X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a no jak tak.. ale 3 przez cc? bo to chodzi o cc.... czy juz zszywane czy nie... bo jak np mialas dwa porody sn to jestes pierwszy raz na cc wiec nie grozi ci pekniecie .. tak to tlumaczyl ze o ilosc cc tu chodzi. jak pierwsze cc to sie donasza do konca lub wlasnie 39tc.
    Teraz będzie trzecie cc

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście,może mnie będzie tyle trzymał bo u mnie są duże przerwy. Pierwsza córka ma 15,5 a druga skończy 7 we wrześniu. Sama nie wiem czym się kieruje mój lekarz.

• Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuuu a ja znowu nie mogę spać... I jeszcze ta potworna zgaga :(

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie brzuchatki w sobotni poranek;]
    Dzisiejsza noc była ciężka, często się budziłam a potem miałam problem żeby zasnąć, ale jakoś przespałam do 7;15. Teraz piję kawkę inkę i WAS nadrabiam.

Dzisiaj czeka mnie już końcówka porządków, zaraz biorę się za pierwszą turę prasowania Julkowych ciuszków.;]

Jakbym miała być jeszcze dodatkowe dwa miechy w ciąży to bym chyba już całkowicie dostała pier....... cZASAMI mi się wydaje że hormony wypalają mi mózg.

Czy macie wrażenie że wasze maluchy są tak nisko że macie wrażenie że zaraz wypadną. Mam tak od paru dni czuję Julię bardzo nisko.

Anoolka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga korzystaj ze słodyczy póki jeszcze możesz;]
    Dla mnie dzień bez słodyczy jest dniem straconym, muszę mieć coś codziennie do kawki;]

ataga4 wrote:
    A tak w ogóle to od 3 dni mam straszną ochotę na słodkie... i nie odmawiam sobie... pewnie szybciutko odbije się to na mojej wadze,bo przecież to nic wartościowego dla dziecka. Tłumaczę sobie ze to chwilowe i najwyraźniej organizm potrzebuje ;-);-)

MOI, mama86, ao12. lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc brzuchatki :-) ja dzis spalam do 6 najpierw meza budzik mnie obudzil a za chwile mala dostala czkawki i bylo pospane.
    Moni moja juz od jakiegos czasu jest bardzo nisko glowka i czesto czuje jak mi napiera na szyjke jak by chciala wyjsc

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nisko, czasami wydaje mi sie ze wklada raczke do kanalu,
    Dzis czeka mnie mega wyzwanie, musze kupic firanki do mieszkania, niejestem w temacie wcale niewiem ile czego, ehhh

ao12. lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki. Od rana u mnie trwa remont w nowej kuchni- tato przyjechal i z mezusiem wieszaja meble a potem bede ukladac plyteczki i powoli powoli idzie do przodu. Bylismy wczoraj u tej poloznej ktora chcemy wykupic - akurat odbierala porod i czekalismy godzinke a moje nogi trzesly sie jak galareta bo uswiadomilam sobie ze mnie to wkrotce czeka. Dogadalismy sie z nia ze jak cos sie zacznie dziac to mam do niej dzwonic a ona bedzie przy mnie od samego poczatku i jeszcze dwie godziny po porodzie. Mowilam jej o moim ginku to zrobila wielkie oczy ze mi zwolnienia nie chce dac i mowila ze na moim miejscu przepisala by sie tutaj do jakiegos lekarza ( oczywiscie przyjmuja tu prywatnie) ale ze napewno nie bylo by problemu ze zw. Mowila tez ze tutaj lekarze nie pozwola sobie zeby kobieta z cukrzyca przenosila ciaze tylko z reguly wywoluja porod ( jesli sie skonczy 37 tc) zeby kobieta sie nie meczyla i za duze dziecko nie bylo. Kurcze mam metlik w glowie co tu robic

milego dzionka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Ataga korzystaj ze słodyczy póki jeszcze możesz;]
    Dla mnie dzień bez słodyczy jest dniem straconym, muszę mieć coś codziennie do kawki;]
    Dla mnie też:-) Najpierw śniadanie a po śniadaniu jakaś czekoladka, po II śniadaniu też coś, do ewentualnej kawy tez, po obiedzie też mi się zdarza i oczywiście jak mój maz cos wcina to tez od niego cos skubne:-) Aż wstyd...:-) Ale później juz się nie najem takich rarytasow:-) Nie mówiąc juz o jakimś fast foodzie którego nie jem zbyt często ale raz w miesiącu się zdarza a przy karmieniu piersią całkowicie odpada :-)
    Dzisiaj zabieram się za pieczenie ciasteczek takich ala piegusek. Bardzo fajny przepis i są jeszcze lepsze niż te kupne (zwłaszcza na drugi dzień) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:16

MOI lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dla mnie też:-) Najpierw śniadanie a po śniadaniu jakaś czekoladka, po II śniadaniu też coś, do ewentualnej kawy tez, po obiedzie też mi się zdarza i oczywiście jak mój maz cos wcina to tez od niego cos skubne:-) Aż wstyd...:-) Ale później juz się nie najem takich rarytasow:-) Nie mówiąc juz o jakimś fast foodzie którego nie jem zbyt często ale raz w miesiącu się zdarza a przy karmieniu piersią całkowicie odpada :-)
    Dzisiaj zabieram się za pieczenie ciasteczek takich ala piegusek. Bardzo fajny przepis i są jeszcze lepsze niż te kupne (zwłaszcza na drugi dzień) :-)

Dziewczyny, litości!!! :) Ja od początku wykrycia cukrzycy ciążowej (22 tydzień) raz jadłam lody. To by było na tyle. Uwielbiam słodycze...

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Dziewczyny, litości!!! :) Ja od początku wykrycia cukrzycy ciążowej (22 tydzień) raz jadłam lody. To by było na tyle. Uwielbiam słodycze...
    a ja ani raz :( codziennie widze jak moj zajada sie slodkosciami a mi slinka cieknie :(

moje dwie czekolady sa schowane w szafce i jak tylko urodze to je schrupie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:28

DeLaCruz, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez slodycze musze jesc codziennie chociaz kawalek czekolady czy batona bo inaczej kiepsko sie czuje.
    mama a podzielisz sie przepisem na te ciasteczka?

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zaczynają się ciazowe zachcianki :-D Całą ciążę nie miałam zachcianek, teraz na końcówce się uaktywnilo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:35

ao12. lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki ja tak jak Wy codziennie zajadam się słodyczami, a ostatnio miałam faze na frytki takie robione w domu w oleju, wiem ze niezdrowe ale z 3 dni pod rząd jadłam i już widze efekty na moich nogach. Ale już w ostatnim mies bez sensu sobie załować bo prędko takich rzeczy nie zjem.

Dziś według belly zaczynam 9 mies :)

paaolka, ao12., MartaR.., sylwia1985, Scęście lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) i ja sie witam dziewczynki :) ostatnio nie nadążam Was czytać bo rzadziej jestem przy kompie, dziś mamy wesele męża siostry, jutro poprawiny, także znowu troche mnie nie będzie...Ale mam nadzieje że chociaż dam rade jeszcze troche potańczyć ;) 2 tyg temu tez bylam na weselu i całkiem sporo nawet się poruszałam :D

A jak wesele to i sporo niezdrowego żarełka się szykuje.. ;) ale nie potrafię sobie odmówić też ostatnio słodkości ;) i juz wiem że będę dziś często stała przy fontannie z czekoladą, heh ;)

Dziś zaczynam 34 tydzień :D jupi! juz coraz bliżej.. ;)

MIłego dnia kobietki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 10:21

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Hej :) i ja sie witam dziewczynki :) ostatnio nie nadążam Was czytać bo rzadziej jestem przy kompie, dziś mamy wesele męża siostry, jutro poprawiny, także znowu troche mnie nie będzie...Ale mam nadzieje że chociaż dam rade jeszcze troche potańczyć ;) 2 tyg temu tez bylam na weselu i całkiem sporo nawet się poruszałam :D

A jak wesele to i sporo niezdrowego żarełka się szykuje.. ;) ale nie potrafię sobie odmówić też ostatnio słodkości ;) i juz wiem że będę dziś często stała przy fontannie z czekoladą, heh ;)

Dziś zaczynam 34 tydzień :D jupi! juz coraz bliżej.. ;)

MIłego dnia kobietki :*

Udanej zabawy paaolka! I przyjemnych chwil przy fontannie ;-)

paaolka lubi tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g współczuję trzeciej cesarki...

Dziewczyny, a co Wy tak narzekacie że po porodzie sobie nie pojecie? Ta cała dieta karmiących to jakiś mega mit, który dawno został obalony. Składniki odżywcze które trafiają do naszego mleka są tak samo trawione i w takiej samej formie przenoszone do pokarmu jak w tej chwili przez łożysko! :) Więc jak sobie teraz nie żałujecie, to nie ma sensu żałować przy karmieniu, tym bardziej że pewnie dziecko będzie przyzwyczajone np. do większej podaży cukrów prostych i ich brak może później ciężko odczuwać.

lubek, Anoolka, Kasiula09, MartaR.., MOI, DeLaCruz, Kajaoli, Nelly, Scęście lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    ania.g współczuję trzeciej cesarki...

Dziewczyny, a co Wy tak narzekacie że po porodzie sobie nie pojecie? Ta cała dieta karmiących to jakiś mega mit, który dawno został obalony. Składniki odżywcze które trafiają do naszego mleka są tak samo trawione i w takiej samej formie przenoszone do pokarmu jak w tej chwili przez łożysko! :) Więc jak sobie teraz nie żałujecie, to nie ma sensu żałować przy karmieniu, tym bardziej że pewnie dziecko będzie przyzwyczajone np. do większej podaży cukrów prostych i ich brak może później ciężko odczuwać.
    Też czytałam, że nie powinno być diety dla mam karmiących, tylko powinnyśmy zjadać to co zawsze tylko w mniejszych ilościach, żeby później móc odstawić to co uczula/nie odpowiada naszemu maleństwu :)
    udanej zabawy paaolka :)

paaolka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie jest tak jak pisze poczwarkach nie je się tylko grzybów bo one mogą powodować biegunki i są b. ciężko strawne

• ania.g Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Jestem na diecie cukrzycowej i o słodyczach mogę tylko pomarzyć. I właśnie dzisiaj śniło mi się że jadłam jakieś pyszne ciastka...Moja młodsza córka jest na diecie ogólnie i ograniczamy słodycze do minimum. Teraz jest jej łatwiej jak wie że mama też nie może jeść słodyczy. Niestety teść mieszkający na dole uważa że jedna czekoladka jej nie zaszkodzi i ostatnio był dym o to.
    Poczwarkah, po pierwszym porodzie gdy się męczyłam sn przez 12 godz i na siłę naciskali mi na brzuch ( teraz to zakazane) to kolejną cesarkę przyjmuję ze spokojem. Z resztą ja po cc szybko do siebie dochodzę.

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ