X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    a to lozeczko, jeszcze nie w pelni ogarniete, bo nieposlane i brakuje falbanki pod spodem :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/142d96a8c67e0fd3.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c46ac992f310b6b9.html

a to nasza bryka ;)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/695f35eee8455ea1.html

Ślicznie się te sówki prezentują :)
    I zamówiłam taki sam wózek, tylko granatowo-beżowy. Mam nadzieję, że przyjdzie w przyszły tygodniu.
    W ogóle to do zeszłego tygodnia byliśmy zdecydowani na X-lanera X-move, bo u nas warunki naprawdę górskie, ale jak zobaczyliśmy Camarelo i porównaliśmy go sobie z X-landerem, to zdecydowanie wygrał Camarelo. Lżejszy, tańszy i przede wszystkim ładniejszy, a wydaje się, że będzie dawał sobie radę w trudnym terenie :)

Scęście lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, mnie od 3 dni męczy ból głowy. Całą ciąże miałam spokój a teraz chyba przez tą pogodę nie wyrabiam już. Nawet spać przez to nie mogę. Fajne te wasze wózeczki. Uwielbiam oglądać zdjęcia łózeczek i wózków :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    a to lozeczko, jeszcze nie w pelni ogarniete, bo nieposlane i brakuje falbanki pod spodem :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/142d96a8c67e0fd3.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c46ac992f310b6b9.html

a to nasza bryka ;)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/695f35eee8455ea1.html
    Bryka super. Sowy też. Mam rożek w takie sowy tylko na ciemnoniebieskim tle.

Matka fantastycznej 4 :)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni mam takiego lenia, że aż wstyd się przyznać :-) Codziennie wstaje o 10-11 i zanim się ogarnę,zjem śniadanie to już jest 14 i pora robić obiad :-) Jeszcze dwa tygodnie temu wstawałam o 8 ale jak sobie uświadomiłam, że jak teraz się nie wyspie to później już wcale to wstąpił we mnie śpioch :-)
    Co do poduszki do karmienia to miałam zamiar taka kupić ale wczoraj na sr położna mówiła, ze przez dwa tygodnie po porodzie najlepiej dziecko karmić na leżąco na boku bo po porodzie nie można siedzieć na pupie dłużej niż 30 min a dziecko czasami ciągnie cycka dłużej:-) Tak wiec na początek nie będę kupowała bo w sumie mam w domu takie podłużne poduszki, które może się nadadzą do karmienia. A jak nie to później sobie kupie taka fasolkę:-)
    Tak samo z laktatorem, na poczatku nie będę kupowała.Jak stwierdzę, że bez niego nie dam rady to sobie zakupie. Mam już wyszukany interesujący mnie model i w razie czego będę wiedziała po co konkretnie wysłać męża:-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Stokrotka, podaj link do oferty :) Koleżanka szuka wózka, może jej podejdzie.

http://allegro.pl/wozek-4w1-navington-rama-galeon-zestaw-akcesoria-i4509084478.html

http://olx.pl/oferta/4w1-zestaw-rama-galeon-gondola-spacerowka-fotelik-samoch-akcesoria-CID88-ID6bAMd.html

Na allegro, zaraz konczy sie aukcja i bede ja pewnie wznawiać, a na olx jest cały czas z tym, ze jest mniej zdjęć. dzięki!!!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Bardzo ladnie :-) Te sowy sa przeurocze :-) I teraz jak tak patrze na Twój komplet, to zastanawiam się czy malowanie lozeczka na błękitny kolor to dobry pomysł, czy nie ładniej będzie na biało... Komode na ubranka mamy białą (wczoraj wujek kupił przy okazji w Ikei, więc nie będziemy musieli jechać specjalnie) i nasza szafa też biała... w sumie to pasowaloby i białe lozeczko. Hmm. Muszę jeszcze to przemyśleć zanim M zacznie malować, w razie co to wymienimy farbe :-)
    A Czy dobrze widzę w lozeczku fasole do karmienia? Ja taką kupiłam, używaną z motherhood bo nie wiem czy zda egzamin, a szkoda mi bylo kasy na nową. W ogóle nie jest zniszczona :-)
    A propos poduszek do karmienia. Już na kilku stronach wyliczajacych rzeczy które trzeba zabrać do szpitala byla pozycja "poduszka jasiek do karmienia" - planujecie brać? Taki jasiek niby niewielki ale w końcu ten bagaż szpitalny wyjdzie jakis kolosalny. A wiadomo ze mąż będzie przyjeżdżał to zawsze może dowieźć,

Tak poduszka-rogal do karmienia...u mnie w szpitalu zalecaja aby ja wziac...maz mi ja doniesie w razie czego, bo jest ona duza i mi sie nie zmiesci w bagaz...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do laktatora to tez kupie po porodzie bo nie iwem czy mi sie przyda...
    Mam tez model upatrzony, wezme chyba Canpol easyStart elektryczny...
    Najwyzej maz mi kupi...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Nie mogę sprzedac wózka po Poli - kurde naprawde extra wózek... Zapłaciłam 3000zł. , a juz obnizyłam cene na 1499zł. a jest jak nowy - ma dwie ramy, cały komplet dodatków. Wystawiłam na www.olx.pl i na allegro. Gdzie jezcze mogę? Nie ukrywam, ze przyda mi sie kasa, bo musze łóżko sobie kupić - na szczescie wozek w szarosciach pozyczy mi siostra...
    Stokrotko prawda jest taka że używaną rzecz sprzedasz za jakieś 30% wartości. Bo jak ktoś ma do wyboru czy kupić używany wózek czy nowy za 1500 to z reguły kupi nowy. A za taką kwotę można już poprzebierać. Ja jestem w podobnej sytuacji co ty bo mam po bratanicy wózek w dobrym stanie ale niestety jest on typowo dziewczęcy :(

Strokrotka, Scęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:53

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide zajrzec do wrzesniowek

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze tam zadna nie ditrwala do konca- rodzily w 37 lub 38 tc - kurcze to za miesiac moge juz trzymac na rekach swojego synka

Scęście lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    O kurcze tam zadna nie ditrwala do konca- rodzily w 37 lub 38 tc - kurcze to za miesiac moge juz trzymac na rekach swojego synka
    no tak :)
    a w 37 tyg to ciąża donoszona, także można rodzić :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    co do laktatora to tez kupie po porodzie bo nie iwem czy mi sie przyda...
    Mam tez model upatrzony, wezme chyba Canpol easyStart elektryczny...
    Najwyzej maz mi kupi...
    Mam ten laktator sam upatrzony:-) opłaca się na allegro zamówić bo można go kupić za ok 150 zł a w smyku czy mojej miejscowej hurtowni za ponad 200.

divers2288.gif
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówi się że pierwsza ciąza to rodzi się po terminie. Ciekawe czy my doczekamy do terminu

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A mówi się że pierwsza ciąza to rodzi się po terminie. Ciekawe czy my doczekamy do terminu
    ja bym wolala urodzic w 37 tc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam poduszkę do karmienia, coś co się zwie rogal. Po raz pierwszy kupiłam taką poduszkę i nie wiem jak się będzie na niej karmić. Była na liście rzeczy które mam zabrać do szpitala. Laktator mam ręczny od siostry.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja bym wolala urodzic w 37 tc
    Ja też :)
    Moja siostra pierwszego syna urodziła 5 dni przed terminem a teraz niedawno drugiego synka 2 dni po terminie, myślę że nie ma na to reguły ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie juz zapisane do poloznej srodowiskowej? Ja jeszcze nie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    no tak :)
    a w 37 tyg to ciąża donoszona, także można rodzić :)
    Strach pomyśleć:-) a ja torby jeszcze spakowanej nie mam :I Od przyszłego tygodnia biorę się za siebie :-)

Wczoraj byłam z moim mężem na sr (chodzi ze mną na każde spotkanie). I było o pozycjach wertykalnych a spotkanie wczesniej o mechanizmie porodowym. Wczoraj stwierdził, że nie potrafi sobie tego wyobrazić jak to wszystko będzie wyglądało i że chce być przy całym porodzie! Gdzie całą ciążę zapewniał mnie, że nie bardzo chce w nim uczestniczyć, więc ja go nie namawiałam bo nie można nic na siłę:-) Wydaje mi się, że po tej szkole rodzenia zmienił zdanie i chyba doszło do niego, że jednak jego obecność będzie mi pomocna:-)
    A jak tam u was? Wasi mężczyźni będą przy porodzie?

Strokrotka, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja też :)
    Moja siostra pierwszego syna urodziła 5 dni przed terminem a teraz niedawno drugiego synka 2 dni po terminie, myślę że nie ma na to reguły ;)
    jak juz bede w 37 tc to bede robic wszystko zeby jak najszybciej urodzic- jakies tam sposoby sa :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ