X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mowilam tez mu ze mnie brzuch boli i 3 dni plamilam- a on na to ,, a tym sie prosze nie przejmowac,, hmmm . Dziwne podejscie jak na ordynatora szpitala w ktorym wlasnie chce rodzic i gdzie wykupuje sobie polozna ( oczywiscie mu mowilam bo myslalam ze moze lepiej mnie jakos potraktuje ) no ale coz

Olej go, skoro masz już zwolnienie :-P

Anoolka, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Olej go, skoro masz już zwolnienie :-P
    Właśnie, olej go :D
    Tylko za 150 zł mógł dać dłuższe :P

DeLaCruz, ao12., ataga4, anka_a, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ Brzuchatki.;]
    Jestem już po pobraniu krwi i zdaniu moczu.
    U mnie gorąco, z ledwością dotarłam do domu, boli mnie krocze,miednica,biodra.
    Znowu na bieliźnie miałam glutowaty śluz z domieszką brązowej krwi, kurcze troszkę zaczynam się bać.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:51

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jak piszecie o Waszych doktorkach to mam ochotę swojego całować po nogach :)
    Ja już trzeci tydzień z rzędu mam albo wizytę albo usg i tak do porodu. Ale to jest lekarz z powołania i do tego na nfz :)
    No ale ja nad wyborem lekarza zastanawiałam się kilka miesięcy z racji poronień nawrotowych.

I nawet jeśli na korytarzu jest tłum wściekłych babek i mega opóźnienie ( raz nawet 3-godzinne) to i tak się nie śpieszy i potrafię w gabinecie siedzieć z pół godziny jeśli trzeba :)

Mój jest identyczny. I też na nfz :-) robi więcej niż trzeba, wcale go nie muszę o to prosić. Widać, że to w trosce o maleństwo

anka_a, Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:52

Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    HEJ Brzuchatki.;]
    Jestem już po pobraniu krwi i zdaniu moczu.
    U mnie gorąco, z ledwością dotarłam do domu, boli mnie krocze,miednica,biodra.
    Znowu na bieliźnie miałam glutowaty śluz z domieszką brązowej krwi, kurcze troszkę zaczynam się bać.

Spokojnie mamuśka ;-) już jesteśmy blisko porodu, normalne symptomy

anka_a lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:58

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nie ma to jak podpowiedz "naszej forumowej" Pani doktor :-)
    Dobrze,że jesteś z nami :-) ;-)

Zawsze w pogotowiu ;-) Nie no, żartuję. Jestem pewna, że inne dziewczyny też to wiedziały. :-)

Kajaoli lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:52

DeLaCruz, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ze wszystkim w usg, co jest mierzone w milimetrach ;-)
    Kurde, ide robić kotlety, bo mąż zaraz wraca, a ja sobie na forum siedzę ;-) wciągacie, dziewczyny, wciągacie :-)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jak piszecie o Waszych doktorkach to mam ochotę swojego całować po nogach :)
    Ja już trzeci tydzień z rzędu mam albo wizytę albo usg i tak do porodu. Ale to jest lekarz z powołania i do tego na nfz :)
    No ale ja nad wyborem lekarza zastanawiałam się kilka miesięcy z racji poronień nawrotowych.

I nawet jeśli na korytarzu jest tłum wściekłych babek i mega opóźnienie ( raz nawet 3-godzinne) to i tak się nie śpieszy i potrafię w gabinecie siedzieć z pół godziny jeśli trzeba :)

Pocieszające jest to, że są gdzieś lekarze z powołania :-)

Anoolka, ania.g lubią tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia najważniejsze, że już masz L4 i możesz odpoczywać :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka i DeLaCruz, pozazdrościć lekarzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 12:49

Anoolka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nie ma to jak podpowiedz "naszej forumowej" Pani doktor :-)
    Dobrze,że jesteś z nami :-) ;-)
    Dobrze, ze dopiero niedawno się ujawniła :-). Gdyby zrobiła to wczesniej to nie starczyło by jej czasu na odpisywanie na nasze pytania ;-)

ataga4, DeLaCruz, Kasiula09, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Właśnie, olej go :D
    Tylko za 150 zł mógł dać dłuższe :P
    on dal do nastepnej wizyty ktora ustalil na 25 wrzesnia- wiecie kasa !!! i powiedzial ze potem wystawi nastepne

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Jestem po wizycie, pomiary glukozy na szczęście ok, posiew pobrany, szyjka w porządku pomimo twardnień brzucha, morfologia mi się poprawiła. Ze względu na cukrzycę ciążową od następnego tyg. mam skierowanie na ktg raz w tyg.
    Ale żeby nie było tak pięknie...ciągle ułożenie pośladkowe:( No i trochę mnie lekarka zestresowała, bo powiedziała, że drugie dziecko zwykle w podobnym terminie się rodzi (Piotruś 37tc+6dni), więc jak będzie tak jak za pierwszym razem (odeszły mi wody) to mogę nie zdążyć na cc i zacząć rodzić naturalnie. Oczywiście już się naczytałam o porodach pośladkowych i ogarnęło mnie przerażenie...Do tego już wyobrażam sobie te korki w warszawie i spać nie mogę. Za dwa tyg. mam wizytę.

Paaolka, jesteś zdecydowana na poród w Piasecznie? ja początkowo myślałam o Warszawie (gł. ze wzg. na cukrzycę ciążową - moja ginekolog-endokrynolog-diabetolog pracuje na Starynkiewicza, a opinie o tym szpitalu są bardzo różne...), ale widzę, że odległość do szpitala może być kluczowa. Do którego lekarza w poradni przyszpitalnej chodzisz (mogą być same inicjały, jak nie chcesz pisać tutaj:))? Muszę popytać w Piasecznie jakie mają nastawienie do ułożenia pośladkowego, bo w niektórych szpitalach podobno przy drugim porodzie męczą sn.

Kaszulator to super, że glukoza, morfologia i szyjka ok :) czyli generalnie wizyta udana :) Co do ułożenia pośladkowego to rozumiem Twój stres, bo jak ten mój lekarz wczoraj mi powiedział podczas badania na fotelu, że czuje palcami pośladki, a nie główkę, to czarna wizja mi się pojawiła przed oczami :/ Ale ponoć niektóre dzieciaczki potrafią obrócić się jeszcze przed samym porodem, więc musimy mieć nadzieję...;)

Jeśli chodzi o szpital, to do tej pory myślałam cały czas o Piasecznie, jest bliziutko, no i warunki tam są dobre właśnie...Ale powiem Ci że po tej mojej wczorajszej wizycie, zamieszaniu jakie było pod gabinetem i mało dokładnym doktorkiem, zaczęłam się zastanawiać czy faktycznie to dobry wybór..
    Ewentualnie rozważam jeszcze szpital na Wołoskiej, bo od nas chyba najbliższy z warszawskich..Co do lekarza, to chodzę tu do faceta, który jest Ukraińcem..Jeśli to coś Ci powie to Y.F. jego inicjały...;) generalnie miły zawsze, słodzi komplementy, ale nie o to tu chodzi, powinien być jeszcze dokładny, a usg jak robił to 3 min i koniec, zawsze jak wypisywał mi recepty to na możliwie najdroższe leki, a że prywatnie przyjumje to wszystko na 100%płatne, płace co wizyta 150zł, bo tu w tej przychodni tylko prywatnie przyjmują, a nieraz moja wizyta łącznie z usg trwała max 10 minut..Zastanawiałam się czy nie przenieść się o ordynatora Kuźlika ale już zostałam tak przy tamtym, no i co...na sam koniec dał mi zwolnienie na miesiąc bez porobionych ważnych badań, bo jest pewny że zdążymy jeszcze..ech.
    Nie wiem jakie tu w Piasecznie jest nastawienie do ułożenia pośladkowego, ale z tego co słyszałam dość częste sa cesarki, wiec może nie kazaliby Ci rodzić na siłe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:35

Kaszulator lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Anoolka i DeLaCruz, pozazdrościć lekarzy...
    no wlasnie pozazdroscic.Oni nie rozumieja ze czlowiek stara sie dlugo i chce robic wszystko zeby dzidzus byl zdrowy

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Sylwia najważniejsze, że już masz L4 i możesz odpoczywać :)
    no watpie- z tesciowka sie nie da odpoczywac i nie denerwowac :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zrobil Usg w blyskawicznym tempie bo chcialam zeby potwierdzil czy to rzeczywiscie chlopak a potem go poprosilam zeby zwazyl i zrobilam wielkie oczy jak powiedzial ze 1500 gram wazy co wydaje mi sie niemozliwe

Acha, bo nie pisałaś o usg, i już myślałam że tak po prostu z wielkości brzucha i ewentualnego badania plapacyjnego tak stwierdził...
    Ale sprzęty faktycznie pokazują różne wartości, sama wiem bo chodziłam tez wcześniej na usg do innej babeczki i waga zawsze trochę się różniła w podobnym okresie.
    Na pewno z Twoim małym jest wszystko ok :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ