Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ao12. wrote:Jeśli będziesz systematycznie smarować brzuch po porodzie, to te "paski" zbledną i nie będzie ich tak widać
Głowa do góry -
K4lina wrote:A jaki będziesz kupować? Bo ja też mam taki sam plan, ale wciąż nie wiem czy ręczny, czy elektryczny?
Chętnie się zapoznam z Waszymi opiniami w tym temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:48
K4lina lubi tę wiadomość
-
mitaka wrote:
Wczoraj przeżyłam w łazience szok bo brzuch mi popękałbędę cała w paski. ŻEGNAJ bikini już tylko jednoczęściówka albo pareo po cycki. Aj tam aby niunio był zdrowy!
Ja mam dokładnie to samo, pomimo tego, że codziennie się smarowałam. Trudno, to tylko brzuch. -
sylwia1985 wrote:tylko co jest dobre ? pewnie jakis balsam na rozstepy po ciazy . Ja mam narazie jeden kolo pepka ale strasznie swedzi i caly czas go czyms smaruje
jest tak bledziutka, że trzeba się przypatrzeć, żeby ją zauważyć.
-
dziewczyny tez macie takiego stresa zeby wasze dziecko sie urodzilo zdrowe - ja o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby tylko moj Nikus urodzil sie zdrowy. Myslicie ze gdyby bylo cos nie tak to by to lekarz zauwazyl? boje sie bo nie robilam zadnych badan prenatalnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:55
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny tez macie takiego stresa zeby wasze dziecko sie urodzilo zdrowe - ja o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby tylko moj Nikus urodzil sie zdrowy. Myslicie ze gdyby bylo cos nie tak to by to lekarz zauwazyl? boje sie bo nie robilam zadnych badan prenatalnych
-
A ja kupiłam laktator sprawdzony i polecany przez moją siostrę -Medela Mini Electric. Siostra przy pierwszym dziecku miała inny ręczny, ale wyrzuciła go po kilku użyciach. Dlatego przy drugim postawiła na dobrą firmę, za to najprostszy (i najtańszy) model. U niej sprawdza się znakomicie, choć jest dość hałaśliwy.
pestka, K4lina lubią tę wiadomość
-
paaolka wrote:My tez kupilismy bebetto luca szary na bialym stelazu
i mezus od razu zlozyl go bo tez na wielki karton miejsca nie mielismy, spacerowke wepchalam jakos do szafy... Jeden z moich kocurków wchodzil kilka razy do srodka, ale potem wlozylam do srodka napompowany balon i juz nie wchodzi
czasem tylko pod wozkiem leży..
U nas wózek stoi gotowy od kiedy miesiąca, bo śmierdział nowością i musiał się wywietrzyć. Co do kota, to zdarzyło się naszej kotce wejść do gondoli, ale założyliśmy moskitierę i już nie ma jakAle uwielbia spać na tej dolnej torbie na zakupy
Mąż się śmieje, że będziemy musieli uważać, żeby jej kiedyś przypadkiem na spacer nie zabrać
W łóżeczku też już raz przyłapałam ją na spaniu, ale zrobiłam to samo co w wózku, czyli zasłoniłam całość moskitierą (baldachimem) i się już nie pcha
paaolka lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny tez macie takiego stresa zeby wasze dziecko sie urodzilo zdrowe - ja o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby tylko moj Nikus urodzil sie zdrowy. Myslicie ze gdyby bylo cos nie tak to by to lekarz zauwazyl? boje sie bo nie robilam zadnych badan prenatalnych
oj tak ja tez sie stresuje, a najbardziej boje sie ze cos pojdzie nie tak przy porodzie ze beda jakies komplikacje, ale trzeba myslec pozytywnie ze wszystko bedzie dobrze -
ao12. wrote:Jeśli będziesz systematycznie smarować brzuch po porodzie, to te "paski" zbledną i nie będzie ich tak widać
Głowa do góry
Czyli jest nadziejaZanotować bio oil plus pewnie jakiś bandaż elastyczny albo ten pas poporodowy...
No taK linomag - przecież go nawet kupiłamBoshhh ja już nie wiem co robię i na jakim świecie żyje.
O kurna no tak nowy wózek może śmierdzieć nowością... a jeszcze nie zamówiłam...
Jeszcze trochę to ZAPOMNĘ urodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:17
ao12., MOI, anka_a lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:A ja kupiłam laktator sprawdzony i polecany przez moją siostrę -Medela Mini Electric. Siostra przy pierwszym dziecku miała inny ręczny, ale wyrzuciła go po kilku użyciach. Dlatego przy drugim postawiła na dobrą firmę, za to najprostszy (i najtańszy) model. U niej sprawdza się znakomicie, choć jest dość hałaśliwy.
tez przetestowany przez przyjaciółki, dlatego w niego od razu zainwestowałam
MOI, K4lina lubią tę wiadomość
-
Ja mam linomag i maaase próbek nivei;) no i tyle samo próbek sudocremu, ale nie mam go zamiaru używać o ile nie będzie taka potrzeba, ponoć często uczula;)
Ja mam rozstępy na boczkach neistety...ale to u mnie genetyka jak nic;) Na brzuszku mam 2 albo 3, ale malutkie, białe, tylko pod światło widoczne. Na początku się zmartwiłam na maxa, ale koleżanka mi pokazała swoje maleńkie, blade już na brzuszku i na prawde prawie ich nie widaćzresztą wpływu na to i tak nie mamy, a czasu i tak byśmy nie cofnęły:)
Wy juz tez odliczacie jak szalone? Ja w kalendarzu dni skreślam...cały czas liczę, że 01.10. mnie przyjma do szpitala na cc..normalnie się doczekać nie mogęale się jakos nie boję
ao12. lubi tę wiadomość