X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) u mnie rodzice i tescie wiedza, ale do konca nikt sie nie cieszy, ale to nie dlatego ze jestem w ciazy tylko wszyscy czekamy na wizyte u gina jak powie ze jest oki to wtedy sie wszyscy bedziemy juz cieszyli, po ostatnim poronieniu, poprostu boimy sie cieszyc tak do konca, dziewczyny czy ktoras z was niema w ogole objawow?????? bo ja ich praktycznie niemam i juz niewiem czy sie cieszyc czy martwic, nawet mnie piersi nie bola ani nie sa za bardzo wrazliwe.

marta
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie większość objawów też ustała i sama się przestraszyłam, tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża i sama zbytnio nie wiem jak powinnam się czuć i oczywiście google poszło w ruch i jeszcze bardziej się zestresowałam.... ale po kilku dniach się "ogarnęłam" przestałam czytać co piszą w necie na ten temat, starałam zająć się innymi sprawami i co najważniejsze relax i zero stresu :)
    gin powiedział, że wszystko jest ok, każda z nas jest inna i nie musi to wyglądać jak na filmie czy w książkach

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też ustały :) ale od wczoraj znów czuję czasami brzuszek - jak ciągnie i piersi przy dotykaniu tkliwe i rosną :D znaczy się jest ok ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz chyba tez poprostu swiruje, tym bardziej ze to moja nie pierwsza ciaza juz corcie mam i z tego co pamietam procz brzuszka nic mi nie bylo, po tym poronieniu czlowiek sie boji juz wszystkiego.

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jak będziecie mieć za dużo objawów typu wymioty mdłości ból brzucha to będziecie wariować i zamartwiać się w drugą stronę
    więc uszy do góry i cieszyć się że czujecie się dobrze
    a jak która taka chętna to oddam wszystkie swoje dolegliwości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    hej dziewczyny :) u mnie rodzice i tescie wiedza, ale do konca nikt sie nie cieszy, ale to nie dlatego ze jestem w ciazy tylko wszyscy czekamy na wizyte u gina jak powie ze jest oki to wtedy sie wszyscy bedziemy juz cieszyli, po ostatnim poronieniu, poprostu boimy sie cieszyc tak do konca, dziewczyny czy ktoras z was niema w ogole objawow?????? bo ja ich praktycznie niemam i juz niewiem czy sie cieszyc czy martwic, nawet mnie piersi nie bola ani nie sa za bardzo wrazliwe.
    Nie boj sie kochana, ja jestem w 25 tc i ani razu nie mialam zadnych objawow a zeby nie to ze z glupoty zrobilam test ciazowy to bym sie dlugo nie dowiedziala bo mialam"tak jakby miesiaczke" . A dziecko jest zdrowe i wszystko jest ok. Powodzenia Wam zycze!!:)

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• marta83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie boj sie kochana, ja jestem w 25 tc i ani razu nie mialam zadnych objawow a zeby nie to ze z glupoty zrobilam test ciazowy to bym sie dlugo nie dowiedziala bo mialam"tak jakby miesiaczke" . A dziecko jest zdrowe i wszystko jest ok. Powodzenia Wam zycze!!:)
    pewnie duzo jest takich dziewczyn:) dziekuje za slowa otuchy :) byle do srody wytrzymac :)

marta
  • lubek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! My powiedzieliśmy dziś moim dziadkom, bardzo się cieszyli. Tydzień temu pierwsza dowiedziała się moja mama, popłakała się ze szczęścia :). Dwa dni później tesciowie i tu bez szału :(. Bardziej się skupili na drugiej wiadomości - ze mój mąż zmienia prace i biadolili, jaka to głupia decyzja. Wiedziałam, że nie są szczególnie wylewni, ale i tak, było mi trochę przykro. Powiedziałam tez jednej koleżance, z którą regularnie chodziłam na zumbe, było to już zbyt oczywiste i tez raczej myślała o sobie. Ale zastanawiam się, czy mogę już powiedzieć mojej szefowej.. w weekend mam wyjazd integracyjny, nie chce jechać i się tłumaczyć czemu nie pije albo czemu non stop ziewam od 18. Prowadzę tez duży projekt, który kończy się we wrześniu, powinnam go komuś oddać (myślę, że zostanę w pracy do końca czerwca). Sama nie wiem - Wy mówicie juz w pracy, jeśli nie planujecie teraz L4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 22:12

atdc20mmh2fqs6kn.png

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja powiedziałam w pracy - ale my robimy eventy i nie chcę dźwigać...

lubek lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzis popoludniu dostalam plamienia brazowego, a teraz cisza, nic, czy to normalne przed @ ?wogle siennie czuje okresowo.

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja cykle przed zajściem miałam takie plamienie brązowawe - 2 dni, nawet test zrobiłam żeby zobaczyć czy to nie ciąża. wyszedł negatywny i potem owulacyjne wyszły ok no i zaciążyłam :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ten cykl to mi sie juz naprawde przeciaga, chcialabym wiedziec na czym stoje

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może idź do gina?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do pn, jak @ nie przyjdzie to jeszcze raz zatestuje i wtedy pojde do gin

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak oto dzis zaczelam nowy cykl :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki!!! jak samopoczucia???? :)Kamila jak sie czujesz?

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    I tak oto dzis zaczelam nowy cykl :)

Powodzenia w nowym cyklu Blue ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Eweloka :) ja nie moge sie wygrzebac dzis z lozka :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nutka86 Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny dawno mnie nie było .... kurcze mówie wam maam takie mdłosć ;-( ciężko z łóżka wstać,więc naprawdę nie martwcie zię że ich nie macie bo nie ma zaczym tęsknić ja w pierwszej ciąży taż nie miałam żadnych objawów a było wszystko ok.

Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość

an1cR150g410020MDAxOTA2MWJ8NjQ2NjA5NGJsYXxqZXN0ZW0gdyBjaSYjMjYxOyYjMzgwO3kgOi0p.gif

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Czesc Eweloka :) ja nie moge sie wygrzebac dzis z lozka :)
    nic nie mow... ja cała noc nie spałąm :/

Kajaoli lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ