X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy kolejną mamusie :) Trofirus, gratuluje! :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus gratulacje :)

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajaderka wrote:
    Dziewczyny 36 i 37 tygodniowe- czemu chcecie już urodzić? Przeciez jeszcze macie dużo czasu...a i dla dzieciaczków lepiej jak posiedzą

Cóż, mamy już po prostu troszkę dość ;) A, że według mojego lekarza dziecko już od 5 dni jest donoszone to nie mam wyrzutów sumienia, że się urodzi niegotowe. Poza tym to nie do końca tak, że ja już chcę rodzić i już. Po prostu chciałabym żeby już się COKOLWIEK działo, żebym wiedziała że do porodu jeszcze np. tydzień czy dwa, a nie (NIE DAJ BOŻE) cztery.

ania.g lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat nie chcę żeby się cokolwiek działo ale to tylko dlatego że mam planowaną cesarkę i chcę żeby została planowana :) Tak to też już bym pewnie męża zamęczyła w nocy czy by chciał czy nie ;)

• ao12. Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Weszlam tylko na sekunde, zeby Wam napisac, ze w czwartek przyszla na swiat Malgosia. Porod naturalny, 2670 g i 52 cm. Napisze cos wiecej jak wrocimy do domu. Trzymam za Was kciuki!

Gratulacje :) Wypoczywajcie.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Weszlam tylko na sekunde, zeby Wam napisac, ze w czwartek przyszla na swiat Malgosia. Porod naturalny, 2670 g i 52 cm. Napisze cos wiecej jak wrocimy do domu. Trzymam za Was kciuki!

Ooooo kolejna mamuśka rozpakowana....TOFIRUS GRATULACJE...Całuski dla Was ;-)

so22pqr.png
  • bajaderka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus gratulacje!!

52yfp1.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajaderka wrote:
    Dziewczyny 36 i 37 tygodniowe- czemu chcecie już urodzić? Przeciez jeszcze macie dużo czasu...a i dla dzieciaczków lepiej jak posiedzą
    Bo ja bym wolała rodzić naturalnie, a nie przez cały poród jechać na sztucznych wspomagaczach, na co się niestety zapowiada, bo lekarze nie chcą już dłużej czekać ze względu na moją cholestazę :-( Wczoraj 5 dziewczyn chodziło po korytarzu z oksytocyną i tylko jedną zabrano na porodówkę, u pozostałych skurcze ustały. Boję się, że mnie będą faszerować oksytocyną do oporu, założą mi cewnik, zrobią masaż szyjki, przebiją pęcherz płodowy, a na koniec i tak zrobią cesarkę :-(

km5svcqg6fuae1xg.png
  • bajaderka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, a Ty jesteś w szpitalu, tak? No cóż, to faktycznie zmienia postać rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 16:24

52yfp1.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje nowej mamusi . Czekamy na focie Malgosi :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajaderka wrote:
    Nelly, a Ty jesteś w szpitalu, tak? No cóż, to faktycznie zmienia postać rzeczy. Ja poprzednią ciążę przenosiłam 4 dni a urodziłam bo skakałam pajace - już nie dałam rady dłużej czekać :D Polecam ten sposób, jeśli macie możliwość i czujecie się na siłach.
    Bajaderka, może jednak nie polecaj tak niekonwencjonalnych sposobów. Skakanie pajaców może doprowadzić do odklejenia łożyska i niedotlenienia dziecka... Przecież to bardzo duże dynamiczne obciążenie! To że Tobie nic się nie stało, nie znaczy że można to polecić każdemu.
    Mam nadzieję że żadna z dziewczyn nawet w największej desperacji tego nie będzie robić, to poważne zagrożenie dla dziecka.

Anoolka, DeLaCruz, ao12., Kasiula09, Nelly, Kakabaka, Strokrotka, anka_a, Monica lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • bajaderka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Bajaderka, może jednak nie polecaj tak niekonwencjonalnych sposobów. Skakanie pajaców może doprowadzić do odklejenia łożyska i niedotlenienia dziecka... Przecież to bardzo duże dynamiczne obciążenie! To że Tobie nic się nie stało, nie znaczy że można to polecić każdemu.
    Mam nadzieję że żadna z dziewczyn nawet w największej desperacji tego nie będzie robić, to poważne zagrożenie dla dziecka.
    Takie samo jak olej rycynowy, środki przeczyszczające, bieganie, mycie podłóg do utraty sił, mycie najwyżej umieszczonych półek itd...
    Generalnie ja uważam że wywoływanie porodu w 36 tc jest po prostu zbędne- niektóre dzieci w 38 tc nie są gotowe do końca na przyjście na świat.
    Poza tym ciąża donoszona jest od 37 tc-skończonego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 16:26

lubek lubi tę wiadomość

52yfp1.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście Bajaderko że tak samo jak to wszystko co wymieniłaś. To skoro wiesz, że to jest niebezpieczne, to po co tutaj promujesz?
    Nikt tutaj nie robi niczego "do utraty sił"...

Poza tym widzę, że chyba szukasz tutaj tylko zaczepki dzisiaj ;) Jakoś wcześniej nie pisałaś chyba zbyt dużo ;) Albo może nawet w ogóle.

Vilenka lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus, gratulacje! :D Proszę, czyli jednak to było odejście czopa dzień wcześniej i akcja się rozkręciła :)

Scęście, Kubuś boski :) A nosek to ma po mamusi :D

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajaderka wrote:
    Nelly, a Ty jesteś w szpitalu, tak? No cóż, to faktycznie zmienia postać rzeczy.
    Tak, już czwarty tydzień i głupieję...

km5svcqg6fuae1xg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, trzymaj się.. Na pewno musi Ci być ciężko.. Ale tyle już dałaś radę, myśl o tym, że niedługo przytulisz swoje Maleństwo :)

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tych donoszonych ciąż...to ja juz głupieję, jedni mówią, ze donoszona ciąża to po skońcoznym 38 tygodniu inni (mój lekarz też mi tak mówił) że bezpiecznie jest już po skończonym 37 tygodniu, czyli zaczętym 38 :)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówił że jak skoncze 37tyg, to potem już może dziać się wola nieba :-) Ale mojemu synkowi najwyraźniej aż tak się nie śpieszy żeby poznać mamusie, i dziś już kończę 38tydzień :-)

Paaolka i Stokrotka to co, widzimy się w poniedziałek na warsztatach Mamo to ja? Będziecie same czy z mężami? Ja dostałam ostatnio maila że są jeszcze wolne miejsca i zastanawiałam się czy swojego M nie dopisać :-)

paaolka lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój gin mówił że jak skoncze 37tyg, to potem już może dziać się wola nieba :-) Ale mojemu synkowi najwyraźniej aż tak się nie śpieszy żeby poznać mamusie, i dziś już kończę 38tydzień :-)

Paaolka i Stokrotka to co, widzimy się w poniedziałek na warsztatach Mamo to ja? Będziecie same czy z mężami? Ja dostałam ostatnio maila że są jeszcze wolne miejsca i zastanawiałam się czy swojego M nie dopisać :-)
    Dziewczyny, ale fajnie macie, że możecie się spotkać ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie leżę, coś mi nie dobrze było. W sumie juz od kilku dni mam mdlosci. Chyba Gabryśka z żołądka worek treningowy sobie zrobila bo bekam jak najęta ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ