X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myslalam. Nie zrobil usg gupek. Cc mialo byc w 39tc i tez nagle zmienil zdanie i mowi ze bedzie w teminie :/ wiec kolejna wizyta 8.10 a na niej skierowanie na ktg i ustalenie terminu cc.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR, Aniqa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

MartaR.., Aniqa lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Tak jak myslalam. Nie zrobil usg gupek. Cc mialo byc w 39tc i tez nagle zmienil zdanie i mowi ze bedzie w teminie :/ wiec kolejna wizyta 8.10 a na niej skierowanie na ktg i ustalenie terminu cc.
    mi tez pewnie dzisiaj nie zrobi usg bo mialam ostatnio robione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli kochana gratulację super że masz już Synka koło siebie - ściskam Was bardzo mocno i życzę wszystkiego najlepszego :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli gratuluję serdecznie i współczuję ciężkich przeżyć.

Marta, Aniqa wszystkiego najlepszego z okazji rocznic.

MartaR.., Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR, Aniqa,wszystkiego naj z okazji rocznic :-)

Kajaoli, gratulacje!
    Nameczylas się, ale widać że byłaś bardzo, bardzo dzielna, swój poród opisalas z takim spokojem, widać że czulas się tam bezpiecznie. I jedyna myśl jaka Ci przyswiecala to urodzić zdrowego Charliego :-) Wzruszylam się, aż mi lezka poleciała... Wypoczywaj i nabieraj sił, a jak bedziesz mogła to wrzucić zdjęcie Synka, ciocie chętnie go zobaczą :-)

Renatkach, chochlik sie wkradl w dacie urodzin Charliego - mamy wrzesień a nie sierpien ;-)

MartaR.., Aniqa, Anoolka, pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Byliśmy wczoraj na warsztatach "mamo to ja" ;) Polecam dziewczyną, które mają możliwość wzięcia udziału. Mój był trochę z początku zawiedziony bo każdy temat wiązał się oczywiście z jedną wielką reklamą jakiegoś produktu ale było też sporo przydatnej wiedzy (pierwsza pomoc, pielęgnacja maluszka). No i oczywiście dostaliśmy trochę upominków.

ataga4, lubek, Strokrotka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję rocznic, dużo miłości :)
    :)
    Sylwia powodzenia na wizycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:08

MartaR.. lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli dzielna mamusiu jeszcze raz gratuluję Ci synka :) Jestem pełna podziwu z jakim spokojem opisujesz swój ciężki poród:) Charlie Ci wynagrodzi te godziny bólu, niech rośnie zdrowo nasz pierwszy październikowy chłopaczek :*

...Nie mogę doczekać się fotki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:23

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli kochana gratulację aż Ci zazdroszczę że już masz tą przyjemność tulenia swojego maluszka;]

Dziewczynki jak to jest z magnezem po 36 tyg, nic mi gin. nie mówił o zaprzestaniu brania a wszędzie w necie piszą że trzeba odstawić bo słabe skurcze będą pocdczas porodu. A Tak się składa że strasznie mnie od dwóch dni bolą łydki czuję takie ich napięcie i nad ranem łapie mnie skurcz, wieć chyba mam mało tego magnezu . kurcze już sama jestem głupia i nic nie wiem.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wypralam i wymylam fotelik do samochodu dla Nikosia bo dostalismy od brata mojego meza no i karuzelke z miasiami ktora tez wymylam bo niewiadomo gdzie te rzeczy lezaly :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli juz niepamietam czy ci gratulowalam,ale przez moje niewyspanie moglam to przeoczyc, więc gratuluje dzidziusia,i współczuje bólu, na szczescie masz poród za sobą,a maleństwo przy sobie.

• anka_a Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas biorę magnez. Przez 2 dni nie miałam tabletek to w nocy spać nie mogłam bo co się ruszyłam to skurcz łydki, w udzie, stopie...a jeszcze wypłukuję go kofeinką...

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja też jeszcze biorę cały czas magnez, pytałam ostatnio gina czy mam te wszystkie leki brać jak bralam, to powiedział że tak. Więc biorę, ale będę brała tylko do końca tego tygodnia,czyli do ukończenia 37tc. I w tym tygodniu zmniejszylam sobie sama "dawkę" bo do tej pory bralam dwie zalecane dawki dzienne,czyli 6 tabletek, a teraz od 3-4 szt.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zmniejszyłam z 6 na 3 dziennie no i chyba mi to nie służy skoro zaczęły męczyć mnie bóle i skurcze nóg. jutro będę u gina to spytam. Ale zrobię sobie jeszcze badania z krwi na na magnez, a może to braki wapnia, nie wiem ale muszę to sprawdzić.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    ja właśnie zmniejszyłam z 6 na 3 dziennie no i chyba mi to nie służy skoro zaczęły męczyć mnie bóle i skurcze nóg. jutro będę u gina to spytam. Ale zrobię sobie jeszcze badania z krwi na na magnez, a może to braki wapnia, nie wiem ale muszę to sprawdzić.

Ja też myślałam o tym żeby zrobić przy okazji morfologii oznaczenie poziomu magnezu, to pewnie będą już moje ostatnie badania w ciąży, więc nawet tak z ciekawości dla siebie (mam zniżkę 15%na czas ciąży :-P). Ja będę robić dopiero w piątek. Ale daj znać co Ci gin na ten temat powie, bo sama jestem ciekawa.

• margarita Debiutantka

Wysłany: 17 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, na początku się udzielałam, potem z braku czasu starałam się Was codziennie poczytywać:)i tak jest do dzisiaj. Mój termin porodu przypada na 19 października. Dwa razy byłam w szpitalu z powodu skracającej się szyjki macicy, za drugim razem założono mi pessar i zalecili mi oszczędzający tryb życia i polegiwanie. od samego początku byłam nastawiona na poród siłami natury, ale po ostatnim spotkaniu z położną, która skierowała mnie jeszcze na wizytę kontrolną do ortopedy (tylko ze względu na to, że 11 lat temu miałam operację kręgosłupa)okazało się, że będę miała cesarkę. Dzisiaj jesteśmy w 36 tygodniu i w przyszłym tygodniu po zakończeniu 37 tygodnia prawdopodobnie 25, albo 26 września będę miała zabieg i powitamy naszego synka Wojtusia. :) ponadto zdecydowaliśmy się z mężem na pobranie komórek macierzystych z krwi pępowinowej. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania. Miłego dnia. ;)

sylwia1985, anka_a, ao12., ania.g, lubek, Monica, Nelly, Kasiula09, Anoolka, pestka, poczwarkah, Kajaoli lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Ja cały czas biorę magnez. Przez 2 dni nie miałam tabletek to w nocy spać nie mogłam bo co się ruszyłam to skurcz łydki, w udzie, stopie...a jeszcze wypłukuję go kofeinką...
    ja tez mam co noc skurcze ten ludek i w udach- masakra jakie to bolesne az do brzucha promieniuje

ja biore dwie tabletki magnezu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:49

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez mam co noc skurcze ten ludek i w udach- masakra jakie to bolesne az do brzucha promieniuje

ja biore dwie tabletki magnezu

Moje dawki magnezu są chyba końskie,bo ani razu nie złapał mnie skurcz. Chociaz i przed ciążą bardzo rzadko się to zdarzało.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 w dzień też czujesz takie napięcia nóg, łydek i ud wydaje mi się że to też promieniuje od miednicy czy bioder bo też mnie bolą podczas chodzenia .

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ