X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tygodniu ciąży do porodu zostało 20 dni. Julia czekamy na Ciebie z utęsknieniem. ♡♥

ao12., MartaR.., lubek, mitaka, Nelly, paradise, agatas, Anoolka, anka_a, Monica, paulina.b.1991, Scęście lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje donoszonej ciąży

Nelly, Monica lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Witam sie z wami dzis z rana - ufff przespalam cala noc :)
    Dzis odbieramy przewijak i dopieszczamy kacik dziecka, jeszcze kilka detali i bedzie gotowy :)

Czekamy na fotorelację :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli konicznie pochwal się tym kącikiem! :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, gratuluje ;)

Kajaoli też chętnie zobaczę kącik Waszego malucha.

Ale dzisiaj piękna pogoda ale nie wychodzę nigdzie bo chcę do porządku się wykurować.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane!

Kaszkulator fajnie, ze juz jest OK. :)

Kajaoli koniecznie pochwal się Waszym kącikiem :D Na pewno jest cudny!

Sylwia1985 tez jestem załamana wydatkami wszystkimi - wychodzisz na 15 minut i paru stów nie ma..

Ja bede robiła kącik Małego dopiero w przyszłym tygodniu. Narazie pokoj jest pomalowany, wstawialm komode, którą przerobiłam znaczy malowałam na biało i wymieniałam gałki, Pola ma juz swoje nowe łożeczko, dla Małego jeszcze nierozłożone, ale czekam na swoją sofe (miała być wczoraj, a sie okazało, ze bedzie w przyszłym tygodniu), bo teraz mam łozko małzenskie wstawione i po prostu nie zmieści mi się łóżeczko dla Małego teraz, wiec muszę czekać. Jak już wszystko powstawiam to bede dekorowała, mam juz zamówione parę rzeczy :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza

My zabieramy sie za malowanie kuchni. Z racji pieknej pogody piore zabawki pluszowe dla Nikusia :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza bo wszyscy korzystają z ładnej pogody. Ewentualnie jesteśmy na etapie wicia gniazda i po raz dwudziesty pierzemy kocyki ;)

Może pamiętacie że od jakichś 3-4 tygodni mam codziennie bóle jak miesiączkowe i krzyżowe - skarżyłam się już na to nie raz Oczywiście jak ostatnio byłam u lekarza troszkę ponad tydzień temu to stwierdził ze wszystko jest ok i jak mnie boli to mam się po prostu jeszcze mniej ruszać i jak najmniej leżeć na plecach.
    Alee... przedwczoraj trochę połaziłam po sklepach, okrutnie się zmęczyłam, bo już od dawna mało co wychodzę, i od tamtej pory mam wrażenie ze mój brzuch zaczął opadać. A na domiar złego zaczęły się takie dziwne króciutkie skurcze wysoko po wewnętrznej stronie ud (czasem na pośladkach). Myślałam że to ze zmęczenia, ale one wciąż trwają i z dnia na dzień są częstsze. Myślicie że to po prostu przepowiadacze? Czy któraś z doswiadczonych mamuś już to miała? Dopiero jutro zaczynam 36 tydzień, więc Witu mógłby jeszcze trochę posiedzieć

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah, trudno stwierdzić bo u każdej kobiety różnie to wygląda. Może coś się zaczyna dziać. W razie co warto pojechać na IP i sprawdzić jeśli nie będzie przechodzić.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu się zebrałam i zapakowałam torbę do szpitala. Wszystko poza kosmetykami tam weszło. Na kosmetyki wezmę taki mały podręczny kuferek.

anka_a lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie bede pakowala w tym tygodniu. Jutro wybieram sie do kolezanki ktora miala slub a mnie nie bylo i zostaje u niej na noc- zobacze jej 4 mieiseczna coreczke i troszke wczuje sie w role- kurcze mam nadzieje ze nie zaczne tam rodzic- moj jedzie jutro samochodem w tamte strony i dlatego jade razem z nim

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :-)
    Kajaoli pochwal sie kacikiem :-)
    ja torbe pakuje po niedzieli:-)
    wczoraj poukladalam wszystkie ubranka w szafce dla malej i sie dowiedzialam ze jeszcze siostra cioteczna chce mi oddac czesc ubranek po swoich dzieciach :-) takze ostatnio mowilam ze mam niewiele a juz na ta chwile mam sporo :-)

ania.g, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dzisiaj dziewczynki :) ja dziś zaczynam 36 tydzień, już tak bliziutko do godziny zero :D

Kajaoli i Strokrotka koniecznie pochwalcie się kącikami Waszych maleństw jak już będą gotowe :) u nas jeszcze tez zostało trochę do urządzenia, ale mężu z odgruzowaniem pokoju zwleka i zwleka, na delegacje jeździ a pokój stoi jak stał...dobrze że chociaż łóżeczko już złożone.

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Paaolka, i jeszcze jedna rzecz, która bardzo podobała mi się w naszym powiatowym szpitalu. Do mamy z noworodkiem przyszła fizjoterapeutka i pokazywała jak prawidłowo podnosić, przewijać, odkładać itp. maluszka. Nie wiem jak często przychodzi na oddział, czy to standard czy np. raz w tygodniu, ale na pewno jest to bardzo fajne.

No to bardzo fajna informacja :)
    I jak pisałaś, że w sumie wszyscy byli mili od początku do końca to już tym bardziej szykuje się na ten szpital ;) choć wiem że to pewnie zależy od dnia i humoru pracowników, ale spoko, już się nastawiłam ze musi być ok ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pogoda nie za ladna, hania marudna od rana, brzuszek ja boli i to krzyczy to placze itd eh

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dzwonila do mnie ciotka z Hiszpani bo dowiedziala sie ze bede miala dzidziusia i pytala sie czego nam brakuje - a ja ze wozka a ona ze mi kupi i przesle do Polski. Ma dzisiaj ogladac Quinny buzz maxi cosi - wyslala mi link i mi sie podoba taki malutki czarny z trzema koleczkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 13:53

Anoolka, ao12., paaolka, Kajaoli, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie co znalazlam niedrogiego a przydatnego

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4587933472&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=114

Zielono mi:-))))), Strokrotka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj ogarnął szał sprzątania, pranie sprzątanie a teraz kužwa ruszyć się nie mogę brzuch napięty miednica boli. Ale jeszcze mam ochotę upichcić marzy mi się ciasto drożdżowe ze śliwkami i sałatka z kurczakiem wedzonym i ananasem. Trzeba trochę sobie dogodzic poki jeszcze można:-)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam lenia strasznego, najchetniej zapadlabym w sen zimowy i przespala ze 2 dni. Jutro mamy miec gosci,wlasciwie to przyjda do dziecka, a nawet niechce mi sie poogarniac domu. Dobrze ze maz chociaz pranie zrobil.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki, Wszystkim mamusiom gratuluje donoszonych ciąż, u mnie też dzisiaj jest donoszona,
    Wczoraj byliśmy u znajomych gdzie też się sopodziewają dziecka za 2 mies i wiecie co jestem w szoku. Sa w trakcie remontu, dla dziecka maja tylko to co od kogos dostali, a kolezanka pytała się mnie o listę dla siebie i maluszka bo nie wie co kupic. Ja mies temu to już prawie wszystko miałam.
    Ja tą listę juz wyrzuciłam ale może któraś z was jeszcze ja ma to poproszę o wklejenie.
    Ja czuję się bardzo dobrze fizycznie, ale psycha mi siada, wyżywam się na moim mezu non stop bo jestem jakas rozdrażniona.
    Pogoda piekna a ja się kisze w domu bo nie mam gdzie iść :(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ