Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nawet wyspana tylko mam problem rano od jakiegoś czasu. Zawsze gdy wstaję czuję ból dłoni przy zginaniu palców. Jakbym miała mega zakwasy, przechodzi dopiero wtedy jak je trochę rozruszam. Czasami nawet nie potrafię sobie odkręcić wody bo czuję się jakbym przejechała 300km na rowerze i bez przerwy trzymała kierownice dłoniami. Któraś może ma podobnie? Dopiero w przyszłym tygodniu pójdę do lekarza bo jestem na etapie poszukiwań jakiegoś dobrego i w miarę blisko więc wtedy się poskarżę.
-
Widzę, że też nie mogłyście dziś spać. Wczoraj byłam tak zmęczona, że nie mogłam zasnąć, a jak już zasnęłam, to obudziłam się ok. 4 rano na siusiu i już oczywiście miałam z głowy sen
Teraz jestem nieprzytomna i piję kawkę...
Jesteście już spakowane do szpitala? Ja zamierzam dziś zacząć się pakować dla własnego i męża świętego spokoju. Mąż mi kupił żel porodowy NATALIS, który pomaga główce dziecka przeciskać się w kanale rodnym i wg położnej na szkole rodzenia może nawet skrócić poród o 2 godziny. -
Kasiula, ja zabieram rozmiar 56 gdyz tak mnie poinformowano i w sklepie z ciuszkami i w szpitalu.
Moi, jakbym powiedziala swojemu ginekologowi, ktory bedzie odbieral porod, ze przynioslam ze soba specjalny zel pomagajacy w przecisnieciu sie glowki - to by zakryl sie nogami
U ciebie chyba jest inaczej, rodzisz z ta polozna co powiedziala ci o zelu, tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 09:21
-
Natomiast moja polozna, ktora przygotowuje mnie do porodu i opieki nad dzieckiem, poinformowala nas wczoraj, ze zeby zabezpieczyc sutki przed urazami podczas karmienia powinno sie juz teraz nakladac na sutki specjalna masc na bazie lanoliny. Moze to byc taka sama masc, ktora bedzie sie uzywac w pozniejszym czasie po kazdym karmieniu.
Dala nam probki Lanoline HPA i polecila jeszcze inna masc: Castor Equiao12., lubek, pestka lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Natomiast moja polozna, ktora przygotowuje mnie do porodu i opieki nad dzieckiem, poinformowala nas wczoraj, ze zeby zabezpieczyc sutki przed urazami podczas karmienia powinno sie juz teraz nakladac na sutki specjalna masc na bazie lanoliny. Moze to byc taka sama masc, ktora bedzie sie uzywac w pozniejszym czasie po kazdym karmieniu.
Dala nam probki Lanoline HPA i polecila jeszcze inna masc: Castor Equi
O dobra rada bo ostatnio jak patrze na swoje to takie jakieś wysuszone, że aż skóra się łuszczy. W ogóle jakoś hartować się powinno, a ja nie mam do tego głowy...potem będzie płacz.
Z tym drętwieniem dłoni to też gdzieś czytałam, ale doczytałam tyle, że to na zasadzie skurczów tak jak łydek. -
Ja do szpitala nie jestem jeszcze spakowana, ale mam większość rzeczy, które są nam potrzebne. Ubranka zabieram w rozmiarze 56 chociaż i tak wydaję mi się, że mała będzie w nich "pływać". Właśnie zamówiłam łóżeczko i materac (jak coś to w smyku są przeceny)