X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż będzie ze mną :)
    Nie namawiałam go do tego, byłam w szoku jak mi o tym powiedział.
    Stwierdził, że chce być przy mnie i widzieć jak nasza córa przychodzi na świat :)

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    jak juz bede w 37 tc to bede robic wszystko zeby jak najszybciej urodzic- jakies tam sposoby sa :)
    ponoć mycie okien, wchodzenie po schodach :) ogólnie zwiększony wysiłek fizyczny z tego co czytałam

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M tez bedzie ze mna przy porodzie, poczatkowo sie wzbranial ze nie chce byc ale jak uslyszal ze jego kolega byl i przecinal pepowine to zdanie zmienil i jutro zabieram go na sr akurat temat ma byc o porodzie :-)
    Ja w 37 tez juz moge rodzic najgorzej nie chcialabym przenosic ciazy

age.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to ja zakupiłam już Aventu Elektryczny z serii Natural.
    Rogal mam dla siebie taki duzy do spania, ale od siostry dostane małego rogala do karmienia :)

Ja właśnie muszę się skontaktować z położną, która ma sie mną opiekować przy porodzie. Nie dam się tak zostawić jak za pierwszym razem.
    Córkę urodziłam tydzień przed terminem i byłam lekko zmarszczona, bo w ten dzień co urodziłam mieliśmy się spotkać z położną... I było za późno.
    Przy pierwszym porodzie M był ze mną cały czas i poszedł za ściankę jak już Pola "wychodziła" i zawołali go na przecięcie pępowiny. Nie chciałam, zeby zaglądał mi wtedy między nogi - watpie zeby był to przyjemny widok...

Wczoraj przez parę godzin porządkowałam zabawki Poli i jak sie położyłam do łóżka to tak mnie bolał brzuch miesiączkowo, ze szok. Nie mówiąc o tym, ze jak tylko sie poruszyłam to wszystko w środku mi pulsowało i bolało - tak jakby szyjka, ale ciężko stwierdzić. Rano było OK, wiec uprałam kanapę, byłam na kawie u sąsiadki, ugotowałam pomidorową, nafaszerowałam papryki na obiadek, zaraz chwile poprasuje i mam zamiar posprawdzać czego mi brakuje z ubranek dla Małego... A wszystko mam w workach na śmieci... SAJGON :)

P.S. Czy tylko mnie tak moj M wnerwia??? Czasami mam wrażenie, ze jego interesuje tylko praca, a reszta na mojej głowie :( Bo on pracuje i ma orawo być zmeczony ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:07

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam myć okna w przyszłym tyg ale chyba poczekam jeszcze do 37tyg :)

Mój mąż będzie przy porodzie ale czasami mi mówi w żartach że on nigdzie nie idzie i mnie to wkurza. On się boi mojego bólu a ja że to naprawde nie za fajnie wygląda więc nie chce żeby patrzył mi tam jak mały wychodzi. Wogóle nie wiem czy on da radę.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mój mąż nie chce przecinać pępowiny, powiedział ze go to przeraża i że wydaje mu się że dziecko to boli.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez btm chciala zeby moj maz byl przt porodzie ale wszystko wyjdzie w praniu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ten sam laktator bo rzeczywiście na allegro jest w dobrej cenie :) Jak nie będę go używać to podaruję go przyjaciółce, która obecnie jest w 3 miesiącu ciąży.

Ja jeszcze nie zapisywałam się do położnej środowiskowej, nawet jeszcze nad tym się nie zastanawiałam.

Co do porodu.. rozmawiałam z moim na ten temat. Wiem, że chciałaby być ze mną i mnie wspierać ale jak ogląda czasami ze mną program o porodach to widzę, ze trochę go to wszystko przeraża. Tym bardziej ostatnio na męskim spotkaniu koledzy również uświadomili go że to wcale nie jest taka łatwa sprawa :P Nie naciskam go, na razie nie podjęliśmy ostatecznej decyzji.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    jak juz bede w 37 tc to bede robic wszystko zeby jak najszybciej urodzic- jakies tam sposoby sa :)
    Seks seks i jeszcze raz seks ;)

ao12., mama86, Strokrotka, sylwia1985, ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie seks podczas tej ciąży nie istnieje... Współczuję mojemu M... Chyba nigdy w życiu nie miał tak długiego celibatu.. Mimo, ze nie mamy zabronione od lekarza to jest to ostatnia rzecz na jaką mam ochote.

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Dla mnie seks podczas tej ciąży nie istnieje... Współczuję mojemu M... Chyba nigdy w życiu nie miał tak długiego celibatu.. Mimo, ze nie mamy zabronione od lekarza to jest to ostatnia rzecz na jaką mam ochote.
    Mój mąż też ma celibat od początku bo pomimo że zakazu nie mamy to ja się po prostu boję. No ale mężusiowi staram się czasem ulżyć :D

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Seks seks i jeszcze raz seks ;)
    no wlasnie- juz mi sie chce bo moj ostatnio nie chce i 4tydzien nic a nic :( choc dziwnie sie kocha jak cos sie rusza w brzuszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:39

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy nie mozecie czy poprostu nie chcecie baraszkowac?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak ja bym kiedyś usłyszała od mojego męża że mu się nie chce to bym w 7 niebie była. On jest niezmordowany a to jest naprawdę męczące :P

Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podczas baraszkowania nigdy maly się nie rusza :P

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dobrnęliśmy do etapu, że obydwoje się dziwnie czujemy z tym 3 między nami ;) Ochota jest, ale mimo wszystko jest to dziwne i daliśmy spokój... Snujemy tylko plany jak to będzie jak już będę po tym cholernym połogu ;)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zakaz w 1 trymestrze, teraz już mogę ale i tak średnio mam ochotę. A jak już dojdzie do czegoś to mała zawsze daje o sobie znać i wtedy jakoś średnio potrafię się zrelaksować :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja miałam zakaz w 1 trymestrze, teraz już mogę ale i tak średnio mam ochotę. A jak już dojdzie do czegoś to mała zawsze daje o sobie znać i wtedy jakoś średnio potrafię się zrelaksować :P

Mała już nie daje rodzicom poseksić się a co bedzie jak będzie na świecie hehe :P

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:29

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:29

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ