X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Dziś (po raz kolejny w ciagu 2 tyg) poleciała mi krew z nosa, często mam zawroty głowy i do tego puchną mi dłonie i stopy. Zaczynam się bać. :-(
    Też tak macie?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny,tak jak pisałam dziś zaczynam 37 tydzień (36tyg skonczonych), i belly twierdzi że ciąża jest już donoszona. A mój gin ostatnio powiedział że skonczone 37 tyg to ciąża donoszona.
    Jak to właściwie jest?

Belly wszystko przyspiesza o tydzień jak dla mnie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam dosyć tej bezradności ehh, zawsze wszystko robiłam sama, męża zatrudniałam tylko od czasu do czasu żeby sobie nie myślał, że wszystko mogę no i żeby czuł się potrzebny hy, a teraz już mam dosyć.... muszę czekać na niego do weekendu po czym okazuję się, że dwa dni na wszystko to za mało i dalej stoję w miejscu, pokój nadal nie gotowy, ubranka leżą w skrzynce, łóżeczka nie można skręcić w związku z czym pościeli nadal nie zamawiałam (bo chcę dobrać do całości) ehhhh nerwowo się wykończę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 13:02

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, tez juz powoli zaczynam sie stresowac porodem pomimo, ze jestem pozytywnie nastawiona.
    Czego oczekuje po porodzie?
    Zeby dziecko urodzilo sie zdrowe, zeby w czasie porodu nie bolalo i zeby szybko minelo - proste i na temat.
    Tak wiec znieczulenie murowane.

Wedlug Belly mam dzis ciaze donoszona :) wedlug mojego lekarza tez :):)

Anoolka, Monica lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka moj to dostal powera z praca, jak mi wody odeszly heh

Kajaoli nie stresuj sie, czemu mialo by byc zle, w tych czasach to juz zmiany widac w usg, bedzie dobrze.
    Ja dopiero sie balam,a wzielo mnie z zaskoczenia i nawet niemialam czasu myslec bo sama bylam przestraszona jak mysz tym wszystkim,ze wczesniak to moze byc cos nie tak.

Monica, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :-) ja tez juz zaczynam myslec o porodzie i w ogole jak to bedzie jak juz maluszek bedzie z nami. A ostatnio zauwazylam ze puchna mi troche stopy ale tak juz pewnie bedze na tej koncowce.
    Gratuluje wszystkim ktore maja juz donoszone ciaze u mnie jeszcze troszke.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inne podejście do porodu chcę szybko i bez boleśnie wiec zzo obowiązkowo ją tam się w prysznic i pozycje i skakanie na piłce nie będę bawić dla mnie to najtrudniejszy psychicznie etap ciąży i chce by jak najszybciej był za mną wiec zgadzam się na oxy nacięcie byle mieć to za sobą

Paulina krew z nosa to mi też się lała zawroty głowy to pewnie masz anemię
    Zgadzam się z Aniqe puchniecie i białko w moczu są niebezpieczne

Anoolka, paulina.b.1991, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooojjj jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny że macie zzo i ten spokój psychiczny że jak coś to znieczulenie i po sprawie ja już po nocach nie śpię bo u mnie są dwa szpitale i jedynie w jednym z nich jest gaz i to jedyny rodzaj znieczulenia.A syn szykuje mi się spory. Nie będę wspominać o ironio o przemiłych Paniach położnych i wenflonie którego nie umieją założyć. Ja już sama nie wiem czy boję się samego porodu i bóli czy po prostu traktowania mnie jak kolejne mięso:(

Muszę badania zrobić w tyg to zobaczę jak tam moje wyniki bo nogi to ja mam nawet po nocy jak banie spuchnięte no i ręce ale mniej.Już bliżej jak dalej dziewczyny dotrwamy:) ja się też obawiam co będzie po może nawet bardziej bo mąż po porodzie wyjeżdża zostaje sama z ojcem zazwyczaj wsparciem są matki moja niestety nie żyje a teściowa mieszka 100 km dalej i niech tam zostanie:)czarownica jedna:))

• Monica Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Hejka,
    Dziś (po raz kolejny w ciagu 2 tyg) poleciała mi krew z nosa, często mam zawroty głowy i do tego puchną mi dłonie i stopy. Zaczynam się bać. :-(
    Też tak macie?

O puchnięciu już napisalam ja mniewam takie ćmienia głowy nie to że boli jakoś specjalnie ale tak ćmi i to chyba gorsze bo mam wrażenie że trwa dłużej. No i czasem jak wstaje to mam takie robaczki przed oczami że chwilę muszę postać i dojść do siebie.Mimo że opadł mi brzuch mam w nocy tak że brakuje mi powietrza ale to chyba przez moją cholerną astmę.Tego też się obawiam że podczas porodu mnie zaciśnie ale podobno to nie jest powód do cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:03

Monica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica a jeśli chodzi o astmę to byłaś u specjalisty czy to ginekolog stwierdził że możesz rodzić sn ?

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze nie tylko mnie ogarnia obawa przed porodem. Nie ma dnia, żebym o tym nie myślała. Przed pierwszym porodem nawet się za bardzo nie stresowałam, wiedziałam, że boli i tyle. Teraz mam iść z pełną świadomością i jestem lekko przerażona :(

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie do kitu szpital to po prostu choć bym miała rodzić daleko od domu pojechał abym do innego mamy 21 wiek i kobiety nie rodzą na polu ziemniaków wijąc się w bólach

Anoolka, poczwarkah, Monica lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dobrze ze jutro masz wizyte, bo bialko w moczu swiadczy o zatruciu ciazowym,tak mi mowil moj lekarz jak juz urodzilam, mowil ze u mnie te bialko w moczu wlasnie przyspieszylo sprawe.
    Tak wiem bo w pierwszej ciąży tez miałam zatrucie i wywołanie porodu w 38tygodniu :-(

7a4aio4pfp2702id.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny dzień, ja porodem bardzo się nie stresuje, nie myślę o tym, bardziej się martwie żeby zadnych komplikacji nie było i żeby dziecko zdrowe sie urodziło. U mnie też nie ma znieczulenia i nie wybieram sie do innego szpitala bo tak na prawde nie wiem co mnie czeka, przy drugim porodzie pewnie bedę mądrzejsza.

Ja wczoraj zaczełam 38tc i dopiero teraz na kalendarzu pokazuje mi że ciąża donoszona.

Dziewczyny czy Wam zdarzaja się po nocy plamy na koszuli z siary? Bo mi od jakiegoś czasu tak, ale dzisiaj jak się obudziłam to ta plama nie była przezroczysta tylko jakby podbarwiona krwią. Nie wiem o co chodzi bo nic mnie nie boli. Miała tak któraś?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, podobno mleko moze byc lekko rozowe lub nawet niebieskie - zalezy co zjesz.
    Wyczytalam to w poradniku " W oczekiwaniu na dziecko".

Aniqa, super ze juz to masz za soba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:20

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to może po buraczkach hahah

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka powiedz że rodzisz :D a na poważnie współczuję

Anoolka lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siare mam juz od jakiegos czasu ale zauwazylam ze bardziej z lewego cycka bo nawet na koszuli nocnej to przy prawym niewiele
    Anoolka to wspolczuje a nie mozesz powiedziec ze zle sie czujesz itp.

age.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ