X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh właśnie Pani za ścianą urodziła dostała skurczy godzinę pochodziła po korytarzu poszła na górę za pół godziny położna przyszła mi mierzyć ciśnienie i mówi że ona urodziła ekspres normalnie ...powiedziałam połóżnym ze tez tak chce i maja mi tak zrobić :-)

pestka, paaolka, DeLaCruz, ania.g, ao12., Nelly, MOI, Monica, Kasiula09, Anoolka, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Eh właśnie Pani za ścianą urodziła dostała skurczy godzinę pochodziła po korytarzu poszła na górę za pół godziny położna przyszła mi mierzyć ciśnienie i mówi że ona urodziła ekspres normalnie ...powiedziałam połóżnym ze tez tak chce i maja mi tak zrobić :-)
    Ano też bym tak chciała;)

ehh..ja coś spać nie mogę...:/

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta wpadam tu do was na chwilke pomiedzy karmieniami aby zobaczyc co u was sie dzieje :)
    Z tego co sie doczytalam to Scescie i Joaska juz urodzily, moje gratulacje dziewczyny !!!!!!! :):):)
    Jutro uzupelnie liste :) - jak mi sie uda bo Charlie je srednio 11 razy na dobe. Podobno to sie niedlugo zmieni :)
    Pozdrowienia dla wszystkich :):):)

paaolka, DeLaCruz, ao12., Nelly, Joaśka, MOI, Monica, Kasiula09, Zielono mi:-))))), lubek, pestka, Anoolka, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez spać nie mogę jakoś...

MartaR super jakby nam wszystkim taki ekspresowy poród się trafił ;) pozazdrościć tej babeczce ;)

Kajaoli a co nowego u Charliego? :)
    Nasze mamusie wstawiajcie kolejne zdjęcia maluszków, wszyscy na pewno sa ich ciekawi ;) ja baaardzo :D

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa! Kajaoli przeczytałam właśnie w Twoim pamiętniku, że się zaręczyłaś :) ale super! gratulacje :) i w jaki wzruszający sposób :) :) pomysłowy tatuś z Twojego przyszłego męża :D
    Ale tak w ogóle to myślałam jakos że Ty już po ślubie jesteś... ;)

Kajaoli, Nelly, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Paaolka :) rzeczywiscie bylam wzruszona w jaki sposob moja polowka poprosila mnie o reke :) bede to pamietac zawsze :):):)

paaolka, lubek, DeLaCruz, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Aaaaa! Kajaoli przeczytałam właśnie w Twoim pamiętniku, że się zaręczyłaś :) ale super! gratulacje :) i w jaki wzruszający sposób :) :) pomysłowy tatuś z Twojego przyszłego męża :D
    Ale tak w ogóle to myślałam jakos że Ty już po ślubie jesteś... ;)

Gratulacje Kajaoli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:03

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie w dwupaku. Wczoraj bylam padnieta bo znowu opoznienie dwugodzinne bylo i padlam.
    Szyjka zamknieta ale miekka i gin mowi ze wyczuwa glowke bo tak gleboko wlozyl palucha ze az steknelam. Mowi ze powinnam urodzic wczescniej ale to sie zobaczy. Wczoraj byla juz moja ostatnia wizyta - dostalam skierowanie i tez powiedzial ze nie powinnam przenosic bo mam cukrzyce. Nikus zdrowy zbadal dokladnie wszystko. Okazalao sie ze to nie wody sie saczyly tylko wodnisty sluz - wod mam w normie wiec odetchnelam z ulga ze nie musze do szpitala.
    Nikus polozony glowkowo ale duze dziecko bedzie bo wczoraj juz wazyl 3150 wiec raczej kolo 4 kg bedzie napewno . Narazie nie wykluczyl naturalnego porodu ale mam byc przygotowana psychicznie na cesarke bo niewaidomo czy sie przecisnie przez moja waska miednice. Ozywiscie schudlam 2 kg jak to na diecie cukrzycowej i waze 60 kg czyli od poczatku ciazy przytylam 5 kg lekarz sie smieje ze tylko dziecko+ wody plodowe a tak to jestem szczuplejsza niz bylam - kazdy mi tak mowi. Dostalam zwolnienie do dnia porodu.Na przeziebienie kazal kupic prenatal gripcare

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:38

Strokrotka, MOI, ania.g, Kasiula09, ao12., lubek, pestka, Anoolka, Kakabaka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze, ze sie odezwałas i ze wszystko OK. Zagladałam cały wieczór i apre razy w nocy czy cos napisałas... Najwazniejsze, ze Nikuś zdowiutki - czyli teraz czekacie na poród :)

Kajaoli gratulację z okazji zaręczyn - tyle szczęście na raz!!! :-) Masz cudownego Mężczyznę :)

Moni trzymaj sie i daj znac jak u Was!

MartaR kazda chyba by chciała taki poród... :D Moze sie zalapiesz ?:D

Smutas rzeczywiście z Twojego opisu wygląda na czop.. Juz niedługo :)

theagnes87 mama86, poczwarkach - gratuacje udanych wizyt! :) (Tobie poczwarkah troche mniej skoro Cie lekarz podirytował - ale najważniejsze, ze z dzieciaczkami OK)

U nas cisza.. NAwet mam wrazenie, ze te skurcze które miałam od tygodnia przycichły i czuję się jakby oddalała sie od proodu zamiast się przybliżać... W poniedziałek wizyta - nie mogę się doczekać!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!! Witam się z wami w ciąży zrealizowanej w 100% :-) Na dzisiaj mam termin porodu wg belly a na jutro wg ginki :-)

paradise, sylwia1985, Monica, Strokrotka, ao12., Nelly, lubek, paaolka, theagnes87, pestka, Anoolka, Kakabaka, Kajaoli, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku ;) Wczoraj już nawet przeszła mi myśl przez głowę, że może rodzisz.

Kajaoli, również gratuluję kochana :)

Stokrotka a może ten chwilowy zanik skurczy to cisza przed burzą? :) I złapie Cię niebawem niespodzianka.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Sylwia, dobrze że wszystko jest ok.
    Moi, gratuluję 100% :)
    U mnie od wczoraj skurcze silniejsze i częstsze ale nieregularne.

MOI lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech jeszcze Nikus z tydzien posiedzi dopoki przejdzie mi przeziebienie i kuchnia bedzie gotowa bo nie dalabym rady teraz rodzic w takim stanie.
    Nie wiem czy to po wczorajszym ,, gmeraniu doktorka,, a le w nocy okropnie bolal mnie brzuch i myslalam ze cos sie rozkreca a teraz cisza,
    Napiszcie mi na prv nr tel bo nie mam wogole i jak cos sie bedzie dzialo to bede dawala wam znac

ps ciesze ze ze wizyty udane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:30

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! Nadal w dwupaku Julii się nie spieszy. Czekam na obchód i co dalej ze mną będzie, w moim przypadku to też wodniste upławy. Ale na usg wyszło że mało wód. Także czekam na decyzję.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI gratulacje z realizacji wyzwania w 100% jeszczet tylko taki pikus jak poród hhehehe :)

sylwia1985 chciałam Cie dodać do przyjaciólek, ale cos nie moge

paradise z córą tak miałam przed porodem,ze była cisza przed burzą, ale chyba jakoś inaczej to wyglądało :)

MOI lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka zobacz moze masz mnie juz w przyjaciolkach no ja tez Cie nie moge dodac na ovu do przyjaciolek

ps. wpisalam tez swoj nr telefonu na fb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:49

Strokrotka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI gratulacje 100% ciąży aż zazdroszcze że już tuż tuż dzieli Cię od spotkania z maleństwem :)

Sylwia super że wszystko w porządku :)

Kajaoli gratulacje z okazji zareczyn :)

Moni trzymaj się :)

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

age.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny życzę wam jednak porodu tuż przed terminem, bo to czekanie jest odbijające! Codziennie wydawania do mnie mama i sprawdza czy rodze, do tego pytajace esemesy koleżanek, zniecierpliwiony mąż itd...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale głupio pisze się z telefonu :-P Czekanie jest dobijajace, a mama do mnie wydzwania :-P :-D

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem okazem zdrowia prócz nadciśnienia,cukrzycy,bakterii w moczu i dostałam przepustkę na 4dni do domu znów się spakowałam i czekam na wyniki posiewu mam nadzieje ze nie tak jak ostatnio powiedzą ze przykro im ale nie wychodzę :-)

Zielono mi:-))))), MOI, sylwia1985, ao12., pestka, Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ