X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) u mnie rodzice i tescie wiedza, ale do konca nikt sie nie cieszy, ale to nie dlatego ze jestem w ciazy tylko wszyscy czekamy na wizyte u gina jak powie ze jest oki to wtedy sie wszyscy bedziemy juz cieszyli, po ostatnim poronieniu, poprostu boimy sie cieszyc tak do konca, dziewczyny czy ktoras z was niema w ogole objawow?????? bo ja ich praktycznie niemam i juz niewiem czy sie cieszyc czy martwic, nawet mnie piersi nie bola ani nie sa za bardzo wrazliwe.

marta
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie większość objawów też ustała i sama się przestraszyłam, tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża i sama zbytnio nie wiem jak powinnam się czuć i oczywiście google poszło w ruch i jeszcze bardziej się zestresowałam.... ale po kilku dniach się "ogarnęłam" przestałam czytać co piszą w necie na ten temat, starałam zająć się innymi sprawami i co najważniejsze relax i zero stresu :)
    gin powiedział, że wszystko jest ok, każda z nas jest inna i nie musi to wyglądać jak na filmie czy w książkach

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też ustały :) ale od wczoraj znów czuję czasami brzuszek - jak ciągnie i piersi przy dotykaniu tkliwe i rosną :D znaczy się jest ok ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz chyba tez poprostu swiruje, tym bardziej ze to moja nie pierwsza ciaza juz corcie mam i z tego co pamietam procz brzuszka nic mi nie bylo, po tym poronieniu czlowiek sie boji juz wszystkiego.

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jak będziecie mieć za dużo objawów typu wymioty mdłości ból brzucha to będziecie wariować i zamartwiać się w drugą stronę
    więc uszy do góry i cieszyć się że czujecie się dobrze
    a jak która taka chętna to oddam wszystkie swoje dolegliwości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    hej dziewczyny :) u mnie rodzice i tescie wiedza, ale do konca nikt sie nie cieszy, ale to nie dlatego ze jestem w ciazy tylko wszyscy czekamy na wizyte u gina jak powie ze jest oki to wtedy sie wszyscy bedziemy juz cieszyli, po ostatnim poronieniu, poprostu boimy sie cieszyc tak do konca, dziewczyny czy ktoras z was niema w ogole objawow?????? bo ja ich praktycznie niemam i juz niewiem czy sie cieszyc czy martwic, nawet mnie piersi nie bola ani nie sa za bardzo wrazliwe.
    Nie boj sie kochana, ja jestem w 25 tc i ani razu nie mialam zadnych objawow a zeby nie to ze z glupoty zrobilam test ciazowy to bym sie dlugo nie dowiedziala bo mialam"tak jakby miesiaczke" . A dziecko jest zdrowe i wszystko jest ok. Powodzenia Wam zycze!!:)

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• marta83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie boj sie kochana, ja jestem w 25 tc i ani razu nie mialam zadnych objawow a zeby nie to ze z glupoty zrobilam test ciazowy to bym sie dlugo nie dowiedziala bo mialam"tak jakby miesiaczke" . A dziecko jest zdrowe i wszystko jest ok. Powodzenia Wam zycze!!:)
    pewnie duzo jest takich dziewczyn:) dziekuje za slowa otuchy :) byle do srody wytrzymac :)

marta
  • lubek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! My powiedzieliśmy dziś moim dziadkom, bardzo się cieszyli. Tydzień temu pierwsza dowiedziała się moja mama, popłakała się ze szczęścia :). Dwa dni później tesciowie i tu bez szału :(. Bardziej się skupili na drugiej wiadomości - ze mój mąż zmienia prace i biadolili, jaka to głupia decyzja. Wiedziałam, że nie są szczególnie wylewni, ale i tak, było mi trochę przykro. Powiedziałam tez jednej koleżance, z którą regularnie chodziłam na zumbe, było to już zbyt oczywiste i tez raczej myślała o sobie. Ale zastanawiam się, czy mogę już powiedzieć mojej szefowej.. w weekend mam wyjazd integracyjny, nie chce jechać i się tłumaczyć czemu nie pije albo czemu non stop ziewam od 18. Prowadzę tez duży projekt, który kończy się we wrześniu, powinnam go komuś oddać (myślę, że zostanę w pracy do końca czerwca). Sama nie wiem - Wy mówicie juz w pracy, jeśli nie planujecie teraz L4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 22:12

atdc20mmh2fqs6kn.png

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja powiedziałam w pracy - ale my robimy eventy i nie chcę dźwigać...

lubek lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzis popoludniu dostalam plamienia brazowego, a teraz cisza, nic, czy to normalne przed @ ?wogle siennie czuje okresowo.

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja cykle przed zajściem miałam takie plamienie brązowawe - 2 dni, nawet test zrobiłam żeby zobaczyć czy to nie ciąża. wyszedł negatywny i potem owulacyjne wyszły ok no i zaciążyłam :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ten cykl to mi sie juz naprawde przeciaga, chcialabym wiedziec na czym stoje

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może idź do gina?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do pn, jak @ nie przyjdzie to jeszcze raz zatestuje i wtedy pojde do gin

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak oto dzis zaczelam nowy cykl :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki!!! jak samopoczucia???? :)Kamila jak sie czujesz?

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    I tak oto dzis zaczelam nowy cykl :)

Powodzenia w nowym cyklu Blue ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Eweloka :) ja nie moge sie wygrzebac dzis z lozka :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny dawno mnie nie było .... kurcze mówie wam maam takie mdłosć ;-( ciężko z łóżka wstać,więc naprawdę nie martwcie zię że ich nie macie bo nie ma zaczym tęsknić ja w pierwszej ciąży taż nie miałam żadnych objawów a było wszystko ok.

Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość

an1cR150g410020MDAxOTA2MWJ8NjQ2NjA5NGJsYXxqZXN0ZW0gdyBjaSYjMjYxOyYjMzgwO3kgOi0p.gif

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Czesc Eweloka :) ja nie moge sie wygrzebac dzis z lozka :)
    nic nie mow... ja cała noc nie spałąm :/

Kajaoli lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ