X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Jeśli będziesz systematycznie smarować brzuch po porodzie, to te "paski" zbledną i nie będzie ich tak widać :)
    Głowa do góry :D
    tylko co jest dobre ? pewnie jakis balsam na rozstepy po ciazy . Ja mam narazie jeden kolo pepka ale strasznie swedzi i caly czas go czyms smaruje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    A jaki będziesz kupować? Bo ja też mam taki sam plan, ale wciąż nie wiem czy ręczny, czy elektryczny?
    Chętnie się zapoznam z Waszymi opiniami w tym temacie :)
    Ja mam upatrzony canpola eazy start elektryczny. Rozmawialam z koleżanka i ona miała tez elektryczny (nie wiem jaki dokladnie) i mówiła ze ja bolalo jak odciagala i kupiła najtańszy ręczny. Ten canpola ma w miarę dobre opinie i nie jest tak drogi jak np. aventa. I ma regulacje siły ssania. Na allegro można go dostać już za ok. 150 zl a w sklepie stacjonarnym za ponad 200 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:48

K4lina lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Wczoraj przeżyłam w łazience szok bo brzuch mi popękał :/ będę cała w paski. ŻEGNAJ bikini już tylko jednoczęściówka albo pareo po cycki. Aj tam aby niunio był zdrowy! :D

Ja mam dokładnie to samo, pomimo tego, że codziennie się smarowałam. Trudno, to tylko brzuch.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    tylko co jest dobre ? pewnie jakis balsam na rozstepy po ciazy . Ja mam narazie jeden kolo pepka ale strasznie swedzi i caly czas go czyms smaruje
    Mi koleżanka z pracy polecała bio-oil, smarowała nim nawet ranę po operacji (miała na nadgarstku) i teraz jej nie widać :) jest tak bledziutka, że trzeba się przypatrzeć, żeby ją zauważyć.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te rozstępy są naprawdę z czasem dużo niej widoczne. MOżna śmiało bikini ubierać :) a jak się opalą to już w ogóle :)
    Ja to chyba "stara" jestem, bo też kupiłam puder ;)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez upatrzylam laktator ten z canpola bo jest stosunkowo nie drogi w porownaniu do innych ale jeszcze nie kupowalam

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tez macie takiego stresa zeby wasze dziecko sie urodzilo zdrowe - ja o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby tylko moj Nikus urodzil sie zdrowy. Myslicie ze gdyby bylo cos nie tak to by to lekarz zauwazyl? boje sie bo nie robilam zadnych badan prenatalnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny tez macie takiego stresa zeby wasze dziecko sie urodzilo zdrowe - ja o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby tylko moj Nikus urodzil sie zdrowy. Myslicie ze gdyby bylo cos nie tak to by to lekarz zauwazyl? boje sie bo nie robilam zadnych badan prenatalnych
    Sylwia ja też się stresuję, a to wszystko przez cukrzycę, mam nadzieję, że maleństwo będzie zdrowe...naczytałam się różności w internecie, aż głowa boli.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Sylwia ja też się stresuję, a to wszystko przez cukrzycę, mam nadzieję, że maleństwo będzie zdrowe...naczytałam się różności w internecie, aż głowa boli.
    oj dlatego ja wole nie czytac a tez mam cukrzyce

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    oj dlatego ja wole nie czytac a tez mam cukrzyce
    Nie czytaj, i myśl pozytywnie, że maleństwo urodzi się zdrowe :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Nie czytaj, i myśl pozytywnie, że maleństwo urodzi się zdrowe :)
    bardzo bym chciala :) bo to najwazniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:07

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam laktator sprawdzony i polecany przez moją siostrę -Medela Mini Electric. Siostra przy pierwszym dziecku miała inny ręczny, ale wyrzuciła go po kilku użyciach. Dlatego przy drugim postawiła na dobrą firmę, za to najprostszy (i najtańszy) model. U niej sprawdza się znakomicie, choć jest dość hałaśliwy.

pestka, K4lina lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    My tez kupilismy bebetto luca szary na bialym stelazu :) i mezus od razu zlozyl go bo tez na wielki karton miejsca nie mielismy, spacerowke wepchalam jakos do szafy... Jeden z moich kocurków wchodzil kilka razy do srodka, ale potem wlozylam do srodka napompowany balon i juz nie wchodzi ;) czasem tylko pod wozkiem leży.. ;)

U nas wózek stoi gotowy od kiedy miesiąca, bo śmierdział nowością i musiał się wywietrzyć. Co do kota, to zdarzyło się naszej kotce wejść do gondoli, ale założyliśmy moskitierę i już nie ma jak :) Ale uwielbia spać na tej dolnej torbie na zakupy :P Mąż się śmieje, że będziemy musieli uważać, żeby jej kiedyś przypadkiem na spacer nie zabrać :D
    W łóżeczku też już raz przyłapałam ją na spaniu, ale zrobiłam to samo co w wózku, czyli zasłoniłam całość moskitierą (baldachimem) i się już nie pcha :)

paaolka lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli OLBRZYMIE GRATULACJE z okazji narodzin synka!
    1832577gcltq2pl11.jpg
    Niech rana pięknie się goi, Maluch cudownie się rozwija, a Ty pozostań najszczęśliwszą MAMĄ na świecie!!! <3

pestka, Monica, lubek lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

oj tak ja tez sie stresuje, a najbardziej boje sie ze cos pojdzie nie tak przy porodzie ze beda jakies komplikacje, ale trzeba myslec pozytywnie ze wszystko bedzie dobrze

age.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Jeśli będziesz systematycznie smarować brzuch po porodzie, to te "paski" zbledną i nie będzie ich tak widać :)
    Głowa do góry :D

Czyli jest nadzieja :) Zanotować bio oil plus pewnie jakiś bandaż elastyczny albo ten pas poporodowy...

No taK linomag - przecież go nawet kupiłam :P Boshhh ja już nie wiem co robię i na jakim świecie żyje.

O kurna no tak nowy wózek może śmierdzieć nowością... a jeszcze nie zamówiłam...

Jeszcze trochę to ZAPOMNĘ urodzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:17

ao12., MOI, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Jeszcze trochę to ZAPOMNĘ urodzić :/

hehhe myślę, że Ci to nie grozi :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam i bephanten i linomag w razie co :P wozek tez sie wietrzy i lozeczko :) a ja dalej stoje z prasowaniem, ide moze wlasnie cos poprasuje troszke :) a na fb wam wrzucam fotke lozeczka, czekam na posciel :)

• pestka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A ja kupiłam laktator sprawdzony i polecany przez moją siostrę -Medela Mini Electric. Siostra przy pierwszym dziecku miała inny ręczny, ale wyrzuciła go po kilku użyciach. Dlatego przy drugim postawiła na dobrą firmę, za to najprostszy (i najtańszy) model. U niej sprawdza się znakomicie, choć jest dość hałaśliwy.
    mam ten sam :) tez przetestowany przez przyjaciółki, dlatego w niego od razu zainwestowałam :)

MOI, K4lina lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam linomag i maaase próbek nivei;) no i tyle samo próbek sudocremu, ale nie mam go zamiaru używać o ile nie będzie taka potrzeba, ponoć często uczula;)

Ja mam rozstępy na boczkach neistety...ale to u mnie genetyka jak nic;) Na brzuszku mam 2 albo 3, ale malutkie, białe, tylko pod światło widoczne. Na początku się zmartwiłam na maxa, ale koleżanka mi pokazała swoje maleńkie, blade już na brzuszku i na prawde prawie ich nie widać :) zresztą wpływu na to i tak nie mamy, a czasu i tak byśmy nie cofnęły:)
    Wy juz tez odliczacie jak szalone? Ja w kalendarzu dni skreślam...cały czas liczę, że 01.10. mnie przyjma do szpitala na cc..normalnie się doczekać nie mogę :D ale się jakos nie boję :)

ao12. lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ