Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:Aniqa jak tam u was? Pewnie jestes szczesliwa z Hania
ale zazdroszcze ze to juz za Toba - ja mam mega stresa jak to bedzie
Przeżyjemy jakoś, musimy dać radę
-
Aniqa gratuluję. Hania to słodka kruszynka.
Nie było mnie kilka dni a tu taka niespodzianka.
Oj trzeba się ogarnąć, tyle jeszcze do zrobienia zostało. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Wszystko co zrobię sama w domu (oprócz surowego mięsa i ryb) jem. Czy to jest ciasto z kremem czy hamburger itp. Ale jak idę do np piekarni i widzę łakocie z bitą śmietaną to chociażby nie wiem jak mi się chciało nie ruszę bo się boję zatrucia. Tak samo omijam budki z kebabami
A to wszystko dlatego że kiedyś nabawiłam się salmonelli przez torta z cukierni i nie chciałabym tego powtarzać w ciąży
Szarlotke robiła teściowa -
O matko!ja tu przez weekend nie wchodziłam a tu takie nowości:-) Gratulacje dla naszej pierwszej rozpakowanej mamusi:-) Śliczna ta Twoja Hania:-) Już każda z pazdziernikowych mamusiek na pewno nie może się doczekać aż zobaczy swoje maleństwo po takiej niespodziance jaką zrobiła nam mała Hania:-) Ale nakażdą przyjdzie czas:-)
Wczoraj byłam zmoim małżonem w naszej miejscowej hurtowni dziecięcej i kupiliśmy przewijak na łóżeczko, pieluchy,podkłady na łóżko, myjni grotte. Do mojego męża doszło wczoraj, że za dobry miesiąc może już zostać tatusiem:-) Powiedział, że mam się sprężyć z zakupami bo nie przeżyje tego jak ja urocze a się okaże, że czegoś jeszcze brakuje;) "Dał mi" tydzień na spakowanie torbyMiałam z niego ubaw bo pierwszy raz widziałam, ze naprawdę się przejął
Dzisiaj jeszcze byliśmy w ikei i kupiłam kilka pojemników, i w hm kupiłam sobie dwa staniki do karmienia (biały i czarny),ale mysle o tym żeby jeszcze jeden biały sobie dokupić bo te dwa to chyba za mało.
A jutro "wedle polecenia mojego męża" będę zamiawiala resztę z Gemini:-) Żeby nie było, że się go nie słucham;) I mam pytanie do Was odnośnie zamawiania w Gemini. Czy któraś z Was zamawiała z odbiorem w aptece w swoim mieście? Bo jestem ciekawa czy z odbiorem w aptece płacę przed czy dopiero przy odbiorze w aptece? -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
U mnie 2 doba w szpitalu, hania jest ze mną, na noc pielegniarki ja zabraly zebym mogla sie przespac ale mi sie nie udalo.wiecie jak z tym spaniem u mnie, rana krocza mnie bardzo boli,do tego wyszły mi hemoroidy i tylek boli w kazdej pozycji.
Mamy problemy z karmieniem, niemam pokarmu tylko takie małe kropelki,a dziecko glodne, dokarmiam je mieszankami, ale staram sie przystawiac duzo zeby pokarm sie robil.
Musze sie nauczyc tez wkladac jej brodawke zeby ssala bo z tym mam tez problem, zeby mi ja uchwycila.
Pozniej opisze wam kilka praktycznych rzeczy co sie przydadza, teraz hanie wzieli do kapieli a ja czekam na wizyte.
Monica, sylwia1985, ao12., Kasiula09, lubek, ania.g, Strokrotka, Kajaoli, Kaszulator, tofirus, Anoolka, paulina.b.1991, MartaR.., Nelly, pestka, agatas lubią tę wiadomość
-
Cześć kobietki mam pytanie do Was jestem w 33tydz i 2 dni w ciaży to jest 34 tydzień i od jakiś dwóch dni męczy mnie częste napinanie brzucha, robi się bardzo twardy ale wczoraj wieczorem i w nocy to się przestraszyłam,mogę nawet powiedzieć że bolało żadnych krwawień ani nic takiego do tego strasznie bolą mnie kości zwłaszcza miednica i pachwiny i czasem jak chodzę mam kłucia w pochwie ale nie zawsze. Najchętniej odcięła bym sobie tę część. Kubuś figluje zwłaszcza w nocy więc jakoś się pocieszam że tak musi być czy Wy też coś podobnego macie??do gina dopiero za tydzień idę.
Ps. dostałam łóżeczko bez części śrubek więc zamiast skręcać łóżeczko będę latała za śrubkami:)no ale chociaż koszta z wydatkiem na łóżeczko mnie ominąłKaszulator lubi tę wiadomość
-
Aniqa wszystkiego się nauczysz powolutku najważniejsze że obydwie jesteście zdrowe no i już razem za chwilkę wrócicie do domku cieszyć się sobą.
Trzymamy kciuki za szczęśliwą Mamusię i jej małą księżniczkę u nas położna wspominała o jakieś maści na krocze ale za Chiny nie pamiętam nazwy:( może warto podpytać.PozdrawiamAniqa lubi tę wiadomość
-
Aniqa fajnie ze piszesz przynajmniej wiemy co sie dzieje na bierzaco u was
ps A duzo cie musieli naciac? Wogole jestem ciekawa jak u ciebie wygladal porod
Dobra czas na mnie - ide do pracy ale oczywiscie jak zawsze bede zagladac
oby to byl ostatni tydzien - mam nadzieje ze uda mi sie zalatwic to cholerne zwWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 08:15
ao12., Strokrotka, Aniqa, pestka lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Aniqa fajnie ze piszesz przynajmniej wiemy co sie dzieje na bierzaco u was
oby to byl ostatni tydzien - mam nadzieje ze uda mi sie zalatwic to cholerne zw -
sylwia1985 wrote:Aniqa fajnie ze piszesz przynajmniej wiemy co sie dzieje na bierzaco u was
oby to byl ostatni tydzien - mam nadzieje ze uda mi sie zalatwic to cholerne zw
Sylwia powinnaś dostać medal za to, że jeszcze pracujesz, a drugi za cierpliwość do tego głupiego lekarza.
Mam pytanie do dziewczyn, które zmieniały gina w trakcie ciąży: brałyście jakąś dokumentacje ze "starej" przychodni, czy starczą wyniki badań i karta ciąży? Coś jeszcze trzeba załatwiać?
No a w ogóle to dzień dobry:). -
Aniqa podobno na poczatku tak jest że jest bardzo mało pokarmu ale nie można rezygnować trzeba czekać cierpliwie na pewno w najbliższych dobach pojawi sie. I czekamy na relacje
Sylwia teraz to już zwolnienie powinnaś dostać bez mrugnięcia okiem będąc w tak zaawansowanej ciąży.