X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha MOI podziwiam Cię, skąd Ty bierzesz tyle energii??

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Sylwia właśnie serduchowanie odpada, bo mąż nie chce... Jestem żadna na siebie, ale nic to! :-)
    Po tym lataniu po schodach czuje mokro w majtkach, ewidentnie więcej śluzu :-)
    dobrze choc czasem mojemu sie chce :) a mi teraz o dziwo bardzo sie chce - moze to podpowiedz od Nikosia zeby wczesniej wyszedl :)

MOI lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U mnie też pod prawym żebrem się prostuje, ale znośnie to odczuwam.
    Jestem mega wkur@#$a bo czuje,że mnie coś rozkłada. Wypiłam herbatę z cytryną i miodem, zjadłam ząbek czosnku i wypiłam łyżkę ala prenalenu. Zaraz idę leżeć. Może się wygrzeję. A ten wkurf to przez męża bo to on ma katar i go gardło boli, najpierw go nie ma bo pracuje uj wie gdzie, a jak przyjeżdża to jakieś dziadostwo łapie, poza tym za grosz nie miał dla mnie czasu bo budowa bo to bo tamto a teraz jak zacznę rodzić to go nie wpuszczą na porodówkę, ani potem bo chory :/ ale dzisiaj mu awanturę zrobię jak wróci bo już się nazbierało wszystkiego!

Mitaka, spokojnie :) A co on jest biedny winien że jest chory? Przecież specjalnie się nie zaraził. A remont chyba musiał robić dla Ciebie i maluszka, też nie dla przyjemności przecież...
    Rozumiem, że Cię to wkurza wszystko, ale nie rób awantury mężowi o nic :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki robilyscie kiedys zapiekanke ziemniaczana na obiad? ja mam dzisiaj taki zamiar bo przyznam sie ze nie robilam nigdy - czytam wlasnie przepisy i w jednym pisze zeby na koniec wylac na wszystko smietane z tartym serem bo nie bedzie taka sucha wowczas tylko sie zastanawiam czy smietana sie nie zwazy? Robila ktoras tak?

Kajaoli lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu. Czop śluzowy jak był żółty glutowaty tak teraz wypada jego dużo glutowatego z krwią, czyżby poród był blisko? I będzie trzeba wracać na szpital?

MOI, Kakabaka, ao12., Strokrotka, sylwia1985, Vilenka, Zielono mi:-))))), Kasiula09, Anoolka, DeLaCruz, lubek, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise -z energią bywa różnie, ale jestem mega zmotywowana żeby urodzić przed poniedzialkiem :-D

Moni -jest szansa,że będziesz kolejną mamusia na naszym forum :-)

ao12. lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymam kciuki :)

Sylwia ja nie robiłam takiej ze śmietaną więc nie wiem

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Wróciłam do domu. Czop śluzowy jak był żółty glutowaty tak teraz wypada jego dużo glutowatego z krwią, czyżby poród był blisko? I będzie trzeba wracać na szpital?
    pewnie tuz tuz :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki robilyscie kiedys zapiekanke ziemniaczana na obiad? ja mam dzisiaj taki zamiar bo przyznam sie ze nie robilam nigdy - czytam wlasnie przepisy i w jednym pisze zeby na koniec wylac na wszystko smietane z tartym serem bo nie bedzie taka sucha wowczas tylko sie zastanawiam czy smietana sie nie zwazy? Robila ktoras tak?
    Nie ja zawsze przed włożeniem zapiekanki do piekarnika zalewałam śmietaną, serem posypywałam dopiero 10 min przed końcem pieczenia :)
    Wszystko zależy od przepisu :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Robiłam jest ok nic się nie waży.
    poczwarkah wrote:
    Mitaka, spokojnie :) A co on jest biedny winien że jest chory? Przecież specjalnie się nie zaraził. A remont chyba musiał robić dla Ciebie i maluszka, też nie dla przyjemności przecież...
    Rozumiem, że Cię to wkurza wszystko, ale nie rób awantury mężowi o nic :)

Dzięki Poczwarkah za ostudzenie emocji

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Zakończyłam trening porodowy: 20 razy weszłam po schodach, czyli 20 x 16 = 320 stopni, a do tego trzeba doliczyć zejścia :) Jestem zziajana na maksa :) W sumie czułam, że jeszcze bym mogła dłużej, ale nie chcę przeginać, bo jestem sama w domu i jak padnę, to nikt się nawet nie zorientuje ;) Podczas wchodzenia po schodach cały czas smyrałam sobie sutki. Jeśli to nie przyniesie efektu, to ja już nie wiem co :P
    Ja mieszkam na czwartym piętrze i mam psa z którym trzeba wychodzić, więc przynajmniej dwa razy dziennie śmigam po tych schodach i nic. Sutków za bardzo nie mogę smyrać bo mnie to najnormalniej w świecie boli. Was też? Nieprzyjemne to dla mnie okrutnie :/
    moni28 wrote:
    Oj coś mi się zdaje, że to chwila moment u Ciebie. Stawiam na jutrzejszy dzień ;) Trzymaj się cieplutko, powodzenia i dawaj znać co i jak :)
    sylwia1985 wrote:
    Ja robiłam i śmietana mi się zważyła, ale nie wpłynęło to negatywnie na smak :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:

Oj to pewnie niedługo ;-)

Mam pytanie do dziewczyn, które były niedawno u fryzjera. Ja ostatnio byłam w kwietniu i wtedy fryzjera farbowala mi farba jakąś taka bardziej naturalna. Fajnie wyszło ale krótko trzymała a ja jeszcze mam sporo siwusów to w ogóle ;-) Teraz zastanawiam się czy skoro poród tuż tuż to czy lepiej pofarbować zwykłą czy jeszcze taka naturalna. Wy jaka farbowalyscie?

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ja tam w ogóle się nie przejmowalam farbowaniem w ciąży. Zrób tak, żeby efekt był dla Ciebie zadowalający i żebyś nie musiała za szybko ponownie farbowac, zwłaszcza że może to być utrudnione ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mama ja tam w ogóle się nie przejmowalam farbowaniem w ciąży. Zrób tak, żeby efekt był dla Ciebie zadowalający i żebyś nie musiała za szybko ponownie farbowac, zwłaszcza że może to być utrudnione ;-)

W sumie racja ;-) tym bardziej ze nie będę miała z kim dziecka później zostawić ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:

Chyba będziesz następna!!! ale podeksctytowanie :)))

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:

Moni czekamy na rozwój sytuacji...informuj....na weekend może ciocia mi kolejnego dzieciątka zostaniemy

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam swoją miniaturkę na jedno ze zdjęć z sesji :)

Zielono mi:-))))), Kasiula09, Vilenka, ao12., paradise, sylwia1985, Anoolka, DeLaCruz, Strokrotka, paulina.b.1991, lubek, paaolka, pestka, Kajaoli, mama86, anka_a lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni coś mi się wydaje że może niedługo wrócisz do szpitala a my zostaniemy ciociami :)

wiecie co na mnie schody nie działają mieszkam w domu jednorodzinnym i po kilkanaście razy wchodze i schodze i nic sie nie dzieje a tydzień temu jeszcze ginka powiedziała ze do porodu daleko.

Kakabaka śliczne jest to zdjęcie pochwal się innymi :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, chyba szykuję nam się kolejny poród ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Zmieniłam swoją miniaturkę na jedno ze zdjęć z sesji :)

Piękne zdjęcie!

Kakabaka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ