X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak mam używany, na początku pewnie się przyda przy pielęgnacji po kąpieli.

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam razem z łóżeczkiem. Według mnie się przyda, jest odpowiednio zaokrąglony po bokach, że dzidziak Ci nie ucieknie:)no i bardziej higienicznie myślę na przewijaku niż na łożku ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz...a wrześniówki rodzą jak szalone:D kolejna na porodówkę pojechała:):)

Strokrotka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana!

Ja z córeczka miałam wanienkę razem z przewijakiem - taką komode - extra sprawa! Prawie taka sama: http://allegro.pl/komoda-kapielowa-przewijak-wanienka-mummy-love-i4361748934.html
    Ale nie wiem czy zmieszcze do pokoju teraz, wiec bedzie stała w magazynie i bede ja wyjmowała tylko do kapieli (plus za to, ze wszystkie kosmetyki się tam mieszczą) dlatego mam plan kupić jakis niedrogi przewijak, zeby było wygodniej i ze wzgledu na to, ze dziecko zwłaszcza na początku sika i robi kupke jak oszalałe nie trzeba sie schylac do łózka - co po porodzie moze byc ciezkie.

Nie mogę sprzedac wózka po Poli - kurde naprawde extra wózek... Zapłaciłam 3000zł. , a juz obnizyłam cene na 1499zł. a jest jak nowy - ma dwie ramy, cały komplet dodatków. Wystawiłam na www.olx.pl i na allegro. Gdzie jezcze mogę? Nie ukrywam, ze przyda mi sie kasa, bo musze łóżko sobie kupić - na szczescie wozek w szarosciach pozyczy mi siostra...

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Brzuchatki.
    Kurczę Wrześnióweczki rodzą na potęgę, nasz czas małymi kroczkami się zbliża...
    Odebrałam wczoraj wyniki, nie ma się do czego przyczepić tylko te cholerne płytki krwi które spadąją przy każdym pobraniu 3 tygodnie było ich 146, teraz jest 131 w jaki sposób je podnieść znacie jakieś magiczne receptury?.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko...faktycznie akcja u wrześniówek przebiega ekspresowo...a nie wszystkie sierpniówki jeszcze porodziły..ciekawe kiedy u nas się zacznie... ;)

a u mnie od rana taniec brzucha :D coś mi się wydaje że mój syn do spokojnych nie będzie należał...heh ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 08:40

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Odebrałam wczoraj wyniki, nie ma się do czego przyczepić tylko te cholerne płytki krwi które spadąją przy każdym pobraniu 3 tygodnie było ich 146, teraz jest 131 w jaki sposób je podnieść znacie jakieś magiczne receptury?.

Słyszałam, że niektórzy mają zalecane w przypadku za niskiego poziomu płytek krwi łykanie kwasu foliowego i wit. B12, a Ty łykasz nadal kwas foliowy, czy po pierwszym trymestrze przestałaś?

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do przewijaka to ja kupilam usztywniany na lozeczk lub komode...uwazam ze sie orzyda, bo na lozku jest niewygodnia przwijac i szkoda kregoslupa...zreszta mojej kolezanki dziecko przy przwijaniu, robi kupke z odrzutem na metr...:) wiec wole poscieli nie brudzic za kazdym razem :)

paradise lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Alee zimno, pochmurno i ponuro.

My też przewijak na pewno kupimy, najlepiej taki na komode lub na łóżeczko, żeby nie zajmował dużo miejsca.

Rzeczywiście u wrześniówek się dzieje ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-)
    Przewijak ja mam udalo nam sie kupic za cale 10 zl nowy i nieuzywany :-)

age.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przewijak czekam taki :) w kolorze Wenge. Wszystko się zmieści pod spodem. Pampersy, Chusteczki, kosmetyki, pieluszki itd.
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4542214151
    trwały materiał, nic się z nim nie dzieje :) (wiem, bo kupiłam szwagierce taki sam) a moim zdaniem przewijak trzeba mieć, bo kręgosłupy mam padną :)

A wczoraj kupiłam w promocji w realu Pampersy Premium Care 1 78szt. Były w tej samej cenie co te zielone, wiec wzięłam te niby lepsze. Podobno mają wskaźnik nasączenia Pieluchy :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to lozeczko, jeszcze nie w pelni ogarniete, bo nieposlane i brakuje falbanki pod spodem :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/142d96a8c67e0fd3.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c46ac992f310b6b9.html

a to nasza bryka ;)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/695f35eee8455ea1.html

paradise, Kasiula09, ao12., Agrafka lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...jak dodac te zdjecia aby tu bylo je widac a nie tylko linki??

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pochmurny dzień.

Ostatnio mam jakieś gorsze dni, brzuch często mi twardnieje, więc łykam magnez, poziomu glukozy muszę pilnować, do tego muszę wymyślać te wszystkie posiłki i pilnować godzin jedzenia, no i zaczynam się zamartwiać tym wszystkim.
    Siedzę w domu z moim trzylatkiem i nie mam siły, na spacer z nim nie wyjdę przez ten brzuch, jak leżę i zaczynam przysypiać na sofie to mi zatyka nos, bo chce się bawić;) Zaczynam się stresować tą pozycją pośladkową dzieciaczka, za nic nie chce się przekręcić.
    Przewijak jest bardzo wygodny dla kręgosłupa przede wszystkim.
    Jeśli chodzi o biustonosze do karmienia to może być różnie. Ja po pierwszym porodzie miałam chyba 2 na początek i mąż musiał bardzo szybko kupić dodatkowy, bo cały czas miałam zalane mlekiem i nie nadążałam z praniem, pomimo tego, że co chwilę zmieniałam wkładki laktacyjne (nie polecam wkładek bella). Rozmiar to ciężka sprawa - ja na początku miałam miseczkę kilka rozmiarów większą, więc najlepiej kupić miękkie i tanie:) Po jakiś 2 tyg. już miałam nieco mniejszy rozmiar, kupiłam sobie jakieś z firmy Alles i długo mi służyły.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Witam sie z rana!

Ja z córeczka miałam wanienkę razem z przewijakiem - taką komode - extra sprawa! Prawie taka sama: http://allegro.pl/komoda-kapielowa-przewijak-wanienka-mummy-love-i4361748934.html
    Ale nie wiem czy zmieszcze do pokoju teraz, wiec bedzie stała w magazynie i bede ja wyjmowała tylko do kapieli (plus za to, ze wszystkie kosmetyki się tam mieszczą) dlatego mam plan kupić jakis niedrogi przewijak, zeby było wygodniej i ze wzgledu na to, ze dziecko zwłaszcza na początku sika i robi kupke jak oszalałe nie trzeba sie schylac do łózka - co po porodzie moze byc ciezkie.

Nie mogę sprzedac wózka po Poli - kurde naprawde extra wózek... Zapłaciłam 3000zł. , a juz obnizyłam cene na 1499zł. a jest jak nowy - ma dwie ramy, cały komplet dodatków. Wystawiłam na www.olx.pl i na allegro. Gdzie jezcze mogę? Nie ukrywam, ze przyda mi sie kasa, bo musze łóżko sobie kupić - na szczescie wozek w szarosciach pozyczy mi siostra...

Stokrotka, spróbuj gumtree

Strokrotka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bardzo ładnie to wygląda, wózek też super :)

nie wiem jak na fotosik.pl ale na tinypic po załadowaniu zdjęcia masz link pod nazwą - "Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych" kopiujesz go i wklejasz tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:03

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Kaszulator, ja też muszę pilnować poziomu glukozy. Nie jestem w stanie zjadać sześć razy dziennie tak jak zalecają ani ostatniego wieczornego posiłku ok 22. Po prostu mi się to nie mieści a po tak późnym posiłku zgaga murowana.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    a to lozeczko, jeszcze nie w pelni ogarniete, bo nieposlane i brakuje falbanki pod spodem :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/142d96a8c67e0fd3.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c46ac992f310b6b9.html

a to nasza bryka ;)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/695f35eee8455ea1.html

bardzo ładne :)
    A żeby było zdjęcie tu na forum to jak dobrze pamiętam kopiujesz ten link trzeci co są kody na forum dyskusyjne

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:28

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Witam sie z rana!

Stokrotka, podaj link do oferty :) Koleżanka szuka wózka, może jej podejdzie.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ