X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy tez miewam skurcze lydrk ale nie codziennie.. a w moivh tabletkach magnezu tyle ze szkoda sie faszerowac :/ a jeszcze kawe pije to ona wyplukuje i tak to jest :/

• Monica Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Tak jak myslalam. Nie zrobil usg gupek. Cc mialo byc w 39tc i tez nagle zmienil zdanie i mowi ze bedzie w teminie :/ wiec kolejna wizyta 8.10 a na niej skierowanie na ktg i ustalenie terminu cc.

I weź tu się nie wkurzaj na lekarzy TY się martwisz o syna a on ma czas. Zupełnie jak mój jestem zagrożona przedwczesnym porodem co już mi na początku powiedział ale jak chce pogadać o porodzie i w ogóle to jeszcze tyle czasu do porodu porozmawiamy jak będzie bliżej konowały nie lekarze. W internecie tak pięknie piszą pytaj o wszystko swojego lekarza cholera jak??jak mój albo zaspany albo nie ma czasu:(

Mi dzięki Bogu skurcze łydek przeszły ale nie zachwalam bo znowu dadzą o sobie znać:)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie skurcze lydek tez lapia w nocy nie zawsze ale raz na tydzien i to jest okropny bol ze czasem jak zlapie w nocy to nawet i w dzien czuje jak chodze, magnez biore caly czas

age.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dzis o 18.48h po 16 godzinach porodu zakonczonym cesarskim cieciem przyszedl na swiat nasz synek Charlie :) waga 3298g :)
    Jestesmy przeszczesliwi i nie mozemy sie na niego napatrzec :):):) pozdrawiamy wszystkie ciocie z forum :)

Kochana gratulacje z całego serducha....dzielnie się spisałaś :-) Całuski dla maluszka i rodziców!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 10:24

Kajaoli lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nocne skurcze łydek mocno dokuczały od początku 3. trymestru, też zjadłam sporo magnezu, a potem wraz z nadejściem cholestazy przeszły - jak ręką odjął - już zdążyłam zapomnieć co to jest :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli - gratulacje :-)

Ile kupujecie "pampersów" do szpitala? Ja narazie mam wrzuconą 1 paczkę (28szt) Dada i 1 paczkę nawilżanych chusteczek (też z Dada, 72szt).

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Kajaoli - gratulacje :-)

Ile kupujecie "pampersów" do szpitala? Ja narazie mam wrzuconą 1 paczkę (28szt) Dada i 1 paczkę nawilżanych chusteczek (też z Dada, 72szt).

Moja szwagierka,która urodziła prawie 4 mies.temu mówiła,że dziennie na początku schodziło jej 8-10 pampersów...teraz już trochę mniej :-) Także powinna Ci wystarczyć taka paczka...ja też tyle zabieram,najwyżej mąż dowiezie jak zabraknie:-)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala biorę tylko jedno małe opakowanie + chusteczki nawilżające i krem do pupci. Na początek chcem uzyc pampersów a potem będę testowała Dada.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana i życzę dużo spokoju i wypoczynku po długim porodzie. Czekamy na fotki Charliego :)
    Kajaoli wrote:
    Dzis o 18.48h po 16 godzinach porodu zakonczonym cesarskim cieciem przyszedl na swiat nasz synek Charlie :) waga 3298g :)
    Jestesmy przeszczesliwi i nie mozemy sie na niego napatrzec :):):) pozdrawiamy wszystkie ciocie z forum :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoli, moje gratulacje :) Cudownie, że masz już Charliego po tej stronie brzuszka. Życzę szybkiego powrotu do formy po porodzie :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez biore mala paczke pampersow z dada i kupilam male chusteczki nawilzajace w rossmanie 30 sztuk wiec powinno wystarczyc- nie chce wygladac jakbym jechala na wakacje - obladowana niepotrzebnie- najwyzej maz bedzie dowozil bo od szpitala mamy 20 minut samochodem w tym samym miescie tylko ze na koncu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w życiu nie miałam skurczu łydki a 3-4 dni temu jak mnie złapał to nie potrafiłam powiedzieć nawet co mi jest tylko przekręcałam się na łóżku wyjąc z bólu, rano nie potrafiłam stanąć na tej nodze. Straszny ból!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:17

• paradise Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zabieram 1 paczkę Dada + paczkę chusteczek.

Wyprałam dzisiaj torbę i jutro już na pewno ją spakuje! :)

paulina.b.1991, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa po wyjściu ze szpitala pisała że poszło jej 3/4 paczki Dadów, więc ja zapakowalam mniej wiecej pół paczki Pampersów (ok 21 szt).

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę jedną paczkę dada :) jakby co to w domu mam 140 pampersów to mąż dowiezie :)

co do magnezu to mam wizytę w pt i też jestem ciekawa czy lekarz każe mi odstawić ja łykam 6 tabletek dziennie po 100 mg każda

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli gratulacje :) :) Ależ Ci zazdroszczę :D

Dziś zaczynam 38 tydzień ciąży i belly mi mówi że ciąża jest donoszona. W ogóle to w nocy miałam pierwszy bolesny skurcz więc już chyba bliżej niż dalej :)
    Marta pewnie będziesz następna ;)
    Sylwia trzymam kciuki za wizytę :)

Aha jeśli chodzi o magnez to ja cały czas biorę no ale ja ze względu na kołatania serducha więc wolę nie odstawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 11:02

sylwia1985, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spakowaną paczkę 28szt. pampersów i paczkę chusteczek 72 i próbki kremu z nivea do pupci (starczą na kilka dni).

• Smutas Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jestem chora. Z nosa mi cieknie, wszystkie mięśnie mnie bolą a w nocy to mokra byłam. Lecze sie domowymi sposobami, ale nie pomaga jak do piatku nie przejdzie to pójdę do lekarza. W poniedziałek mam fryzjera i chciałabym pójść bo mam tragedie na głowie.

Dziewczynki Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznic ślubu.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    ja biorę jedną paczkę dada :) jakby co to w domu mam 140 pampersów to mąż dowiezie :)

co do magnezu to mam wizytę w pt i też jestem ciekawa czy lekarz każe mi odstawić ja łykam 6 tabletek dziennie po 100 mg każda

Moja jedna tabletka ma 500mg magnezu :-D

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ