X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie doczekac nie moge kiedy bede tulila juz swojego Nikusia- pewnie uczucie nie do opisania :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:08

• mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    oj tak ja tez sie stresuje, a najbardziej boje sie ze cos pojdzie nie tak przy porodzie ze beda jakies komplikacje, ale trzeba myslec pozytywnie ze wszystko bedzie dobrze

Ja tez mam stresa ale bardziej o to ze w szpitalu mogą cos zbabrać :-/
    Chodzisz tyle miesięcy z brzuszkiem, dbasz o siebie i robisz wszelkie badania a przez niekompetencję jakiegoś doktorka czy pielegniary może się cos dziecku stać :( Mam takie schizy bo w telewizji non stop pokazują takie sytuacje :(

Ale nie ma się co zamartwiać na zapas, co ma być to będzie :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Jeszcze trochę to ZAPOMNĘ urodzić :/

Łahahahahaha :D DOBRE :D

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zastanawialam się nad tym laktatorem medeli mini electric, ale nie wiem czy wogole i jak często będę używała laktatora :-) Zainwestowałabym w droższy gdybym wiedziała, ze np. któraś z babć będzie mi maluszka pilnowac jak np. pojade na zakupy czy gdzies. Ale jestem z mężem sama, mamusie nasze daleko wiec nie wiem. Mam nadzieje ze jak juz kupie to ten canpola się sprawdzi :-)

K4lina lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja mam i bephanten i linomag w razie co :P wozek tez sie wietrzy i lozeczko :) a ja dalej stoje z prasowaniem, ide moze wlasnie cos poprasuje troszke :) a na fb wam wrzucam fotke lozeczka, czekam na posciel :)
    Widziałam zdjęcia :-) A przewijak będziesz miała?

divers2288.gif
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kupuje przewijaka... stwierdzilam ze lozko obok mi wystarczy.. a taki przewijak tylko mi zagraci miejsce i przyda sie w pierwszych miesiacach.. i nei chodzi o kase, bo to groszowa sprawa, ale czesto opiekowalam sie dziecmi i zawsze przewijalam na lozku albo na podlodze na kocu , kolderce czy czyms :)

anka_a lubi tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg i z jednej strony jestem w szoku, bo:
    dzisiaj 37,0

glowka - 334mm - 38,1
    brzuszek - 341mm - 39,0
    udo - 69mm - 35,4
    szacunkowa masa - 3200g.

Jestem w szoku, bo taki duzy brzuszek i glowa, jakbym zaraz miala rodzic. Lekarz sie smial, zeby nie jesc od dzis ryzu i makaronu :P, wiec obalam mit - maly brzuch = maly dzidzius. Z niektorych pomiarow mu wyszlo nawet ponad 3600g...
    Nie chcial wyrokowac, kiedy porod, powiedzial tylko, ze niedlugo. Lozysko stopien dojrzalosci: II, mowil, ze stopien dojrzalosci do porodu sie ma nijak, wiec tym sie nie sugeruje, z tego, co czytalam, to prawidlowy na ten tydzien.
    Z drugiej strony, jak wpisalam wymiary w belly, to wszystkie oprocz brzuszka sa prawie w punkt w 50 centyl.. wiec sama nie wiem - czy oni maja jakies dziwne siatki?
    To nie bylo 3D, ale pokazal nam buzie z przodu i mowi: 'no, te poliki to takie spore' i potem mi maz mowi, ze wystawaly poza obrys glowy.. :P takze mozliwe, ze sie szykuje nam pucek, mama mowi, ze ja tez taka bylam.
    Powiedzial, ze maly moze do porodu urosnac jeszcze 700g, wiec plan herbatka+wiesiolek+seks rozpoczynam z zapamietaniem, w Domu Narodzin nie mozna rodzic dziecka wiekszego niz 4200g.
    Maz mnie tuczyl, bo przez maly brzuch byl pewny, ze dzidzius tez maly, a dzisiaj, jak poszlismy na obiad, mowi: 'to Ty moze wez salatke' :P.
    Wiec ogolnie sie ciesze, bo wszystko dobrze, chyba ta noga nie powinnam sie przejmowac, ze krotka, ani brzuszkiem, ze duzy, w belly to nie wyglada tak dramatycznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 15:29

ao12., caterinka, Kajaoli, anka_a, K4lina, poczwarkah, sylwia1985, Nelly, ania.g, ataga4 lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:08

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Lubek mój Filip miał takie wymiary w 35,2 ;)

Rzeczywiscie :)) prawie identyczne, czyli nie ma sie co przejmowac, ze wielki, chyba mu sie cos siatki poprzestawialy ;P

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Rzeczywiscie :)) prawie identyczne, czyli nie ma sie co przejmowac, ze wielki, chyba mu sie cos siatki poprzestawialy ;P
    No Ty nie masz się co przejmować a ja się boję że mój maluch będzie naprawdę duuuuuży ;)

• lubek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No Ty nie masz się co przejmować a ja się boję że mój maluch będzie naprawdę duuuuuży ;)

teraz juz chyba nie rosna dzieciaczki tak szybko, bedzie w sam raz, Twoj za to jest mega proporcjonalny.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ten http://allegro.pl/tommee-tippee-laktator-butelka-wkladki-pojemnik-i4608607657.html. z polecenia kolezanki
    mama86 wrote:
    Smutas a jaki laktator kupilaś?
    Ja narazie nie kupuje, jak po porodzie stwierdze ze jest mi potrzebny to wyśle meza i mi kupi bo model mam juz wybrany.

K4lina lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator wybrałam ręczny bo tak na prawdę wolalabym go nie używać i karmić piersią ale wiadomo że nie uniknę nawału pokarmu albo jego braku wiec wtedy sie przyda. A koniecznie chciałam tej firmy bo mam też takie nakładki i butelki. Polecały mi koleżanki tą firmę więc mam. A zobaczymy w praniu jak to wyjdzie.
    Chciałam sprawdzić jak działa i zassałam pierś i poleciała mi siara żółta haha

Rozstepy mam przy pepku i mam wrażenie że sie powiekszaja no i wczoraj zauważyłam na piersi 2 rozstepy przy brodawce, tylko szkoda że w góre idą a nie w dół.
    Zmartwilo mnie to ale nigdy bym czasu nie cofnęła mimo to i najważniejszy jest Antek.

K4lina, Nelly lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.fakt.pl/wydarzenia/jaka-bedzie-zima-prognoza-pogody,artykuly,489214.html

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek no stres jedz normalnie, Kajaoli też giganta na usg wróżyli przecież a okazał się normalnym bobaskiem :)

Możecie mi powiedzieć (bo pewnie też nie raz słyszałyście) o CO CHODZI STARSZYM LUDZIOM z tym musisz chodzić albo teraz to musisz chodzić. No już mam dość normalnie, tak jakbym cały czas siedziała, albo leżała wrrr

lubek lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam laktator elektryczny Avent z serii Natural
    http://allegro.pl/laktator-elektryczny-philips-avent-natural-scf332-i4600002567.html

Przyszła mi dzisiaj moja sofa do spania i własnie skończyłam składac łózeczko dla Ignasia razem z szufladą. Ale gimnastyka....

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starszym ludziom to naprawdę nie wiadomo o co chodzi, tylko jakieś zabobony im w głowie, ja wolałam nie roztrząsać tematu dlaczego nie wychodzi się przed chrztem bo bałam się tego co usłyszę :D:D

K4lina lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    www.fakt.pl/wydarzenia/jaka-bedzie-zima-prognoza-pogody,artykuly,489214.html

Paulina nie czytaj faktoidu tam pod spodem jest: Dramat 31-latka. Wsadziła mu penisa w rozgrzaną prostownicę. ;)

paulina.b.1991, Strokrotka, Kaszulator, anka_a, pestka, Zielono mi:-))))), Kasiula09, poczwarkah, Anoolka, Monica lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Jestem po usg i z jednej strony jestem w szoku, bo:
    dzisiaj 37,0

glowka - 334mm - 38,1
    brzuszek - 341mm - 39,0
    udo - 69mm - 35,4
    szacunkowa masa - 3200g.

Jestem w szoku, bo taki duzy brzuszek i glowa, jakbym zaraz miala rodzic. Lekarz sie smial, zeby nie jesc od dzis ryzu i makaronu :P, wiec obalam mit - maly brzuch = maly dzidzius. Z niektorych pomiarow mu wyszlo nawet ponad 3600g...
    Nie chcial wyrokowac, kiedy porod, powiedzial tylko, ze niedlugo. Lozysko stopien dojrzalosci: II, mowil, ze stopien dojrzalosci do porodu sie ma nijak, wiec tym sie nie sugeruje, z tego, co czytalam, to prawidlowy na ten tydzien.
    Z drugiej strony, jak wpisalam wymiary w belly, to wszystkie oprocz brzuszka sa prawie w punkt w 50 centyl.. wiec sama nie wiem - czy oni maja jakies dziwne siatki?
    To nie bylo 3D, ale pokazal nam buzie z przodu i mowi: 'no, te poliki to takie spore' i potem mi maz mowi, ze wystawaly poza obrys glowy.. :P takze mozliwe, ze sie szykuje nam pucek, mama mowi, ze ja tez taka bylam.
    Powiedzial, ze maly moze do porodu urosnac jeszcze 700g, wiec plan herbatka+wiesiolek+seks rozpoczynam z zapamietaniem, w Domu Narodzin nie mozna rodzic dziecka wiekszego niz 4200g.
    Maz mnie tuczyl, bo przez maly brzuch byl pewny, ze dzidzius tez maly, a dzisiaj, jak poszlismy na obiad, mowi: 'to Ty moze wez salatke' :P.
    Wiec ogolnie sie ciesze, bo wszystko dobrze, chyba ta noga nie powinnam sie przejmowac, ze krotka, ani brzuszkiem, ze duzy, w belly to nie wyglada tak dramatycznie :)

Lubek, to wspaniale ze wszystko jest w porzadku :)
    Jedyne pocieszajace w wiekszej wadze dziecka jest to, ze urodzi sie silniejszy.
    Teraz widze po sobie, ze gdyby Charlie byl mniejszy i slabszy to moze by bardziej wycierpial sie w czasie porodu.
    Tutaj, od razu po narodzinach dziecka pobieraja jakies probki z pepowiny, ktore sa natychmiast badane i na podstawie wynikow mozna stwierdzic czy dziecko ucierpialo w czasie porodu. Nie wiem dokladnie na czym to polega, musialabym wglebis sie w temat ale okazalo sie, ze Charlie wspaniale sobie z porodem poradzil.
    Druga sprawa, ze stracil na wadze i dzis rano wazyl niecale 3kg - wiec ciesze sie, ze mial wieksza wage wczesniej.

Wiec jest wiele zalet wiekszej wagi :)

lubek, Anoolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ