X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
    642442s5am4b2ugx.gif

Jesteśmy rówieśniczkami ;)

Strokrotka, ataga4, Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Tak, 29-te :-)

No to kochana......STO LAT STO LAT....:-)
    WSZYSTKIEGO NAJ NAJ, SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ...SZCZĘŚLIWEGO I SZYBKIEGO ROZWIĄZANIA :-)

ataga4 lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam 29 lat :)

ataga4 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga Najlepszego!:):):)
    Ja miałam 23.09 i też po cichu liczyłam, ze może sie wykluje, a jednak;)
    Super Sylwia, że sie odezwałaś, już się zastanawiałyśmy czy coś sie nie stało.

Kajaoli gratulacje z okazji zaręczyn! :)

A ja jak tylko dostałam z powrotem przyrząd do mierzenia ciśnienia w stresie...cały czas mam podwyższone, w okolicach 140/100...:/ biorę lek i on pomaga, ale za parę godzin znów to samo...jeszcze dziś pomierzę i jutro dzwonię do gina jak nic się nie zmieni, bo na razie mam tylko po pół tabletki brać rano i wieczorem.
    Więc się nim stresuje i sama je sobie nakręcam, masakra!
    Teraz się śmieje, że stres mi poród szybciej wywoła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:41

ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi, wszystko możliwe z tą wagą dzieciaczka,mnie ginka powiedziała że ŚREDNIO dziecko przybiera w końcówce ciąży 200g/tydz, ale to jest średnia wartość, i są dzieci któreprzybierają 100g a są i takie które 300g/tydzień...
    A tą wagę to chyba aparat usg wylicza na podstawie wielkosci główki i brzuszka, więc musiałaby źle zmierzyć dziecko.
    Zastanawiam się tylko od czego zależy to przybieranie malucha? Od tego co je mamusia czy są to uwarunkowania genetyczne?

• pestka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pytań czy nie urodziłam, to jeszcze mnie nie przeszkadzają..mało ich, więc się cieszę:) Raczej się mnie pytają czy jeszcze się turlam :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:25

pestka, Zielono mi:-))))), Anoolka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i MOI mój bąk też na wizycie 11.09 ważył około 2700, a 24.09 3300...też się zastanawiam czy tak szybko przybrał czy błędny pomiar...wszystko możliwe;)

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A co do pytań czy nie urodziłam, to jeszcze mnie nie przeszkadzają..mało ich, więc się cieszę:) Raczej się mnie pytają czy jeszcze się turlam :D

Jak tak żartuje że sięturlam :-) Jak babcia męża robiła w ubiegłą niedzielę swoje 80te urodziny, i pytała czy przyjdę, to jej odpowiedzialam że jak nie przyjdę to się doturlam :-)

Anoolka lubi tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ATAGA4 wszystkiego najlepszego!!!!! STO LAT!!!
    Pestka dla Ciebie równiez najserdeczniejsze zyczenia - spóźnione, ale szczere :)

to dla Was:
    http://youtu.be/rEc8rGonrQw

moni dobrze, ze chociaż w domu :)

Tymczasem drugie danie się szykuje, a ja idę polezakować w wannie (na tyle ile to możliwe z 2,5 letnim brzdacem:) )

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Moi, wszystko możliwe z tą wagą dzieciaczka,mnie ginka powiedziała że ŚREDNIO dziecko przybiera w końcówce ciąży 200g/tydz, ale to jest średnia wartość, i są dzieci któreprzybierają 100g a są i takie które 300g/tydzień...
    A tą wagę to chyba aparat usg wylicza na podstawie wielkosci główki i brzuszka, więc musiałaby źle zmierzyć dziecko.
    Zastanawiam się tylko od czego zależy to przybieranie malucha? Od tego co je mamusia czy są to uwarunkowania genetyczne?
    Wagę malucha ustala się chyba na podstawie główki, brzuszka i kości udowej. Ostatnio miałam mega apetyt i niestety sama też dużo przytyłam, że to chyba nie jest tak, że jeśli będę mniej jeść, to maluszek przestanie tak przybierać???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie nastawilam marchewke i jajka bo mam zamiar zrobic salatke jarzynowa bo juz mi sie pomysly skonczyly co jesc na sniadanie i kolacje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Kochane z tymi wagami to różnie bywa...mojej szwagierce dzień przed porodem powiedział,że mała waży 3400 a urodziła 3kg :-) Koleżance wróżyli 4kg.a urodziła 3500 :-)
    Taka waga z USG to +-15%.
    Do obliczenia wagi dziecka potrzebne są 4 parametry: obwód główki,obwód brzuszka,długość kości udowej i wymiar dwuciemieniowy

A waga to w większości genetycznie...bo ja nie mam apetytu od 2 mies.i bałam się jak z wagą małej a córcia dobrze przybiera na wadze a i nie przytyłam od jakiegoś miesiąca a teraz nawet schudłam 1,5kg. Zobaczę we wtorek jaką wagę mi poda Julki.

MOI lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Oj Dziewczyny życzę wam jednak porodu tuż przed terminem, bo to czekanie jest odbijające! Codziennie wydawania do mnie mama i sprawdza czy rodze, do tego pytajace esemesy koleżanek, zniecierpliwiony mąż itd...
    No dobijające są te pytania :/ Ostatnio to nawet nie mam prawa telefonu nie odebrać bo od razu wszyscy panikują ehh. Wiem że to z troski o mnie no ale ile można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Tak, 29-te :-)
    No to 100 latek i w ogóle wszystkiego najlepszego :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    ja mam mieć dużego klocuszka i mi lekarz i połozna mówili że duże dziecko jest albo przez cukrzycę ciążową albo dzięki genom. U mnie w rodzinie wszyscy łącznie ze mną są wysocy więc nie mam co się dziwić :P

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki :) Po urodzeniu dziecka do urzędu stanu cywilnego trzeba dostarczyć min. skrócony odpis aktu małżeństwa - czy musi być on aktualny?(ważność 3 miesiące?:/) bo już sama nie wiem...

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:26

MOI lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilenka wrote:
    A ja mam pytanie z innej beczki :) Po urodzeniu dziecka do urzędu stanu cywilnego trzeba dostarczyć min. skrócony odpis aktu małżeństwa - czy musi być on aktualny?(ważność 3 miesiące?:/) bo już sama nie wiem...

A po co odpis aktu małżeństwa? Chyba że ślub byl w innym mieście lub dziecko urodziło się w innym mieście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:26

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fajnamama.pl/forum/temat/metody-na-przyspieszenie-wywolanie-porodu/3/

Leze w wannie i czyam :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ