X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    A ja mam straszną potrzebę picia coli i oranżady choć staram sie pić bardzo rzadko , lecz czasami nie mogę się powstrzymać.

Moje ręce też są jak nie moje w nocy strasznie drętwieją, rano opuchnięte, sytuacja zmienia się po godzinie ale nawet w ciągu dnia nie śa takie moje, u mnie ból nawet promieniuje do łokci, porą wieczorową zaczynają puchnąć i są takie sztywne.

Też tak mam z rękami - widzę, że u wielu z Was to występuje. No niestety, w ciąży puchną nie tylko nogi :/

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do coli to ja pilam, nie tak często ale nawet jak mialam wysokie cukry a ochote na zimną cole to sie skusilam.

Co do chrztu,to wypatrzylam juz sukieneczke na allegro dla małej, za 30 zl uzywaną, bardzo ladna, zeby byla tylko dobra.

• paradise Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki kremik do pupy zabieracie do szpitala?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Co do coli to ja pilam, nie tak często ale nawet jak mialam wysokie cukry a ochote na zimną cole to sie skusilam.

Co do chrztu,to wypatrzylam juz sukieneczke na allegro dla małej, za 30 zl uzywaną, bardzo ladna, zeby byla tylko dobra.
    Szybko organizujecie chrzciny, u mnie w rodzinie przeważnie organizuje się jak dzieciaczki mają 3 miesiące.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja biorę bepanthen :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Szybko organizujecie chrzciny, u mnie w rodzinie przeważnie organizuje się jak dzieciaczki mają 3 miesiące.
    My rozważamy na święta w grudniu albo dopiero na Wielkanoc :-I Musimy dostosować się trochę do teściowej jak przyjedzie do PL :-I Ale w sumie może ona dostosować się do nas :-)

K4lina lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja biorę bephanten ale cena powala i jak mi się skończy to zamierzam wypróbować krem babydream bo ma fajne opinie.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam jak sobie człowiek raz na jakiś czas łyknie colę czy coś to nic się nie stanie. Słodkie to to, ale schłodzone mmmm miód malina 8) Tylko wszystko co niezdrowe z umiarem oczywiście ;)

Ja też biorę bephanten.

Anoolka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biorę bephanten ale to ze względu na sutki, bo tym też można je smarować
    a cena, no dosyć wysoka, ale ostatnio kupiłam 100g krem i do tego były dwa smoczki z aventu za 27zł :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja mam juz kupiony bebetto luca ale jeszcze nie złożony, leży w kartonie u teściowej w domu. W małym mieszkaniu nie mam tyle miejsca na gigantyczny karton i wolalabym uniknąć tego ze kot będzie w nim spal a w nocy nie da się do końca dopilnować ;-) W sumie zastanawiam się gdzie go będę trzymala jak juz będziemy go używać. Piwnica odpada bo pchły są w całym bloku :(

My tez kupilismy bebetto luca szary na bialym stelazu :) i mezus od razu zlozyl go bo tez na wielki karton miejsca nie mielismy, spacerowke wepchalam jakos do szafy... Jeden z moich kocurków wchodzil kilka razy do srodka, ale potem wlozylam do srodka napompowany balon i juz nie wchodzi ;) czasem tylko pod wozkiem leży.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleee mnie naszło na budyń, a miałam już słodkiego nie tykać. Dieta warzywna do końca bo zaczęłam ostatnio przesadzać ze słodkim (dobrze, że na sam koniec ;) ).
    A co tam zrobię sobie :) Mąż pojechał na koncert i pisze mi esy kto gra, jak jest super i szkoda, że nas tam nie ma, ale za głośno, za ciasno - to ja sobie budyniu nie mogę zrobić???????????? :P

Anoolka, anka_a, ao12., DeLaCruz, pestka, lubek, K4lina lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    My rozważamy na święta w grudniu albo dopiero na Wielkanoc :-I Musimy dostosować się trochę do teściowej jak przyjedzie do PL :-I Ale w sumie może ona dostosować się do nas :-)

My identycznie ;) i cos mi sie wydaje ze bardziej kwiecien wchodzi w gre nawet, bo tesciowa i siostra meza ktora ma byc chrzestna tez w Anglii siedza i ciezko u nich z urlopami...
    Ale powiem Wam ze coraz czesciej widze ze chrzczone są takie wieksze dzieciaczki ktore spokojnie same juz siedza, a nawet niektore chodza...przynajmniej u mnie w kosciele.I nie mam parcia na to ze musi byc tak maluszek szybko po porodzie ochrzczony.Moja mama ma troche inne zdanie, ale bedzie musiala to przezyc ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę chrzcić jak tylko się trochę ogarnę, bo mieszkam z dziadkami a oni wierzą w zabobony zamiast w Boga :D i w to że przed chrztem sie nie wychodzi :D:D:D

Anoolka lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:11

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...po wizytach.
    Ktg w porządku, wizyta u lekarza też. GBS ujemny.
    Jeśli chodzi o położenie miednicowe to, jeśli zacznę rodzić przed terminem mam jechać do najbliższego szpitala, a jeśli wytrzymam to lekarka umówi się ze mną na cc u siebie w warszawie.
    Nie wierzę, że dotrwam do terminu, bo:
    - w sobotę odszedł mi czop
    - przedwczoraj wstałam po nocy i zerknęłam w lustro, a brzuch zdecydowanie niżej
    - pierwsze dziecko urodziło się w 37t+6dni.

Aniqa, jeśli chodzi o cukry, to po porodzie te same normy co w ciąży (diabetolog kazała mierzyć tak przez 2 tygodnie, po pierwszym porodzie wiem, że przy noworodku to naprawdę jest mało realne). Po 6 tygodniach test obciążenia.

Ja na colę mam wieeeeeelką ochotę, ale nie mogę. W ogóle marzy mi się coś do picia co ma smak, a nie tylko woda i gorzka herbata. I tort bezowy z masą kawową, albo nawet zwykły batonik, drożdżówka...

anka_a, ao12., sylwia1985 lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    no dosyć wysoka, ale ostatnio kupiłam 100g krem i do tego były dwa smoczki z aventu za 27zł :)
    A ja widziałam sam krem 100gr za 42 zł więc dlatego mi się go odechciało ;)
    Do szpitala mam 30 gr na wypróbowanie i jeśli faktycznie można dostać za taką cenę jak piszesz to jest to jeszcze do przyjęcia.

• mama86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    ja też biorę bephanten ale to ze względu na sutki, bo tym też można je smarować
    a cena, no dosyć wysoka, ale ostatnio kupiłam 100g krem i do tego były dwa smoczki z aventu za 27zł :)
    Ja kupilam bepanthen tylko dlatego ze robilam zamówienie w gemini a tam był po niecałe 23 zł a dzień wczesniej widziałam go w rossmanie za 40 zł. Wiec kupilam dwie tubki po 100 g. Ale jak skoncze te dwie tubki to pewnie przerzuce się na cos tanszego i tez myslalam o baby dream albo o hipp :-)

divers2288.gif
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:

Mam NIVEA kojący krem przeciw odparzeniom 2 próbki, które dostałam. W domu będzie szła w ruch oliwka.

• mama86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    My tez kupilismy bebetto luca szary na bialym stelazu :) i mezus od razu zlozyl go bo tez na wielki karton miejsca nie mielismy, spacerowke wepchalam jakos do szafy... Jeden z moich kocurków wchodzil kilka razy do srodka, ale potem wlozylam do srodka napompowany balon i juz nie wchodzi ;) czasem tylko pod wozkiem leży.. ;)
    No my tez kupilismy na białym stelażu ale ten grafitowy, tzn. ten ciemniejszy szary (nie wiem jak dokładnie się nazywa ten odcien) :-) A balony na kota mam w lozeczku. Jeszcze do wczoraj myslalam, ze omija lozeczko szerokim lukiem. Jak podchodził do niego to tylko się spojrzał i przeszedł pod nim. Ale wczoraj licząc balony znalazłam jednego pękniętego i teraz nie wiem czy to kota sprawka czy sam pękł bo nic nie slyszalam :-I

divers2288.gif
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    No my tez kupilismy na białym stelażu ale ten grafitowy, tzn. ten ciemniejszy szary (nie wiem jak dokładnie się nazywa ten odcien) :-) A balony na kota mam w lozeczku. Jeszcze do wczoraj myslalam, ze omija lozeczko szerokim lukiem. Jak podchodził do niego to tylko się spojrzał i przeszedł pod nim. Ale wczoraj licząc balony znalazłam jednego pękniętego i teraz nie wiem czy to kota sprawka czy sam pękł bo nic nie slyszalam :-I

No ja mam tez ten ciemny szary :) :) najbardziej mi się podobał :) to mamy takie same wózki :D
    A balony w łóżeczku miałam tez już dawno ;) i dwa pękły, oba za sprawą kociaka, ale widze że czasem mimo wszystko zdarza mu się chodzić po barierce...on jest strasznie ciekawski ;) za to kociczka spokojna i trzyma się z daleka ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ