Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajaoli wrote:Gdy umawialismy sie na spotkanie, polozna poprosila zebym sie zastanowila w jakiej pozycji chce rodzic to porozmawiamy o tym na spotkaniu...
A skad mam to wiedziec?
Czy wy przewidzialyscie jakies pozycje, w ktorych chcialyscie lub chcecie rodzic?
Ja, po pierwsze bede ograniczona podlaczonym do kregoslupa znieczuleniem wiec podejrzewam, ze jesli juz to moge przekrecac sie tylko na boki.
Gdyby jednak sie zdarzylo, ze nie bede miec znieczulenia, to mysle, ze przybiera sie wtedy pozycje naturalnie - zalezy od sytuacji i natezenia bolu.
Jakos nie moge sobie wyobrazic, zeby zaplanowac pozycje, w ktorej sie rodzi..
My też ćwiczyliśmy na SR pozycje wertykalne. Warto wypróbować - każda jest dostosowana do różnych sytuacji, a nie nastawiać się na konkretną, bo w trakcie porodu może się okazać, że jednak w innej nam wygodnieNam właśnie położna mówiła, że zaplanować ciężko i lepiej się nie nastawiać na konkretną, ale już w trakcie I fazy popróbować, w której jest lżej. Mi na przykład na razie najbardziej przypadła do gustu pozycja na piłce, w klęku podpartym i na krzesełku porodowym
Ale okaże się w praniu, w której urodzę
Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Hej dziewczyny;)
ja jak sie obudziłam do 6 to tez nie mogłam zasnąć...ale zatyczki do uszu i wstałam uwaga...o 11:D
co do ubranek biorę 56 parę sztuk i 62 na wszelki;) wątpię, żeby się przydało, ale 2 ubranka jak wezmę to się nic nie stanie, a będę spokojniejsza;)
o smarowaniu sutków też słyszałam, chciałam zacząć w połowie września
co do tych urlopów to bardzo przydatne informacje! dziękujęmój własnie też chce wziąć L4 na mnie, potem tacierzyński 14 dni i okolicznościowy. O tych dwój dniach opieki 100% płatnych nie słyszałam. Musimy się jeszcze tylko dokładnie ogarnąć co gdzie załatwić i będzie super:)
ale dziś ładna pogoda! po wczorajszym gorszym nastroju dzis mi o niebo lepiej na szczęście;) no nic, dokańczam inkę i idę na spacerek się rozruszać ile mogę...miłego!lubek lubi tę wiadomość
-
paradise wrote:Może podświadomie też się stresuję, w końcu ta cała przeprowadzka, tyle spraw do załatwiania i zbliżający się poród. Też często czuję, że spałam z zaciśniętymi dłoniami bo nawet czasami mam leciutkie ślady od wbitych paznokci. Potraktuję to jako kolejny objaw ciąży i nie będę się tym zamartwiać
Pewnie, ze nie ma sie czym zamartwiacsa wazniejsze rzeczy, ktore z nami sie dzieja i nas ciesza
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Taką deseczkę nad łożeczko zrobiłam naszemu syniowi
Ubranka już poukładane
Szafka z kocykami, pieluszkami i ręczniczkami
Rożek, poducha do karmienia i ochraniacz w samochody
Kącik naszego malucha. Materacyk się wietrzy, potem nałożę prześcieradło i ochraniacz. Pościeli na razie nie kupuję, dopiero jak Franuś podrośnie.
A tu nasza psiunia - śpi najczęściej w takiej pozycji
Sorry za jakość, ale mój telefon robi beznadziejne zdjęcia :pKajaoli, Kasiula09, ao12., sylwia1985, ania.g, lubek, paradise, pestka, mitaka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
A kiedy w Polsce sie zapisuje dziecko do zlobka? Bo ja musialam zlozyc wszystkie papiery juz w 5tym miesiacu ciazy. Tutaj dlugo sie czeka na miejsce w zlobku.
Postanowilismy jednak, ze poslemy tam malego dopiero jak bedzie mial roczek.
Z tego wzgledu, ze ja wiekszosc czasu bede pracowac w domu i tylko nieraz bede sie przemieszczac na sesje albo spotkania wiec poradzimy sobie z organizacja
Tutaj oddaje sie dzieci do zlobka w wieku 4 miesiecy ale my stwierdzilismy, ze nam szkoda go oddac - tym bardziej, ze mamy mozliwosc zeby przedluzyc jego pobyt w domu -
Cześć dziewczyny, u mnie po wczorajszej wizycie nie za fajnie. Białko które wyszło mi w moczu (ponownie) nie spodobało się ginowi i odsyła mnie do szpitala żeby sprawdzić czy to nie zatrucie ciążowe
Na pewno poleżę min. 4,5 dni i już mnie to podłamało. Mam jechać w niedzielę i tak się niefortunnie złożyło że w poniedziałek są urodziny mojego męża a dzień później nasza rocznica ślubu. Jednak ciąża potrafi zaskakiwać z dnia na dzień. Usg na które tak czekałam oczywiście mi nie zrobił bo powiedział że skoro będę w szpitalu to tam wszystko zrobimy, a tak już bym chciała wiedzieć ile mała waży i jak tam u niej. Wczoraj byłam też w drugiej szkole rodzenia gdzie omawiany był temat pielęgnacji, położna bardzo fajna, towarzyska, ćwiczyliśmy mycie w wanience i w wiaderku i ogólnie bardzo miły czas
Dostałam listę zakupów więc dziś może coś ruszę bo ten tydzień w szpitalu znowu opóźni mi moje przygotowania. Dziewczyny ile macie body z krótkim rękawem i pajacyków do spakowania do szpitala? Pozdrawiam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:05
-
DeLaCruz, ale masz super! - wszystko juz gotowe?
U nas szafa dla synka poprana i poukladana a lozeczko rozkladamy w nastepnym tygodniu, czekamy na przewijak i kilka drobnostek i dopiero wtedy urzadzamy jego kacik
Mam nadzieje, ze ze wszystkim zdazeDeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Aga W.A wrote:Cześć dziewczyny, u mnie po wczorajszej wizycie nie za fajnie. Białko które wyszło mi w moczu (ponownie) nie spodobało się ginowi i odsyła mnie do szpitala żeby sprawdzić czy to nie zatrucie ciążowe
Na pewno poleżę min. 4,5 dni i już mnie to podłamało. Mam jechać w niedzielę i tak się niefortunnie złożyło że w poniedziałek są urodziny mojego męża a dzień później nasza rocznica ślubu. Jednak ciąża potrafi zaskakiwać z dnia na dzień. Usg na które tak czekałam oczywiście mi nie zrobił bo powiedział że skoro będę w szpitalu to tam wszystko zrobimy, a tak już bym chciała wiedzieć ile mała waży i jak tam u niej. Wczoraj byłam też w drugiej szkole rodzenia gdzie omawiany był temat pielęgnacji, położna bardzo fajna, towarzyska, ćwiczyliśmy mycie w wanience i w wiaderku i ogólnie bardzo miły czas
Dostałam listę zakupów więc dziś może coś ruszę bo ten tydzień w szpitalu znowu opóźni mi moje przygotowania. Dziewczyny ile macie body z krótkim rękawem i pajacyków do spakowania do szpitala? Pozdrawiam!
Aga, to nie fajnie z tym szpitalem - szczerze wspolczuje bo rozumiem, ze wolalabys juz teraz w spokoju dotrwac do konca. Pocieszajace jest to, ze niewiele juz zostalo.
A w szpitalu na pewno bedziesz pod dobra opieka wiec trudno, bedziecie swietowac urodziny meza i rocznice slubu troszke pozniej - zawsze mozecie przeciez troszke przelozyc
A jakie mialas te wyniki moczu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:11
-
Dzięki Kajaoli
prawie wszystko gotowe, jeszcze tylko spakować torby do szpitala i złożyć wózek. Założyłam sobie, żeby do września było wszystko przygotowane, bo nigdy nie wiadomo, kiedy mogę zacząć rodzić. Poza tym 20 września mam ciężki egzamin i chcę się już tylko na nim skupić do tego czasu.
💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz wrote:Dzięki Kajaoli
prawie wszystko gotowe, jeszcze tylko spakować torby do szpitala i złożyć wózek. Założyłam sobie, żeby do września było wszystko przygotowane, bo nigdy nie wiadomo, kiedy mogę zacząć rodzić. Poza tym 20 września mam ciężki egzamin i chcę się już tylko na nim skupić do tego czasu.
Tez jeszcze czekam na kilka drobnostek i pakuje torbe do szpitala
Na razie wszystkie rzeczy, ktore chce zabrac szykuje na jednej polce - w ten sposob jak skoncze szykowac - wpakuje cala polke do torby
To ty masz jeszcze jakis egzamin do zdania przed porodem?Bardzo odwazna i wytrzymala dziewczyna z ciebie - podziwiam
na dodatek, z tego co pamietam to medycyna, tak? Wiec trzymam kciuki
-
DeLaCruz zazdroszczę organizacji!
super przygotowane
Kajaoli - miałam 30 mg/dl i ciśnienie 135/80 (ale ja uważam że to ciśnienie to ze względu na to że zawsze na szybko lecę na wizytę) miesiąc temu nie miałam białka w moczu ale u mnie jest kwestia tego cewnika i zastoju w nerce więc może przez to jest to białko. Poza tym leukocyty i erytrocyty usiane. -
Aga W.A wrote:DeLaCruz zazdroszczę organizacji!
super przygotowane
Kajaoli - miałam 30 mg/dl i ciśnienie 135/80 (ale ja uważam że to ciśnienie to ze względu na to że zawsze na szybko lecę na wizytę) miesiąc temu nie miałam białka w moczu ale u mnie jest kwestia tego cewnika i zastoju w nerce więc może przez to jest to białko. Poza tym leukocyty i erytrocyty usiane.
No tak, rozumiem. Ja na ostatnich badaniach mialam 17 mg.
Moze nie lataj na te zakupy jak cisnienie ci tak skacze, zamow sobie wszystko przez internet spokojnie lezac na kanapie.
Dziewczyny tutaj maja pelno swietnych adresow gdzie mozesz sobie wszystko skompletowac - one znajduja tez wiele super okazji - na pewno sie nimi z toba podziela
-
Dziewczyny jaki rozmiar poscieli i kolderki wybrac di lozeczka? W sklepie babeczka mowila ze lepiej wieksza czyli to na 130 a nie 120. Kupilam przescieradlo z gumka na 120 i ledwo ledwo weszlo na materacyk - zaluje ze triszke wiekszego nie wzielam
-
sylwia1985 wrote:Dziewczyny jaki rozmiar poscieli i kolderki wybrac di lozeczka? W sklepie babeczka mowila ze lepiej wieksza czyli to na 130 a nie 120. Kupilam przescieradlo z gumka na 120 i ledwo ledwo weszlo na materacyk - zaluje ze triszke wiekszego nie wzielam
http://allegro.pl/remi-lux-posciel-dziecieca-do-lozeczka-2el-100x135-i4539845094.html
DeLaCruz, pięknie masz wszystko przygotowane.
Aga, mam nadzieję że szybko Cię postawią na nogi i długo nie zabawisz w szpitalu.DeLaCruz lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Kajaoli wrote:No tak, rozumiem. Ja na ostatnich badaniach mialam 17 mg.
Moze nie lataj na te zakupy jak cisnienie ci tak skacze, zamow sobie wszystko przez internet spokojnie lezac na kanapie.
Dziewczyny tutaj maja pelno swietnych adresow gdzie mozesz sobie wszystko skompletowac - one znajduja tez wiele super okazji - na pewno sie nimi z toba podzielaDo sklepów zamierzałam się wybrać jutro żeby już będąc w szpitalu (nast tydzień.) nie stresować się. Ale jakby dało się większość zamówić przez internet to chyba by było najlepsze rozwiązanie. Czy takie rzeczy do pielęgnacji jak wanienka, ręcznik, termometr zamawiałyście przez internet? Aha i czy pampersy kupujecie na najmniejszy rozmiar czy od razu te większe?
Kajaoli, DeLaCruz lubią tę wiadomość