Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dzwonil wlasnie moj brat i jutro wpadnie z wizyta bo przylecial na tydzien z Angli i mowil ze kupil jakies ladne ubranka i kocyk dla Nikusia . Wraca do Angli w piatek. Moj maz ma jutro sluzbe wiec zabiore sie jutro z bratem do moich rodzicow a w piatek wroce spowrotem jak ktos go bedzie na lotnisko odwozil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 11:09
ao12. lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dzwonil wlasnie moj brat i jutro wpadnie z wizyta bo przylecial na tydzien z Angli i mowil ze kupil jakies ladne ubranka i kocyk dla Nikusia . Wraca do Angli w piatek. Moj maz ma jutro sluzbe wiec zabiore sie jutro z bratem do moich rodzicow a w piatek wroce spowrotem jak ktos go bedzie na lotnisko odwozil
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Dzis o 18.48h po 16 godzinach porodu zakonczonym cesarskim cieciem przyszedl na swiat nasz synek Charlie
waga 3298g
Jestesmy przeszczesliwi i nie mozemy sie na niego napatrzecpozdrawiamy wszystkie ciocie z forum
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
No dokladnie. O co nie zapytam to jest w porzadku a ciagle mam cos w moczu, crp ponad 8 i jest dobrze nie
pytam skad ten zastoj to mowi ze jest sto powodow to on nie bedzie strzelal
mowie czemu te cc do terminu zwlekamy ze po co ma sie zaczac samo jak i tak musze miec cc to gada ze wczesniaka nie bedziemy wyciagac to ja ze ok nawet nie chce ale jak juz skoncze 38tc i ciaza donoszona to w 39 juz mozna by to on pierdoli swoje i 8 wizyta jeszcze po niej ktg co 2 dni a termin na 16 to ja nie wiem kiedy on zrobi to cc
pewnie jak wyladuje juz w szpitalu bo sie zacznie. Ja rozumiem ze wczesniak nie i nawet nie chce ale jak termin na 16 to juz tak miedzy 6 a 10 moglby zrobic cc a nie...
Monica wrote:I weź tu się nie wkurzaj na lekarzy TY się martwisz o syna a on ma czas. Zupełnie jak mój jestem zagrożona przedwczesnym porodem co już mi na początku powiedział ale jak chce pogadać o porodzie i w ogóle to jeszcze tyle czasu do porodu porozmawiamy jak będzie bliżej konowały nie lekarze. W internecie tak pięknie piszą pytaj o wszystko swojego lekarza cholera jak??jak mój albo zaspany albo nie ma czasu:(
Mi dzięki Bogu skurcze łydek przeszły ale nie zachwalam bo znowu dadzą o sobie znać -
Kajoli GRATULACJE!!! Masz już to za soba i teraz możesz cieszyć się synkiem!
Chciałam się Was zapytać jak to jest z macierzyńskim...
Ostatnio dostałam zwolnienie do 20 pażdziernika, czyli do mojego terminu porodu...Ale jakby okazało się że np. urodzę 10 pażdziernika to wtedy od kiedy miałabym wziąć ten macierzyński??
Bo wiem, że wniosek się składa do 14 dni po urodzeniu, tzn że jak urodzę 10 pazdziernika to macierzynski mogę wziąć od 20 pazdziernika??
Ważne żeby wniosek złożyc zaraz po porodzie??
Albo
Odwrotna sytuacja...
Zwolnienie mam do 20 października a urodzę 30 pazdzirnika, to wtedy macierzyński musze wziąć już od 20 pazdziernika, czy szpital moze mi wypisac zwolnienie od 20 - do porodu, i wtedy macierzynski liczyl by się od porodu...?Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Theagnes dobre pytanie bo tez mnie to ciekawi. Napewno macierzynski liczy sie od dnia urodzenia to na bank. Ja mam miec cc wiec mysle ze wypisze mi zwolnienie do dnia cc. Ale jesli akcja zacznie sie przed umowionym terminem cc gdy bede na zwolnieniu to wlasnie jak to zglosic itd ze juz te zwolnienie nie wazne bo urodzilam?
-
Też mnie właśnie to zastanawia. Mam zwolnieie do 4 .10 czyli do dnia terminu. Jak się urodzi wcześniej to chyba nie problem bo zawieszą te zwolnienie i już będą liczyć macierzyński jak się dostarczy dokumenty o urodzeniu dziecka, ale jak się urodzi póxniej to jak wtedy?
-
Dziewczyny, zresztą o samych urlopach:macierzynskim i rodzicielskim a także kiedy trzeba złożyć wnioski u pracodawcy poczytajcie sobie na tej stronie: https://rodzina.gov.pl/urlopy-dla-rodzicow
Bardzo przyjemnie jest wyjasnione, dużo info jest w "Pytaniach i odpowiedziach" i w zakladce Swiadczenia jest o becikowym i innych zasiłkach dla rodziny. -
nick nieaktualnyAtaga ty to masz dawkę magnezu
a ja myślałam że ja mam mega dużo
co do zwolnienia to jak urodzicie będąc na zwolnieniu to automatycznie ono się przerywa i jest się na urlopie macierzyńskim
natomiast jak skończyło się Wam l4 a nie urodziłyście to idźcie do lekarza ginekolog internista i bierzcie l4 np. na kolejny tydzień szkoda tracić macierzyński
ataga4 lubi tę wiadomość
-
paradise wrote:Ja też zabieram 1 paczkę Dada + paczkę chusteczek.
Wyprałam dzisiaj torbę i jutro już na pewno ją spakuje!
Ja muszę się przepakowac do większej torby bo ta która mam przygotowana jest za mała a wiem ze będę musiała się jeszcze dopakowac jak będę jechała do szpitalaJa biorę jedna paczkę pampersow 43 szt. I chusteczki nawilżane dada newborn - biorę je tak w razie czego bo nie mam zamiaru nich używać.
Jeśli chodzi o skurcze łydek to miałam doslownie kilka razy w 2 trym. ale mi jakoś samo przeszlo i nie bralam żadnego dodatkowego magnezu
-
sylwia1985 wrote:dzwonil wlasnie moj brat i jutro wpadnie z wizyta bo przylecial na tydzien z Angli i mowil ze kupil jakies ladne ubranka i kocyk dla Nikusia . Wraca do Angli w piatek. Moj maz ma jutro sluzbe wiec zabiore sie jutro z bratem do moich rodzicow a w piatek wroce spowrotem jak ktos go bedzie na lotnisko odwozil
O to fajnie z tymi ubrankamiMi tesciowa też przysłała ciuszki z UK i są o wiele lepszej jakości niż te które można u nas dostać
sylwia1985 lubi tę wiadomość