X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas kuruj się :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonil wlasnie moj brat i jutro wpadnie z wizyta bo przylecial na tydzien z Angli i mowil ze kupil jakies ladne ubranka i kocyk dla Nikusia . Wraca do Angli w piatek. Moj maz ma jutro sluzbe wiec zabiore sie jutro z bratem do moich rodzicow a w piatek wroce spowrotem jak ktos go bedzie na lotnisko odwozil :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 11:09

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dzwonil wlasnie moj brat i jutro wpadnie z wizyta bo przylecial na tydzien z Angli i mowil ze kupil jakies ladne ubranka i kocyk dla Nikusia . Wraca do Angli w piatek. Moj maz ma jutro sluzbe wiec zabiore sie jutro z bratem do moich rodzicow a w piatek wroce spowrotem jak ktos go bedzie na lotnisko odwozil :)
    Przynajmniej spędzisz czas w rodzinnym gronie i trochę odpoczniesz :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wychodzę na wizytę. Ciekawe czego nowego się dowiem tym razem.
    Taka ładna pogoda a najchętniej bym się z łóżka nie ruszała. :-( Nawet do lekarki mi się iść nie chce. :-(
    Zasypiam na siedząco :-(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dzis o 18.48h po 16 godzinach porodu zakonczonym cesarskim cieciem przyszedl na swiat nasz synek Charlie :) waga 3298g :)
    Jestesmy przeszczesliwi i nie mozemy sie na niego napatrzec :):):) pozdrawiamy wszystkie ciocie z forum :)
    Gratulacje dla synka i mamy 16 godz to nie lada wyczyn!!! Witamy Charliego :D

Kajaoli lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Przynajmniej spędzisz czas w rodzinnym gronie i trochę odpoczniesz :)

Od teściowej :-)

ao12., paulina.b.1991, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie. O co nie zapytam to jest w porzadku a ciagle mam cos w moczu, crp ponad 8 i jest dobrze nie :/ pytam skad ten zastoj to mowi ze jest sto powodow to on nie bedzie strzelal :/ mowie czemu te cc do terminu zwlekamy ze po co ma sie zaczac samo jak i tak musze miec cc to gada ze wczesniaka nie bedziemy wyciagac to ja ze ok nawet nie chce ale jak juz skoncze 38tc i ciaza donoszona to w 39 juz mozna by to on pierdoli swoje i 8 wizyta jeszcze po niej ktg co 2 dni a termin na 16 to ja nie wiem kiedy on zrobi to cc :/ pewnie jak wyladuje juz w szpitalu bo sie zacznie. Ja rozumiem ze wczesniak nie i nawet nie chce ale jak termin na 16 to juz tak miedzy 6 a 10 moglby zrobic cc a nie...
    Monica wrote:
    I weź tu się nie wkurzaj na lekarzy TY się martwisz o syna a on ma czas. Zupełnie jak mój jestem zagrożona przedwczesnym porodem co już mi na początku powiedział ale jak chce pogadać o porodzie i w ogóle to jeszcze tyle czasu do porodu porozmawiamy jak będzie bliżej konowały nie lekarze. W internecie tak pięknie piszą pytaj o wszystko swojego lekarza cholera jak??jak mój albo zaspany albo nie ma czasu:(

Mi dzięki Bogu skurcze łydek przeszły ale nie zachwalam bo znowu dadzą o sobie znać:)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersow to na poczatku chce te pampersa i kupilam jedynki 43 szt i wezme cala ta paczke i paczke chusteczek pampersa chyba 64szt. I wezme do dupki krem bephanten i zastanawiam sie czy brac oliwke na glowke?

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoli GRATULACJE!!! Masz już to za soba i teraz możesz cieszyć się synkiem!
    Chciałam się Was zapytać jak to jest z macierzyńskim...
    Ostatnio dostałam zwolnienie do 20 pażdziernika, czyli do mojego terminu porodu...Ale jakby okazało się że np. urodzę 10 pażdziernika to wtedy od kiedy miałabym wziąć ten macierzyński??
    Bo wiem, że wniosek się składa do 14 dni po urodzeniu, tzn że jak urodzę 10 pazdziernika to macierzynski mogę wziąć od 20 pazdziernika??
    Ważne żeby wniosek złożyc zaraz po porodzie??

Albo

Odwrotna sytuacja...
    Zwolnienie mam do 20 października a urodzę 30 pazdzirnika, to wtedy macierzyński musze wziąć już od 20 pazdziernika, czy szpital moze mi wypisac zwolnienie od 20 - do porodu, i wtedy macierzynski liczyl by się od porodu...?

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes dobre pytanie bo tez mnie to ciekawi. Napewno macierzynski liczy sie od dnia urodzenia to na bank. Ja mam miec cc wiec mysle ze wypisze mi zwolnienie do dnia cc. Ale jesli akcja zacznie sie przed umowionym terminem cc gdy bede na zwolnieniu to wlasnie jak to zglosic itd ze juz te zwolnienie nie wazne bo urodzilam?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:18

• paradise Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, zdrówka kochana! Też ostatnio byłam chora, na szczęście domowe sposoby pomogły.

Mi na temat macierzyńskiego nic nie wiadomo.

Smutas lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie właśnie to zastanawia. Mam zwolnieie do 4 .10 czyli do dnia terminu. Jak się urodzi wcześniej to chyba nie problem bo zawieszą te zwolnienie i już będą liczyć macierzyński jak się dostarczy dokumenty o urodzeniu dziecka, ale jak się urodzi póxniej to jak wtedy?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zresztą o samych urlopach:macierzynskim i rodzicielskim a także kiedy trzeba złożyć wnioski u pracodawcy poczytajcie sobie na tej stronie: https://rodzina.gov.pl/urlopy-dla-rodzicow
    Bardzo przyjemnie jest wyjasnione, dużo info jest w "Pytaniach i odpowiedziach" i w zakladce Swiadczenia jest o becikowym i innych zasiłkach dla rodziny.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga ty to masz dawkę magnezu :) a ja myślałam że ja mam mega dużo :D

co do zwolnienia to jak urodzicie będąc na zwolnieniu to automatycznie ono się przerywa i jest się na urlopie macierzyńskim

natomiast jak skończyło się Wam l4 a nie urodziłyście to idźcie do lekarza ginekolog internista i bierzcie l4 np. na kolejny tydzień szkoda tracić macierzyński

ataga4 lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak, wtedy trzeba iść po następne zwolnienie i tyle, A potem jak się urodzi to już żaden problem.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżance z pracy mojego męża lekarz odmówił zwolnienia po terminie i musiała wziąć macierzyński, ale nie wiem czy to wina złośliwego lekarza czy przepisów

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja też zabieram 1 paczkę Dada + paczkę chusteczek.

Wyprałam dzisiaj torbę i jutro już na pewno ją spakuje! :)

Ja muszę się przepakowac do większej torby bo ta która mam przygotowana jest za mała a wiem ze będę musiała się jeszcze dopakowac jak będę jechała do szpitala :) Ja biorę jedna paczkę pampersow 43 szt. I chusteczki nawilżane dada newborn - biorę je tak w razie czego bo nie mam zamiaru nich używać.

Jeśli chodzi o skurcze łydek to miałam doslownie kilka razy w 2 trym. ale mi jakoś samo przeszlo i nie bralam żadnego dodatkowego magnezu :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

O to fajnie z tymi ubrankami :-) Mi tesciowa też przysłała ciuszki z UK i są o wiele lepszej jakości niż te które można u nas dostać ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ