Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tygodniu ciąży do porodu zostało 20 dni. Julia czekamy na Ciebie z utęsknieniem. ♡♥

ao12., MartaR.., lubek, mitaka, Nelly, paradise, agatas, nick nieaktualny, anka_a, Monica, paulina.b.1991, Scęście lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje donoszonej ciąży

Nelly, Monica lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Witam sie z wami dzis z rana - ufff przespalam cala noc :)
    Dzis odbieramy przewijak i dopieszczamy kacik dziecka, jeszcze kilka detali i bedzie gotowy :)

Czekamy na fotorelację :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli konicznie pochwal się tym kącikiem! :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, gratuluje ;)

Kajaoli też chętnie zobaczę kącik Waszego malucha.

Ale dzisiaj piękna pogoda ale nie wychodzę nigdzie bo chcę do porządku się wykurować.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane!

Kaszkulator fajnie, ze juz jest OK. :)

Kajaoli koniecznie pochwal się Waszym kącikiem :D Na pewno jest cudny!

Sylwia1985 tez jestem załamana wydatkami wszystkimi - wychodzisz na 15 minut i paru stów nie ma..

Ja bede robiła kącik Małego dopiero w przyszłym tygodniu. Narazie pokoj jest pomalowany, wstawialm komode, którą przerobiłam znaczy malowałam na biało i wymieniałam gałki, Pola ma juz swoje nowe łożeczko, dla Małego jeszcze nierozłożone, ale czekam na swoją sofe (miała być wczoraj, a sie okazało, ze bedzie w przyszłym tygodniu), bo teraz mam łozko małzenskie wstawione i po prostu nie zmieści mi się łóżeczko dla Małego teraz, wiec muszę czekać. Jak już wszystko powstawiam to bede dekorowała, mam juz zamówione parę rzeczy :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza

My zabieramy sie za malowanie kuchni. Z racji pieknej pogody piore zabawki pluszowe dla Nikusia :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza bo wszyscy korzystają z ładnej pogody. Ewentualnie jesteśmy na etapie wicia gniazda i po raz dwudziesty pierzemy kocyki ;)

Może pamiętacie że od jakichś 3-4 tygodni mam codziennie bóle jak miesiączkowe i krzyżowe - skarżyłam się już na to nie raz Oczywiście jak ostatnio byłam u lekarza troszkę ponad tydzień temu to stwierdził ze wszystko jest ok i jak mnie boli to mam się po prostu jeszcze mniej ruszać i jak najmniej leżeć na plecach.
    Alee... przedwczoraj trochę połaziłam po sklepach, okrutnie się zmęczyłam, bo już od dawna mało co wychodzę, i od tamtej pory mam wrażenie ze mój brzuch zaczął opadać. A na domiar złego zaczęły się takie dziwne króciutkie skurcze wysoko po wewnętrznej stronie ud (czasem na pośladkach). Myślałam że to ze zmęczenia, ale one wciąż trwają i z dnia na dzień są częstsze. Myślicie że to po prostu przepowiadacze? Czy któraś z doswiadczonych mamuś już to miała? Dopiero jutro zaczynam 36 tydzień, więc Witu mógłby jeszcze trochę posiedzieć

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah, trudno stwierdzić bo u każdej kobiety różnie to wygląda. Może coś się zaczyna dziać. W razie co warto pojechać na IP i sprawdzić jeśli nie będzie przechodzić.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu się zebrałam i zapakowałam torbę do szpitala. Wszystko poza kosmetykami tam weszło. Na kosmetyki wezmę taki mały podręczny kuferek.

anka_a lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie bede pakowala w tym tygodniu. Jutro wybieram sie do kolezanki ktora miala slub a mnie nie bylo i zostaje u niej na noc- zobacze jej 4 mieiseczna coreczke i troszke wczuje sie w role- kurcze mam nadzieje ze nie zaczne tam rodzic- moj jedzie jutro samochodem w tamte strony i dlatego jade razem z nim

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :-)
    Kajaoli pochwal sie kacikiem :-)
    ja torbe pakuje po niedzieli:-)
    wczoraj poukladalam wszystkie ubranka w szafce dla malej i sie dowiedzialam ze jeszcze siostra cioteczna chce mi oddac czesc ubranek po swoich dzieciach :-) takze ostatnio mowilam ze mam niewiele a juz na ta chwile mam sporo :-)

ania.g, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dzisiaj dziewczynki :) ja dziś zaczynam 36 tydzień, już tak bliziutko do godziny zero :D

Kajaoli i Strokrotka koniecznie pochwalcie się kącikami Waszych maleństw jak już będą gotowe :) u nas jeszcze tez zostało trochę do urządzenia, ale mężu z odgruzowaniem pokoju zwleka i zwleka, na delegacje jeździ a pokój stoi jak stał...dobrze że chociaż łóżeczko już złożone.

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Paaolka, i jeszcze jedna rzecz, która bardzo podobała mi się w naszym powiatowym szpitalu. Do mamy z noworodkiem przyszła fizjoterapeutka i pokazywała jak prawidłowo podnosić, przewijać, odkładać itp. maluszka. Nie wiem jak często przychodzi na oddział, czy to standard czy np. raz w tygodniu, ale na pewno jest to bardzo fajne.

No to bardzo fajna informacja :)
    I jak pisałaś, że w sumie wszyscy byli mili od początku do końca to już tym bardziej szykuje się na ten szpital ;) choć wiem że to pewnie zależy od dnia i humoru pracowników, ale spoko, już się nastawiłam ze musi być ok ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pogoda nie za ladna, hania marudna od rana, brzuszek ja boli i to krzyczy to placze itd eh

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dzwonila do mnie ciotka z Hiszpani bo dowiedziala sie ze bede miala dzidziusia i pytala sie czego nam brakuje - a ja ze wozka a ona ze mi kupi i przesle do Polski. Ma dzisiaj ogladac Quinny buzz maxi cosi - wyslala mi link i mi sie podoba taki malutki czarny z trzema koleczkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 13:53

nick nieaktualny, ao12., paaolka, Kajaoli, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie co znalazlam niedrogiego a przydatnego

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4587933472&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=114

Zielono mi:-))))), Strokrotka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj ogarnął szał sprzątania, pranie sprzątanie a teraz kužwa ruszyć się nie mogę brzuch napięty miednica boli. Ale jeszcze mam ochotę upichcić marzy mi się ciasto drożdżowe ze śliwkami i sałatka z kurczakiem wedzonym i ananasem. Trzeba trochę sobie dogodzic poki jeszcze można:-)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam lenia strasznego, najchetniej zapadlabym w sen zimowy i przespala ze 2 dni. Jutro mamy miec gosci,wlasciwie to przyjda do dziecka, a nawet niechce mi sie poogarniac domu. Dobrze ze maz chociaz pranie zrobil.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki, Wszystkim mamusiom gratuluje donoszonych ciąż, u mnie też dzisiaj jest donoszona,
    Wczoraj byliśmy u znajomych gdzie też się sopodziewają dziecka za 2 mies i wiecie co jestem w szoku. Sa w trakcie remontu, dla dziecka maja tylko to co od kogos dostali, a kolezanka pytała się mnie o listę dla siebie i maluszka bo nie wie co kupic. Ja mies temu to już prawie wszystko miałam.
    Ja tą listę juz wyrzuciłam ale może któraś z was jeszcze ja ma to poproszę o wklejenie.
    Ja czuję się bardzo dobrze fizycznie, ale psycha mi siada, wyżywam się na moim mezu non stop bo jestem jakas rozdrażniona.
    Pogoda piekna a ja się kisze w domu bo nie mam gdzie iść :(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ