X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Anoolka powiedz że rodzisz :D a na poważnie współczuję
    Już mi to przyszło do głowy, później bym powiedziała że fałszywy alarm ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:04

• anka_a Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka takie rzeczy to tylko facet może wymyślić....
    niestety moc melisy mnie opuściła i wszystko doprowadza mnie do mega kur**cy :/
    Gratuluje kolejnym dziewczyną donoszonych ciąż :D Jeszcze chwila i zaczniemy akcje rozpakowywanie :D :D :D
    Miłej niedzieli!

Anoolka lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzinka jest kochana i tez ostatnio sie zapowiadali ale powiedzialam od razu, ze to jest niewlasciwy moment i ze tezraz nie da rady :)
    Powiedzialam tez, ze gdy bede w szpitalu moga wpasc do nas na jedna noc ( z tego wzgledu, ze wszyscy mieszkaja kilkaset km ode mnie a moj mezczyzna bedzie wtedy sam w domku) i przyjsc do kliniki zobaczyc malego.
    Ale gdy bede juz wychodzic z dzieckiem do domu to nie ma mowy o zadnych odwiedzinach.
    Poprosilam o czas tylko dla nas aby przyzwyczaic sie sdo nowej sytuacji.
    Taki jest plan - zobaczymy jak bedzie praktyce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:46

Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dla mnie belly dziwnie liczy. Ja wolę liczyć jak mój lekarz czyli skończone tygodnie.
    U mnie bóle jak na @ coraz częściej a od wczoraj nowość bo łapią mnie bóle w krzyżu i w kości ogonowej. Ale najbardziej wkurza mnie brak energii a jeszcze tyle bym chciała zrobić.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po kontrolnym ktg - uff, wszystko ok, lekarz na ip nawet sprawdził szybko przepływy, kolejne w czwartek. Zapowiadało się gorzej, bo na wejściu miałam bardzo wysokie ciśnienie i tętno i byłam strasznie zestresowana (normalnie mam max 100/65). Na szczęście po rozmowie z położną wszystko się unormowało :)
    A byłam zestresowana bo...wczoraj odszedł mi czop śluzowy i się wystraszyłam, że to już, bo poprzednio odszedł mi czop i wody, a to dopiero 36 tydzień. Położna mnie badała i mówiła, że szyjka typowa dla wieloródki w tym okresie, więc, żeby się nie stresować i ze spokojem czekać. I nie panikować z powodu pośladkowego położenia.

Monica, lubek, Anoolka, Kajaoli, anka_a, paaolka, pestka, sylwia1985 lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Monica a jeśli chodzi o astmę to byłaś u specjalisty czy to ginekolog stwierdził że możesz rodzić sn ?

Na astmę choruję od dziecka i powiem Ci szczerze że tłumaczyłam swojemu ginowi ze ostro mnie zatyka tzn nie mogę złapać tchu przy fizycznym wysiłku ciągle miałam zwolnienia z w-fu ale ten się uparł na poród siłami natury mówi że to żadne tłumaczenie. Chyba że sobie załatwię podkładkę czyli zaświadczenie od psychiatry że bardzo boję się bólu to będzie cc.
    Chyba myśli że symuluję astmę. Planuję jeszcze iść w tygodniu do lekarza pierwszego kontaktu bo w karcie mam przebieg leczenia może niech on coś się wypowie.

Ps. Ja żadnej siary nie zauważyłam i w ogóle się obawiam czy będę miała coś w tych moich pryszczach heh mam male piersi nawet w ciąży nie wiele się powiększyły.

Anoolka ja też mam coś takiego że jestem nerwowa i już mam wszystkiego dość ta zależność od kogoś mnie dobija. A to mój mąż jest lepszy jest w Holandii i dzwoni mnie tylko wkurza chce żebym się przeprowadziła TERAZ do jego rodziców, którzy nawet nie wiedzą kiedy rodzę heh szczerze ich nienawidzę i cieszę się że nie utrzymujemy zaciekłych kontaktów.Powiedziałam mu że jak jeszcze raz wyskoczy mi z taka propozycją to go kopnę w zadek jeszcze przed narodzinami Kubusia:)na razie cisza heh

• lubek Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam brak energii i bole miesiaczkowe, szczegolnie rano, po nocy.
    U mnie rodzina jest bardzo taktowna, ale za to kolezanki, szczegolnie te z malymi dziecmi, co maja duzo czasu ciagle chca sie ze mna widywac, co mnie troche meczy, bo ja mam mnostwo pomyslow na pozytkowanie czasu i zle sie czuje, jak musze sie komus tlumaczyc z tego, ze mam co robic, i za chwile pada pytanie, no ale to co Ty robisz..
    Co do porodu, to, moze pomyslicie sobie, ze jestem dziwna, ale nie moge sie doczekac i w ogole sie nie boje. Nie wyobrazam sobie tego krok po kroku, ale wiem, ze nie chce znieczulenia, chce porod aktywny, nie wykluczam urodzenia do wody, jesli sie okaze, ze tam mi najwygodniej, chce, zeby moj mezczyzna byl ze mna. Wydaje mi sie, ze porod to jest wyjatkowe wydarzenie w zyciu, chcialabym je przezyc bez zaklocen (tj. przyspieszania i znieczulenia), bede sie starala wsluchac w siebie, jestem zdrowa, niecherlawa :), wiec natura mi pomoze. Dzisiaj, w ksiazce, ktora polecila Nelly (Poradnik dla Zielonych Rodzicow), w wywiadzie z (notabene Nelly) polozna, przeczytalam, ze owszem, bol porodowy jest okropny, ale poza tym, ze potrzebny, to nie trzeba sie go bac, bo pochodzi z kobiety, jest tylko taki, jaki ona sama jest w stanie zniesc, jestemy doskonalymi mechanizmami i trzeba tylko miec sile, zeby w to uwierzyc i tym mechanizmom zaufac. To nie jest tak, ze ktos bedzie nas torturowal, co prawda na bol nie mozna miec wiekszego wplywu, ale mozna dac mu sie poniesc, nie probowac walczyc, nie bac sie, bo to tylko przedluzy akcje i moze stresujaco wplynac na dziecko. To z teorii mojej wizji, co w praktyce - to sie okaze :).

DeLaCruz, ataga4, Nelly, agatas, Kajaoli, anka_a, Smutas, poczwarkah, pestka, ania.g lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Dziewczyny jak macie do kitu szpital to po prostu choć bym miała rodzić daleko od domu pojechał abym do innego mamy 21 wiek i kobiety nie rodzą na polu ziemniaków wijąc się w bólach

Masz rację kochana myślę nad Warszawą ale chyba tylko jakas prywatna choć jak widziałam ceny to mnie z nóg zwalilo no i nie wiem jak to technicznie rozwiązać bo mieszkam 100km dalej a tu czas najwyższy choćby się umówić z jakimś lekarzem obgadać temat znieczulenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica to idź szybciutko do pulmunologa???? czy kto tam leczy astmę, najlepiej prywatnie i wtedy taki lekarz może się wypowiadać czy możesz rodzic siłami natury czy nie. Normalnie mnie rozbawiło to że ginekolog wypowiada się na taki temat ;)

Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica spytaj tego swojego mądrego doktora co będzie jak zaczniesz się dusić ?
    Co za lekarz - idź do internisty albo do alergologa wg mnie przy porodzie akurat prawidłowe oddychanie jest bardzo ważne jak zaczniesz się dusić to nie będziesz wstanie skupić się na rodzeniu i współpracy z lekarzem

nawet jak się ma wadę wzroku to jest wskazanie do cc astma tym bardziej

Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiadomo od jakiej wady wzroku?

ukdywn15f5oepb6t.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:

nawet jak się ma wadę wzroku to jest wskazanie do cc astma tym bardziej

Wada wzroku typu krótkowzrocznosc czy dalekowzrocznosc nie sa wskazaniami do cc i kazdy ginekolog i okulista Wam tak powie. Chyba ze sobie "zalatwicie" cc ze wzgledu na wade wzroku. Ale nawet zaswiadczenie od okulisty ze porod sn niewskazany nie oznacza ze na pewno bedziecie mialy zrobione cc bo szpital moze opierac sie na badaniu i opinii wlasnego okulisty, ktory moze takie zaswiadczenie podwazyc.
    Wskazaniami do cc sa np. problemy z odklejająca się siatkówką.

DeLaCruz, Smutas lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Normalnie też bym nie miała problemu z odmową, tylko że teście ostatni raz byli u mnie 6 lat temu bo nie mają auta i teraz jak już w końcu chcą nas odwiedzić to głupio mi tak po prostu powiedzieć żeby nie przyjeżdżali :/ No ale jak nie będzie wyjścia to powiem to samo co Ty że to nie najlepszy moment :)
    ..

Ooooo wiesz Anoolka, nie wpadli z wizyta od szesciu lat to moga poczekac jeszcze kilka tygodni ;) - zartuje sobie ;)

Pewnie maja jakis wazny powod zeby wpasc akurat teraz ;)
    Jesli rzeczywiscie nie czujesz sie na silach (co bardzo dobrze rozumiem) to lepiej powiedziec prawde - mozesz tylko na tym zyskac a juz na pewno beda sie od tej pory bardziej liczyc z twoim zdaniem :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno podwyzszone cisnienie w oku tez jest wskazaniem do cc - moja kolezanka miala tego typu badanie ale okazalo sie, ze jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 21:17

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi cholernie gorąco, aż zalewają mnie poty, nawet kużwa uszy mnie palą. Chyba mam już dosyć ciąży, męczą mnie moje napady, raz jest dobrze a za chwilkę chce mi się wyć, krzyczeć czuje się niedołężna z chorobą psychiczną. chce już być po wszystkim...

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    a wiadomo od jakiej wady wzroku?

mi powiedzieli w Domu Narodzin, ze od 5 dioptrii zalecaja konsultacje, ja mam +5,25, wiec musze sie wybrac, chociaz polozna mowila, ze to dla mojego swietego spokoju, ze nie powinno to byc przeciwwskazaniem.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił mi się pierwszy rozstęp na brzuchu (od pępka w dół).. :( Buuu... Ale za Franka dałabym sobie zrobić i milion rozstępów, więc jakoś to przeboleję.

ania.g lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ