X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, i mnie Witu wkłada nogi pod żebra z prawej strony :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, u mnie też prawa strona... To widzę, że nie jestem sama :) Widocznie dzieciaczki wolą się w tą stronę wypychać :P

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzinowym dziewczynom życzę wszystkiego co najlepsze i spełnienia wszelkich marzeń!
    Dobrze że piszecie o tych żebrach bo ja się bałam że coś nie tak ze mną :) Mam okrutny katar i kicham co chwilę i przy każdym kichnięciu mam wrażenie że mi te żebra pękają. Też jestem niska i to pewnie z tego powodu ból w żebrach.
    Pisałyście też o przybieraniu maluszków na wadze. Mój Jędrek w dwa tygodnie przybrał prawie 800 gram!!!

ataga4 lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane miałam to samo z żebrami a zwłaszcza z prawym...Julka lubiła sobie w nie kopać :-) A mi oddechu czasami brakowała dodatkowo siedziała mi na żołądku przez co miałam mdłości,brak apetytu i cholerne zgagi. Troszkę już mi się brzusio obniżył i jest dużo lepiej.

Pozostały tylko bezsenne noce tak jak u Ciebie agatas a nie umiem spać w dzień i też czasami jak zombi się poruszam hehe

so22pqr.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam takie bóle żeber po prawej stronie i w boku, ale było to prawie 3 tygodnie temu, zanim zauważyłam, że brzuchol mi się obniża. Teraz dzidzia całkiem mi nie przeszkadza i nie boli mnie nawet jak się przeciąga i rozpycha na wszystkie strony :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Kochane, u mnie też prawa strona... To widzę, że nie jestem sama :) Widocznie dzieciaczki wolą się w tą stronę wypychać :P
    A mi moja Gabrycha pcha nogi pod zebra znowu z lewej strony ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa ledwo wlazłam na to 5 pietro.. Upociłam sie jak głupia! W dupie mam to skakanie na piłce. Czuje sie jakbym co najmniej triathlon skończyła...

Anoolka, ataga4, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 wszystkiego najlepszego, szybkiego i jak najmniej bólu podczas porodu :)
    Ale na dziergałyście, nie było mnie raptem 2h :D
    Moja mała czasem próbuje wciskać nogi pod żebra z lewej strony.

ataga4 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    A wiec Julka uparciuch zoztaje w brzuchu. Skurczu przycichly. Pecherz nadal cały jednak wszyztko przygootowuje sie do porodu rozwarcie na 1 cm czop odchodzi pozostaje tylko czekać, na szczęście w domku.

To jesteśmy na tym samym etapie :) trzymam kciuki :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah u mnie tez prawa strona zeber - w nocy to myslalam ze mi je zlamie tak fikal nogami i sie o nie obijal

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pod prawym żebrem się prostuje, ale znośnie to odczuwam.
    Jestem mega wkur@#$a bo czuje,że mnie coś rozkłada. Wypiłam herbatę z cytryną i miodem, zjadłam ząbek czosnku i wypiłam łyżkę ala prenalenu. Zaraz idę leżeć. Może się wygrzeję. A ten wkurf to przez męża bo to on ma katar i go gardło boli, najpierw go nie ma bo pracuje uj wie gdzie, a jak przyjeżdża to jakieś dziadostwo łapie, poza tym za grosz nie miał dla mnie czasu bo budowa bo to bo tamto a teraz jak zacznę rodzić to go nie wpuszczą na porodówkę, ani potem bo chory :/ ale dzisiaj mu awanturę zrobię jak wróci bo już się nazbierało wszystkiego!

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakończyłam trening porodowy: 20 razy weszłam po schodach, czyli 20 x 16 = 320 stopni, a do tego trzeba doliczyć zejścia :) Jestem zziajana na maksa :) W sumie czułam, że jeszcze bym mogła dłużej, ale nie chcę przeginać, bo jestem sama w domu i jak padnę, to nikt się nawet nie zorientuje ;) Podczas wchodzenia po schodach cały czas smyrałam sobie sutki. Jeśli to nie przyniesie efektu, to ja już nie wiem co :P

ao12., Vilenka, pestka, mitaka, Kakabaka, paaolka, Anoolka, lubek, ataga4, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi umyj jeszcze podłogę na kolanach ;)

MOI lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Moi umyj jeszcze podłogę na kolanach ;)
    Oczywiście zamierzam, ale najpierw poskaczę na piłce podczas oglądania serialu :D

ao12., anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Zakończyłam trening porodowy: 20 razy weszłam po schodach, czyli 20 x 16 = 320 stopni, a do tego trzeba doliczyć zejścia :) Jestem zziajana na maksa :) W sumie czułam, że jeszcze bym mogła dłużej, ale nie chcę przeginać, bo jestem sama w domu i jak padnę, to nikt się nawet nie zorientuje ;) Podczas wchodzenia po schodach cały czas smyrałam sobie sutki. Jeśli to nie przyniesie efektu, to ja już nie wiem co :P
    a moze serduchowanie?

MOI lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI dobra jesteś :D
    Ja wczoraj dostałam pierwszego kopa w lewe żebra...świeczki w oczach;) al jak chodzi o układanie się, to zawsze prawa strona:)

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez prawa strona zeber jest kopana albo nozki wklada pod zebro ze az czuc dyskomfort ale na szczescie nie jest to bolesne :-)

age.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj położyłam się spać na prawym boku i złapał mnie taki ból pleców (chyba krzyża) że szok. Nie mogłam ruszyć nogami tak bolało. A mój M z tekstem "nie rodz mi teraz bo chce mi się spać" (takim żałosnym głosem).

ania.g, Anoolka lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he MOI dobra jestes ale probuj wszystkiego moze akurat cos podziala i potem bedziemy braly z ciebie przyklad :-)

ao12., MOI lubią tę wiadomość

age.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia właśnie serduchowanie odpada, bo mąż nie chce... Jestem żadna na siebie, ale nic to! :-)
    Po tym lataniu po schodach czuje mokro w majtkach, ewidentnie więcej śluzu :-)

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ