Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Przycichlo ostatnio to nasze forum
Mamusie zajęte wiciem gniazdek
Byłam dziś w KappAhl, i kupiłam stanik do karmienia za 20 zl:-) Pierwotna cena -79,90! Potem przeceniony na 50, następnie 25 a teraz 20Nie jest co prawda z bawełny, ale lepiej leżał niż te bawelniane z fiszbinami i z koronka z przodu. I gratis dostałam mazak do odzieży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 20:15
paaolka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny własnie rozpoczęłam 9 miesiąc:) dotrwałam z zagrożoną ciążą jestem szczęśliwa.
Mam dwa pytania pewnie pomyślicie że jak zacofana jestem ale mam pytanko do Was bo lekarza jest mi wstyd zapytać a poza tym zawsze mamy odmienne zdanie otóż dziś zaczełam 36 tydz tj.35 tydz.0 dni zawsze kiedy pyta gin ktory to tydzień ja mówię ze np. teraz 36 a ten że nie jest Pani w 35 tyg??czy ktoś mi może wytłumaczyć jak krowie na rowie za przeproszeniem jak to wreszcie jest bo muszę te podłe badanie na paciorkowce zrobić kazał w 37 tyg nie chce wyjsc na głupola już wolę ośmieszyć się przy Was choc zawsze mogłam liczyć na waszą pomoc i wsparcie za co przy okazji DZIEKUJE.
Druga sprawa boli Was pępek??jak mam wklęsły a teraz mi strasznie wysadza i bardzo to nie przyjemne a nawet bolesne czy kazda z NAS to przechodzi? ps. mój maluch ma cały czas albo wokół szyjki albo na policzku pępowinę juz zaczynam sie bać jaki porod bedzie:)ania.g, anka_a lubią tę wiadomość
-
Monica wrote:Hej dziewczyny własnie rozpoczęłam 9 miesiąc:) dotrwałam z zagrożoną ciążą jestem szczęśliwa.
Mam dwa pytania pewnie pomyślicie że jak zacofana jestem ale mam pytanko do Was bo lekarza jest mi wstyd zapytać a poza tym zawsze mamy odmienne zdanie otóż dziś zaczełam 36 tydz tj.35 tydz.0 dni zawsze kiedy pyta gin ktory to tydzień ja mówię ze np. teraz 36 a ten że nie jest Pani w 35 tyg??czy ktoś mi może wytłumaczyć jak krowie na rowie za przeproszeniem jak to wreszcie jest bo muszę te podłe badanie na paciorkowce zrobić kazał w 37 tyg nie chce wyjsc na głupola już wolę ośmieszyć się przy Was choc zawsze mogłam liczyć na waszą pomoc i wsparcie za co przy okazji DZIEKUJE.
Druga sprawa boli Was pępek??jak mam wklęsły a teraz mi strasznie wysadza i bardzo to nie przyjemne a nawet bolesne czy kazda z NAS to przechodzi? ps. mój maluch ma cały czas albo wokół szyjki albo na policzku pępowinę juz zaczynam sie bać jaki porod bedzie:)
Monica idziemy łeb w łebja tez dziś mam 35t0d
Wiesz jeśli chodzi o te tygodnie to lekarze zawsze liczą tylko te skończone, także dla lekarza dopiero w 35 tyg jesteś a nie 36, wiec zrób to badanie za jakies 2 tyg skoro w 37 Ci kazał. Choc to dziwne ze tak późno chciał..bo generalnie od 35 tyg się je robi, mój zrobił mi nawet wcześniej..
A co do pępka to mam to samo..boli szczególnie jak mały się wierci..ale już niedługo, dotrwamy do końca
Monica lubi tę wiadomość
-
Monica Ty zaczynasz teraz 36 tydzień ale jeszcze cały tydzień przed Tobą, i tfu tfu wszystko może się zdarzyć i dlatego dla lekarza ważne są ukończone tygodnie i dni. Więc jak będzie Cie pytał to mu powiedz np 35tyg+2dni (jeśli wizyta byłaby w poniedziałek). A GBS możesz zrobić w przyszłym tygodniu, czyli jak będziesz miała skończonych 36tyg+ ileś tam dni (czyli będziesz w trakcie tego 37 tygodnia). Tak mnie się wydaje, nie wiem czy dziewczyny się ze mną zgodzą?
Mnie pepek nie boli
Mój maluch też był owiniety pepowina,ale na tamtym etapie ciąży to było normalne i mam nadzieję że się odwinal lub odwinie w najbliższym czasie
I gratuluję rozpoczęcia 9miesiąca, u mnie też było trochę strachu ze względu na szyjke, ale jesteśmy coraz bliżej mety. Chciałbym donosic jeszcze tydzień czyli do końca 37 tyg i mogę rodzićMonica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonica wrote:Hej dziewczyny własnie rozpoczęłam 9 miesiąc:) dotrwałam z zagrożoną ciążą jestem szczęśliwa.
Druga sprawa boli Was pępek??jak mam wklęsły a teraz mi strasznie wysadza i bardzo to nie przyjemne a nawet bolesne czy kazda z NAS to przechodzi? ps. mój maluch ma cały czas albo wokół szyjki albo na policzku pępowinę juz zaczynam sie bać jaki porod bedzie:)
Lekarze liczą skończone tygodnie a nie zaczęte czyli jak masz 35 tydzień to skończony a zaczety 36, czyli jak ci kazał zrobić badanie w 37 to wtedy kiedy będziesz mieć 37 tydz. 0 dni czyli zaczniesz 38co do bólu pępka mam tak samo sterczy jak antenka i boli
Monica lubi tę wiadomość
-
Bardzo Wam dziękuje dziewczyny za pomoc I WYTŁUMACZENIE ze oni liczą pełne tygodnie.Pójdę za tydzień na to badanie i tyle:) słodkich snów dla Mamuś i maluszków naszych kochanych. Moj maluch skopał mi zebra na dobranoc i chyba spi dzięki Bogu bo już nie daje rady z tym pepolem. A co do pepowiny to lekarz fajnie powiedział ze to jedyna jego zabaweczka więc ciągnie bawi się nią jak tylko chce:)
-
Cześć dziewczynki 17dni do porodu zawsze cwaniara mówiłam ze się nie boję ale zauważyłam że zaczynam się zamyslac na ten temat i mam chwilowe lęki ale pomimo to już mogę rodzic bo bardzo mi ciężko . Odebrałam wyniki badań krew Oki ale mocz do D... białko w 6 mg i krwinki białe dość sporo...jutro mam wizyte u dr zobaczmy co powie i stopy puchną ale przechodzi opuchlizna dość szybko
Życzę miłej niedzieli i kto chce to niech rodziKajaoli lubi tę wiadomość
-
Witam, zaczynam dzisiaj 36 tydzień! Powoli Was gonie dziewczyny
Marta, ja też im bliżej tym więcej myślę o porodzie ale jak na razie zachowuję spokój, zobaczymy na jak długo.
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która ledwo co chodzi już tydzień po terminie, mam nadzieję, że aż tyle nie będę musiała czekać. Bała się wcześniej porodu a teraz modli się, żeby coś już się zaczęło.
Miłej niedzieliMartaR.. lubi tę wiadomość
-
Witam mamuski
A ja dziś zaczynam 37 tydzień
Ale noc miałam fatalną...co chwile siku, a to pić bo nos mi się zakitowal na noc i oddychalam przez usta i co chwile sucho w gardle, dziesiątki razy się budzilam i przekrecalam z lewego boku na prawy i na odwrót, albo budzilam się na plecach bo przeturlalam się spiac....
Na dodatek miałam ciągle (albo tak mi się wydawało że ciągle) napięty brzuch co mnie zdziwiło bo w sumie w nocy podczas odpoczynku nie powinien się napinac... Chyba organizm pomału przygotowuje się do godziny 0
I od jakiś 2-3 dni jest mi strasznie gorąco wieczorami, Wy też tak macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 10:18
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAtaga4 mój brzuch zawsze stawia się jak odpoczywam
hehe przez cały dzień jestem na nogach chodzę do pracy gotuję robię zakupy jak tylko wieczorem położę się to od razu mam skurcze
Marta mnie też strach obleciał mimo iż to będzie mój trzeci razbardzo bym chciała by poród był nad ranem żebyśmy mogli zorganizować opiekę dla dziewczynek bo nie za bardzo ma nam kto pomóc i żeby małemu przy porodzie nic się nie stało
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Ulcio, dobrze że mi o tym napisalas, zatem to normalny objaw
Chociaż mój brzuch do tej pory raczej odpoczywał jak i ja odpoczywalam, ale ciąża z każdym dniem jest coraz starsza, więc i zachowania mają prawo być inne
Najważniejsze żeby poród odbył się bezpiecznie dla naszych maluchów, strach jest,ale trzeba myśleć pozytywnie że będzie dobrzeMartaR.. lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:
Najważniejsze żeby poród odbył się bezpiecznie dla naszych maluchów, strach jest,ale trzeba myśleć pozytywnie że będzie dobrze
Ja tutaj innej opcji nie biorę nawet pod uwagęWszystkie dzieciaczki urodzą się zdrowe i szczęśliwe
ao12., MartaR.., ataga4, lubek, Nelly, paulina.b.1991, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość
-
Ja do niedawno mało myślałam o porodzie, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać. Ostatnio zaczęłam dużo czytać materiałów i zastanawiać się jak chcę, żeby to wyglądało. Jak na razie obstawiam na poród sn bez zzo, tylko z niefarmakologicznymi metodami (pozycje wertykalne, tens, masaż, prysznic itp.) i bardzo chcę uniknąć indukcji, nacięcia krocza i innych nienaturalnych zabiegów. Znieczulenie tylko jak okaże się, że sobie naprawdę nie radzę. Jak Wy się nastawiacie, czego oczekujecie, jeśli mogę spytać?
DeLaCruz, lubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:Cześć dziewczynki 17dni do porodu zawsze cwaniara mówiłam ze się nie boję ale zauważyłam że zaczynam się zamyslac na ten temat i mam chwilowe lęki ale pomimo to już mogę rodzic bo bardzo mi ciężko . Odebrałam wyniki badań krew Oki ale mocz do D... białko w 6 mg i krwinki białe dość sporo...jutro mam wizyte u dr zobaczmy co powie i stopy puchną ale przechodzi opuchlizna dość szybko
Życzę miłej niedzieli i kto chce to niech rodziMartaR.. lubi tę wiadomość