Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kasiula09 wrote:oj tak ja tez sie stresuje, a najbardziej boje sie ze cos pojdzie nie tak przy porodzie ze beda jakies komplikacje, ale trzeba myslec pozytywnie ze wszystko bedzie dobrze
Ja tez mam stresa ale bardziej o to ze w szpitalu mogą cos zbabrać
Chodzisz tyle miesięcy z brzuszkiem, dbasz o siebie i robisz wszelkie badania a przez niekompetencję jakiegoś doktorka czy pielegniary może się cos dziecku staćMam takie schizy bo w telewizji non stop pokazują takie sytuacje
Ale nie ma się co zamartwiać na zapas, co ma być to będzie -
mitaka wrote:
Jeszcze trochę to ZAPOMNĘ urodzić
ŁahahahahahaDOBRE
-
Tez zastanawialam się nad tym laktatorem medeli mini electric, ale nie wiem czy wogole i jak często będę używała laktatora
Zainwestowałabym w droższy gdybym wiedziała, ze np. któraś z babć będzie mi maluszka pilnowac jak np. pojade na zakupy czy gdzies. Ale jestem z mężem sama, mamusie nasze daleko wiec nie wiem. Mam nadzieje ze jak juz kupie to ten canpola się sprawdzi
K4lina lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:ja mam i bephanten i linomag w razie co
wozek tez sie wietrzy i lozeczko
a ja dalej stoje z prasowaniem, ide moze wlasnie cos poprasuje troszke
a na fb wam wrzucam fotke lozeczka, czekam na posciel
A przewijak będziesz miała?
-
nie kupuje przewijaka... stwierdzilam ze lozko obok mi wystarczy.. a taki przewijak tylko mi zagraci miejsce i przyda sie w pierwszych miesiacach.. i nei chodzi o kase, bo to groszowa sprawa, ale czesto opiekowalam sie dziecmi i zawsze przewijalam na lozku albo na podlodze na kocu , kolderce czy czyms
anka_a lubi tę wiadomość
-
Jestem po usg i z jednej strony jestem w szoku, bo:
dzisiaj 37,0
glowka - 334mm - 38,1
brzuszek - 341mm - 39,0
udo - 69mm - 35,4
szacunkowa masa - 3200g.
Jestem w szoku, bo taki duzy brzuszek i glowa, jakbym zaraz miala rodzic. Lekarz sie smial, zeby nie jesc od dzis ryzu i makaronu, wiec obalam mit - maly brzuch = maly dzidzius. Z niektorych pomiarow mu wyszlo nawet ponad 3600g...
Nie chcial wyrokowac, kiedy porod, powiedzial tylko, ze niedlugo. Lozysko stopien dojrzalosci: II, mowil, ze stopien dojrzalosci do porodu sie ma nijak, wiec tym sie nie sugeruje, z tego, co czytalam, to prawidlowy na ten tydzien.
Z drugiej strony, jak wpisalam wymiary w belly, to wszystkie oprocz brzuszka sa prawie w punkt w 50 centyl.. wiec sama nie wiem - czy oni maja jakies dziwne siatki?
To nie bylo 3D, ale pokazal nam buzie z przodu i mowi: 'no, te poliki to takie spore' i potem mi maz mowi, ze wystawaly poza obrys glowy..takze mozliwe, ze sie szykuje nam pucek, mama mowi, ze ja tez taka bylam.
Powiedzial, ze maly moze do porodu urosnac jeszcze 700g, wiec plan herbatka+wiesiolek+seks rozpoczynam z zapamietaniem, w Domu Narodzin nie mozna rodzic dziecka wiekszego niz 4200g.
Maz mnie tuczyl, bo przez maly brzuch byl pewny, ze dzidzius tez maly, a dzisiaj, jak poszlismy na obiad, mowi: 'to Ty moze wez salatke'.
Wiec ogolnie sie ciesze, bo wszystko dobrze, chyba ta noga nie powinnam sie przejmowac, ze krotka, ani brzuszkiem, ze duzy, w belly to nie wyglada tak dramatycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 15:29
ao12., caterinka, Kajaoli, anka_a, K4lina, poczwarkah, sylwia1985, Nelly, ania.g, ataga4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kupiłam ten http://allegro.pl/tommee-tippee-laktator-butelka-wkladki-pojemnik-i4608607657.html. z polecenia kolezanki
mama86 wrote:Smutas a jaki laktator kupilaś?
Ja narazie nie kupuje, jak po porodzie stwierdze ze jest mi potrzebny to wyśle meza i mi kupi bo model mam juz wybrany.K4lina lubi tę wiadomość
-
Ja laktator wybrałam ręczny bo tak na prawdę wolalabym go nie używać i karmić piersią ale wiadomo że nie uniknę nawału pokarmu albo jego braku wiec wtedy sie przyda. A koniecznie chciałam tej firmy bo mam też takie nakładki i butelki. Polecały mi koleżanki tą firmę więc mam. A zobaczymy w praniu jak to wyjdzie.
Chciałam sprawdzić jak działa i zassałam pierś i poleciała mi siara żółta haha
Rozstepy mam przy pepku i mam wrażenie że sie powiekszaja no i wczoraj zauważyłam na piersi 2 rozstepy przy brodawce, tylko szkoda że w góre idą a nie w dół.
Zmartwilo mnie to ale nigdy bym czasu nie cofnęła mimo to i najważniejszy jest Antek.K4lina, Nelly lubią tę wiadomość
-
Lubek no stres jedz normalnie, Kajaoli też giganta na usg wróżyli przecież a okazał się normalnym bobaskiem
Możecie mi powiedzieć (bo pewnie też nie raz słyszałyście) o CO CHODZI STARSZYM LUDZIOM z tym musisz chodzić albo teraz to musisz chodzić. No już mam dość normalnie, tak jakbym cały czas siedziała, albo leżała wrrrlubek lubi tę wiadomość
-
ja mam laktator elektryczny Avent z serii Natural
http://allegro.pl/laktator-elektryczny-philips-avent-natural-scf332-i4600002567.html
Przyszła mi dzisiaj moja sofa do spania i własnie skończyłam składac łózeczko dla Ignasia razem z szufladą. Ale gimnastyka.... -
paulina.b.1991 wrote:www.fakt.pl/wydarzenia/jaka-bedzie-zima-prognoza-pogody,artykuly,489214.html
Paulina nie czytaj faktoidu tam pod spodem jest: Dramat 31-latka. Wsadziła mu penisa w rozgrzaną prostownicę.paulina.b.1991, Strokrotka, Kaszulator, anka_a, pestka, Zielono mi:-))))), Kasiula09, poczwarkah, Anoolka, Monica lubią tę wiadomość
-
lubek wrote:Jestem po usg i z jednej strony jestem w szoku, bo:
dzisiaj 37,0
glowka - 334mm - 38,1
brzuszek - 341mm - 39,0
udo - 69mm - 35,4
szacunkowa masa - 3200g.
Jestem w szoku, bo taki duzy brzuszek i glowa, jakbym zaraz miala rodzic. Lekarz sie smial, zeby nie jesc od dzis ryzu i makaronu, wiec obalam mit - maly brzuch = maly dzidzius. Z niektorych pomiarow mu wyszlo nawet ponad 3600g...
Nie chcial wyrokowac, kiedy porod, powiedzial tylko, ze niedlugo. Lozysko stopien dojrzalosci: II, mowil, ze stopien dojrzalosci do porodu sie ma nijak, wiec tym sie nie sugeruje, z tego, co czytalam, to prawidlowy na ten tydzien.
Z drugiej strony, jak wpisalam wymiary w belly, to wszystkie oprocz brzuszka sa prawie w punkt w 50 centyl.. wiec sama nie wiem - czy oni maja jakies dziwne siatki?
To nie bylo 3D, ale pokazal nam buzie z przodu i mowi: 'no, te poliki to takie spore' i potem mi maz mowi, ze wystawaly poza obrys glowy..takze mozliwe, ze sie szykuje nam pucek, mama mowi, ze ja tez taka bylam.
Powiedzial, ze maly moze do porodu urosnac jeszcze 700g, wiec plan herbatka+wiesiolek+seks rozpoczynam z zapamietaniem, w Domu Narodzin nie mozna rodzic dziecka wiekszego niz 4200g.
Maz mnie tuczyl, bo przez maly brzuch byl pewny, ze dzidzius tez maly, a dzisiaj, jak poszlismy na obiad, mowi: 'to Ty moze wez salatke'.
Wiec ogolnie sie ciesze, bo wszystko dobrze, chyba ta noga nie powinnam sie przejmowac, ze krotka, ani brzuszkiem, ze duzy, w belly to nie wyglada tak dramatycznie
Lubek, to wspaniale ze wszystko jest w porzadku
Jedyne pocieszajace w wiekszej wadze dziecka jest to, ze urodzi sie silniejszy.
Teraz widze po sobie, ze gdyby Charlie byl mniejszy i slabszy to moze by bardziej wycierpial sie w czasie porodu.
Tutaj, od razu po narodzinach dziecka pobieraja jakies probki z pepowiny, ktore sa natychmiast badane i na podstawie wynikow mozna stwierdzic czy dziecko ucierpialo w czasie porodu. Nie wiem dokladnie na czym to polega, musialabym wglebis sie w temat ale okazalo sie, ze Charlie wspaniale sobie z porodem poradzil.
Druga sprawa, ze stracil na wadze i dzis rano wazyl niecale 3kg - wiec ciesze sie, ze mial wieksza wage wczesniej.
Wiec jest wiele zalet wiekszej wagi
lubek, Anoolka lubią tę wiadomość