Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
bajaderka wrote:Dziewczyny 36 i 37 tygodniowe- czemu chcecie już urodzić? Przeciez jeszcze macie dużo czasu...a i dla dzieciaczków lepiej jak posiedzą
Cóż, mamy już po prostu troszkę dośćA, że według mojego lekarza dziecko już od 5 dni jest donoszone to nie mam wyrzutów sumienia, że się urodzi niegotowe. Poza tym to nie do końca tak, że ja już chcę rodzić i już. Po prostu chciałabym żeby już się COKOLWIEK działo, żebym wiedziała że do porodu jeszcze np. tydzień czy dwa, a nie (NIE DAJ BOŻE) cztery.
ania.g lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tofirus wrote:Weszlam tylko na sekunde, zeby Wam napisac, ze w czwartek przyszla na swiat Malgosia. Porod naturalny, 2670 g i 52 cm. Napisze cos wiecej jak wrocimy do domu. Trzymam za Was kciuki!
Ooooo kolejna mamuśka rozpakowana....TOFIRUS GRATULACJE...Całuski dla Was -
bajaderka wrote:Dziewczyny 36 i 37 tygodniowe- czemu chcecie już urodzić? Przeciez jeszcze macie dużo czasu...a i dla dzieciaczków lepiej jak posiedzą
Wczoraj 5 dziewczyn chodziło po korytarzu z oksytocyną i tylko jedną zabrano na porodówkę, u pozostałych skurcze ustały. Boję się, że mnie będą faszerować oksytocyną do oporu, założą mi cewnik, zrobią masaż szyjki, przebiją pęcherz płodowy, a na koniec i tak zrobią cesarkę
-
bajaderka wrote:Nelly, a Ty jesteś w szpitalu, tak? No cóż, to faktycznie zmienia postać rzeczy. Ja poprzednią ciążę przenosiłam 4 dni a urodziłam bo skakałam pajace - już nie dałam rady dłużej czekać
Polecam ten sposób, jeśli macie możliwość i czujecie się na siłach.
Mam nadzieję że żadna z dziewczyn nawet w największej desperacji tego nie będzie robić, to poważne zagrożenie dla dziecka.Anoolka, DeLaCruz, ao12., Kasiula09, Nelly, Kakabaka, Strokrotka, anka_a, Monica lubią tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:Bajaderka, może jednak nie polecaj tak niekonwencjonalnych sposobów. Skakanie pajaców może doprowadzić do odklejenia łożyska i niedotlenienia dziecka... Przecież to bardzo duże dynamiczne obciążenie! To że Tobie nic się nie stało, nie znaczy że można to polecić każdemu.
Mam nadzieję że żadna z dziewczyn nawet w największej desperacji tego nie będzie robić, to poważne zagrożenie dla dziecka.
Generalnie ja uważam że wywoływanie porodu w 36 tc jest po prostu zbędne- niektóre dzieci w 38 tc nie są gotowe do końca na przyjście na świat.
Poza tym ciąża donoszona jest od 37 tc-skończonego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 16:26
lubek lubi tę wiadomość
-
No oczywiście Bajaderko że tak samo jak to wszystko co wymieniłaś. To skoro wiesz, że to jest niebezpieczne, to po co tutaj promujesz?
Nikt tutaj nie robi niczego "do utraty sił"...
Poza tym widzę, że chyba szukasz tutaj tylko zaczepki dzisiajJakoś wcześniej nie pisałaś chyba zbyt dużo
Albo może nawet w ogóle.
Vilenka lubi tę wiadomość
-
Mój gin mówił że jak skoncze 37tyg, to potem już może dziać się wola nieba
Ale mojemu synkowi najwyraźniej aż tak się nie śpieszy żeby poznać mamusie, i dziś już kończę 38tydzień
Paaolka i Stokrotka to co, widzimy się w poniedziałek na warsztatach Mamo to ja? Będziecie same czy z mężami? Ja dostałam ostatnio maila że są jeszcze wolne miejsca i zastanawiałam się czy swojego M nie dopisaćpaaolka lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Mój gin mówił że jak skoncze 37tyg, to potem już może dziać się wola nieba
Ale mojemu synkowi najwyraźniej aż tak się nie śpieszy żeby poznać mamusie, i dziś już kończę 38tydzień
Paaolka i Stokrotka to co, widzimy się w poniedziałek na warsztatach Mamo to ja? Będziecie same czy z mężami? Ja dostałam ostatnio maila że są jeszcze wolne miejsca i zastanawiałam się czy swojego M nie dopisać
-
Ja właśnie leżę, coś mi nie dobrze było. W sumie juz od kilku dni mam mdlosci. Chyba Gabryśka z żołądka worek treningowy sobie zrobila bo bekam jak najęta