X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja lista do szpitala z ich strony:
    Dla siebie:

2 koszule umożliwiające karmienie piersią;
    szlafrok, klapki;
    biustonosz do karmienia piersią;
    dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella;
    przybory toaletowe (jak najmniej zapachowe);
    dwa ręczniki ( kąpielowy i zwykły);
    ręczniki papierowe;
    woda mineralna niegazowana;
    pończochy przeciwżylakowe o stopniowanym ucisku, jeśli tak zaleci lekarz,
    rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu.

Dla Dziecka:

5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62);
    trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
    dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych;
    dwie bawełniane czapeczki;
    dwie pary skarpetek;
    kocyk lub rożek;
    ręcznik;
    mały jasiek przydatny przy karmieniu lub poduszka rogal do karmienia;

Kajaoli, ao12., pestka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga W.A wrote:
    DeLaCruz zazdroszczę organizacji! :D super przygotowane :-)

Kajaoli - miałam 30 mg/dl i ciśnienie 135/80 (ale ja uważam że to ciśnienie to ze względu na to że zawsze na szybko lecę na wizytę) miesiąc temu nie miałam białka w moczu ale u mnie jest kwestia tego cewnika i zastoju w nerce więc może przez to jest to białko. Poza tym leukocyty i erytrocyty usiane.

Aga, to jeszcze nie są tragiczne wyniki. Myślę, że głównie przez te nerki chcą Cię poobserwować. Spokojnie :-)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:53

ania.g, ao12., pestka, Scęście, Kajaoli lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    To ty masz jeszcze jakis egzamin do zdania przed porodem? :) Bardzo odwazna i wytrzymala dziewczyna z ciebie - podziwiam :) na dodatek, z tego co pamietam to medycyna, tak? Wiec trzymam kciuki :)

Mam LEK, czyli Lekarski Egzamin Końcowy. Muszę go zdać, żeby otrzymać nieograniczone prawo wykonywania zawodu, bo teraz mam tylko ograniczone na czas stażu. W sumie nie muszę teraz podchodzić, bo są 3 darmowe podejścia, ale stwierdziłam, że łatwiej będzie mi się przygotować przed pojawieniem się Franka. A jak zacznę rodzić wcześniej to po prostu nie pójdę i zdam sobie za rok ;-)

lubek, pestka, Eva0507, Scęście, Kajaoli lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz super kacik i jak ladnie wszystko ulozone :-) egzamin na pewno zdasz za pierwszym razem a teraz moze i lepiej jak jeszcze dziecka nie ma bo pozniej moze byc problem z nauka chociaz wspolczuje teraz bo na pewno bedzie stres.
    Aga spokojnie bedziesz pod fachowa opieka i lekarze na pewno wiedza co robic, najgorzej ze wlasnie w takim terminie jak urodziny i rocznica ale odbijecie to sobie pozniej

Aga W.A, DeLaCruz lubią tę wiadomość

age.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te wielkie podpaski dla nas po porodzie to kupujecie bella czy jakieś inne? Bo te bella są prostokątne a np. seni albo canpola mają takie rozszerzane na końcach. I te rozszerzane nie będą lepiej zabezpieczały przed ew. zalaniem?:-)
    I jeszcze pytanie o majtki poporodowe, jakie macie jednorazowe czy wielorazowe? Położna na sr mówiła żeby kupić siateczkowe bo są przewiewne, ale z tego co widzę to siateczkowe maja tylko wielorazowe a nie wiem czy będę miała sposobność i czas je prac w szpitalu:-) albo po prostu kupie wielorazowe ale trochę wiecej sztuk:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 13:00

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86, kiedyś używałam podkładów bella. Nie byłam zachwycona. Teraz kupiłam takie
    http://allegro.pl/najlepsze-28szt-podklady-poporodowe-abri-san-n4-i4450290417.html
    a majtki wielorazowe, większe niż normalnie bo koleżanki które już urodziły i normalnie noszą s/m mówiły że ledwo je na siebie wcisnęły.
    http://allegro.pl/najlepsze-majtki-siatkowe-poporodowe-wieloraz-xl-i4482533099.html
    Te majtki po upraniu schną błyskawicznie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podpaski bella dostalam niecale dwie paczki a wczesniej kupilam jedne z canpola i mysle wziac jedne takie i jedne takie. Majtki siateczkowe kupilam wielorazowe 4 sztuki jak mi sie nie bedzie chcialo prac to je wyrzuce bo i tak pozniej mi sie nie przydadza jedynie na czas szpitala

DeLaCruz lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie podpaski tylko podklady bella

age.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie, no właśnie z tymi wynikami jest tak że ja jestem prawie pewna że to przez ten cewnik bo ogólnie to nie jest ze mną najgorzej więc chętnie bym ten szpital ominęła. Natomiast gdybym czuła że coś złego się dzieje to od razu bym leciała i nie patrzyła na nic ;-)

Ja dostałam od koleżanki w spadku to co jej zostało:
    1. jednorazowe majtki poporodowe http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/9-jednorazowe-majtki-poporodowe-/group:1/page:1
    + http://www.sklepikdzieciecy.pl/sanitarne-majtki-dla-kobiet-po-porodzie-akuku-p-1438.html
    2.podkłady poporodowe http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/799-wysokochlonne-podklady-poporodowe/group:1/page:1

DeLaCruz, ao12. lubią tę wiadomość

1o4ue0bru3app3kv.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewczyny, a te wielkie podpaski dla nas po porodzie to kupujecie bella czy jakieś inne? Bo te bella są prostokątne a np. seni albo canpola mają takie rozszerzane na końcach. I te rozszerzane nie będą lepiej zabezpieczały przed ew. zalaniem?:-)
    I jeszcze pytanie o majtki poporodowe, jakie macie jednorazowe czy wielorazowe? Położna na sr mówiła żeby kupić siateczkowe bo są przewiewne, ale z tego co widzę to siateczkowe maja tylko wielorazowe a nie wiem czy będę miała sposobność i czas je prac w szpitalu:-) albo po prostu kupie wielorazowe ale trochę wiecej sztuk:-)

Ja kupiłam z canpola, ale głównie ze względu na to, że mają pasek z klejem, a te belli nie. Majtki kupiłam siateczkowe wielorazowe, ale będę używać jak jednorazowki. Te z flizeliny ponoć są beznadziejne.

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz - dokładnie Cię rozumiem z tym egzaminem, dasz radę! :D ja mam do skończenia pracę i obronę przed porodem, kilka lat temu mi się nie chciało więc obiecałam sobie (jak tylko się dowiedziałam że jestem w ciąży) że muszę to teraz załatwić. Ciąża szybko zleciała i jesteśmy już na końcówce a praca się męczy i męczy ale też jestem przy końcu, tylko jak myślę o obronie przed porodem to nie wiem czy to był najlepszy pomysł.

P.S Ile tych podkładów trzeba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 13:34

1o4ue0bru3app3kv.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny z tymi egzaminami. Ja jestem taka rozkojarzona, że wczoraj nie potrafiłam się nawet wysłowić i powiedziałam "wyłącz..noo..dźwięk..ee..głos..ŚWIATŁO w sypialni" dopiero za 3 razem umiałam powiedzieć o co właściwie mi chodzi :P

Ja podpaski mam z belly, była promocja to zamówiłam 3 paczki. Co do majtek mam jednorazowe i wielorazowe bo nie potrafiłam się zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 14:11

Aga W.A lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to widzę, że się rozumiemy :-) podkładów kupiłam 2 opakowania po 10 sztuk. Potem będę już używać większych podpasek

Aga W.A lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja kupiłam siateczkowe majtki Canpola i 2 opakowania podkładów tej samej firmy

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma lub miała w poprzedniej ciąży cholestazę? Mnie od jakiegoś tygodnia potwornie swędzi skóra na całym ciele, głównie na stopach i dłoniach i ciągle się drapię, nawet w nocy się budzę, żeby się podrapać. Dopiero dziś doczytałam, ze to typowe objawy cholestazy i się przestraszyłam, bo opis choroby w internecie wygląda groźnie. A jak na złość odwołali mi właśnie poniedziałkową wizytę u gina w poradni przyszpitalnej, a kiedy dziś próbowałam się dostać do innego, odesłali mnie na izbę przyjęć, bo już i tak za późno na pobranie krwi... Na izbie przyjęć powiedzieli, że dziś na patologii ciąży nie ma miejsc, mogę spróbować jutro, ale cholestaza nie jest specjalnie groźna dla płodu (w internecie pisali co innego). No i nie wiem, co zrobić, ja w ogóle nie zamierzam leżeć w tym szpitalu, chciałabym się tylko dowiedzieć, czy mam to choróbsko czy nie, żeby po konsultacji z położną podjąć decyzję, gdzie ewentualnie się leczyć.

Spotkałyście się z tą chorobą?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce mi normalnie opadły :( Nelly jutro idź i jak Cię nie przyjmą to zrób dym.Dla mnie jest niepojęte jak można ciężarną nie przyjąć na oddział :/ Masz u siebie tylko jeden szpital?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly i tak wlasnie olewaja kobiety w ciazy :( a potem czasem rozne rzeczy sie dzieja

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku.. dobija mnie takie traktowanie. Trzeba się prosić, żeby ktoś cokolwiek zrobi, a żeby mieć dobre warunki, godną opiekę i miłą atmosferę przy porodzie trzeba płacić.

Daj znać czy Cię jutro przyjęli. Ja nie miałam nigdy do czynienia z tą chorobą, więc nie pomogę.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly czytam i jestem kompletnie zszokowana takim podejsciem do ciezarnej kobiety, aby ich nagrac i do tv puscic. Ja z ta choroba sie nie spotkalam nigdy.

age.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ