X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Kajaoli, synek cudo :) Ja też już chcę swojego ;)
    Byłam wczoraj na wizycie u gina prowadzącego czyli ojca/dyrektora św. Zośki i wypytałam go jak to jest z przyjęciami do porodu siłami natury. Powiedział że teraz odsyłają tylko 1% a reszta zostaje przyjęta. Chwalił się że w sierpniu pobili rekord bo przyjęli 30 porodów na dobę a statystycznie ich średnia to 19 porodów na dobę. Także dziewczyny które chcą rodzić właśnie w Zośce to szanse mają bardzo duże.
    U mnie wszystko ok, na wcześniejszy poród się nie zapowiada. Mam konkretny termin cc już wpisany w kajet pana doktora. Trzymać mnie będzie jednak do samego końca prawie bo oni nie tną w 38 tyg. tylko po skończonych 39 tyg. Także przychodzę do szpitala 19.10 na 18:30 a cięcie jest 20.10 rano. Gdyby jednak zaczęło się coś wcześniej to mam jechać na IP nawet bez skierowania i też będzie cięcie ale nagłe nie planowe. Mały miał na wizycie wysokie tętno ale pan doktor powiedział ze to normalne bo dorosły też ma raz wyższe raz niższe. Paciorkowców nie wyhodowałam ale wymaz będzie jeszcze powtarzany na ostatniej wizycie 7 października. To tyle.
    Miłego dnia.

Kajaoli, lubek, anka_a, poczwarkah lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Kajaoli, masz przesłodkiego synka :) a Ty jak się czujesz?

No właśnie, też miałam zabrać Bepanthen, ale teraz czytam i na opakowaniu jest napisane, ze to maść. Nie za bardzo wiem jaka jest różnica między kremem a maścią i czego lepiej używać.
    Wydaje mi się, że maść może być bardziej tłusta :-I

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    witamy bajaderka i zapraszamy :-)

a ja takie mam pytanie czy pralyscie swoje koszule do szpitala w proszku dla dzieci czy nie trzeba?

Ja prałam w proszku dla dzieci przy okazji prania rzeczy synka, ale czy trzeba to nie wiem. Na pewno proszek dla dzieci ma delikatniejszy zapach więc nie będzie tak drażnił maleństwa.

lubek lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja się nad tym zastanawiam bardzo często. Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. Co prawda moja jest pewnie mniejsza ale i tak jakoś nie chcę mi się wierzyć, że mieści się tam ponad 2 kilogramowy maluszek ;)
    Ja oprócz tego bardzo często zastanawiam się nad tym jak będzie wyglądała moja dziewczynka, do kogo bardziej będzie podobna, po kim kolor oczu będzie miała, jaki kolor włosów :-)

DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krem jest do codziennej pielegnacji pupki a masc gdy juz sa jakies konkretne odparzenia czy cus takiego ;)
    paradise wrote:
    Kajaoli, masz przesłodkiego synka :) a Ty jak się czujesz?

No właśnie, też miałam zabrać Bepanthen, ale teraz czytam i na opakowaniu jest napisane, ze to maść. Nie za bardzo wiem jaka jest różnica między kremem a maścią i czego lepiej używać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Wydaje mi się, że maść może być bardziej tłusta :-I
    Przeciw odparzeniom i na sutki używa się maści a krem jest do ciałka i z tego co pamiętam tylko wtedy jeśli coś się dzieje ze skórą.

Kajaoli słodziutki maluszek :)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    witamy bajaderka i zapraszamy :-)

a ja takie mam pytanie czy pralyscie swoje koszule do szpitala w proszku dla dzieci czy nie trzeba?
    Ja koszule pralam w proszku dla dzieci ale staniki do karmienia juz w normalnym.

divers2288.gif
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g no to trzymamy kciuki bys jednak dotrwala do planowanej daty cc ;) ja mam termin na 16.10 i tez musze miec cc, tylko nadal daty ustalonej nie mam, a 8.10 jeszcze wizyta normalna i po niej dopiero pierwsze ktg na drugi dzien, i po tym ktg dopiero ustali mi cc, wiec boje sie ze zacznie sie akcja a skoro u mnie cc nieuniknione to po co jechac zestresowana do tego szpitala z odchodzacymi wodami czy tam skurczami jak mozna by sie umowic na ten tydzien przed i bylo by w porzadku :(

ania.g lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    krem jest do codziennej pielegnacji pupki a masc gdy juz sa jakies konkretne odparzenia czy cus takiego ;)

Ze strony http://www.bepanthen.pl/o-marce.php
    ''Czym różni się Bepanthen Baby Maść Ochronna od Kremu Bepanthen Plus?
    Bepanthen Baby Maść Ochronna jest kosmetykiem, zawarty w nim dekspantenol pielęgnuje i wspomaga naturalne procesy regeneracji skóry. Bepanthen Plus to lek zawierający oprócz dekspantenolu składnik antyseptyczny chlorheksedynę, który zapewnia ochronę przed zakażeniem wspomagając gojenie.''

paradise, ao12. lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • paradise Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyprałam koszule i staniki w Dzidziusiu przy okazji jak prałam ciuszki dla małej ale nie wydaje mi się, że jest to konieczne.

Hmm.. no to będę musiała jeszcze zainwestować w jakiś kremik

Chociaż na opakowaniu maści jest informacja "w celu ochrony delikatnej skóry dziecka przed odparzeniem pieluszkowym rekomendowane jest stosowanie maści przy każdej zmianie pieluszki" więc na co dzień, można jej używać do pupy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:28

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a za bephanten krem 100g i masc 30g zaplacilam niecale 25zl w gemini...
    http://www.aptekagemini.pl/bepanthen-derm-krem-baby-masc-ochronna.html

ale kremu tez nie zamierzam uzywac na codzien, znaczy moze po calym dniu w pieluszce po kapaniu naloze mu na pupke, ale nie tak ze co zmiana pieluszki. jednak zastanawiam sie czy i z tego smarowania po kapaniu nei zrezygnowac jezeli nic nei ebdzie sie dzialo..

• bajaderka Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, ja prałam razem z ciuszkami dla córki :) Zawsze lepiej :)

52yfp1.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy wszystkim ciociom za mile komplementy :)
    Juz za chwilke tez wszystkie bedziecie ogladac na zywo swoje malenstwa - ale tu bedzie wesolo :):)

A nam rozkrecila sie laktacja i to na dobre. Nic dziwnego, bo mamy ssie jak najety.
    Bardzo uwazam, zeby go w odpowiedni sposob przystawic do piersi i zaraz po karmieniu smaruje mascia.
    Jak narazie nic mnie nie boli ale najwazniejsze to to ze maly zaczal nirmalnie jesc.

Dzis jestem pierwszy raz jestem na chodzie czyli zaczynam sie sama przemieszczac po pokoju. Niestety to normalne z rana po cesarce. Wczoraj jeszcze poruszalam sie zgieta w pol jak babcia a dzis wszystko sobie robie powolutku ale jest duzo lepiej.

Charlie jest bardzo grzeczny. Nie myslalam, ze bede mogla sobie pozwolic przy nim na tyle rzeczy. A ja tu sobie spokojnie prysznic wzielam i przebralam sie w nowe i swiezutkie kreacje do karmienia.
    Potem bylo karmienie :)
    A zaraz po , mala pielegnacja twarzy i makijaz - czuje sie po prostu rewelacyjnie :)
    Zaraz przyjdzie tatus i oczom nie uwiezy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:18

lubek, Kasiula09, ao12., Strokrotka, paaolka, Nelly, caterinka, DeLaCruz, MOI, pestka, Anoolka, anka_a, poczwarkah, agatas lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli synek kochany :) taki slodziutki. Ja jestem jeszcze u mamy ale o 16 wyjezdzamy bo brat wylatuje o 18. Mowie wam jakie slodkie ubranka mi kupil- jednak w Angli sa cuda dla noworodkow. Dostalam pajacyka takiego wlochatego , dwa komplety ubranek czyli body, spodenki, czapeczka, skarpetki i sliniaczki i kocyk cieply - napatrzec sie nie moge. Beda dobre od 0-3 mcy tak tam pisze. Poza tym dostalam kolderke z podusia i do tego poszewke na kolderke i podusie i ochraniacz na szczebelki. Jeszcze kupil Nikusiowi mate edukacyjna- jestem strasznie szczesliwa bo brakuje nam juz tylko wozka z takich drozszych rzeczy ale jeszcze poczekam moze dostane od ciotki.

Ja czuje sie coraz ciezej i slabiej i nie mam sily na nic

milego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:21

ao12., Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli i to mi się podoba :-) Zadowolona młoda mama :-)

Mnie ostatnio mąż pilnuje. Wieczorem po kąpieli: '' Posmarowałaś stopy balsamem?" Ja na to że nie bo się nie mogę dziś zgiąć przez ten bol biodra. A on do mnie: ''Nie pamiętasz co położna mówiła na szkole rodzenia?! Masz wyglądać jak zadbana i zadowolona młoda mama a nie jak stara baba!''

I od tej pory mam wieczorne masaże stóp balsamem :-)

ao12., Nelly, MOI, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witam
    Kajaoli, synek cudo :) Ja też już chcę swojego ;)
    Byłam wczoraj na wizycie u gina prowadzącego czyli ojca/dyrektora św. Zośki i wypytałam go jak to jest z przyjęciami do porodu siłami natury. Powiedział że teraz odsyłają tylko 1% a reszta zostaje przyjęta. Chwalił się że w sierpniu pobili rekord bo przyjęli 30 porodów na dobę a statystycznie ich średnia to 19 porodów na dobę. Także dziewczyny które chcą rodzić właśnie w Zośce to szanse mają bardzo duże.
    U mnie wszystko ok, na wcześniejszy poród się nie zapowiada. Mam konkretny termin cc już wpisany w kajet pana doktora. Trzymać mnie będzie jednak do samego końca prawie bo oni nie tną w 38 tyg. tylko po skończonych 39 tyg. Także przychodzę do szpitala 19.10 na 18:30 a cięcie jest 20.10 rano. Gdyby jednak zaczęło się coś wcześniej to mam jechać na IP nawet bez skierowania i też będzie cięcie ale nagłe nie planowe. Mały miał na wizycie wysokie tętno ale pan doktor powiedział ze to normalne bo dorosły też ma raz wyższe raz niższe. Paciorkowców nie wyhodowałam ale wymaz będzie jeszcze powtarzany na ostatniej wizycie 7 października. To tyle.
    Miłego dnia.
    Dzięki, Ania za wieści, pocieszające:).

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • bajaderka Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, ślicznego macie Synka!! W którym tc urodziłaś?

Mama86 - ale Cię Mąż dopieszcza!!

52yfp1.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli super ze radzisz sobie coraz lepiej teraz to juz z gorki pojdzie :-)

age.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ciąża donoszona :)). Zaczynamy 38 tydzień, malinki juz od dwóch dni, od dzisiaj wiesiolek, od jutra przytulanki regularne :D, szczególnie to ostatnie się nie mogę doczekać, ostatnio mam nawet dziwne sny, zupełnie do mnie nie podobne :P.
    O 12.40 mam usg i się denerwuje, bo brzuszek mały i Tymka od prawie 2 miesięcy nie widziałam. Mam nadzieje, ze będą dobre wieści :). Tez się ostatnio czuje, jakbym trochę na koniu jeździła, ale nie jest to bardzo uciążliwe. Czasem klucie w szyjce, brzuszek wg mnie juz trochę niżej.

paradise, K4lina, Nelly, Monica, anka_a, poczwarkah, ania.g lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i Charlie oczywiście super i gratulacje, że Ci się go udaje przystawiac i ze się dobrze czujesz :))

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ