X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście od początku piszesz że rana Cię boli. Mówiłaś położnym?? Na to się normalnie dostaje leki przeciwbólowe i nie powinno boleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:59

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. :p nadal w dwupaku :(
    ja się tak nie bawię - nie mieszczę się w spodnie w które jeszcze w tym tygodniu się mieściłam. Czyżby brzuszek mi się tak opuścił...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka dla mnie 19 stopni to stanowczo za zimno gdyz jestem zimorodkiem,ale tak 21 moze juz byc :) zobaczymy jak to bedzie moze jesli bedzie Nikus to bede wiecej grzac - oby no ale rachunki wowczas beda kosmiczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Anoolka dla mnie 19 stopni to stanowczo za zimno gdyz jestem zimorodkiem,ale tak 21 moze juz byc :) zobaczymy jak to bedzie moze jesli bedzie Nikus to bede wiecej grzac - oby no ale rachunki wowczas beda kosmiczne
    U nas położna mówiła na sr że nie ma konkretnej temperatury w jakiej należy chować bąbla. Jeśli jest 19 st to dzidziuś się przyzwyczai i dla niego to będzie temp optymalna. Trzeba go tylko cieplej ubrać, 1 warstwę więcej niż my sami jesteśmy ubrani. Także nie ma się co martwić na zapas :) to samo tyczy się temp pomieszczenia w którym będziemy myć dziecko.

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Sylwia nie przejmuj się tą temperaturą dziecko się przyzwyczai najwyżej bedziesz go cieplej ubierać. U mnie w zimie też nie wiadomo jak by palić zawsze jest temperatura 19 - 21 stopni, zdarzało się 22 ale dla nas to było juz za gorąco, my się przyzwyczailiśmy to i dziecko też sie przyzwyczai. Lepiej jak jest troche chłodniej niż jak ma być za gorąco.

age.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Jak robisz barszcz ukraiński? :)

A ostatnio idę na łatwizne i kupuje z mrozonki plus do tego koncentrat buraczany krakusa ;-) Gotuje mięso (dziś żeberka), potem wrzucam mrozonke, ziemniaki i jak się ugotuje to koncentrat. Zabielam śmietaną i dodaje majeranek na koniec ;-) tadam i gotowe :-D
    Kiedyś robilam jak bóg przykazał właśnie z kapusta, fasolą i na dużej ilości buraków O:-) A teraz mi się nie chce tego wszystkiego kroić i kapustę ze sklepu tachać ;-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na momencik wpadłam pochwalić sie że mój mały gacuś waży już 3440,jestesmy po wizycie położnej.

A teraz uciekam do garów bo niewyrabiam sie, z tym wszystkim, do tego Hanie męczą gaziki i latam od garów do wózka, dobrze że chłopina mi pomaga.

ao12., DeLaCruz, Kasiula09, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja na momencik wpadłam pochwalić sie że mój mały gacuś waży już 3440,jestesmy po wizycie położnej.

A teraz uciekam do garów bo niewyrabiam sie, z tym wszystkim, do tego Hanie męczą gaziki i latam od garów do wózka, dobrze że chłopina mi pomaga.

To super, ładnie przybiera na wadze, udanej uroczystości :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis na 17 tez mam wizyte...zobaczymy co tam z moja szyjka...bo codziennie mam bole podbrzusza...i dziecko rzadko mi sie rusza...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    ja dzis na 17 tez mam wizyte...zobaczymy co tam z moja szyjka...bo codziennie mam bole podbrzusza...i dziecko rzadko mi sie rusza...
    to witaj w klubie ja tez mam dzisiaj na 17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ładnie przybiera na wadze ;)

To dajcie dziewczyny znać jak tam po wizytach ;) Ja mam dopiero jutro na 17:30 i znowu idę do innego bo mój do 8go na urlopie ;o Ja to mam szczeście do tych lekarzy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe telefon od szwagierki...."ZBIERASZ SIĘ DO RODZENIA???? Bo śniło mi się,że fryzjera którego mam na jutro umówionego przestawiałam na inny termin i jechałam do Ciebie do szpitala i urodziłaś już Juleczkę"....PROROCZY SEN? :-)
    A moja niunia cosik taka mało ruchliwa nad ranem była,ale teraz nadrabia m.inn juz drugą czkawką:-)

Aniqa udanej uroczystości dla Was i Twojego Aniołeczka...Całuski

Tyle dziewczyn dziś wizytujących...ja też chcę...a mam wizytę dopiero we wtorek na dodatek na 19:15 i mówię co wieczór Julci,żeby wyszła już z brzusia to zaoszczędzimy 200zł.i kupię jej za to piękna karuzelę:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:01

ao12., Nelly lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scescie- Gratulaacje, słodka dzidzia ;) Wracaj do zdrowia ;)

Dziewczyny, ja bardzo rzadko udzielam się na forum, ale czytam każdy post ;)
    Wczoraj miałam wizytę i okazało się, że mój Franek głową do góry eehh, lekarz mówi że są małe szanse na odwrócenie :( strasznie się boję cc.... mam nadzieję że jednak się odkręci!!!

Czytam Wasze posty i jestem z Wami dziewczyny... jesteśmy na końcówce i niedługo każda z nas przytuli swoje maleństwo !! Pozdrawiam

5b092n0a9aspxqzu.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala podejrzenie saczenia sie wód i nieprawidlowy zapis ktg z podejrzeniem pppp, ale co to oznacza to za cholerę nie wiem. Dam znac jak bede wiedziała cos więcej.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymaj się będzie dobrze!

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Jestem po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala podejrzenie saczenia sie wód i nieprawidlowy zapis ktg z podejrzeniem pppp, ale co to oznacza to za cholerę nie wiem. Dam znac jak bede wiedziała cos więcej.
    Trzymaj się, wszystko będzie ok.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się moni.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:42

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni daj znac jak cos wiecej bedziesz wiedziala. U mnie kurcze moze tez wody sie sacza . Dzis znowu obudzilam sie z mokra bielizna ale sluzu nie bylo ani troche

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Moni daj znac jak cos wiecej bedziesz wiedziala. U mnie kurcze moze tez wody sie sacza . Dzis znowu obudzilam sie z mokra bielizna ale sluzu nie bylo ani troche

Podobno sączące się wody najlepiej poznać, jeżeli po nocy mamy mokrą bieliznę, bo wtedy mniejsze prawdopodobieństwo,że to śluz. Także skonsultowałabym to z lekarzem , będzie dobrze :)

7u22flw1a3vjzwk7.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ