X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj teściu za to odwrotnie - ze mam siedzieć i nigdzie sie nie ruszac :p A tu trzeba remont, zakupy wyprawkowe dokończyć. Yhhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Lubek, to wspaniale ze wszystko jest w porzadku :)
    Jedyne pocieszajace w wiekszej wadze dziecka jest to, ze urodzi sie silniejszy.
    Teraz widze po sobie, ze gdyby Charlie byl mniejszy i slabszy to moze by bardziej wycierpial sie w czasie porodu.
    Tutaj, od razu po narodzinach dziecka pobieraja jakies probki z pepowiny, ktore sa natychmiast badane i na podstawie wynikow mozna stwierdzic czy dziecko ucierpialo w czasie porodu. Nie wiem dokladnie na czym to polega, musialabym wglebis sie w temat ale okazalo sie, ze Charlie wspaniale sobie z porodem poradzil.
    Druga sprawa, ze stracil na wadze i dzis rano wazyl niecale 3kg - wiec ciesze sie, ze mial wieksza wage wczesniej.

Wiec jest wiele zalet wiekszej wagi :)

o, ciekawe te badania, co mowisz :) w Polsce chyba tego sie nie praktykuje, nie slyszalam, ale to bardzo interesujace. Bylabym dumna jak paw na Twoim miejscu, w koncu to byl jego pierwszy egzamin :)

pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny, chyba złapałam na sam koniec ciązy jakąś infekcję...
    Zaczyna mnie szczypać tam na dole...
    Upławów nie mam, ale czuje deliaktny dyskomfort...
    Mam clotrimazolum dopochwowe, lae nie iwem czy mogę brać i kupiłam dziś Tantum Rosę (z myslą o połogu) ale moj lekarz narazie nie odbiera telefonu...a wizyta dopiero w czw...No żesz...ja to zawsze mam szczęście...A już isę cieszyłam że mam GBS ujemny a tu prosze...jakis grzybek pewnie....

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Mój maluch waży ok. 3000 :)Szyjka zamknięta, ale miękka. Mam nadzieję, że dochodzę do terminu.

anka_a, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    kurcze dziewczyny, chyba złapałam na sam koniec ciązy jakąś infekcję...
    Zaczyna mnie szczypać tam na dole...
    Upławów nie mam, ale czuje deliaktny dyskomfort...
    Mam clotrimazolum dopochwowe, lae nie iwem czy mogę brać i kupiłam dziś Tantum Rosę (z myslą o połogu) ale moj lekarz narazie nie odbiera telefonu...a wizyta dopiero w czw...No żesz...ja to zawsze mam szczęście...A już isę cieszyłam że mam GBS ujemny a tu prosze...jakis grzybek pewnie....

dziewczyny polecaly nasiadowki z rumianku - moze to pomoze w miedzyczasie?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a można nasiadówki w ciąży?

Paju lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    a można nasiadówki w ciąży?

http://www.farmacjaija.pl/zdrowie/raport/ciaza-zdrowe-9-miesiecy.html

"W ciąży niepowikłanej można stosować nasiadówki z kory dębu o właściwościach ściągających, rumianku lub kwiatu nagietka."

chyba mozna :)

K4lina lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta infekcja to przy wejściu bliżej czy i też dalej? Bo ja to jak czułam się nie pewnie to przy wejściu smarowałam clotrimazolem (ale tylko z brzegu dalej nie pchałam). Idź do rodzinnego przepisze jakieś globulki dla ciężarnych bo na tym etapie ciąży lepiej szybciej działać żeby się przed porodem wyrobić.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A ta infekcja to przy wejściu bliżej czy i też dalej? Bo ja to jak czułam się nie pewnie to przy wejściu smarowałam clotrimazolem (ale tylko z brzegu dalej nie pchałam). Idź do rodzinnego przepisze jakieś globulki dla ciężarnych bo na tym etapie ciąży lepiej szybciej działać żeby się przed porodem wyrobić.
    No przy samym wejsciu...ale maści nie mam...mam tylko globułki clotrizmazolum...teraz w weekend to i tak nic nie zrobię, więc zostaje mi czekać chyba do pon.

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mitaka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maść jest bez recepty i 3 zł kosztuje, no chyba, ze masz daleko do apteki...

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w maść się zaopatrze...tylko czy można ją stosować w ciąży...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:

Można, tak mi ginka mówiła. Im szybciej zadziałasz tym lepiej!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:

Można spokojnie stosować w czasie ciąży ;) pytałam swojego poprzedniego ginekologa.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez stosowałam więc luzik :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodzwoniłam isę do swojego gin. i nie kazał mi stosować clotrimazolum, tylko tantum rose i kupić sobie Laktovaginal...moze do czw. jakoś to zaleczę...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• moni28 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lactovaginal jest bardzo dobry ale jeszcze można stosować w ciąży Invag dobry z polecenia mojego gin

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wrocilam do domu a mojego meza nadal nie ma i zakomunikowal ze zostaje na jakiejs parapetowie i wroci jutro w poludnie bo cala noc beda pili - ale jestem zla bo w tygodniu wogole nie ma dla mnie czasu bo wstaje o 4 a wraca po 18- moglby chociaz weekend nam poswiecic :( nie wiem ostatnimi czasy jestm zla na wszystko i ryczec mi sie chce i na dodatek dzis mialam durny sen ze moj maz mnie zdradzil i powiedzial ze nie chce mnie i Nikusia. Brat juz polecial ale przyniosl mi od kolezanki ciuszki po jej synku i nastawilam kolejne pranie no ale przydadza sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 18:06

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Paulina nie czytaj faktoidu tam pod spodem jest: Dramat 31-latka. Wsadziła mu penisa w rozgrzaną prostownicę. ;)

Ja Faktoid (satyryczna odpowiedź na Fakt) polecam. Ale Faktu zdecydowanie NIE! :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wlasnie wrocilam do domu a mojego meza nadal nie ma i zakomunikowal ze zostaje na jakiejs parapetowie i wroci jutro w poludnie bo cala noc beda pili - ale jestem zla bo w tygodniu wogole nie ma dla mnie czasu bo wstaje o 4 a wraca po 18- moglby chociaz weekend nam poswiecic :( nie wiem ostatnimi czasy jestm zla na wszystko i ryczec mi sie chce i na dodatek dzis mialam durny sen ze moj maz mnie zdradzil i powiedzial ze nie chce mnie i Nikusia. Brat juz polecial ale przyniosl mi od kolezanki ciuszki po jej synku i nastawilam kolejne pranie no ale przydadza sie :)

nie dziwie się, ze sie wkurzasz.. :/
    Moj znowu pojechał na ryby

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wlasnie wrocilam do domu a mojego meza nadal nie ma i zakomunikowal ze zostaje na jakiejs parapetowie i wroci jutro w poludnie bo cala noc beda pili - ale jestem zla bo w tygodniu wogole nie ma dla mnie czasu bo wstaje o 4 a wraca po 18- moglby chociaz weekend nam poswiecic :( nie wiem ostatnimi czasy jestm zla na wszystko i ryczec mi sie chce i na dodatek dzis mialam durny sen ze moj maz mnie zdradzil i powiedzial ze nie chce mnie i Nikusia.)
    O matko, widzę, że nie tylko ja mam takie schizy ;o też mi się sni, że mąz mnie nie chce już, albo równie podobne bzdury. A jak wyszedł raz z kolegami to się naburmuszyłam i beczałam w łazience, że nie chce czasu ze mną spędzać. Może to taka przypadłość ciężarówek?

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ