Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Do tej pory nie wiem ile mój Adaś waży.
Na USG nie chciała mi powiedzieć a moja gin ma tylko aparat do słuchania serducha u siebie. Yhhh...
Zona kuzyna urodzila 3tyg przed terminem core (2980g) - poszla na badania kontrone i sie okazalo ze ma 4cm rozwarcia juz.
-
No więc z tym masażem było tak, że położyłam się na kanapie i odkryłam brzuch, a położna zaczęła gotować tak jakby ugniatac. Przesuwala od prawej do lewej i z powrotem a to palce a to całe dłonie, ale było to mocniejsze niż jak wsmarowuje sobie balsam. Nic oczywiście nie bolało
Mała zaczęła reagować i w tych miejscach,gdzie się wypinala polozna ją dotykala żeby sprowokować do dalszych ruchów.
Położna mówiła,że mogę spróbować robić sama taki masaż, ale chyba sama bym się bała, że coś zrobię niunilubek, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie, szyjka zamknięta ale juz miękka, wód mam dużo. Doktorek powiedział, ze szyja powoli przygotowuje się do porodu i ze mogę urodzić jutro albo za tydzień
Tutaj mina mojego meża była bezcenna
Ale ja czuje ze urodze o czasie. Zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi
Gabrysia na USG wyglądała juz jak mały bobasTaka fajna pulchniutka
A i waży dokładnie 3075g . Czyli ani nie dużo ani nie malo
Chociaz mam do terminu jeszcze 3 tyg to pewnie przybierze troche
Za to ja nie chce juz przybierać bo mam 19kg na plusie :-[ Przy wzroście 159 jestem pączkiem
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj mój doktorek wkurzył, bo nic mi w zasadzie nie powiedział
Tyle, że szyjka jeszcze zamknięta "ale to się może bardzo szybko zmienić" - jak stwierdził. Na temat długości i miękkości/gładkości ani słowa. Jak się zapytałam czy wytrzymam jeszcze do jutra, bo wtedy dopiero mąż wraca to powiedział że "raczej tak". Tyle to cholerka i sama wiem!!!
Ale powiem wam, że mam wrażenie że chyba pomaga ta herbatka z liści malin (najskuteczniej pewnie na psychikę) bo dziś sie czuję bliżej porodu niż kiedykolwiek - ciągle mam taki ucisk na kości miednicy, ledwo nogę podnoszę, dziecko musi być już naprawdę nisko.
ao12., Anoolka, anka_a, Nelly, Monica, ania.g, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
mama86 wrote:Ja po wizycie, szyjka zamknięta ale juz miękka, wód mam dużo. Doktorek powiedział, ze szyja powoli przygotowuje się do porodu i ze mogę urodzić jutro albo za tydzień
Tutaj mina mojego meża była bezcenna
Ale ja czuje ze urodze o czasie. Zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi
Gabrysia na USG wyglądała juz jak mały bobasTaka fajna pulchniutka
A i waży dokładnie 3075g . Czyli ani nie dużo ani nie malo
Chociaz mam do terminu jeszcze 3 tyg to pewnie przybierze troche
Za to ja nie chce juz przybierać bo mam 19kg na plusie :-[ Przy wzroście 159 jestem pączkiem
SuperCórcia widzę w sam raz
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
poczwarkah wrote:mam wrażenie że chyba pomaga ta herbatka z liści malin (najskuteczniej pewnie na psychikę
) bo dziś sie czuję bliżej porodu niż kiedykolwiek - ciągle mam taki ucisk na kości miednicy, ledwo nogę podnoszę, dziecko musi być już naprawdę nisko.
nastawiłam się, że urodzę w następny weekend
ciekawe czy tak będzie...
-
Dziewczynki ja po ktg i tez się wiele nie dowiedzialam, mały aktywny lekkie skurcze macicy. Za tydzień znowu ktg i od razu lekarz mnie zbada.
Dziewczyny jak wyglada czop śluzowy? dzisiaj po siusiu miałam na papierze taką galaretke lekko żółtawą, ale dość mało tego było i nie wiem czy to to.Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość