X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    jak mi cholernie gorąco, aż zalewają mnie poty, nawet kużwa uszy mnie palą. Chyba mam już dosyć ciąży, męczą mnie moje napady, raz jest dobrze a za chwilkę chce mi się wyć, krzyczeć czuje się niedołężna z chorobą psychiczną. chce już być po wszystkim...
    Mialam tak samo jak byly te goraca, ciagle spocona i sapiaca bylam jakbym w polu buraki kopala godzinami, moni juz niedlugo zostalo,dasz rade :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis goscie byli,a wlasciwie bylo to spotkanie w celu ogladania hani i mala parapetowka, troszke lepiej sie poczulam jak oderwalam sie od tych pieluch, teraz dziecko uspane,a ja w wyrku tez zabieram sie do spania bo za 1.5 h hania obudzi sie na cyca, zreszta cos pojękuje,oby ja wydecia nie meczyly w nocy.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana fizycznie nie jest tak źle ale gorzej z psychiką, chciałabym mieć już Julię po drugiej stronie;] uwielbiam jej kopniaki ale myślę że nie będę tęskniła za tym stanem.

Aniqa wrote:
    Mialam tak samo jak byly te goraca, ciagle spocona i sapiaca bylam jakbym w polu buraki kopala godzinami, moni juz niedlugo zostalo,dasz rade :)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha co do siary to mi wyciekala przed porodem, koloru bezbarwnego,jak woda,a dopiero w szpitalu jakos na drugi dzien po porodzie bylo koloru bialego,ale dziewczyna co kolo mnie lezala odciagala pokarm i jej mleko bylo żółte, niewiem od czego to zalezy, moze od pokarmu.

Co do odwiedzin w szpitalu,to jak maz z moja mama przychodzili to bylo dla mnie ok,ale kolezanki jak przychodzily to siedzialy dlugo co mnie meczylo bo glupio mi bylo przy nich lezec na lozku i siedzialam z nimi,a spac mi sie chcialo i to opowiadanie "jak bylo" ehh, zreszta ciagle telefony i sms z gratulacjami tez niedawaly mi spokoju, to nie jest zle ale osobiscie wolalabym miec ten czas w szpitalu bez gosci.

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    kochana fizycznie nie jest tak źle ale gorzej z psychiką, chciałabym mieć już Julię po drugiej stronie;] uwielbiam jej kopniaki ale myślę że nie będę tęskniła za tym stanem.
    Ja bardziej wysiadalam fizycznie, teraz mam momenty ze tesknie za brzuszkiem, szczegolnie jak hanie mecza wzdecia,i placze ciagle,ale przyznaje ze mam poporodowe wahania nastroju.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cibie dopadły poporodowe wahania nastroju a mnie przed porodowe.

Aniqa wrote:
    Ja bardziej wysiadalam fizycznie, teraz mam momenty ze tesknie za brzuszkiem, szczegolnie jak hanie mecza wzdecia,i placze ciagle,ale przyznaje ze mam poporodowe wahania nastroju.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, świetnie sobie radzisz! :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś nocną zmianę. Obudziłaam się na siusiu i od godziny zasnąć nie mogę tysiące myśli w mojej głowie. To Facebooku to bellybest moze uda się jeszcze zmrużyc oko.:-)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa u mnie zPolą na kolki najlepiej sprawidzil sie niemiecki sab simplex!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ktoras widzialam na zdjeciu miala organizer na lozeczko slonie. On jest szary?

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 15 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Monica to idź szybciutko do pulmunologa???? czy kto tam leczy astmę, najlepiej prywatnie i wtedy taki lekarz może się wypowiadać czy możesz rodzic siłami natury czy nie. Normalnie mnie rozbawiło to że ginekolog wypowiada się na taki temat ;)

Tak pulmunolog robi wszelkie badania aby stwierdzić astmę objętość płuc oddechu itd, ale potem karta przechodzi do internisty jednak cc to poważna sprawa więc macie rację dziewczyny muszę chyba do specjalisty się wybrać.Tak ja pierwsze co zapytałam gina to czy chociaż jest tlen w tym szpitalu na wszelki wypadek.
    Tlumaczył mi że jakaś tam ustawa ich obowiązuje w której mają wskazania do cc i astmy tam nie ma.

Powiem Wam że dziś się wystraszylam bo mnie dość długo bolał brzuch jak na okres w nocy a ze ja zielona nie wiem co i jak zaczelam sie tylko modlic oby jeszcze to nie to bo maz mi dopiero wraca w czwartek i choć czasem mnie wkurza to jakoś czuję się bezpieczniej jak on jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:04

Kajaoli, Nelly, Monica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Tak pulmunolog robi wszelkie badania aby stwierdzić astmę objętość płuc oddechu itd, ale potem karta przechodzi do internisty jednak cc to poważna sprawa więc macie rację dziewczyny muszę chyba do specjalisty się wybrać.Tak ja pierwsze co zapytałam gina to czy chociaż jest tlen w tym szpitalu na wszelki wypadek.
    Tlumaczył mi że jakaś tam ustawa ich obowiązuje w której mają wskazania do cc i astmy tam nie ma.

Powiem Wam że dziś się wystraszylam bo mnie dość długo bolał brzuch jak na okres w nocy a ze ja zielona nie wiem co i jak zaczelam sie tylko modlic oby jeszcze to nie to bo maz mi dopiero wraca w czwartek i choć czasem mnie wkurza to jakoś czuję się bezpieczniej jak on jest.
    Monica pocieszę Cię że nawet jeśli nie zrobią Ci cesarki to nie pozwolą Ci się długo męczyć i będziesz pod szczegółową obserwacją. Oni nie mogą Cię przecież zostawić żebyś się tam dusiła podczas porodu tylko podadzą Ci odpowiednie leki :)

Monica lubi tę wiadomość

• konwalie86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki. Chciałam się przywitać. Mam termin na 22 października. Mam wrażenie że brzuszek mi się obniżył, częściej chodzę do toalety i mam skurcze pachwin. To będzie mój drugi poród. Jestem ciekawa jak Wy odczuwacie te ostatnie tygodnie oczekiwania...

lubek, ao12., Kajaoli, anka_a, Nelly, Monica, MartaR.. lubią tę wiadomość

<pamiętaj, że dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia>
    ten przystojniak po lewej to mój Jaś :-)
    eiktd5qpodukqm4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Konwalia :)
    Mi niestety brzuch nie chce się obniżyć co skutkuje częstą zgagą :P

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten słoneczny poranek :)
    Konwalie witamy i zapraszamy :)
    Mi brzuch chyba jeszcze sie nie obniżył zreszta u mnie cały czas jest nisko :)
    Dziś zamierzam spakować torbę do szpitala i zacząć sprzątać mieszkanie na tip top :)

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w gronie Konwalie86 :-)

Ja powiem że nie wiem czy mi sie brzuszek obniżył, bo zgagi nie miałam i nie mam, a z oddychaniem jakoś specjalnie utrudnien nie mialam.... :-) Dziś pójdę na wizytę do lekarki to zapytam :-D Ja to chyba w ogóle dziwny przypadek jestem, bo rozpiera mnie energia (chyba nagromadzila mi się przez ostatnie 11 tygodni oszczedzania się) ale hamuje sie ze względu na krótką szyjke i pozwalam się mężowi wyręczać w pracach domowych :-)
    Ostatnio zaczęłam odczuwać czasem bóle jak na @, nocne mocniejsze skurcze brzucha pomimo brania magnezu.

• paradise Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Laski ktoras widzialam na zdjeciu miala organizer na lozeczko slonie. On jest szary?

Stokrotka ja mam w słonie ale torbę na łóżeczko, nie wiem czy o to pytasz. Jak coś, moja jest beżowa ale są różne wzory http://allegro.pl/torba-na-drobiazgi-przybornik-we-wzorach-poscieli-i4599671617.html

Ja też piersi nie mam dużych a siara od jakiegoś czasu leci ;)Zazwyczaj przezroczysta ale czasami jest też żółta.

Witaj konwalie :)
    Mój brzuszek troszkę się obniżyła przez co rzadziej miewam zgage i lepiej mi się oddycha.

Muszę się pochwalić bo wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu wyszliśmy ze znajomymi na bilard :) Jakoś się zmotywowałam bo ostatnio większość czasu siedziałam w domu. Ale za to dzisiaj rano poczułam co to jest porządny skurcz łydki :(

Aniqa mam do Ciebie pytanko. Ile sztuk majtek poporodowych zużyłaś? Pytam bo moja znajoma zrobiła wielkie oczy jak dowiedziała się, że mam tylko 5 sztuk i powiedziała, żebym dopakowała więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:47

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Wada wzroku nie kwalifikuje sie do cc, ja mam +7 i nie musze mieć cesarki, ale jeśli chpdzi o astmę to troche mnie zastanawia bo ja już teraz przy skurczu nie migę oddychać bo mnie przytyka a na nic nie choruję.

Mi brzuch na pewno jeszcze się nie opuścił, piłka nadal sterczy wysoko. Za to mam kolejne rozstępy przy pępku. Myślę że to przez te dziurki po kolczyku bo tam mi się robią. Wkurza mnie to ale też uważam że dziecko jest najważniejsze i taki problem to nie problem.

Też bym nie chciala gości w szpitalu, rodzice czy rodzeństwo to rozumiem, ale nikt więcej.
    Ja już bym chciała urodzić tak na prawde bo też już mi ciężko. Pozatym chyba coś mnie przeziębienie bierze, gardlo boli i zatoki.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek się obniżył (niektórzy twierdzą, że nie, ale się nie znają), bo po prostu od pewnego czasu przestał mi przeszkadzać. Zgaga niestety się zdarza, ale to pewnie przez bujną czuprynę mojej Małej :P
    Z innych objawów, to w ubiegłym tygodniu miałam silne bóle pachwin, bóle krzyżowe i bóle jak na @, a w nocy czułam jak macica ostro trenuje i już myślałam, że się zaczyna, ale klops. Wszystko przycichło!!!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ