam u brafitterki, ale można kupić np. na http://allegro.pl/save-a-bra-przedluzka-zapiecia-biustonoszy-x3szt-i4483141955.html) - położna odradzała mi zwiększanie obwodu w staniku, bo po porodzie obwód szybko wróci do stanu sprzed ciąży i stanik by wisiał, poleciła "przedłużkę" i z nią jest ok.

Ja właśnie cały czas się głowię jak mam wybrać rozmiar stanika do karmienia, skoro teraz obwód pod biustem jest dużo większy - przed miałam 65D, a teraz 80E. Po porodzie na pewno się mocno zmniejszy, bo teraz mam bardzo rozepchane żebra (niestety codziennie boleśnie to odczuwam) i 80 pewnie będzie luźne. Tak się czasem zastanawiam, czy nie użyć na początku takich sportowych (mam dwa w domu), a po powrocie ze szpitala zamówić na allegro, według wymiarów już poporodowych.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wozek i lozeczko superowskie :) ja dzis kupilam wanienke bo nie moglam sie powstrzymac bo w sklepie byla promocja za 20 zl wiec wzielam niebieska :)

W jakim sklepie dorwałaś taką okazję? :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas kolezanki karmiace mowily mi ze po porodzie piersi sa troszke wieksze bo maja mleko w srodku, wiec ja bym na wszelki wypadek choc jeden miala wiekszy.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:27

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Paradise doskonale cie rozumię, jak patrze na moje mieszkanie w trakcie remontu to masakra,jakby plac budowy, na szczeście już od jutra popołudniu sprzątanko.

Szybko panowie się uwineli :-) kamień też już przyklejony?

• agatas Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    agatas kolezanki karmiace mowily mi ze po porodzie piersi sa troszke wieksze bo maja mleko w srodku, wiec ja bym na wszelki wypadek choc jeden miala wiekszy.

Miseczki na pewno będą większe, ale obwód pod biustem poleci w dół :)

P.S. Chyba, że brzuszek jest na tyle nisko, że przez okres ciąży obwód pod biustem się nie zwiększył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 20:27

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Szybko panowie się uwineli :-) kamień też już przyklejony?
    Mąz sam robi bo jego jeden brat byl tylko na 2 dni,a pojutrze ma przyjechac drugi do skladania mebli. Moj sam zapiepsza tam i jestesmy troszke do przodu, kamien 1/3 sciany juz wylozone, jutro dokonczy reszte i zyrandole powiesi.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mąz sam robi bo jego jeden brat byl tylko na 2 dni,a pojutrze ma przyjechac drugi do skladania mebli. Moj sam zapiepsza tam i jestesmy troszke do przodu, kamien 1/3 sciany juz wylozone, jutro dokonczy reszte i zyrandole powiesi.
    o matko, to super szybko mu to idzie, zawziął się chłopak ;)
    koniecznie dodaj zdjęcia jak już będzie po remoncie.

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie bóle-skurcze takie jak okresowe? Boleć nie boli ale tak łapie i trzyma, no tak miałam zawsze jak się okres zaczynał. Upierdliwe. To są przepowiadające może czy jaki ciul?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniu, daj koniecznie jutro znać co powiedzial lekarz
    Dam znać, mam nadzieję że jakiś zakazów i nakazów nie wymyśli.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny macie bóle-skurcze takie jak okresowe? Boleć nie boli ale tak łapie i trzyma, no tak miałam zawsze jak się okres zaczynał. Upierdliwe. To są przepowiadające może czy jaki ciul?
    Mam, codziennie kilka takich. Czasem trzyma dłużej a czasem krócej. I to są chyba te przepowiadające.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    W jakim sklepie dorwałaś taką okazję? :)
    abc dzieciaka :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    ja mam takie ale wezme nospe i jest laepiej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja mam ale raz na parę dni. Też czytałam że to przepowiadające

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqua jeszcze dwa tygodnie i mozesz spokojnie rodzic - ale ten czas szybko leci :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie przewijaki? Zona brata mojego meza mowila ze jest zbedny ze lepiej sie przewija na lozku tylko podklada sie jakas mate do przewijania- ja chyba nie bede kupowala przewijaka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ