Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Scęście wrote:moj ginek powiedzial ze u pierworodek sie wczesniakow nie wyjmuje, cc jest wtedy gdy dziecko chce rpzyjsc na swiat, ewentualnie 39 tc to juz moze wyjac dziecko.
mowi ze przy kolejnych ciazach robi sie szybciej bo macica jest slabsza, moze peknac gdy juz raz bylo cc wiec wtedy en iczekaja do 40tc tylko robia 38 jak tylk ociaza jest traktowana jako donoszona.
Matka fantastycznej 4 -
ataga4 wrote:Dziewczyny,jestem już z belly miesiąc
mam info ze serwis proponuje mi przedłużenie abonamentu premium (1 mc byl free) , ale jeśli nie wykupie to nie skasuja mojego konta? Jakie Wy macie abonamenty? Podstawowy czy premium?
wiadomo, że nie wszystkie funkcje są wtedy doatępne
ataga4 lubi tę wiadomość
-
ania.g wrote:A to moja lista do szpitala z ich strony:
Dla siebie:
2 koszule umożliwiające karmienie piersią;
szlafrok, klapki;
biustonosz do karmienia piersią;
dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella;
przybory toaletowe (jak najmniej zapachowe);
dwa ręczniki ( kąpielowy i zwykły);
ręczniki papierowe;
woda mineralna niegazowana;
pończochy przeciwżylakowe o stopniowanym ucisku, jeśli tak zaleci lekarz,
rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu.
Dla Dziecka:
5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62);
trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych;
dwie bawełniane czapeczki;
dwie pary skarpetek;
kocyk lub rożek;
ręcznik;
mały jasiek przydatny przy karmieniu lub poduszka rogal do karmienia;
oooooo! też rodzisz na Żelaznej? -
renatkach wrote:Pewnie, że nie wygonimy
Tylko daj swój numer telefonu, napiszę do Ciebie 18, żeby wiedzieć czy wszystko w porządku, nie chcemy się martwić jedna o drugą. Możesz mnie znaleźć na fb Renata Pawliczek.
Dodam Cię do listy, bo gdzieś mi umknęłaś, tylko powiedz czy macie już imiona dla chłopców
Bo mój pierwotny termin to 8 października ale z racji że bliźnięta to planowo w 37 tyg robią cc
Nie jestem w grupie na fb i nie bardzo wiem jak to zrobić....
a skąd jesteś Renata, bo trochę Was jest na fb
-
pestka wrote:goobson zazdroszczę, że to już niedługo! :)ale Tobie biedna musi być ciężko
ciężko jest, ale nie tak strasznie
jutro jeszcze czeka nas przeprowadzka... ale w końcu na swoje, jak już się ogarniemy we własnym mieszkanku to będę już tylko czekać na maluchyNelly lubi tę wiadomość
-
paradise wrote:A ja nawet wyspana tylko mam problem rano od jakiegoś czasu. Zawsze gdy wstaję czuję ból dłoni przy zginaniu palców. Jakbym miała mega zakwasy, przechodzi dopiero wtedy jak je trochę rozruszam. Czasami nawet nie potrafię sobie odkręcić wody bo czuję się jakbym przejechała 300km na rowerze i bez przerwy trzymała kierownice dłoniami. Któraś może ma podobnie? Dopiero w przyszłym tygodniu pójdę do lekarza bo jestem na etapie poszukiwań jakiegoś dobrego i w miarę blisko więc wtedy się poskarżę.
ej dokladnie! mam dlonie jak nei moje, czuje jakby te palce zgubły 3 razy a na oko nei wygladaja, chce zgiac w piastke sa jak obce i nei moge ich zgiac do konca, potzrebuja takiego rozruszaja, traktuje je zimna woda, ochladzam i tak doprowadzam do siebie ale troche men ito dziwi wlasnie ...
co do ciuszkow do spzitala biore 56, czesto dzieci 59cm plywaja w 56takze no biore 56
jesli o polozna chdozi nie wykupuje, mam planowane cc, w szpitalu maja obiwazek sie mna zajac a jak nei to opierdzielei raz dwa sie zajma, za kare tam nei sa tylk oto ich rpacamama juz mi mowi rzuc ginkwoi koperte neich sie toba zajmie ale mwoie jej kategoryczne nie bo to jego do hu** wafla praca jest i ma psi obowiazek sie mna zajac i ja m usmarowac nie bede.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:42
Anoolka, DeLaCruz, Nelly lubią tę wiadomość
-
ja wzielam canpol 10 szt i baby ono 10szt podklady poporodowe do majtek, a majtki wzielam 3 sztuki jednorazowych i 2 wielorazowych. a do domu wzielam sobie juz podpaski belli 29cm. no i mmam 5 podkladow na lozko do szpitala z seni 60x60.
mama86 wrote:Dziewczyny, a te wielkie podpaski dla nas po porodzie to kupujecie bella czy jakieś inne? Bo te bella są prostokątne a np. seni albo canpola mają takie rozszerzane na końcach. I te rozszerzane nie będą lepiej zabezpieczały przed ew. zalaniem?
I jeszcze pytanie o majtki poporodowe, jakie macie jednorazowe czy wielorazowe? Położna na sr mówiła żeby kupić siateczkowe bo są przewiewne, ale z tego co widzę to siateczkowe maja tylko wielorazowe a nie wiem czy będę miała sposobność i czas je prac w szpitalu:-) albo po prostu kupie wielorazowe ale trochę wiecej sztuk:-)
postepowanie wobec Nelly jest nawet trudne do skomentowania wam powiem ;/Nelly lubi tę wiadomość
-
gobsoon wrote:Bo mój pierwotny termin to 8 października ale z racji że bliźnięta to planowo w 37 tyg robią cc
Nie jestem w grupie na fb i nie bardzo wiem jak to zrobić....
a skąd jesteś Renata, bo trochę Was jest na fb
Ja jestem z Rybnikawiec śmiało możesz pisać, czekam na wiadomość. Zdjęcie profilowe man chyba z Tatr
A żeby dołączyć do Facebooka do naszej grupy to musisz napisać do poczwarkah
-
a no jak tak.. ale 3 przez cc? bo to chodzi o cc.... czy juz zszywane czy nie... bo jak np mialas dwa porody sn to jestes pierwszy raz na cc wiec nie grozi ci pekniecie .. tak to tlumaczyl ze o ilosc cc tu chodzi. jak pierwsze cc to sie donasza do konca lub wlasnie 39tc.ania.g wrote:No u pierworódek to jeszcze rozumiem takie tłumaczenie ale to moje trzecie dziecko i nie wiem czemu lekarz chce mnie trzymać do 39 skończonych tyg.
-
ale ja ci zazdroszcze ze 18 juz zobaczysz dzieciaczki
no co ty gadaszze w ciazy dluzej chcesz chodzic!
gobsoon wrote:ciężko jest, ale nie tak strasznie
jutro jeszcze czeka nas przeprowadzka... ale w końcu na swoje, jak już się ogarniemy we własnym mieszkanku to będę już tylko czekać na maluchyAnoolka lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:ale ja ci zazdroszcze ze 18 juz zobaczysz dzieciaczki
no co ty gadaszze w ciazy dluzej chcesz chodzic!
ale z drugiej strony tak mi dobrze z nimi pod serduchem
Najważniejsze żeby byli zdrowi po tych wszystkich naszych przejściach...