Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Delacruz toz to juz prawie koncowka ale fajnie
Marta cos czuje ze bedziesz trzecia mamusia i nie wypuszcza Cie bez Poli
A ja bylam w szpitalu u ginki bo pobierala mi Gbs i stwierdzila ze jak narazie porodu nie widzi w najblizszym czasie, takze torbe zaczne pakowac po weekendzie i ja zamierzam odlozyc na osobna polke rzeczy ktore w razie co beda mi potrzebne zeby maz dowiozl, bo jak zacznie mi szukac po szafkach to nie dosc ze zrobi mega balagan to znajac zycie przywiezie nie to co trzebaao12., DeLaCruz, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:U mnie też GBS ujemny
Wiecie, że w takiej sytuacji jak odejdą wody i są czyste to ma się jeszcze 6 godzin na dojazd do szpitala? Można ten czas spędzić w domu - przespać się, pójść pod prysznic, zjeść coś
Dobrze wiedziecBędzie mozna się trochę ogarnąć i moze nawet włosy odświeżyć
Mnie kiedys lekarz powiedział ze po odejsciu wód powinno sie urodzic w ciagu max 24h -
o kurcze, z jednej strony dobrze z drugiej nie ...bo juz tydzien piekny moze maluch wychodzic
chyba bedziesz kolejna mamuska
MartaR.. wrote:A ja wracam od lekarza i dostałam skierowanie do szpitala jutro mam się stawić...ciśnienie mi skoczyło zrobią badania będą próbować zbić a jak się nie uda to wywoływać poród jakaś spokojna jestem nie wiem czemu -
a ja sprzatalam pol dnia bo mezus wroci z pracy z jednym pracownikiem bo lozeczko wczoraj przyszlo, skrecilismy, na dniach bedzie posciel i juz gotowy kat dla malego ale trzeba meble przestawic, a szafa mega ciezka, no i w salonie od razu zrobimy przemeblowanie skoro juz bedzie ktos do pomocy
regaly meisjcami chce pozamieniac
-
Mi doktorek mówił ze w razie odejścia wód płodowych nie czekać w domu tylko do szpitala przyjeżdzać. A gdyby zaczeły się same skurcze to można poczekac do tych co 5 min.
Ja dzisiaj byłam u lekarza rodzinnego i na moje choróbstwo dostałam antybiotyk
Babcia mojego męza umyla mi dzisiaj okna, troche głupio mi była ale jak się uparła hehe
W pon ide do fryzjera, a potem już moge rodzić ale cos czuje że jeszcze sobie poczekam.
Mnie też swędzi mocno brzuch i mam rozstępy przy pępku -
No racja, bo i cięzko rodzic z takim przeziębieniem to i jeszcze małego bym zarazila. Więc niech się urodzi za tydzien hehe. Ale to niestety tak nie działa i urodzi się kiedy sam bedzie gotowy. Moje rozstepy są też małe. Są 3 a największy ma może 1,5cm są różowe i brzydkie
-
nick nieaktualnyA my zalatwilismy termin chrzcin, w następny czwartek. Dzis polozna przyniosłatmi ten sab simplex ale mam nadzieje że nie będe musiała go używać, teraz musze tylko jakąś kreacje wypatrzeć dla małej do chrztu.a wszystko takie drogie że szok, najlepiej jakbym wypatrzyła zwykłą białą sukieneczke.
-
Ty Aniqa juz chrzest a nasze dzieci w brzuchach
Ubranka do chrztu drogie strasznie. Najlepiej to kupic jakieś zwykle zeby jeszcze wykorzystać. Idz do sieciówki tam najprędzej kupisz i bedzie miala jeszcze na jakąś okazje. Albo na allegro.
ao12., Aniqa lubią tę wiadomość
-
o ja juz chrzciny?
to szybko lecicie z tematem
ja to tak ze 3 m-cznego bede chrzcila
spokojnie sie zapoznamy, dojde do formy to tamto i cos sie zorganizuje
u as jest zwyczaj ze chrzestna ubiera dziecko do chrztu, ale ja chyba wole samaAniqa wrote:A my zalatwilismy termin chrzcin, w następny czwartek. Dzis polozna przyniosłatmi ten sab simplex ale mam nadzieje że nie będe musiała go używać, teraz musze tylko jakąś kreacje wypatrzeć dla małej do chrztu.a wszystko takie drogie że szok, najlepiej jakbym wypatrzyła zwykłą białą sukieneczke. -
A my już zamontowaliśmy karuzelkę
Pościel założę dopiero jak wrócę z Małym ze szpitala/75e6ddd55859.jpg[/img][/url]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 18:34
ao12., anka_a lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
ao12. wrote:DeLaCruz a przy cukrzycy ciążowej i zwiększonej ilości wód płodowych po odejściu wód płodowych trzeba się od razu zgłosić do szpitala?
Chyba lepiej nie czekać...
Szczerze mówiąc, nie wiem. Na pewno można czekać przy ciąży fizjologicznej. Musiałabym się zapytać mojej położnej.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny tez was swedzi brzuch- mnie poprostu okropnie czyzby kolejne rozstepy mialy sie zrobic bo jeden juz mam i mi to wystarczy