Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Scęście wrote:Tak jak myslalam. Nie zrobil usg gupek. Cc mialo byc w 39tc i tez nagle zmienil zdanie i mowi ze bedzie w teminie
wiec kolejna wizyta 8.10 a na niej skierowanie na ktg i ustalenie terminu cc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:53
-
nick nieaktualny
-
Kajaoli gratuluję serdecznie i współczuję ciężkich przeżyć.
Marta, Aniqa wszystkiego najlepszego z okazji rocznic.
MartaR.., Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
MartaR, Aniqa,wszystkiego naj z okazji rocznic
Kajaoli, gratulacje!
Nameczylas się, ale widać że byłaś bardzo, bardzo dzielna, swój poród opisalas z takim spokojem, widać że czulas się tam bezpiecznie. I jedyna myśl jaka Ci przyswiecala to urodzić zdrowego CharliegoWzruszylam się, aż mi lezka poleciała... Wypoczywaj i nabieraj sił, a jak bedziesz mogła to wrzucić zdjęcie Synka, ciocie chętnie go zobaczą
Renatkach, chochlik sie wkradl w dacie urodzin Charliego - mamy wrzesień a nie sierpienMartaR.., Aniqa, Anoolka, pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
A! Byliśmy wczoraj na warsztatach "mamo to ja"
Polecam dziewczyną, które mają możliwość wzięcia udziału. Mój był trochę z początku zawiedziony bo każdy temat wiązał się oczywiście z jedną wielką reklamą jakiegoś produktu ale było też sporo przydatnej wiedzy (pierwsza pomoc, pielęgnacja maluszka). No i oczywiście dostaliśmy trochę upominków.
ataga4, lubek, Strokrotka lubią tę wiadomość
-
Kajaoli dzielna mamusiu jeszcze raz gratuluję Ci synka
Jestem pełna podziwu z jakim spokojem opisujesz swój ciężki poród:) Charlie Ci wynagrodzi te godziny bólu, niech rośnie zdrowo nasz pierwszy październikowy chłopaczek :*
...Nie mogę doczekać się fotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:23
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Kajaoli kochana gratulację aż Ci zazdroszczę że już masz tą przyjemność tulenia swojego maluszka;]
Dziewczynki jak to jest z magnezem po 36 tyg, nic mi gin. nie mówił o zaprzestaniu brania a wszędzie w necie piszą że trzeba odstawić bo słabe skurcze będą pocdczas porodu. A Tak się składa że strasznie mnie od dwóch dni bolą łydki czuję takie ich napięcie i nad ranem łapie mnie skurcz, wieć chyba mam mało tego magnezu . kurcze już sama jestem głupia i nic nie wiem.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moni ja też jeszcze biorę cały czas magnez, pytałam ostatnio gina czy mam te wszystkie leki brać jak bralam, to powiedział że tak. Więc biorę, ale będę brała tylko do końca tego tygodnia,czyli do ukończenia 37tc. I w tym tygodniu zmniejszylam sobie sama "dawkę" bo do tej pory bralam dwie zalecane dawki dzienne,czyli 6 tabletek, a teraz od 3-4 szt.
-
ja właśnie zmniejszyłam z 6 na 3 dziennie no i chyba mi to nie służy skoro zaczęły męczyć mnie bóle i skurcze nóg. jutro będę u gina to spytam. Ale zrobię sobie jeszcze badania z krwi na na magnez, a może to braki wapnia, nie wiem ale muszę to sprawdzić.
-
moni28 wrote:ja właśnie zmniejszyłam z 6 na 3 dziennie no i chyba mi to nie służy skoro zaczęły męczyć mnie bóle i skurcze nóg. jutro będę u gina to spytam. Ale zrobię sobie jeszcze badania z krwi na na magnez, a może to braki wapnia, nie wiem ale muszę to sprawdzić.
Ja też myślałam o tym żeby zrobić przy okazji morfologii oznaczenie poziomu magnezu, to pewnie będą już moje ostatnie badania w ciąży, więc nawet tak z ciekawości dla siebie (mam zniżkę 15%na czas ciąży). Ja będę robić dopiero w piątek. Ale daj znać co Ci gin na ten temat powie, bo sama jestem ciekawa.
-
Witajcie dziewczyny, na początku się udzielałam, potem z braku czasu starałam się Was codziennie poczytywać:)i tak jest do dzisiaj. Mój termin porodu przypada na 19 października. Dwa razy byłam w szpitalu z powodu skracającej się szyjki macicy, za drugim razem założono mi pessar i zalecili mi oszczędzający tryb życia i polegiwanie. od samego początku byłam nastawiona na poród siłami natury, ale po ostatnim spotkaniu z położną, która skierowała mnie jeszcze na wizytę kontrolną do ortopedy (tylko ze względu na to, że 11 lat temu miałam operację kręgosłupa)okazało się, że będę miała cesarkę. Dzisiaj jesteśmy w 36 tygodniu i w przyszłym tygodniu po zakończeniu 37 tygodnia prawdopodobnie 25, albo 26 września będę miała zabieg i powitamy naszego synka Wojtusia.
ponadto zdecydowaliśmy się z mężem na pobranie komórek macierzystych z krwi pępowinowej. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania. Miłego dnia.
sylwia1985, anka_a, ao12., ania.g, lubek, Monica, Nelly, Kasiula09, Anoolka, pestka, poczwarkah, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
anka_a wrote:Ja cały czas biorę magnez. Przez 2 dni nie miałam tabletek to w nocy spać nie mogłam bo co się ruszyłam to skurcz łydki, w udzie, stopie...a jeszcze wypłukuję go kofeinką...
ja biore dwie tabletki magnezuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:49
-
sylwia1985 wrote:ja tez mam co noc skurcze ten ludek i w udach- masakra jakie to bolesne az do brzucha promieniuje
ja biore dwie tabletki magnezu
Moje dawki magnezu są chyba końskie,bo ani razu nie złapał mnie skurcz. Chociaz i przed ciążą bardzo rzadko się to zdarzało.