X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście od początku piszesz że rana Cię boli. Mówiłaś położnym?? Na to się normalnie dostaje leki przeciwbólowe i nie powinno boleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:59

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. :p nadal w dwupaku :(
    ja się tak nie bawię - nie mieszczę się w spodnie w które jeszcze w tym tygodniu się mieściłam. Czyżby brzuszek mi się tak opuścił...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka dla mnie 19 stopni to stanowczo za zimno gdyz jestem zimorodkiem,ale tak 21 moze juz byc :) zobaczymy jak to bedzie moze jesli bedzie Nikus to bede wiecej grzac - oby no ale rachunki wowczas beda kosmiczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Anoolka dla mnie 19 stopni to stanowczo za zimno gdyz jestem zimorodkiem,ale tak 21 moze juz byc :) zobaczymy jak to bedzie moze jesli bedzie Nikus to bede wiecej grzac - oby no ale rachunki wowczas beda kosmiczne
    U nas położna mówiła na sr że nie ma konkretnej temperatury w jakiej należy chować bąbla. Jeśli jest 19 st to dzidziuś się przyzwyczai i dla niego to będzie temp optymalna. Trzeba go tylko cieplej ubrać, 1 warstwę więcej niż my sami jesteśmy ubrani. Także nie ma się co martwić na zapas :) to samo tyczy się temp pomieszczenia w którym będziemy myć dziecko.

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Sylwia nie przejmuj się tą temperaturą dziecko się przyzwyczai najwyżej bedziesz go cieplej ubierać. U mnie w zimie też nie wiadomo jak by palić zawsze jest temperatura 19 - 21 stopni, zdarzało się 22 ale dla nas to było juz za gorąco, my się przyzwyczailiśmy to i dziecko też sie przyzwyczai. Lepiej jak jest troche chłodniej niż jak ma być za gorąco.

age.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Jak robisz barszcz ukraiński? :)

A ostatnio idę na łatwizne i kupuje z mrozonki plus do tego koncentrat buraczany krakusa ;-) Gotuje mięso (dziś żeberka), potem wrzucam mrozonke, ziemniaki i jak się ugotuje to koncentrat. Zabielam śmietaną i dodaje majeranek na koniec ;-) tadam i gotowe :-D
    Kiedyś robilam jak bóg przykazał właśnie z kapusta, fasolą i na dużej ilości buraków O:-) A teraz mi się nie chce tego wszystkiego kroić i kapustę ze sklepu tachać ;-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na momencik wpadłam pochwalić sie że mój mały gacuś waży już 3440,jestesmy po wizycie położnej.

A teraz uciekam do garów bo niewyrabiam sie, z tym wszystkim, do tego Hanie męczą gaziki i latam od garów do wózka, dobrze że chłopina mi pomaga.

ao12., DeLaCruz, Kasiula09, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja na momencik wpadłam pochwalić sie że mój mały gacuś waży już 3440,jestesmy po wizycie położnej.

A teraz uciekam do garów bo niewyrabiam sie, z tym wszystkim, do tego Hanie męczą gaziki i latam od garów do wózka, dobrze że chłopina mi pomaga.

To super, ładnie przybiera na wadze, udanej uroczystości :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis na 17 tez mam wizyte...zobaczymy co tam z moja szyjka...bo codziennie mam bole podbrzusza...i dziecko rzadko mi sie rusza...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    ja dzis na 17 tez mam wizyte...zobaczymy co tam z moja szyjka...bo codziennie mam bole podbrzusza...i dziecko rzadko mi sie rusza...
    to witaj w klubie ja tez mam dzisiaj na 17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ładnie przybiera na wadze ;)

To dajcie dziewczyny znać jak tam po wizytach ;) Ja mam dopiero jutro na 17:30 i znowu idę do innego bo mój do 8go na urlopie ;o Ja to mam szczeście do tych lekarzy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe telefon od szwagierki...."ZBIERASZ SIĘ DO RODZENIA???? Bo śniło mi się,że fryzjera którego mam na jutro umówionego przestawiałam na inny termin i jechałam do Ciebie do szpitala i urodziłaś już Juleczkę"....PROROCZY SEN? :-)
    A moja niunia cosik taka mało ruchliwa nad ranem była,ale teraz nadrabia m.inn juz drugą czkawką:-)

Aniqa udanej uroczystości dla Was i Twojego Aniołeczka...Całuski

Tyle dziewczyn dziś wizytujących...ja też chcę...a mam wizytę dopiero we wtorek na dodatek na 19:15 i mówię co wieczór Julci,żeby wyszła już z brzusia to zaoszczędzimy 200zł.i kupię jej za to piękna karuzelę:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:01

ao12., Nelly lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scescie- Gratulaacje, słodka dzidzia ;) Wracaj do zdrowia ;)

Dziewczyny, ja bardzo rzadko udzielam się na forum, ale czytam każdy post ;)
    Wczoraj miałam wizytę i okazało się, że mój Franek głową do góry eehh, lekarz mówi że są małe szanse na odwrócenie :( strasznie się boję cc.... mam nadzieję że jednak się odkręci!!!

Czytam Wasze posty i jestem z Wami dziewczyny... jesteśmy na końcówce i niedługo każda z nas przytuli swoje maleństwo !! Pozdrawiam

5b092n0a9aspxqzu.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala podejrzenie saczenia sie wód i nieprawidlowy zapis ktg z podejrzeniem pppp, ale co to oznacza to za cholerę nie wiem. Dam znac jak bede wiedziała cos więcej.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymaj się będzie dobrze!

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Jestem po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala podejrzenie saczenia sie wód i nieprawidlowy zapis ktg z podejrzeniem pppp, ale co to oznacza to za cholerę nie wiem. Dam znac jak bede wiedziała cos więcej.
    Trzymaj się, wszystko będzie ok.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się moni.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:42

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni daj znac jak cos wiecej bedziesz wiedziala. U mnie kurcze moze tez wody sie sacza . Dzis znowu obudzilam sie z mokra bielizna ale sluzu nie bylo ani troche

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Moni daj znac jak cos wiecej bedziesz wiedziala. U mnie kurcze moze tez wody sie sacza . Dzis znowu obudzilam sie z mokra bielizna ale sluzu nie bylo ani troche

Podobno sączące się wody najlepiej poznać, jeżeli po nocy mamy mokrą bieliznę, bo wtedy mniejsze prawdopodobieństwo,że to śluz. Także skonsultowałabym to z lekarzem , będzie dobrze :)

7u22flw1a3vjzwk7.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ