X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy tez miewam skurcze lydrk ale nie codziennie.. a w moivh tabletkach magnezu tyle ze szkoda sie faszerowac :/ a jeszcze kawe pije to ona wyplukuje i tak to jest :/

• Monica Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Tak jak myslalam. Nie zrobil usg gupek. Cc mialo byc w 39tc i tez nagle zmienil zdanie i mowi ze bedzie w teminie :/ wiec kolejna wizyta 8.10 a na niej skierowanie na ktg i ustalenie terminu cc.

I weź tu się nie wkurzaj na lekarzy TY się martwisz o syna a on ma czas. Zupełnie jak mój jestem zagrożona przedwczesnym porodem co już mi na początku powiedział ale jak chce pogadać o porodzie i w ogóle to jeszcze tyle czasu do porodu porozmawiamy jak będzie bliżej konowały nie lekarze. W internecie tak pięknie piszą pytaj o wszystko swojego lekarza cholera jak??jak mój albo zaspany albo nie ma czasu:(

Mi dzięki Bogu skurcze łydek przeszły ale nie zachwalam bo znowu dadzą o sobie znać:)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie skurcze lydek tez lapia w nocy nie zawsze ale raz na tydzien i to jest okropny bol ze czasem jak zlapie w nocy to nawet i w dzien czuje jak chodze, magnez biore caly czas

age.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dzis o 18.48h po 16 godzinach porodu zakonczonym cesarskim cieciem przyszedl na swiat nasz synek Charlie :) waga 3298g :)
    Jestesmy przeszczesliwi i nie mozemy sie na niego napatrzec :):):) pozdrawiamy wszystkie ciocie z forum :)

Kochana gratulacje z całego serducha....dzielnie się spisałaś :-) Całuski dla maluszka i rodziców!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 10:24

Kajaoli lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nocne skurcze łydek mocno dokuczały od początku 3. trymestru, też zjadłam sporo magnezu, a potem wraz z nadejściem cholestazy przeszły - jak ręką odjął - już zdążyłam zapomnieć co to jest :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli - gratulacje :-)

Ile kupujecie "pampersów" do szpitala? Ja narazie mam wrzuconą 1 paczkę (28szt) Dada i 1 paczkę nawilżanych chusteczek (też z Dada, 72szt).

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Kajaoli - gratulacje :-)

Ile kupujecie "pampersów" do szpitala? Ja narazie mam wrzuconą 1 paczkę (28szt) Dada i 1 paczkę nawilżanych chusteczek (też z Dada, 72szt).

Moja szwagierka,która urodziła prawie 4 mies.temu mówiła,że dziennie na początku schodziło jej 8-10 pampersów...teraz już trochę mniej :-) Także powinna Ci wystarczyć taka paczka...ja też tyle zabieram,najwyżej mąż dowiezie jak zabraknie:-)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala biorę tylko jedno małe opakowanie + chusteczki nawilżające i krem do pupci. Na początek chcem uzyc pampersów a potem będę testowała Dada.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana i życzę dużo spokoju i wypoczynku po długim porodzie. Czekamy na fotki Charliego :)
    Kajaoli wrote:
    Dzis o 18.48h po 16 godzinach porodu zakonczonym cesarskim cieciem przyszedl na swiat nasz synek Charlie :) waga 3298g :)
    Jestesmy przeszczesliwi i nie mozemy sie na niego napatrzec :):):) pozdrawiamy wszystkie ciocie z forum :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoli, moje gratulacje :) Cudownie, że masz już Charliego po tej stronie brzuszka. Życzę szybkiego powrotu do formy po porodzie :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez biore mala paczke pampersow z dada i kupilam male chusteczki nawilzajace w rossmanie 30 sztuk wiec powinno wystarczyc- nie chce wygladac jakbym jechala na wakacje - obladowana niepotrzebnie- najwyzej maz bedzie dowozil bo od szpitala mamy 20 minut samochodem w tym samym miescie tylko ze na koncu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w życiu nie miałam skurczu łydki a 3-4 dni temu jak mnie złapał to nie potrafiłam powiedzieć nawet co mi jest tylko przekręcałam się na łóżku wyjąc z bólu, rano nie potrafiłam stanąć na tej nodze. Straszny ból!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:17

• paradise Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zabieram 1 paczkę Dada + paczkę chusteczek.

Wyprałam dzisiaj torbę i jutro już na pewno ją spakuje! :)

paulina.b.1991, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa po wyjściu ze szpitala pisała że poszło jej 3/4 paczki Dadów, więc ja zapakowalam mniej wiecej pół paczki Pampersów (ok 21 szt).

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę jedną paczkę dada :) jakby co to w domu mam 140 pampersów to mąż dowiezie :)

co do magnezu to mam wizytę w pt i też jestem ciekawa czy lekarz każe mi odstawić ja łykam 6 tabletek dziennie po 100 mg każda

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli gratulacje :) :) Ależ Ci zazdroszczę :D

Dziś zaczynam 38 tydzień ciąży i belly mi mówi że ciąża jest donoszona. W ogóle to w nocy miałam pierwszy bolesny skurcz więc już chyba bliżej niż dalej :)
    Marta pewnie będziesz następna ;)
    Sylwia trzymam kciuki za wizytę :)

Aha jeśli chodzi o magnez to ja cały czas biorę no ale ja ze względu na kołatania serducha więc wolę nie odstawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 11:02

sylwia1985, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spakowaną paczkę 28szt. pampersów i paczkę chusteczek 72 i próbki kremu z nivea do pupci (starczą na kilka dni).

• Smutas Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jestem chora. Z nosa mi cieknie, wszystkie mięśnie mnie bolą a w nocy to mokra byłam. Lecze sie domowymi sposobami, ale nie pomaga jak do piatku nie przejdzie to pójdę do lekarza. W poniedziałek mam fryzjera i chciałabym pójść bo mam tragedie na głowie.

Dziewczynki Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznic ślubu.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    ja biorę jedną paczkę dada :) jakby co to w domu mam 140 pampersów to mąż dowiezie :)

co do magnezu to mam wizytę w pt i też jestem ciekawa czy lekarz każe mi odstawić ja łykam 6 tabletek dziennie po 100 mg każda

Moja jedna tabletka ma 500mg magnezu :-D

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ