X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zero nic mi nie wytlumaczono oprocz usg tez nic nie zrobiono, bo oni uwazają ze tak wczesnej ciazy nie warto ratowac.

Viola lubi tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że już lepiej :)

A tak w ogóle to hello lejdis ;)

wyruszam zaraz na zakupki tylko mój TŻ coś tam robi i musi skończyć :)

Jak Wasze dzisiejsze samopoczucie?

Kamilamila85, Viola, Eweloka84 lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila trzymaj się kochana leż leż a wszystko będzie dobrze

dziewczyny ja dalej wymiotuje, mam dreszcze to jakiś koszmar do tego nawet sobie niw wyobrażacie jak powiedziałam rodzicom swoim jak zareagowali
    po prostu tragedia ryczę i nie mogę się uspokoić
    jednym słowem wg nich jestem nieodpowiedzialna, nienormalna i oni nie bedą nawet mi gratulować ani skakać z radości

idę się przytulić do męża i dziewczynek bo po prostu nie mam siły

Kamilamila85, Viola lubią tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:

dziewczyny ja dalej wymiotuje, mam dreszcze to jakiś koszmar do tego nawet sobie niw wyobrażacie jak powiedziałam rodzicom swoim jak zareagowali
    jednym słowem wg nich jestem nieodpowiedzialna, nienormalna i oni nie bedą nawet mi gratulować ani skakać z radości

Ohhh Ulcio... Tak bardzo mi przykro :( Na szczęscie to Ty bedziesz zyć ze swoim malenstwem i dziewczynkami a nie Twoi rodzice -to Twoja rodzina i Ty masz byc szczesliwa! Mam nadzieje, ze przemyslą swoje zachwonie,albo chociaz nie bedą wiecej komentować :/
    Licze na to, ze wymioty szybko miną, zebys sie juz nie meczyła bidulo.. Trzymaj sie Kochana!

Kamila dobrze, ze juz nie krwawisz. Odpoczywaj i bedzie dobrze! :)

Kamilamila85, Viola lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    zero nic mi nie wytlumaczono oprocz usg tez nic nie zrobiono, bo oni uwazają ze tak wczesnej ciazy nie warto ratowac.
    To nie o to chodzi że nie warto ratować tak wczesnej ciąży tylko o to że oni nic nie mogą zrobić poza przepisaniem dupka albo luteiny :(

Viola lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny.Dzis rano zrobilam powtorke bety i progesteron wyniki beda pozniej na necie. Nie boicie sie pierwszej wizyty u gina. Ja mam 26 lutego i sie boje ogromnie czy zobacze bijace serduszko.Nie wiem jak poradzic sobie ze stresem

Viola lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy macie abonament premium? Ja na razie mam promocyjny na miesiąc i się zastanawiam czy dalej wykupować. Chyba zobaczę czy mi obciętych funkcji będzie brakować ;)

A, i jeszcze: szkoda, że nie wszystkie udostępniacie kalendarze, bo strasznie lubię je oglądać ;)

moremi, Eva0507, Viola, Kakabaka lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki...od rana piorę sprzątam gotuje smażę zmieniłam pościel czuje się idealnie... Buziaki i kciuki z rana za nas slicznotki i za nasze małe pchełki

Viola, Kajaoli, Eweloka84, Kakabaka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie, ja dzisiaj i jutro leze plackiem. Mlodsza corka sprzata, maz udaje ze sprzata;-) niestety musze sie zwlec zeby chociaz jakas zupe z gwozdzia ugotowac;-) w sumie nie jestem obloznie chora ale chce dac organizmowi odpoczac, a w poniedzialek do lekarza.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio, strasznie mi przykro z powodu rodzicow. Ja sie spodziewam takiej reakcji ze strony tesciowej, tylko ze ona jest obca osoba i mi zwisa jej opinia. Szczerze mowiac nie mam pojecia jak zareaguje moja mamusia kochana, pewnie sie niby ucieszy ale zaraz poleci sie modlić zeby nic mi sie nie stalo i zeby wszystko skonczylo sie dobrze.

Ulcio wrote:

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami, ciesze sie ze krwawienie ustalo, moze to byl krwiak ktory sie odkleil i wylecial i teraz bedzie spokoj.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:

Kochana ja po rozmowie z moją mamą dostałam 2tygodnie temu skurczów musiałam no-spe dwa dni łykać... Usłyszałam od niej coś w stylu po co Ci drugie dziecko i dużo więcej przykrości... Mój tato jest kochany cieszy się bardzo teście też a Mama z kolei bardzo niezadowolona...

Viola lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży moi rodzice niezbyt byli zadowoleni,zwłaszcza własnie mama - tata przytulił i powiedział, ze sie cieszy (chociaz był bardzo zaskoczony) natomiast tescie skakali i płakali z radości. Tym razem moja mama sie popłakała i sie ucieszyła, tata tez sie cieszył, w sumie teście tez sie bardzo cieszyli, chociaz bez takiego entuzjazmu... Niewiadomo jaka reakcja lepsza. :)

Generalnie jedne babcie mało co sie nie posikaja ze szczescia, ze bedzie kolejny wnuk, a inne (jak moja mama) niekoniecznie, bo to sie wiąże tez z jakims w sumie obiazeniem dla nich, bo nie raz sie prosi o pomoc przy opiece. A one pewnie tez chca pozyc swoim zyciem,skoro odchowały wałsne dzieci.. (Tak mi kiedys powiedziała własnie moja Mama)

Viola lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze..to przykre ze niektorzy rodzice okazuja taki brak wsparcia dla wlasnych dzieci, i nie ciesza sie ze zostana dziadkami...

Ja mam starszna ochote zadzwonic juz dzis do swoich i powiedziec im ze beda mieli pierwszego wnuka, lub wnuczke ;) wiem ze sie uciesza :) ale sama nie wiem czy nie lepiej poczekac jeszcze troche, zeby potem w razie czego nie bylo rozczarowania...oczywiscie bardzo chce wierzyc w to ze wszytsko bedzie dobrze, ale jak widze na ovu ile dziewczyn stracio swoje fasolki w pierszych tygodniach, to jednak gdzies tam lekka obawa jest, zeby nic sie nie wydarzylo po drodze..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wiadomo,ze jest obawa... Ale mozesz powiedziec i poprosic, zeby jeszcze sie z nikim nie dzielili tą wiadomościa.. Jakby nie było (A BEDZIE DOBRZE!!!) i tak im powiesz.. takie jest moje zdanie,dlatego rodzice wiedzą :-)

paaolka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba masz racje Stokrotka :) Podziele sie z nimi nowiną bo i tak ciezko jest mi to trzymac w tajemnicy, szczegolnie jak juz od dawna sugrowali ze chcieliby zostac dziadkami.. ;)

A dobrze byc musi :) u kazdej z nas :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Was też czasem bierze taki nerw że bez kija nie podchodz ? :/

Kakabaka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jejku Was też czasem bierze taki nerw że bez kija nie podchodz ? :/
    Oj bierze bierze!!Ja wczoraj wymiotowalam caly dzien a dzis czuje sie znakomicie i jem caly dzien...caly czas jestem glodna!!!Wlasnie zjadlam trzy pomidory i zastanawiam sie co teraz zjesc.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jeszcze nikomu nie powiedzialam wiem tylko ja i moj G. Powiemy jak bedziemy pewni ze dzidzia rozwija sie prawidlowo

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ