Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ataga Najlepszego!
Ja miałam 23.09 i też po cichu liczyłam, ze może sie wykluje, a jednak;)
Super Sylwia, że sie odezwałaś, już się zastanawiałyśmy czy coś sie nie stało.
Kajaoli gratulacje z okazji zaręczyn!
A ja jak tylko dostałam z powrotem przyrząd do mierzenia ciśnienia w stresie...cały czas mam podwyższone, w okolicach 140/100...biorę lek i on pomaga, ale za parę godzin znów to samo...jeszcze dziś pomierzę i jutro dzwonię do gina jak nic się nie zmieni, bo na razie mam tylko po pół tabletki brać rano i wieczorem.
Więc się nim stresuje i sama je sobie nakręcam, masakra!
Teraz się śmieje, że stres mi poród szybciej wywoła..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:41
ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Moi, wszystko możliwe z tą wagą dzieciaczka,mnie ginka powiedziała że ŚREDNIO dziecko przybiera w końcówce ciąży 200g/tydz, ale to jest średnia wartość, i są dzieci któreprzybierają 100g a są i takie które 300g/tydzień...
A tą wagę to chyba aparat usg wylicza na podstawie wielkosci główki i brzuszka, więc musiałaby źle zmierzyć dziecko.
Zastanawiam się tylko od czego zależy to przybieranie malucha? Od tego co je mamusia czy są to uwarunkowania genetyczne? -
pestka wrote:A co do pytań czy nie urodziłam, to jeszcze mnie nie przeszkadzają..mało ich, więc się cieszę
Raczej się mnie pytają czy jeszcze się turlam
Jak tak żartuje że sięturlamJak babcia męża robiła w ubiegłą niedzielę swoje 80te urodziny, i pytała czy przyjdę, to jej odpowiedzialam że jak nie przyjdę to się doturlam
Anoolka lubi tę wiadomość
-
ATAGA4 wszystkiego najlepszego!!!!! STO LAT!!!
Pestka dla Ciebie równiez najserdeczniejsze zyczenia - spóźnione, ale szczere
to dla Was:
http://youtu.be/rEc8rGonrQw
moni dobrze, ze chociaż w domu
Tymczasem drugie danie się szykuje, a ja idę polezakować w wannie (na tyle ile to możliwe z 2,5 letnim brzdacem:) )ataga4 lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Moi, wszystko możliwe z tą wagą dzieciaczka,mnie ginka powiedziała że ŚREDNIO dziecko przybiera w końcówce ciąży 200g/tydz, ale to jest średnia wartość, i są dzieci któreprzybierają 100g a są i takie które 300g/tydzień...
A tą wagę to chyba aparat usg wylicza na podstawie wielkosci główki i brzuszka, więc musiałaby źle zmierzyć dziecko.
Zastanawiam się tylko od czego zależy to przybieranie malucha? Od tego co je mamusia czy są to uwarunkowania genetyczne? -
ataga4 wrote:Moi, wszystko możliwe z tą wagą dzieciaczka,mnie ginka powiedziała że ŚREDNIO dziecko przybiera w końcówce ciąży 200g/tydz, ale to jest średnia wartość, i są dzieci któreprzybierają 100g a są i takie które 300g/tydzień...
Zastanawiam się tylko od czego zależy to przybieranie malucha? Od tego co je mamusia czy są to uwarunkowania genetyczne?
Kochane z tymi wagami to różnie bywa...mojej szwagierce dzień przed porodem powiedział,że mała waży 3400 a urodziła 3kgKoleżance wróżyli 4kg.a urodziła 3500
Taka waga z USG to +-15%.
Do obliczenia wagi dziecka potrzebne są 4 parametry: obwód główki,obwód brzuszka,długość kości udowej i wymiar dwuciemieniowy
A waga to w większości genetycznie...bo ja nie mam apetytu od 2 mies.i bałam się jak z wagą małej a córcia dobrze przybiera na wadze a i nie przytyłam od jakiegoś miesiąca a teraz nawet schudłam 1,5kg. Zobaczę we wtorek jaką wagę mi poda Julki.MOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMOI wrote:Oj Dziewczyny życzę wam jednak porodu tuż przed terminem, bo to czekanie jest odbijające! Codziennie wydawania do mnie mama i sprawdza czy rodze, do tego pytajace esemesy koleżanek, zniecierpliwiony mąż itd...
Ostatnio to nawet nie mam prawa telefonu nie odebrać bo od razu wszyscy panikują ehh. Wiem że to z troski o mnie no ale ile można.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyataga4 wrote:Zastanawiam się tylko od czego zależy to przybieranie malucha? Od tego co je mamusia czy są to uwarunkowania genetyczne?
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Vilenka wrote:A ja mam pytanie z innej beczki
Po urodzeniu dziecka do urzędu stanu cywilnego trzeba dostarczyć min. skrócony odpis aktu małżeństwa - czy musi być on aktualny?(ważność 3 miesiące?
) bo już sama nie wiem...
A po co odpis aktu małżeństwa? Chyba że ślub byl w innym mieście lub dziecko urodziło się w innym mieście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:26