X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mowilam tez mu ze mnie brzuch boli i 3 dni plamilam- a on na to ,, a tym sie prosze nie przejmowac,, hmmm . Dziwne podejscie jak na ordynatora szpitala w ktorym wlasnie chce rodzic i gdzie wykupuje sobie polozna ( oczywiscie mu mowilam bo myslalam ze moze lepiej mnie jakos potraktuje ) no ale coz

Olej go, skoro masz już zwolnienie :-P

Anoolka, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Olej go, skoro masz już zwolnienie :-P
    Właśnie, olej go :D
    Tylko za 150 zł mógł dać dłuższe :P

DeLaCruz, ao12., ataga4, anka_a, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ Brzuchatki.;]
    Jestem już po pobraniu krwi i zdaniu moczu.
    U mnie gorąco, z ledwością dotarłam do domu, boli mnie krocze,miednica,biodra.
    Znowu na bieliźnie miałam glutowaty śluz z domieszką brązowej krwi, kurcze troszkę zaczynam się bać.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:51

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jak piszecie o Waszych doktorkach to mam ochotę swojego całować po nogach :)
    Ja już trzeci tydzień z rzędu mam albo wizytę albo usg i tak do porodu. Ale to jest lekarz z powołania i do tego na nfz :)
    No ale ja nad wyborem lekarza zastanawiałam się kilka miesięcy z racji poronień nawrotowych.

I nawet jeśli na korytarzu jest tłum wściekłych babek i mega opóźnienie ( raz nawet 3-godzinne) to i tak się nie śpieszy i potrafię w gabinecie siedzieć z pół godziny jeśli trzeba :)

Mój jest identyczny. I też na nfz :-) robi więcej niż trzeba, wcale go nie muszę o to prosić. Widać, że to w trosce o maleństwo

anka_a, Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:52

Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    HEJ Brzuchatki.;]
    Jestem już po pobraniu krwi i zdaniu moczu.
    U mnie gorąco, z ledwością dotarłam do domu, boli mnie krocze,miednica,biodra.
    Znowu na bieliźnie miałam glutowaty śluz z domieszką brązowej krwi, kurcze troszkę zaczynam się bać.

Spokojnie mamuśka ;-) już jesteśmy blisko porodu, normalne symptomy

anka_a lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:58

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nie ma to jak podpowiedz "naszej forumowej" Pani doktor :-)
    Dobrze,że jesteś z nami :-) ;-)

Zawsze w pogotowiu ;-) Nie no, żartuję. Jestem pewna, że inne dziewczyny też to wiedziały. :-)

Kajaoli lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:52

DeLaCruz, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ze wszystkim w usg, co jest mierzone w milimetrach ;-)
    Kurde, ide robić kotlety, bo mąż zaraz wraca, a ja sobie na forum siedzę ;-) wciągacie, dziewczyny, wciągacie :-)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jak piszecie o Waszych doktorkach to mam ochotę swojego całować po nogach :)
    Ja już trzeci tydzień z rzędu mam albo wizytę albo usg i tak do porodu. Ale to jest lekarz z powołania i do tego na nfz :)
    No ale ja nad wyborem lekarza zastanawiałam się kilka miesięcy z racji poronień nawrotowych.

I nawet jeśli na korytarzu jest tłum wściekłych babek i mega opóźnienie ( raz nawet 3-godzinne) to i tak się nie śpieszy i potrafię w gabinecie siedzieć z pół godziny jeśli trzeba :)

Pocieszające jest to, że są gdzieś lekarze z powołania :-)

Anoolka, ania.g lubią tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia najważniejsze, że już masz L4 i możesz odpoczywać :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka i DeLaCruz, pozazdrościć lekarzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 12:49

Anoolka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nie ma to jak podpowiedz "naszej forumowej" Pani doktor :-)
    Dobrze,że jesteś z nami :-) ;-)
    Dobrze, ze dopiero niedawno się ujawniła :-). Gdyby zrobiła to wczesniej to nie starczyło by jej czasu na odpisywanie na nasze pytania ;-)

ataga4, DeLaCruz, Kasiula09, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Właśnie, olej go :D
    Tylko za 150 zł mógł dać dłuższe :P
    on dal do nastepnej wizyty ktora ustalil na 25 wrzesnia- wiecie kasa !!! i powiedzial ze potem wystawi nastepne

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Jestem po wizycie, pomiary glukozy na szczęście ok, posiew pobrany, szyjka w porządku pomimo twardnień brzucha, morfologia mi się poprawiła. Ze względu na cukrzycę ciążową od następnego tyg. mam skierowanie na ktg raz w tyg.
    Ale żeby nie było tak pięknie...ciągle ułożenie pośladkowe:( No i trochę mnie lekarka zestresowała, bo powiedziała, że drugie dziecko zwykle w podobnym terminie się rodzi (Piotruś 37tc+6dni), więc jak będzie tak jak za pierwszym razem (odeszły mi wody) to mogę nie zdążyć na cc i zacząć rodzić naturalnie. Oczywiście już się naczytałam o porodach pośladkowych i ogarnęło mnie przerażenie...Do tego już wyobrażam sobie te korki w warszawie i spać nie mogę. Za dwa tyg. mam wizytę.

Paaolka, jesteś zdecydowana na poród w Piasecznie? ja początkowo myślałam o Warszawie (gł. ze wzg. na cukrzycę ciążową - moja ginekolog-endokrynolog-diabetolog pracuje na Starynkiewicza, a opinie o tym szpitalu są bardzo różne...), ale widzę, że odległość do szpitala może być kluczowa. Do którego lekarza w poradni przyszpitalnej chodzisz (mogą być same inicjały, jak nie chcesz pisać tutaj:))? Muszę popytać w Piasecznie jakie mają nastawienie do ułożenia pośladkowego, bo w niektórych szpitalach podobno przy drugim porodzie męczą sn.

Kaszulator to super, że glukoza, morfologia i szyjka ok :) czyli generalnie wizyta udana :) Co do ułożenia pośladkowego to rozumiem Twój stres, bo jak ten mój lekarz wczoraj mi powiedział podczas badania na fotelu, że czuje palcami pośladki, a nie główkę, to czarna wizja mi się pojawiła przed oczami :/ Ale ponoć niektóre dzieciaczki potrafią obrócić się jeszcze przed samym porodem, więc musimy mieć nadzieję...;)

Jeśli chodzi o szpital, to do tej pory myślałam cały czas o Piasecznie, jest bliziutko, no i warunki tam są dobre właśnie...Ale powiem Ci że po tej mojej wczorajszej wizycie, zamieszaniu jakie było pod gabinetem i mało dokładnym doktorkiem, zaczęłam się zastanawiać czy faktycznie to dobry wybór..
    Ewentualnie rozważam jeszcze szpital na Wołoskiej, bo od nas chyba najbliższy z warszawskich..Co do lekarza, to chodzę tu do faceta, który jest Ukraińcem..Jeśli to coś Ci powie to Y.F. jego inicjały...;) generalnie miły zawsze, słodzi komplementy, ale nie o to tu chodzi, powinien być jeszcze dokładny, a usg jak robił to 3 min i koniec, zawsze jak wypisywał mi recepty to na możliwie najdroższe leki, a że prywatnie przyjumje to wszystko na 100%płatne, płace co wizyta 150zł, bo tu w tej przychodni tylko prywatnie przyjmują, a nieraz moja wizyta łącznie z usg trwała max 10 minut..Zastanawiałam się czy nie przenieść się o ordynatora Kuźlika ale już zostałam tak przy tamtym, no i co...na sam koniec dał mi zwolnienie na miesiąc bez porobionych ważnych badań, bo jest pewny że zdążymy jeszcze..ech.
    Nie wiem jakie tu w Piasecznie jest nastawienie do ułożenia pośladkowego, ale z tego co słyszałam dość częste sa cesarki, wiec może nie kazaliby Ci rodzić na siłe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:35

Kaszulator lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Anoolka i DeLaCruz, pozazdrościć lekarzy...
    no wlasnie pozazdroscic.Oni nie rozumieja ze czlowiek stara sie dlugo i chce robic wszystko zeby dzidzus byl zdrowy

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Sylwia najważniejsze, że już masz L4 i możesz odpoczywać :)
    no watpie- z tesciowka sie nie da odpoczywac i nie denerwowac :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zrobil Usg w blyskawicznym tempie bo chcialam zeby potwierdzil czy to rzeczywiscie chlopak a potem go poprosilam zeby zwazyl i zrobilam wielkie oczy jak powiedzial ze 1500 gram wazy co wydaje mi sie niemozliwe

Acha, bo nie pisałaś o usg, i już myślałam że tak po prostu z wielkości brzucha i ewentualnego badania plapacyjnego tak stwierdził...
    Ale sprzęty faktycznie pokazują różne wartości, sama wiem bo chodziłam tez wcześniej na usg do innej babeczki i waga zawsze trochę się różniła w podobnym okresie.
    Na pewno z Twoim małym jest wszystko ok :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ