Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:dziewuszki robilyscie kiedys zapiekanke ziemniaczana na obiad? ja mam dzisiaj taki zamiar bo przyznam sie ze nie robilam nigdy - czytam wlasnie przepisy i w jednym pisze zeby na koniec wylac na wszystko smietane z tartym serem bo nie bedzie taka sucha wowczas tylko sie zastanawiam czy smietana sie nie zwazy? Robila ktoras tak?
-
nick nieaktualnyMitaka ja też jestem dziś podminowana. Po pierwsze coś mi zaczyna z nosa lecieć a w środę przecież poród
Po drugie miałam dziś sprzątać w domu i najpierw zadzwoniła kumpela i wisiała na telefonie ze mną ponad pół godziny. Później musiałam męża umówić do fryzjera a po chwili dzwoni spanikowana mama czemu nie odbieram i znowu pół godziny na telefonie
Mama się rozłączyła to dzwoni pani z allegro że zapomniała zmienić nr konta i ten na allegro jest nieaktualny i co teraz? a ja wysłałam już niestety przelew. No to dzwonie do banku, później do payu no i na szczęście coś chyba z tym się da zrobić ale humor mi się popsuł na maksa no bo ile można k***a rozmawiać przez ten zas***y telefon? Po tym wszystkim musiałam iść do sklepu a później na pocztę no i po tym wszystkim mi się już nic nie chce
Tylko obiad muszę ugotować. Robię dziś krokiety z mięsem, serem i pieczarkami i mam nadzieję że chociaż mi to dziś wyjdzie
-
A jak oobjawia się te odchodzenie czopa? bo mi też chyba od wczoraj odchodzi.moni28 wrote:A wiec Julka uparciuch zoztaje w brzuchu. Skurczu przycichly. Pecherz nadal cały jednak wszyztko przygootowuje sie do porodu rozwarcie na 1 cm czop odchodzi pozostaje tylko czekać, na szczęście w domku.
-
Smutas wrote:A jak oobjawia się te odchodzenie czopa? bo mi też chyba od wczoraj odchodzi.
Odchodzi taka galaretowata wydzielina, czasami moze byc podbarwiona krwią.
Kakabaka, Sylwia extra zdjecie!
Właśnie wstawiłam ciasto do piekarnika - http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
Uwielbiam ten przepis! POLECAM!
Anoolka, sylwia1985, Kasiula09, Kajaoli, anka_a, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStrokrotka wrote:Odchodzi taka galaretowata wydzielina, czasami moze byc podbarwiona krwią.
Właśnie wstawiłam ciasto do piekarnika - http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
Uwielbiam ten przepis! POLECAM! -
Strokrotka wrote:Odchodzi taka galaretowata wydzielina, czasami moze byc podbarwiona krwią.
mmmmm właśnie dziś szukałam jakiegoś fajnego przepisu na ciasto żeby jutro zrobić i chyba zrobie to Twoje bo bardo apetycznie wygląda -
ale bym zjadla ale jeszcze chwilke musze zaczekac a po porodzie kaze mezowi przyniesc frytki i jakies slodkie ciasto zanim oczywiscie zaczne karmic piersia . Polozna mowila ze wlasnie po porodzie kobiety maja swoje zachcianki i trzeba je spelnic
ja dzis salatke jarzynowa zrobilam + galaretki z truskawkami i rodzynkami bo moj uwielbia:) ale dzwonil wlasnie ze bedzie dopiero kolo 19 bo zatrzymali ich w pracywiec chyba zaraz postawie ta zapiekanke bo juz mnie glodomorra powoli dopada- ciekawa czy odgrzewana tez jest dobra bo chcialam tak na swiezo wszystko- no coz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:58
-
Ja rozjaśniaczem
mama86 wrote:Oj to pewnie niedługo
Mam pytanie do dziewczyn, które były niedawno u fryzjera. Ja ostatnio byłam w kwietniu i wtedy fryzjera farbowala mi farba jakąś taka bardziej naturalna. Fajnie wyszło ale krótko trzymała a ja jeszcze mam sporo siwusów to w ogóleTeraz zastanawiam się czy skoro poród tuż tuż to czy lepiej pofarbować zwykłą czy jeszcze taka naturalna. Wy jaka farbowalyscie?
-
Strokrotka wrote:Odchodzi taka galaretowata wydzielina, czasami moze byc podbarwiona krwią.
Uwielbiam to ciasto piekłam z różnymi owocami, zawsze wychodzi, jest pyyszne
Strokrotka, anka_a lubią tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny!
Meldujemy się po długiej nieobecnosci ale za to już w komplecie
Jest z nami już Filipek i Wojtuśurodzeni 18.09.2014 godz. 9.42 i 9.43 przez cc
Mieli po 2907g 55cm oraz 3050g 56cm, obaj dostali po 10pkt i sa wyjatkowo pieknymi i kochanymi chlopcami
A ja jestem najszczesliwsza mama na swiecieVilenka, sylwia1985, Strokrotka, paradise, paulina.b.1991, Kasiula09, lubek, moni28, ao12., Zielono mi:-))))), MOI, Nelly, Anoolka, paaolka, pestka, renatkach, Smutas, Kajaoli, ataga4, ania.g, DeLaCruz, poczwarkah, Magdzialenka, Bergo, theagnes87, agatas, mitaka, anka_a, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
gobsoon wrote:Witam Was dziewczyny!
Meldujemy się po długiej nieobecnosci ale za to już w komplecie
Jest z nami już Filipek i Wojtuśurodzeni 18.09.2014 godz. 9.42 i 9.43 przez cc
Mieli po 2907g 55cm oraz 3050g 56cm, obaj dostali po 10pkt i sa wyjatkowo pieknymi i kochanymi chlopcami
A ja jestem najszczesliwsza mama na swiecie