X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    ja nie :)) bedzie loteria :D
    Mam nadzieję że Ci się uda :)

lubek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez loteria....

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• moni28 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w co zamierzacie ubrać maluszka na wyjscie ze szpitala?

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dobre pytanie!!! Właśnie dzisiaj się nad tym zastanawiałam, bo wypada przygotować jakiś zestaw dla męża żeby chłop się potem nie stresował :-)

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    To zależy od pogody a to na razie trudno przewidzieć.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam polarkowy kombinezonik (pajacyk) pod spod zaloze body i przykryje kocykiem powinno byc ok

age.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, i jeszcze jedna rzecz, która bardzo podobała mi się w naszym powiatowym szpitalu. Do mamy z noworodkiem przyszła fizjoterapeutka i pokazywała jak prawidłowo podnosić, przewijać, odkładać itp. maluszka. Nie wiem jak często przychodzi na oddział, czy to standard czy np. raz w tygodniu, ale na pewno jest to bardzo fajne.

Nelly, Kajaoli, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Nelly, rzeczywiscie musi ci byc teraz ciezko. Co innego isc do szpitala jak juz sie rodzi i zostac kilka dni a co innego lezec juz tam juz na kilka tygodni przed porodem.
    Już ochłonęłam i pogodziłam się ze swoim losem, ale jak usłyszałam, że mnie przyjmują do szpitala, to się popłakałam. Całą ciążę czułam się b. dobrze, ani dnia zwolnienia, zero poważnych dolegliwości (brak wymiotów, zgagi, zaparć, hemoroidów, rozstępów, wahań nastroju itp.), książkowe wyniki badań, a tu nagle bęc! szpital...

Pociesza mnie tylko myśl, że nie muszę już walczyć o miejsce w św. Zofii, bo już je mam ;-)
    Kajaoli wrote:
    Wiesz juz kiedy beda ewentualnie decydowac sie na wywolanie? Z tego co slyszalam to przewaznie planuja w 39tc ale u ciebie jest sytuacja wyjatkowa wiec moze zdecyduja sie wczesniej?
    W kwestii terminu indukcji nie ma żadnych wątpliwości - od pierwszej wizyty na izbie przyjęć przez wszystkie obchody powtarzają jak mantrę: byle wytrzymać do końca 37 tc i od razu indukcja do skutku...

Kajaoli, ania.g lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, wszystko zależy od pogody. Ale tak jak Kasiula przygotuję kombinezon (taki misiowato-polarowy) i też pod to body i kocyk.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Oj, tak...to zupełnie co innego iść do porodu, a leżeć przed porodem, bo z jednej strony chciałoby się już wyjść, bo dni się dłużą, a z drugiej strony zostać jak najdłużej, żeby maluszek w brzuchu podrósł. Nelly życzę Ci dużo siły, cierpliwości i zdrowia.
    Bardzo dziękuję, pewnie po swojej szpitalnej przygodzie lepiej to rozumiesz. Dobrze, że przynajmniej Twoja sytuacja jest bezpieczna i oby tak dalej!

Kaszulator lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa ale masz piękną pogodę na spacery :)

Scęście lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator super, że możesz być w domku i z dzidzią jest wszystko ok!
    Nelly zdrówka życzę i niech wyniki się polepsza :D

Nelly, Kaszulator lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dobre pytanie!!! Właśnie dzisiaj się nad tym zastanawiałam, bo wypada przygotować jakiś zestaw dla męża żeby chłop się potem nie stresował :-)
    Ja mam przygotowany kombinezon, dresik, cieplejsza czapeczke, chustke na szyjkę, body z krótkim rekawkiem, skarpetki :-) Wszystko leży w szafie i mój mąż dostał juz instrukcje :-) muszę jeszcze dopakowac swoje rzeczy na wyjście zeby nie było tak ze na koszuli i w kapciach będę wracać :-)
    A i dla dziewczynki mam jeszcze kocyk :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 17:48

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na badaniach i byla mloda jakas dziewucha i myslalam ze ja zabije bo tak mnie bolalao i mam teraz takie dziwne sine wybrzuszenie. Potem poszlam do galeri i kupilam wyprawke do szpitala dla Nikusia koloru niebieskiego: bluzeczka, spodenki, lapki niedrapki i czapeczke, kupilam tez mate do przewijania bo kolezanka mowila ze przewijak byl jej zbedny, kupilam sobie stanik i majtorki w kolorze szarawym tak do szpitala ale kurcze nie do karmienia choc bez gabki ale z fiszbinami- chyba musze te typowo do karmienia zamowic na necie. Oczywiscie poszlam do rossmana i kupilam miniaturki bo stwierdzilam ze nie bede brala duzych kosmetykow chociaz szczerze nie oplaca sie kupowac malych no ale raz sie skusilam. Dawno nie bylam na takich zakupach.Potem moj mnie zgarnal po pracy i pojechalismy po spozywke i farbe do malowania bo jutro ma zamiar pomalowac kuchnie bo ma jeden dzien wolny. Kurcze i 300 zl nie ma - masakra jakie to wszystko drogie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:29

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszulator ciesze sie ze juz wszystko dobrze :)

Kaszulator lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/2-pak-za-25-9-biustonosz-stanik-do-karmienia-80c-i4488436395.html

kurcze tylko nie wiem czy B czy C - normalnie mam B ale jak Aniqa mowila zeby kupowac troszke wieksze- ma ktoras taki?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    http://allegro.pl/2-pak-za-25-9-biustonosz-stanik-do-karmienia-80c-i4488436395.html

kurcze tylko nie wiem czy B czy C - normalnie mam B ale jak Aniqa mowila zeby kupowac troszke wieksze- ma ktoras taki?

Też sie zastanawiałam nad takim ostatecznie kupiłam u innego sprzedawcy. Ja tez mam B i też długo sie zastanawiałam jaki rozmiar ale ostatecznie wziełam B i jest dobry wkładałam wkładki laktacyjne i jest jeszcze miejsce, ale myśle jeszcze dokupić jeden albo dwa w rozmiarze C w razie jak by mi bardziej urosły

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Też sie zastanawiałam nad takim ostatecznie kupiłam u innego sprzedawcy. Ja tez mam B i też długo sie zastanawiałam jaki rozmiar ale ostatecznie wziełam B i jest dobry wkładałam wkładki laktacyjne i jest jeszcze miejsce, ale myśle jeszcze dokupić jeden albo dwa w rozmiarze C w razie jak by mi bardziej urosły
    a u jakiego kupilas? daj linka jak masz?
    kupilam c z canpol babies ale troszke za duzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:33

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na stronie 681 wrzucalam wczoraj link, teraz niestety nie moge go przkopiowac bo jestem na tel. ewentualnie jutro wkleje jak bede na kompie

age.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami dzis z rana - ufff przespalam cala noc :)
    Dzis odbieramy przewijak i dopieszczamy kacik dziecka, jeszcze kilka detali i bedzie gotowy :)

MartaR.., lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ